Sulejman Bugari
- BHF_Manijak
#1026 Re: Sulejman Bugari
Ne bi se slozio s tobom... 
- fatamorgana
#1027 Re: Sulejman Bugari
To je tvoje neotuđivo pravo,BHF_Manijak wrote:Ne bi se slozio s tobom...
- fatamorgana
#1028 Re: Sulejman Bugari
Slažem se s tobom čarobnjak, mozak je mozak a šejtan je šejtan ali šejtan nažalost često ima kontrolu nad mozgom,carobnjak_iz_voza wrote:Ko si ti ?Fata ili Morgana?fatamorgana wrote:To je tvoje neotuđivo pravo,BHF_Manijak wrote:Ne bi se slozio s tobom...Kako da znamo kad je koja tu ?Ja bih sa Fatom da pričamo.
Mozak nije šejtan,mozak je mozak a šejtan je šejtan!Jel sad jasno ?
(bar kad je moj u pitanju),
- fatamorgana
#1029 Re: Sulejman Bugari
Ne pomaže kramp jer je šejtan nažalost nematerijalne i nevidljive prirode, imaš li šta drugo?carobnjak_iz_voza wrote:Ja da sam s tobom ja bih mu zabio taj kramp u ledja ,ha ya !![]()
Što kaže jedan moj poznanik ,a voli popiti pa se razjada ,kaže :Jooj meni je žao meneee što moram piti 'vako uz Ramazan i gri'šti see"
Ali to haman i dodje tako da "mora" jer (po mojoj vjerničkoj "logici") njega je šejtan zavodio dok nije postao ovisan o alkoholu i sad i kad nema šejtana on mora piti
- arzuhal
#1030 Re: Sulejman Bugari
Bože Svemilosni, opet je vakat da te ovaj griješni rob moli za drugog Tvog roba...
Allahu moj,
oprosti i smiluj se dobrom Sulejmanu Bugariju i daj mu ono što je najbolje za njega,
obriši mu grijehe, njemu i njegovoj supruzi,
onoliko koliko ga drugi gibetili i ogovarali,
onoliko koliko o njemu iznosili laži i klevete,
onoliko koliko o njemu griješni ljudi donosili lažne vijesti
onoliko koliko drugi budu prihvatali takve vijesti držeći ih istinom...
Daj svako dobro njemu i njegovim roditeljima, njegovoj supruzi i njenim roditeljima i njihovoj djeci - amin, ja Zel-dželali we-ikram!
Allahu moj,
oprosti i smiluj se dobrom Sulejmanu Bugariju i daj mu ono što je najbolje za njega,
Daj svako dobro njemu i njegovim roditeljima, njegovoj supruzi i njenim roditeljima i njihovoj djeci - amin, ja Zel-dželali we-ikram!
- Sunshine'90
#1031 Re: Sulejman Bugari
arzuhal wrote:Bože Svemilosni, opet je vakat da te ovaj griješni rob moli za drugog Tvog roba...
Allahu moj,
Amin, amin, amin!
- kamen spoticanja
- fatamorgana
#1034 Re: Sulejman Bugari
A Dže jedna molitva za mene, lako mi je za Sulju, Arzo nabacio novi avatar pa se stara raja više ne poznaje ....arzuhal wrote:Bože Svemilosni, opet je vakat da te ovaj griješni rob moli za drugog Tvog roba...
Allahu moj,
Last edited by fatamorgana on 26/08/2011 00:43, edited 1 time in total.
-
majkača
#1035 Re: Sulejman Bugari
arzuhal wrote:Bože Svemilosni, opet je vakat da te ovaj griješni rob moli za drugog Tvog roba...
Allahu moj,
- bijela
#1036 Re: Sulejman Bugari
carobnjak_iz_voza wrote:Ih ,ne može se tebe privarit'fatamorgana wrote:
Ne pomaže kramp jer je šejtan nažalost nematerijalne i nevidljive prirode, imaš li šta drugo?ja mislio da malo mašeš krampom radi šege....
-
hadzun
#1037 Re: Sulejman Bugari
Budi s Dobrim, sve ti Dobroarzuhal wrote:Bože Svemilosni, opet je vakat da te ovaj griješni rob moli za drugog Tvog roba...
Allahu moj,
Budi s Lijepim sve ti Lijepo
Budi s Jednim, ma sve ti Jedno!!!
-
Mustafapasa
#1038 Re: Sulejman Bugari
amin za sve nas ovakoarzuhal wrote:Bože Svemilosni, opet je vakat da te ovaj griješni rob moli za drugog Tvog roba...
Allahu moj,
- fatamorgana
#1039 Re: Sulejman Bugari
Ma pusti sad to nego ti meni reci kako bolan dadoste ime džamiji po kjafiru,carobnjak_iz_voza wrote:Ih ,ne može se tebe privarit'fatamorgana wrote:Ne pomaže kramp jer je šejtan nažalost nematerijalne i nevidljive prirode, imaš li šta drugo?carobnjak_iz_voza wrote:Ja da sam s tobom ja bih mu zabio taj kramp u ledja ,ha ya !![]()
Što kaže jedan moj poznanik ,a voli popiti pa se razjada ,kaže :Jooj meni je žao meneee što moram piti 'vako uz Ramazan i gri'šti see"
Ali to haman i dodje tako da "mora" jer (po mojoj vjerničkoj "logici") njega je šejtan zavodio dok nije postao ovisan o alkoholu i sad i kad nema šejtana on mora pitija mislio da malo mašeš krampom radi šege....
Ima drugo i treće i peto al se te bitke ne mogu izbjeći,mora se sa njim boriti.Prvo (to je prije drugog) nikad mu ne smiješ povjerovati-da ga nema!
Znaš ti igrati "američke zuke"?
- fatamorgana
#1040 Re: Sulejman Bugari
Ovaj sejtan je pravi djavo, uz to jos i amerikanac,carobnjak_iz_voza wrote:Ne znam ni kako ni koja džamija,al ti ćeš to meni reći.Ma pusti sad to nego ti meni reci kako bolan dadoste ime džamiji po kjafiru,
Ja sam se malo šego za kramp ali za zuku sam mislio ozbiljno.Ta "američka" je slična klasičnoj zuci ili zuki samo što je ova prevara jer se igra lafo u paru to jest "dvojica žmure" ali je kvaka u tome da naivca udara ovaj što žmuri skupa sa njim.To je bila zabava u vojsci kad dodju mladi vojnici "gušteri" i onako budu malo pogubljeni ,nesigurni jer su upali u taj jedan skroz novi svijet i nisu još saznali sve.Elem,onda jednom od njih pridje stariji vojnik "džombe" i počne ga sokoliti te ga častiti cigarama i onda kao ide ga upoznati sa svojim prijateljima starijim vojnicima,a to je po nekom nepisanom pravilu čast.On se jadan ono umisli kako su eto baš njemu prišli i primjetili ga pa se sve okreće jel ga vide ovi njegovi novopridošli kako je on eto na brzinu "napredovao".Onda kad se opusti neko od džombi predloži da se malo poigra "američka",a pošto ovaj gušter nema blage veze šta je to ,njegov "drug" što mu je prišao kaže mu da je to sve isto kao klasična zuka samo eto američki marinci to igraju u paru i on će evo biti njegov par
i odmah idu njih dvojica u sredinu polukruga ,oni žmure a od ovih 5-6 ih lafo udari jedan ,a u stvari gugija udara njegov novopečeni "drug" samo on to ne zna.Da sve bude po "pe-esu" iskupi se tu i dosta publike koja "neda slagati" udaračima,ako gugi pogodi ko ga je udario.To se onda pretvori u šou kad ga počne klepati njegov drug i onda se njih dva okrenu i gušter se upinje pročitati lica ko ga je udario,a njegov "drug" džombe mu "pokušava pomoći"
![]()
To bude zanimljivo sve dok taj mladi vojnik ne padne u vidljivi očaj ,a zna biti i suza pa se ta njegova agonija nastavlja sve dok se neko ne smiluje i kaže "ajd dosta je" ali mu i zada na kraju konačni udarac riječima kad mu kaže pravila američke zuke.
Malo duga priča ali se da itekako usporediti sa šejtanom o kome pričamo jer šejtan je tvoj lažni drug,uvjek ti prvi pridje ,ukaže ti "poštovanje" ,počasti te,vodi te medju "rado vidjene" i onda kad te uvjeri da ti je samo on drug-počne te tući.Ti se onda jadan upireš da skontaš ko te udara ali uvjek upireš prst u pogrešnom pravcu,pa si frustriran,ljut itd pa se i slomiš.....ali ne možeš ga proniknuti.
Na kraju će ti on sam reći na Danu obračuna koja su bila pravila ove igre.
Ahmed i Nedjad al' mi ne slusamo ....
A sto se tice dzamije, zar ne bi ova: http://bs.wikipedia.org/wiki/Todorovo,
- fatamorgana
#1041 Re: Sulejman Bugari
Cuj moj, a da me nisi pomijesao s nekim,carobnjak_iz_voza wrote:Čuj toOvaj sejtan je pravi djavo, uz to jos i amerikanac, , ne pise nam se dobro .... dobro nam je govorio
Ahmed i Nedjad al' mi ne slusamo ....
A sto se tice dzamije, zar ne bi ova: http://bs.wikipedia.org/wiki/Todorovo,iako je meni Todorovo blizu nisam o tome razmišljao nikad.Iako je to mjesto nazvano po tom Todoru ,a džamija se zove normalno po mjestu tj todorovska džamija.Inače je bila i jako oštećena u prošlom ratu i to u bratoubilačkom sukobu je bila poprište najtežih okršaja.Skoro je i tvoj omiljeni reis Cerić
imao gostovanje u njoj
- psydelija
#1042 Re: Sulejman Bugari
mozda je placen (korumpiran) od odredjenih krugova, ili licno od meHkog tojbejarabija da se slika.zonbirile wrote:slika govori više od 1000 riječi.
- psydelija
#1043 Re: Sulejman Bugari
amin!arzuhal wrote:Bože Svemilosni, opet je vakat da te ovaj griješni rob moli za drugog Tvog roba...
Allahu moj,
vallahi lepo srocena dova.
- psydelija
#1044 Re: Sulejman Bugari
mudar zakljucak...bijela wrote:jedno je biti poslušan nekome a drugo je biti bez mozga
imace hajra kuca koja te (bude) ima(la)!
-
ehli
#1045 Re: Sulejman Bugari
Ako smo pravi muslimani trebamo naći opravdanje za brata muslimana i prvo pomisliti da je zaboravio da je bio na tom sijelu. Niko nije ni rekao da jeSulejman Bugari melek, pa da je bezgrešan , svi mi imamo svojih greška i prvo trebamo pogledati sebe ane odmah napadati. Preporučujem svima da poslušaju čovjeka šta govori, ali bez predrasuda. Ako se osjetite lijepo u njegovom prisustvu, ako osjetite da se svojim znanjem nije uzvisio onda je pravi alim.
- NIN
#1046 Re: Sulejman Bugari
Dobar je Sulejman samo sto su ljudi pokvareni i puni gnjeva.
-
ArrisModem
#1047 Re: Sulejman Bugari
Dajte ba ljudi ne raspravljajte se sa ovim bradonjama vehbosima. Nikad oni nece prihvatiti vase misljenje. Mosaonska su to posla. Opcepoznata cinjenica je ta da vehabije finansira Izrael i da ih u Becu licno obezbjedjuje i cuva MOSSAD. Oni imaju jedan jedini cij a to je UNISTITI ISLAM IZNUTRA tj preko apokrifnih hadisa, laznih prijevoda Kur'ana i kvazi alima zatrovati vjernike mrznjom. Pogledajte na YT sta kvazi alim "Sejk Zlaja" koji je vehabija govori o muslimanima, ARBIH i islamskoj zajednici. Ljudi moji, vehabije nikad nece stati iza Sulejmana Bugarija jer im pod br 1 konkurencija. Oni parama (koje daju onome ko pusti bradu ko konjsku grivu i kasnije lici na majmuna) ne mogu privuci omladine koliko moze hafiz Sulejman Bugari svojim iskrenim pristupom i svojim ahlakom. On je njihov neprijatelj br 1. Fino ima hadis u Buharijinoj zbirci sto sam nasao (ne znam tacno kako ide pa cu parafrazirati) koji kaze "Cuvajte se ljudi koji ce doci pred Sudnji dan i u ime Kur'ana i Sunneta ce unositi smutnju medju vjernike" a kad su ga ashabi upitali "Boziji poslanice kako da prepoznamo te ljude?" on im odgovara "Imace veoma velike brade i bice celavi". Ovo je tipicni opis danasnjeg vehabije. Pametnom dosta a vi iskreni vjernici nemojte ulaziti u resprave sa ovim bradatim placenicina jer je Poslanik s.a.w.s u hadisu lijepo kazao: "Ko napusti respravu onda kad je u pravu, Allah dz.s ce mu sagraditi dvorac u samom vrhu Dzenneta, a ko napusti raspravu kad nije u pravu Allah dz.s. ce mu sagraditi dvorac u samom dnu Dzenneta"--- dakle i u jednom i u drugom slucaju u Dzennetu ce biti.
Eto toliko od mene
Selam alejkum
Eto toliko od mene
Selam alejkum
- ema_
#1048 Re: Sulejman Bugari
Imas li jos koga da ubacis u kos "vehabija"? 
- fatamorgana
#1049 Re: Sulejman Bugari
Pa predloži ti koga ....ema_ wrote:Imas li jos koga da ubacis u kos "vehabija"?
- Lakat Jebić
#1050 Re: Sulejman Bugari
a koja je razlika izmedju tebe i sejk zlaje?ArrisModem wrote:Dajte ba ljudi ne raspravljajte se sa ovim bradonjama vehbosima. Nikad oni nece prihvatiti vase misljenje. Mosaonska su to posla. Opcepoznata cinjenica je ta da vehabije finansira Izrael i da ih u Becu licno obezbjedjuje i cuva MOSSAD. Oni imaju jedan jedini cij a to je UNISTITI ISLAM IZNUTRA tj preko apokrifnih hadisa, laznih prijevoda Kur'ana i kvazi alima zatrovati vjernike mrznjom. Pogledajte na YT sta kvazi alim "Sejk Zlaja" koji je vehabija govori o muslimanima, ARBIH i islamskoj zajednici. Ljudi moji, vehabije nikad nece stati iza Sulejmana Bugarija jer im pod br 1 konkurencija. Oni parama (koje daju onome ko pusti bradu ko konjsku grivu i kasnije lici na majmuna) ne mogu privuci omladine koliko moze hafiz Sulejman Bugari svojim iskrenim pristupom i svojim ahlakom. On je njihov neprijatelj br 1. Fino ima hadis u Buharijinoj zbirci sto sam nasao (ne znam tacno kako ide pa cu parafrazirati) koji kaze "Cuvajte se ljudi koji ce doci pred Sudnji dan i u ime Kur'ana i Sunneta ce unositi smutnju medju vjernike" a kad su ga ashabi upitali "Boziji poslanice kako da prepoznamo te ljude?" on im odgovara "Imace veoma velike brade i bice celavi". Ovo je tipicni opis danasnjeg vehabije. Pametnom dosta a vi iskreni vjernici nemojte ulaziti u resprave sa ovim bradatim placenicina jer je Poslanik s.a.w.s u hadisu lijepo kazao: "Ko napusti respravu onda kad je u pravu, Allah dz.s ce mu sagraditi dvorac u samom vrhu Dzenneta, a ko napusti raspravu kad nije u pravu Allah dz.s. ce mu sagraditi dvorac u samom dnu Dzenneta"--- dakle i u jednom i u drugom slucaju u Dzennetu ce biti.
Eto toliko od mene
Selam alejkum