SUKOBI U STOCU

mostarac

Post by mostarac »

Toozla wrote:
zzzzz wrote:Gracic nije iznio svoje vidjenje kluba jer FK SARAJEVO nije samo bosnjacko, medjutim koliko god ti bjezao od te stvarnosti u FSBiH se i Velez i Sarajevo dozivljavaju kao bosnjacki klubovi.
Tvoje interese sigurno nece zastupati delegati iz Listice ili Bijeljine a ni "gradjani" jer nazalost takvu kategoriju ne poznaje FSBiH. Mozes nastaviti borbu sa vjetrenjacama ili traziti da te neko zastupa u tom savezu iako je izabran kao Bosnjak.

Ne opravdavam ovu situaciju ali shvatam Gracica jer je alternativa da i dalje glumis gradjanina a da te seljaci handre do besvijesti.
....pocetkom devedesetih dosli "seljaci" i rekli nema vise "gradjana", od sad su svi "seljacine"...poceli nas handriti, handriti i handriti...
...danas, '05, nakon petnaest godina handrenja "seljacine" pobjedjuju...sve vise "gradjana" dobrovoljno prelaze u "seljake", a da toga nisu ni svjesni....

...necu da budem "seljacina"...

SELJACI

Seljačine su preuzele stvar
Znaju sistem i stvaraju dar-mar
Rasturaju po pitanju života
sve veća je sramota biti neko od nas.

Seljaci SAHRANIŠE moj grad
Seljaci, donesoše nam smrad
A raja gurnuta u ilegalu
Na kom tajnomE mJestu naći bazu i spas

Dragi seljaci
sve vam je u šaci al' zašto da se baci?
Ma, ostavite nešto i za nas.
Dragi seljaci, braćo i zemljaci,
budite ortaci pa smanjite taj gas!

Seljaci na ključnim mjestima
Seljaci u glavnim vijestima
Na jumbo plakatima u boji
Kud koji mili moji, DA VAM NE ČUJEM GLAS

Seljaci sa našim curama.
Seljaci u svim strukturama.
Od uPRAVE Grada pa do sporta,
čoban ante portas, njihov dolazi čas!

Dragi seljaci

Nemaju njive te perspektive, armiran beton zove nas sad.
A snovi lebde izmedju negde na relaciji selo - grad.
Nastupa era amatera, iz svoje kože može se sad.
Rapidno stasa hibridna klasa na pola puta selo - grad.

Dragi seljaci

Dragi seljaci

* POD POJMOM SELJAK SE NE PODRAZUMJEVA ČOVJEK SA SELA ILI POLJOPRIVREDNIK NEGO OSOBA KOJA JE DOŠLA U GRAD, NAMETNULA U NJEMU SVOJE OBIČAJE, NEMA NIKAKVU ŽELJU DA SE EMANCIPUJE NEGO NASTOJI GRAD PRILAGODITI SEBI, MA SELJAK KRATKO I JASNO.
halo

Post by halo »

umro je mostar wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ponovni dolazak nacionalnih stranaka na vlast prije dvije godine omogucio im je da nam svima ponude ono sto jedino znaju, sirenje mrznje medju narodima i striktno razdvajanje u nacionalne torove. Mene ova situacija u zadnje vrijeme podsjeca na onu neposredno pred i poslije rata. Dizu se nacionalne tenzije. Sportski tereni su , kao i 1991, idealno mjesto za homogeniziranje naroda. Ponizava se drzavna zastava i himna, svetkovina finala fudbalskog kupa se pretvara u opstu tucu, fudbalski klubovi sa visedecenijskom svijetlom tradicijom se proglasavaju srpskim i hrvatskim a od juce i bosnjackim.

Bojim se da se ovo opet ne pretvori u kakav veci belaj :(
To mi je zaista bilo porazno ko gradjaninu da je onaj Gracic sinoc Sarajevo proglasio Bosnjackim klubom. Samo sam cekao kad ce Velez strpati u svoj tor pa da mu se sjetim familije mnogobrojne. On nek svoj klub proglasava kako i cim hoce, ali ocito je da nije mislio samo na Sarajevo. I pored svega Velez je bio i ostao samo mostarski klub, a nije ni hrvatski ni bosnjacki ni srpski i zbog toga nam se i desava sta nam se desava, jer smo protjerali politiku iz nasih redova. Kad smo krenuli da to radimo i jesmo ispali iz lige. Gdje to jos ima osim kod nas da navijace Veleza murija bije i jebe im majku komunisticku zbog klupskog grba - petokrake. Ni RA nije imun od nacionalizma, ali mislim da je navijacka skupina koja je najmanje obojena nacionalizmom i jedina istinska lijevicarska skupina u drzavi. Zato nas valjda i ne vole politicari i vlast. Ovo sa ULTRASIMA nije nama drago kroz kontekst Bosnjaci-Hrvati nego RA-ULTRASI, a zna se kako se volimo izmedju sebe.
Mozes ti to svrstavat u kakvu god hoces kategoriju ali to ispada kao medjunacionalni sukob
nego reci mi imateli vi u RA navijaca neke druge nacionalnosti i imaju li ultrasi nekog zalutalog Bosnjaka koji navija za njih dali u Mostaru jos uvjek vrijedi crta razdvanja ili odete ponekad na drugu stranu na pice dali je to uopste moguce
Nisam bas najbolje upoznat sa trenutnom situacijom idel li to na neko ujedinjenje grada ili je taj pravac samo iluzija koju bi Bosnjaci prihvatili jer oce jedinstvenu BIH a Hrvati nece ni da cuju
mostarac

Post by mostarac »

halo wrote:
umro je mostar wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ponovni dolazak nacionalnih stranaka na vlast prije dvije godine omogucio im je da nam svima ponude ono sto jedino znaju, sirenje mrznje medju narodima i striktno razdvajanje u nacionalne torove. Mene ova situacija u zadnje vrijeme podsjeca na onu neposredno pred i poslije rata. Dizu se nacionalne tenzije. Sportski tereni su , kao i 1991, idealno mjesto za homogeniziranje naroda. Ponizava se drzavna zastava i himna, svetkovina finala fudbalskog kupa se pretvara u opstu tucu, fudbalski klubovi sa visedecenijskom svijetlom tradicijom se proglasavaju srpskim i hrvatskim a od juce i bosnjackim.

Bojim se da se ovo opet ne pretvori u kakav veci belaj :(
To mi je zaista bilo porazno ko gradjaninu da je onaj Gracic sinoc Sarajevo proglasio Bosnjackim klubom. Samo sam cekao kad ce Velez strpati u svoj tor pa da mu se sjetim familije mnogobrojne. On nek svoj klub proglasava kako i cim hoce, ali ocito je da nije mislio samo na Sarajevo. I pored svega Velez je bio i ostao samo mostarski klub, a nije ni hrvatski ni bosnjacki ni srpski i zbog toga nam se i desava sta nam se desava, jer smo protjerali politiku iz nasih redova. Kad smo krenuli da to radimo i jesmo ispali iz lige. Gdje to jos ima osim kod nas da navijace Veleza murija bije i jebe im majku komunisticku zbog klupskog grba - petokrake. Ni RA nije imun od nacionalizma, ali mislim da je navijacka skupina koja je najmanje obojena nacionalizmom i jedina istinska lijevicarska skupina u drzavi. Zato nas valjda i ne vole politicari i vlast. Ovo sa ULTRASIMA nije nama drago kroz kontekst Bosnjaci-Hrvati nego RA-ULTRASI, a zna se kako se volimo izmedju sebe.
Mozes ti to svrstavat u kakvu god hoces kategoriju ali to ispada kao medjunacionalni sukob
nego reci mi imateli vi u RA navijaca neke druge nacionalnosti i imaju li ultrasi nekog zalutalog Bosnjaka koji navija za njih dali u Mostaru jos uvjek vrijedi crta razdvanja ili odete ponekad na drugu stranu na pice dali je to uopste moguce
Nisam bas najbolje upoznat sa trenutnom situacijom idel li to na neko ujedinjenje grada ili je taj pravac samo iluzija koju bi Bosnjaci prihvatili jer oce jedinstvenu BIH a Hrvati nece ni da cuju
U Mostaru je to jako komplikovano i mostar je po svemu cudan grad.
Vodja RA je Hrvat.
halo

Post by halo »

umro je mostar wrote:
halo wrote:
umro je mostar wrote: To mi je zaista bilo porazno ko gradjaninu da je onaj Gracic sinoc Sarajevo proglasio Bosnjackim klubom. Samo sam cekao kad ce Velez strpati u svoj tor pa da mu se sjetim familije mnogobrojne. On nek svoj klub proglasava kako i cim hoce, ali ocito je da nije mislio samo na Sarajevo. I pored svega Velez je bio i ostao samo mostarski klub, a nije ni hrvatski ni bosnjacki ni srpski i zbog toga nam se i desava sta nam se desava, jer smo protjerali politiku iz nasih redova. Kad smo krenuli da to radimo i jesmo ispali iz lige. Gdje to jos ima osim kod nas da navijace Veleza murija bije i jebe im majku komunisticku zbog klupskog grba - petokrake. Ni RA nije imun od nacionalizma, ali mislim da je navijacka skupina koja je najmanje obojena nacionalizmom i jedina istinska lijevicarska skupina u drzavi. Zato nas valjda i ne vole politicari i vlast. Ovo sa ULTRASIMA nije nama drago kroz kontekst Bosnjaci-Hrvati nego RA-ULTRASI, a zna se kako se volimo izmedju sebe.
Vodja RA je Hrvat.
Znaci jos treba da vodja ultrasa bude Bosnjak i bice udure
Po meni je samo Sarajevski Zeljeznicar gradjanski orijentiran po sastavu navijaca iako vecinu imaju ako gledas kroz naconalnost Bosnjaci
mostarac

Post by mostarac »

halo wrote:
umro je mostar wrote:
halo wrote: Mozes ti to svrstavat u kakvu god hoces kategoriju ali to ispada kao medjunacionalni sukob
Vodja RA je Hrvat.
Po meni je samo Sarajevski Zeljeznicar gradjanski orijentiran po sastavu navijaca iako vecinu imaju ako gledas kroz naconalnost Bosnjaci
Mozda po sastavu su zeljini vise multi, ali to je logicno jer mu je i takvo okruzenje. Mostar je ono po sistemu "cijela iz dva dijela". Red Army je sigurno navijacka skupina najmanje opterecena nacionalizmom i nama je furka da idemo sto vise lijevo i nacionalizmom se ne bavimo. Ja necu reci da nema ispada, ali skoro da je iskorjenjeno.
zzzzz

Post by zzzzz »

Predrasude
Ne znam po cemu si to zakljucio. Da nisi prebrojavao navijace Sarajeva i Zelje. U svakom slucaju nije istina bar sto se navijaca tice, ni po cemu Manijaci nisu vise ili manje gradjanski orjentisani od HZ.

Cinjenica je da Klub Zeljeznicar ima bolje odnose sa ovima iz Z. Hercegovine nego FK Sarajevo pa je mozda to razlog da poistovjecujes politiku kluba sa orijentacijom navijaca.
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
Predrasude
Ne znam po cemu si to zakljucio. Da nisi prebrojavao navijace Sarajeva i Zelje. U svakom slucaju nije istina bar sto se navijaca tice, ni po cemu Manijaci nisu vise ili manje gradjanski orjentisani od HZ.

Cinjenica je da Klub Zeljeznicar ima bolje odnose sa ovima iz Z. Hercegovine nego FK Sarajevo pa je mozda to razlog da poistovjecujes politiku kluba sa orijentacijom navijaca.
Politika kluba i velezovih navijaca su na suprotnim stranama svijeta
zzzzz

Post by zzzzz »

Ja sam govorio o tvrdnji @halo kako su navijaci Zelje jedina navijacka grupa "koja je gradjanski orijentisana po sastavu navijaca" (malo cudno iskonstruisana recenica ali shvatio sam na sta aludira)

Samo kazem da se radi o predrasudama i da su vjerovatno podjednako "visenacionalni" kao i HZ.
halo

Post by halo »

zzzzz wrote:Ja sam govorio o tvrdnji @halo kako su navijaci Zelje jedina navijacka grupa "koja je gradjanski orijentisana po sastavu navijaca" (malo cudno iskonstruisana recenica ali shvatio sam na sta aludira)

Samo kazem da se radi o predrasudama i da su vjerovatno podjednako "visenacionalni" kao i HZ.
Posto vidim da si pobornik Hordi
BOJA DRESA BOJA FESA
Horde su cast izuzecima kojih ima vecinom glasacka struktura SDA
A znamo ko glasa za tu stranku
Šandor

Post by Šandor »

Navijanje za Zrinjski je strogo na nacionalnoj osnovi. Zrinjski je klub u kojem nemaju sta traziti Bosnjaci i Srbi kao navijaci. Iako ima nekoliko igraca druge nacionalnosti. Zrinjski je produkt pokusaja istrijebljenja Bosnjaka i Srba u Mostaru. Iako je Zrinjski postojao i prije drugog svjetskog rata to ne umanjuje tacnost ove tvrdnje. Jer i Hrvati su navijali za Velez. Ne zato sto su morali vec zato sto su zeljeli. A svi znamo kako je zavrsio Velez 1992-1993. Bas kao i Mostar.

U Sarajevu i Zelji ne postoji nista sto ih cini iskljucivo Bosnjackim klubovima. Ako ne racunamo navijanje koje čponekad zna biti upereno protiv Srba i Hrvata.

A kad je u pitanju Zrinjski sve je u znaku HR. Sve je sa prefiksom HR. Kad bi se medju navijacima Zrinjskog nasao neko ko bi imao drukciji stav zavrsio bi kao onaj Kolumbijac. Navijaci Zrinjskog mrze reprezentaciju zemlje u kojoj zive. Klub za koji navijaju ima predznak HR. Grb kluba sadrzava sahovnicu. Sve je HR. Sve je iskljucivo HR. Ne postoji nista sto bi privuklo nekog ko nije HR da navija za Zrinjski.
mostarac

Post by mostarac »

Šandor wrote:Navijanje za Zrinjski je strogo na nacionalnoj osnovi. Zrinjski je klub u kojem nemaju sta traziti Bosnjaci i Srbi kao navijaci. Iako ima nekoliko igraca druge nacionalnosti. Zrinjski je produkt pokusaja istrijebljenja Bosnjaka i Srba u Mostaru. Iako je Zrinjski postojao i prije drugog svjetskog rata to ne umanjuje tacnost ove tvrdnje. Jer i Hrvati su navijali za Velez. Ne zato sto su morali vec zato sto su zeljeli. A svi znamo kako je zavrsio Velez 1992-1993. Bas kao i Mostar.

U Sarajevu i Zelji ne postoji nista sto ih cini iskljucivo Bosnjackim klubovima. Ako ne racunamo navijanje koje čponekad zna biti upereno protiv Srba i Hrvata.

A kad je u pitanju Zrinjski sve je u znaku HR. Sve je sa prefiksom HR. Kad bi se medju navijacima Zrinjskog nasao neko ko bi imao drukciji stav zavrsio bi kao onaj Kolumbijac. Navijaci Zrinjskog mrze reprezentaciju zemlje u kojoj zive. Klub za koji navijaju ima predznak HR. Grb kluba sadrzava sahovnicu. Sve je HR. Sve je iskljucivo HR. Ne postoji nista sto bi privuklo nekog ko nije HR da navija za Zrinjski.
Zato ima u kog ima :D

Image

Radi ove petokrake nam murija slomi dva momka u Hadzicima uz prigodne psovke i sjecanje na komunisticku majkicu :x :x
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Meni Zrinjski ne smeta kao klub ali me strašno iritira naziv njihovih navijača ULTRASI gdje iznad U stoji krst. Navijači Širokog su Škripari. Još gore.
zzzzz

Post by zzzzz »

halo wrote:
zzzzz wrote:Ja sam govorio o tvrdnji @halo kako su navijaci Zelje jedina navijacka grupa "koja je gradjanski orijentisana po sastavu navijaca" (malo cudno iskonstruisana recenica ali shvatio sam na sta aludira)

BOJA DRESA BOJA FESA
Kao sto rekoh suplja prica, vjerovatno nisi iz Sarajeva pa nemas pojma o cemu pricas.
Crta izmedju Sarajeva i Zelje prolazi kroz porodice, kvartove,skole, crkve i dzamije. Niti se mogu definisati navijaci Sarajeva a ni Zelje jer su oni jednostavno slika stanovnistva cijelog grada, dolaze iz svih slojeva drustva, oba spola itd.itd. da ne gnjavim

PS. Da je fes kojim slucajem plave boje, danas bi vejrovatno jedna pjesma na repertoaru Manijaka imala isti tekst :wink:
Last edited by zzzzz on 23/05/2005 02:14, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

Nenadv24 wrote:Meni Zrinjski ne smeta kao klub ali me strašno iritira naziv njihovih navijača ULTRASI gdje iznad U stoji krst. Navijači Širokog su Škripari. Još gore.
Meni smeta i smetat ce sve do onog momenta dok se ne rijesi pitanje Veleza i onoga sto je Velezu oteto silom. tacnije ne smeta mi hinjski kao klub, jer to i nije klub nego politicki abortus HDZ-a koji postoji samo zbog Veleza.
Šandor

Post by Šandor »

Umro je Mostar, ima. Niko nije rekao da nema. Ali ono sto porede Vodenjak & bastards jednostavno se ne moze porediti.

U Zapadnom Mostaru zivot se odvija kao u Juznoj Africi u vrijeme aparthejda.

Oni koji porede Zapadni Mostar sa Sarajevom, Tuzlom i Bihacem nisu nista bolji od Radovana i Bobana.

To su oni ljudi kao Nele Karajlic. Nele je na PTPC rekao da smo zasluzili genocid. :-) :D
mostarac

Post by mostarac »

Šandor wrote:Umro je Mostar, ima. Niko nije rekao da nema. Ali ono sto porede Vodenjak & bastards jednostavno se ne moze porediti.

U Zapadnom Mostaru zivot se odvija kao u Juznoj Africi u vrijeme aparthejda.

Oni koji porede Zapadni Mostar sa Sarajevom, Tuzlom i Bihacem nisu nista bolji od Radovana i Bobana.

To su oni ljudi kao Nele Karajlic. Nele je na PTPC rekao da smo zasluzili genocid. :-) :D
Eh de mi malo govori o aprathejdu, a cinjenica je da se Zap. Mostar ne moze porediti sa Tuzlom i Sarajevom. za te gradove sam siguran. O ostalim ne bi govorio jer ih dovoljno ne poznajem, ali sudeci prema obracunu sa politickim neistomisljenicima mnogo je bolje nego u zap. Mostaru, ali daleko od sjajnog. Ipak ne bi te ljude koji to poree nazivao Karadzicima i Bobanima, jer treba doci u Mostar, pokusati ziviti makar mjesec dana da bi makar malo shvatio. Znas kad si prvih 7 dana tu ima i glume i napuhivanja situacije ili laznog poboljsavanja, a nakon mjesec dana ljudi se opuste i shvatis makar mali dio situacije. Cinjenica jeste da se dva dijela grada ni po cemu ne mogu porediti i da su to dva svijeta ma koliko neko to ne zelio priznati. Ako hocemo da govorimo realno Mostar nije ni blizu ujedninjenja ni formalno, a ni onog kljucnog - u glavama ljudi, jer brato koliko god ja to htio, ja se u ulici Mile Budaka, Jure Francetica, Vokica i Lorkovica, Bleiburskih zrtava... ne mogu osjecati ugodno.
halo

Post by halo »

zzzzz wrote:
halo wrote:

BOJA DRESA BOJA FESA
Kao sto rekoh suplja prica, vjerovatno nisi iz Sarajeva pa nemas pojma o cemu pricas.
Crta izmedju Sarajeva i Zelje prolazi kroz porodice, kvartove,skole, crkve i dzamije. Niti se mogu definisati navijaci Sarajeva a ni Zelje jer su oni jednostavno slika stanovnistva cijelog grada, dolaze iz svih slojeva drustva, oba spola itd.itd. da ne gnjavim

PS. Da je fes kojim slucajem plave boje, danas bi vejrovatno jedna pjesma na repertoaru Manijaka imala isti tekst :wink:
Definicije u Bosni su vrlo vidljive uvjek se zna gdje je ko i kome pripada ako slucajno neznas drugi te vrlo brzo upute na tu Cinjenicu
a osim toga Manijaci pjevaju IDE VLAK IDE VLAK A U NJEMU MANIJAK
Neznam sta bi Hordasi pjevali da je kojim slucajem voz zelene boje
to je samo na ono tvoje da je fes plave boje
Mnogo toga ovdje u Bosni bi bilo mozda drugacije da je da je ali nije ebiga
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Moram priznati da je mene jeza uhvatila kada sam išao upravo tom ulicom Bleiburških žrtava(ranije Put Prekomorskih Brigada). Tražio sam neki boutique za koji su mi rekli da je dobar i da vrijedi posjetiti ga ali dok sam došao do tamo cijelo vrijeme sam se okretao iza sebe kao kakav paranoik.
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Evo ja cu iz principa pocet navijat za ZRINSKI :-D
Bas me briga sto je to klub sa Hrvatskim predznakom i sahovnicom.
zzzzz

Post by zzzzz »

Definicije u Bosni su vrlo vidljive uvjek se zna gdje je ko i kome pripada ako slucajno neznas drugi te vrlo brzo upute na tu Cinjenicu
Dobro, sto se ovog vlaka tice mora se reci da su dobri slihteri. Nego fes su zamijenili jednim velikim plavim transparentom na kojem je veliki polumjesec i zvjezda, da nebi bilo zabune :wink:

Kao sto ti rekoh, ne poznas ni grad a ni ljude dovoljno da bi mogao suditi.
mostarac

Post by mostarac »

Nenadv24 wrote:Moram priznati da je mene jeza uhvatila kada sam išao upravo tom ulicom Bleiburških žrtava(ranije Put Prekomorskih Brigada). Tražio sam neki boutique za koji su mi rekli da je dobar i da vrijedi posjetiti ga ali dok sam došao do tamo cijelo vrijeme sam se okretao iza sebe kao kakav paranoik.
mene je prije jeza fatala od onog grafita ISTRIJEBLJIVAČI LJILJANA, na zgradi kad ides od katedrale na Rodno, ali ne znam je li vise tamo.
mostarac

Post by mostarac »

aris_angel1s wrote:Evo ja cu iz principa pocet navijat za ZRINSKI :-D
I sto im je znak navijaca ustasko U, dakle ono sa onim savijenim krajevima pod pravim uglom, a cesce im se omakne i poglavnikova slika na tribini :D :D :D
Demokrate neke u mp3
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

umro je mostar wrote:
Nenadv24 wrote:Moram priznati da je mene jeza uhvatila kada sam išao upravo tom ulicom Bleiburških žrtava(ranije Put Prekomorskih Brigada). Tražio sam neki boutique za koji su mi rekli da je dobar i da vrijedi posjetiti ga ali dok sam došao do tamo cijelo vrijeme sam se okretao iza sebe kao kakav paranoik.
mene je prije jeza fatala od onog grafita ISTRIJEBLJIVAČI LJILJANA, na zgradi kad ides od katedrale na Rodno, ali ne znam je li vise tamo.
Znam na koju zgradu misliš i prošle godine je stajao.
halo

Post by halo »

zzzzz wrote:
Dobro, sto se ovog vlaka tice mora se reci da su dobri slihteri. Nego fes su zamijenili jednim velikim plavim transparentom na kojem je veliki polumjesec i zvjezda, da nebi bilo zabune :wink:

Kao sto ti rekoh, ne poznas ni grad a ni ljude dovoljno da bi mogao suditi.
Evo sam upozno tebe pa ces mi ti reci iz perspekive tvoje mahale kako se to vidi a mislim da se dobro vidi jer Grdonj ima odlican pogled,izvini ako ne pogodi sokak
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

umro je mostar wrote:
aris_angel1s wrote:Evo ja cu iz principa pocet navijat za ZRINSKI :-D
I sto im je znak navijaca ustasko U, dakle ono sa onim savijenim krajevima pod pravim uglom, a cesce im se omakne i poglavnikova slika na tribini :D :D :D
Demokrate neke u mp3
Ma nek stave sve slike redom od junaka iz zemlje Hercegovine od Pavelica Luburica Francetica pa do najnovijih Suska Bobana,Pasalica mene to ne interesuje.
Znaci ako sam Bosnjak automatski moram navijati za klub iz federacije sa Bosnjackom vecinom a ne na primjer za jedan Leotar iz Trebinja ,dok se tako bude rezonovalo nikad mira u ovoj zemlji ni u politici ni u sportu a o ostalom da i ne govorim.
Post Reply