SUKOBI U STOCU

Post Reply
JBT

Post by JBT »

hahahahaha.....
Tito marshale.
Ti si, covjece, bolestan.

A ti, Gavrilo, ili si premlad (u sta vjerujem) ili si prespavao poslednjih 15 godina. Izgleda da ti treba mentor, sto i nije toliko loshe, ali si pogresnog izabrao.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Nenadv24 wrote:
gavrilo wrote:
JBT wrote:"Ne zaboravi
Domovina ispred partije.

Partijski fanatici su nesto sto moze nanijeti najvise stete."

-Slazem se. To pokusavam objasniti onima koji podrzavaju SDA.
Sa SDS i HDZ ne treba ni pokusavati razgovarati na toj platformi. Dobije se kontraprodukt jer oni domovinom smatraju nesto sasvim trece.
cekaj malo... znaci ti pravis razliku izmedju bosnjackih nacionalista i drugih. znaci ovi posto su ipak tvoji, su bolji od ovih drugih.

e vidis tu se ti i ja razlikujemo. za mene su oni svi ista bagra
Vidiš kako odmah protivriječi samom sebi.
Ma meni se sve nesto cini da ste se vas dvojica malo neukusno i vrlo nefer okomili na JBT-a
Citam vase komentare (i njegove) i pocesto mu vadite rijeci iz konteksta!

Samo kao primjer da navedem ovo njegovo zadnje koje ste napali:

Covjek nijednom rijecju nije rekao da pravi razliku izmedju nacionalista!
Ako sta radi, (a ima nas jos na ovom Forumu), onda pokusava da utuvi u glavu i pripadnicima i pristalicama slavne SDA stranke da njihovi bajni lideri nisu nista drugo do nacionalisti!
A da razlika izmedju SDS-a i HDZ-a s jedne i SDA s druge strane postoji, postoji!

Radi se o zvanicnim stavovima tih politickih partija!

Dok prvonabrojane jasno i glasno kazu (i rade na tome) da su protiv Bosne i Hercegovine, SDA igra igru koju mi koji se s njima ne slazemo pokusavamo da raskrinkamo. A igra se sastoji u tome da se oni deklarativno uvijek i BAS UVIJEK zalazu za kobajagi jedinstvenu i ravnopravnu BiH dok s druge strane, svi vidimo sta rade! Suruju i tijesno saradjuju sa osnovnim rasturacima Bosne SDS-om i HDZ-om, potpomugnutim sa "majkama" im sa istoka i zapada!

Ja zaista ne vidim nikakve potrebe da se nesto posebno napada SDS i HDZ i da se sa njihovim pristalicama vodi rasprava i da ih se optuzuje da su oni rasturaci zemlje!
Oni to jesu, oni to priznaju i oni su pocinili najvece zlocine da bi to i dokazali!
I JBT i ja i slicni nama vidimo jedinu nadu u tome da ce i pripadnici srpskog i hrvatskog naroda shvatiti jednog dana da takva politika ne moze voditi dobru ni njima ni ostalima koji zive u BiH!
Isto kao sto se nadamo da ce Bosnjaci shvatiti kakvi hohstapleri zastupaju njihove interese!
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

mario-s wrote:motiv je isti ko kada se kamenuje autobus sa srpskim rukometašicama.(u Zagrebu prije 2-3 mjeseca)
sportski motiv
To je ipak zbog sporta a šta kada napadnu novinare u Zagrebu jer su tablice bile VŠ sa plavom, bijelom, crvenom trobojkom. Ma demokratija cvijeta u lijepoj nezavisnoj državi Hrvatskoj. Prošle godine je i par automobila sa SCG tablicama nayebalo u Šibeniku i Dubrovniku dok u SCG nikada se takvo nešto nije dogodilo. Zvuči nevjerovatno ali je istina.
mostarac

Post by mostarac »

ULTRASIMA JE U STOCU RAZBIJENA PIČKA. I jesu nasli da se kurce na RA teritoriji. Onda im se red army stolac prikazao i objasnioo par stvari.

Izvjestaj sa RA FORUMA
E da ste vidili drame u Stocu...nasli su carsiju gdje ce se kofrciti heehehe
Dosli tipovi ko biva zajebani, sjeli u nas kafic i poceli se preseravat...lomili, pjevali ustaske pjesme i tako tome slicno...mogli su jedno deset minuta hehehe....i onda ih je nesto snaslo...popilí su degenek samo taki..pizde bjeze a raja mlati hehehe...dotle je doslo bilo da im je murija po auta dolazila, ona koja su bila u voznom stanju naravno hehehe...a nejveca scena je bila kad je ovaj jedan nas zaletio se autom ma medu njih...ono ko oni rulja skupili se pa su ko jaci a braco 150 km/sat na njih...da vidis brale kako se skace hehe jebo zeceve...uglavnom oni su dobili degenek samo taki a od raje nikom dlaka nije sa glave falila...a u centru je bilo toliko stakla da se ni na konju ne bi mogao probiti hehehe...i jos da dodam da lokalni "ultrasi" su se uvukli u kafice i zakljucali se ko biva mi nismo sa njima bili hehehehe....
A ovaj bljesak su karina od portala...samo pisu o igracima...gdje su vam sad ti popularni ultrasi jebli vam oni mater...
Image

:D :D :D :D

I da se razumijemo, politicki aspekt ovoga me ne zanima. Ovo je samo izmedju RA i Ultrasa
Last edited by mostarac on 23/05/2005 00:42, edited 1 time in total.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Nenadv24 wrote:
mario-s wrote:motiv je isti ko kada se kamenuje autobus sa srpskim rukometašicama.(u Zagrebu prije 2-3 mjeseca)
sportski motiv
To je ipak zbog sporta a šta kada napadnu novinare u Zagrebu jer su tablice bile VŠ sa plavom, bijelom, crvenom trobojkom. Ma demokratija cvijeta u lijepoj nezavisnoj državi Hrvatskoj. Prošle godine je i par automobila sa SCG tablicama nayebalo u Šibeniku i Dubrovniku dok u SCG nikada se takvo nešto nije dogodilo. Zvuči nevjerovatno ali je istina.
Naravno da se ne desava (navodno) kad imaju scene kada sami sebe batinaju a kad im dodju gosti onda ih kordon policje cuva :-D :-D :-D
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Vodenjak wrote:
Nenadv24 wrote:
gavrilo wrote: cekaj malo... znaci ti pravis razliku izmedju bosnjackih nacionalista i drugih. znaci ovi posto su ipak tvoji, su bolji od ovih drugih.

e vidis tu se ti i ja razlikujemo. za mene su oni svi ista bagra
Vidiš kako odmah protivriječi samom sebi.
Ma meni se sve nesto cini da ste se vas dvojica malo neukusno i vrlo nefer okomili na JBT-a
Citam vase komentare (i njegove) i pocesto mu vadite rijeci iz konteksta!

Samo kao primjer da navedem ovo njegovo zadnje koje ste napali:

Covjek nijednom rijecju nije rekao da pravi razliku izmedju nacionalista!
Ako sta radi, (a ima nas jos na ovom Forumu), onda pokusava da utuvi u glavu i pripadnicima i pristalicama slavne SDA stranke da njihovi bajni lideri nisu nista drugo do nacionalisti!
A da razlika izmedju SDS-a i HDZ-a s jedne i SDA s druge strane postoji, postoji!

Radi se o zvanicnim stavovima tih politickih partija!

Dok prvonabrojane jasno i glasno kazu (i rade na tome) da su protiv Bosne i Hercegovine, SDA igra igru koju mi koji se s njima ne slazemo pokusavamo da raskrinkamo. A igra se sastoji u tome da se oni deklarativno uvijek i BAS UVIJEK zalazu za kobajagi jedinstvenu i ravnopravnu BiH dok s druge strane, svi vidimo sta rade! Suruju i tijesno saradjuju sa osnovnim rasturacima Bosne SDS-om i HDZ-om, potpomugnutim sa "majkama" im sa istoka i zapada!

Ja zaista ne vidim nikakve potrebe da se nesto posebno napada SDS i HDZ i da se sa njihovim pristalicama vodi rasprava i da ih se optuzuje da su oni rasturaci zemlje!
Oni to jesu, oni to priznaju i oni su pocinili najvece zlocine da bi to i dokazali!
I JBT i ja i slicni nama vidimo jedinu nadu u tome da ce i pripadnici srpskog i hrvatskog naroda shvatiti jednog dana da takva politika ne moze voditi dobru ni njima ni ostalima koji zive u BiH!
Isto kao sto se nadamo da ce Bosnjaci shvatiti kakvi hohstapleri zastupaju njihove interese!
Ja nisam ni rekao da mi je SDS draga partija a posebno ne HDZ jer da nije njih bilo ostao bih u Mostaru. Ono sa čime se ja ne slažem je u sljedećem:

JBT i ja i slicni nama vidimo jedinu nadu u tome da ce i pripadnici srpskog i hrvatskog naroda shvatiti jednog dana da takva politika ne moze voditi dobru ni njima ni ostalima koji zive u BiH! Srbi i Hrvati trebaju to sami shvatiti a tutori sa strane im ne trebaju.
mostarac

Post by mostarac »

....
Last edited by mostarac on 23/05/2005 00:40, edited 1 time in total.
fukara_tz

Post by fukara_tz »

(nezavisne novine)

Nakon utakmice NK Zrinjski i FK Leotar potukli se ˝Ultrasi˝ i stolački Bošnjaci
Uhapšeno pet huligana
Pet osoba privedeno je zbog prekjučerašnjeg sukoba ˝Ultrasa˝, navijača Nogometnog kluba Zrinjski iz Mostara, i lokalnog bošnjačkog stanovništva u Stocu, saopćila je juče policija.

Tokom incidenata polupana su stakla na robnoj kući, Domu zdravlja i Sportskoj kladionici ˝Premier˝ u Stocu.

˝Ultrasi˝ su u nedjelju uveče nakon utakmice s Leotarom u Trebinju, prolazeći kroz Stolac inicirali sukob u kojemu je prema podacima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, sudjelovalo tridesetak mladića. Nakon što su njihovi ljubimci NK Zrinjski izgubili od Leotara, isfrustrirani ˝Ultrasi˝ prolazeći kroz Stolac zaustavili su se u centru grada i nacionalističkim povicima izazvali lokalno bošnjačko stanovništvo.

Stočani su, prema policijskim informacijama, zauzvrat kamenjem polupali dva kombija i četiri mala vozila koje su vozili navijači Zrinjskog. U trenutku rata kamenjem prometnicom je naišao službeni autobus NK Zrinjski kojega su Stočani, također, kamenovali i demolirali.

Općem kaosu u Stocu pridonijelo je i vijorenje srpske zastave, koju su navijači Zrinjskog skinuli s pravoslavne crkve prolazeći kroz mjesto Mrkonjić između Trebinja i Ljubinja. Oni su srpskim stijegom mahali kroz Stolac što je kod Stočana Bošnjaka izazvalo dodatni revolt. Na lice mjesta su izašli pripadnici Specijalne postrojbe MUP-a HNŽ koji su priveli trojicu navijača Zrinjskog.

Jučer ujutro su se u PU Mostar predala još dvojica Stočana Bošnjaka koji su sudjelovali u neredima. Nakon razgovora s tužiteljem bit će odlučeno o mjerama pritvora.

Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ, za danas je najavio šire priopćenje u kojemu će biti preciznije pojašnjeni ovi neredi.

˝Za sada možemo kazati da policija cijeni kako se u Stocu u nedjelju dogodio incident širih razmjera˝, kazao je Bošnjak.

Jučerašnji dan je u Stocu, prema priopćenju policije, protekao mirno.

Predsjedništvo NK Zrinjski osudilo incident
Predsjedništvo NK Zrinjski na jučerašnjoj vanrednoj sjednici osudilo je incident, te pozvalo nadležna tijela da pronađu i kazne vinovnike tog događaja.

˝Osuđujemo incident i sve one koji su ga izazvali, kao i one koji su ga svojim djelovanjem motivirali, pa možda i potakli, želeći, u svojoj nemoći i stalnom provociranju nereda, nauditi ugledu našeg kluba, ali još više sveukupnom životu i odnosima na ovim prostorima i u BiH˝, navodi se, između ostalog, u saopćenju Predsjedništva NK Zrinjski.

Prema informacijama iz tog kluba, u incidentu je povrijeđen pomoćni trener Zrinjskog Dragan Perić, koji je prevezen u stolačku bolnicu, gdje mu je pružena prva pomoć.
halo

Post by halo »

umro je mostar wrote:
umro je mostar wrote:ULTRASIMA JE U STOCU RAZBIJENA PIČKA. I jesu nasli da se kurce na RA teritoriji. Onda im se red army stolac prikazao i objasnioo par stvari.

Izvjestaj sa RA FORUMA
E da ste vidili drame u Stocu...nasli su carsiju gdje ce se kofrciti heehehe
Dosli tipovi ko biva zajebani, sjeli u nas kafic i poceli se preseravat...lomili, pjevali ustaske pjesme i tako tome slicno...mogli su jedno deset minuta hehehe....i onda ih je nesto snaslo...popilí su degenek samo taki..pizde bjeze a raja mlati hehehe...dotle je doslo bilo da im je murija po auta dolazila, ona koja su bila u voznom stanju naravno hehehe...a nejveca scena je bila kad je ovaj jedan nas zaletio se autom ma medu njih...ono ko oni rulja skupili se pa su ko jaci a braco 150 km/sat na njih...da vidis brale kako se skace hehe jebo zeceve...uglavnom oni su dobili degenek samo taki a od raje nikom dlaka nije sa glave falila...a u centru je bilo toliko stakla da se ni na konju ne bi mogao probiti hehehe...i jos da dodam da lokalni "ultrasi" su se uvukli u kafice i zakljucali se ko biva mi nismo sa njima bili hehehehe....
A ovaj bljesak su karina od portala...samo pisu o igracima...gdje su vam sad ti popularni ultrasi jebli vam oni mater...
Image

:D :D :D :D
i da se razumijemo, politicki aspekt ovoga me ne zanima. RA to gleda sa sportskog aspekta. ULTRASI su ipak nasi najveci neprijatelji.
Konacno nesto konkretno u vezi teme
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Nenadv24 wrote:
JBT i ja i slicni nama vidimo jedinu nadu u tome da ce i pripadnici srpskog i hrvatskog naroda shvatiti jednog dana da takva politika ne moze voditi dobru ni njima ni ostalima koji zive u BiH! Srbi i Hrvati trebaju to sami shvatiti a tutori sa strane im ne trebaju.
Da, Nenade, ali zaboravljas da su "tutori" kako nazivas sve one koji se s njima ne slazu njihove zrtve!
I to kakve!
mostarac

Post by mostarac »

isto tako mislim da igrace nisu trebali dirat
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Hercegovina je zemlja natopljena krvlju.

Od davnina je to tako. :roll:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ponovni dolazak nacionalnih stranaka na vlast prije dvije godine omogucio im je da nam svima ponude ono sto jedino znaju, sirenje mrznje medju narodima i striktno razdvajanje u nacionalne torove. Mene ova situacija u zadnje vrijeme podsjeca na onu neposredno pred i poslije rata. Dizu se nacionalne tenzije. Sportski tereni su , kao i 1991, idealno mjesto za homogeniziranje naroda. Ponizava se drzavna zastava i himna, svetkovina finala fudbalskog kupa se pretvara u opstu tucu, fudbalski klubovi sa visedecenijskom svijetlom tradicijom se proglasavaju srpskim i hrvatskim a od juce i bosnjackim.

Bojim se da se ovo opet ne pretvori u kakav veci belaj :(
mostarac

Post by mostarac »

valterbranisarajevo wrote:Ponovni dolazak nacionalnih stranaka na vlast prije dvije godine omogucio im je da nam svima ponude ono sto jedino znaju, sirenje mrznje medju narodima i striktno razdvajanje u nacionalne torove. Mene ova situacija u zadnje vrijeme podsjeca na onu neposredno pred i poslije rata. Dizu se nacionalne tenzije. Sportski tereni su , kao i 1991, idealno mjesto za homogeniziranje naroda. Ponizava se drzavna zastava i himna, svetkovina finala fudbalskog kupa se pretvara u opstu tucu, fudbalski klubovi sa visedecenijskom svijetlom tradicijom se proglasavaju srpskim i hrvatskim a od juce i bosnjackim.

Bojim se da se ovo opet ne pretvori u kakav veci belaj :(
To mi je zaista bilo porazno ko gradjaninu da je onaj Gracic sinoc Sarajevo proglasio Bosnjackim klubom. Samo sam cekao kad ce Velez strpati u svoj tor pa da mu se sjetim familije mnogobrojne. On nek svoj klub proglasava kako i cim hoce, ali ocito je da nije mislio samo na Sarajevo. I pored svega Velez je bio i ostao samo mostarski klub, a nije ni hrvatski ni bosnjacki ni srpski i zbog toga nam se i desava sta nam se desava, jer smo protjerali politiku iz nasih redova. Kad smo krenuli da to radimo i jesmo ispali iz lige. Gdje to jos ima osim kod nas da navijace Veleza murija bije i jebe im majku komunisticku zbog klupskog grba - petokrake. Ni RA nije imun od nacionalizma, ali mislim da je navijacka skupina koja je najmanje obojena nacionalizmom i jedina istinska lijevicarska skupina u drzavi. Zato nas valjda i ne vole politicari i vlast. Ovo sa ULTRASIMA nije nama drago kroz kontekst Bosnjaci-Hrvati nego RA-ULTRASI, a zna se kako se volimo izmedju sebe.
Last edited by mostarac on 23/05/2005 00:30, edited 1 time in total.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

fukara_tz wrote:(nezavisne novine)

Uhapšeno pet huligana
Pet osoba privedeno je zbog prekjučerašnjeg sukoba ˝Ultrasa˝, navijača Nogometnog kluba Zrinjski iz Mostara, i lokalnog bošnjačkog stanovništva u Stocu, saopćila je juče policija.

Tokom incidenata polupana su stakla na robnoj kući, Domu zdravlja i Sportskoj kladionici ˝Premier˝ u Stocu.

˝Ultrasi˝ su u nedjelju uveče nakon utakmice s Leotarom u Trebinju, prolazeći kroz Stolac inicirali sukob u kojemu je prema podacima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, sudjelovalo tridesetak mladića. Nakon što su njihovi ljubimci NK Zrinjski izgubili od Leotara, isfrustrirani ˝Ultrasi˝ prolazeći kroz Stolac zaustavili su se u centru grada i nacionalističkim povicima izazvali lokalno bošnjačko stanovništvo.

Stočani su, prema policijskim informacijama, zauzvrat kamenjem polupali dva kombija i četiri mala vozila koje su vozili navijači Zrinjskog. U trenutku rata kamenjem prometnicom je naišao službeni autobus NK Zrinjski kojega su Stočani, također, kamenovali i demolirali.

Općem kaosu u Stocu pridonijelo je i vijorenje srpske zastave, koju su navijači Zrinjskog skinuli s pravoslavne crkve prolazeći kroz mjesto Mrkonjić između Trebinja i Ljubinja. Oni su srpskim stijegom mahali kroz Stolac što je kod Stočana Bošnjaka izazvalo dodatni revolt. Na lice mjesta su izašli pripadnici Specijalne postrojbe MUP-a HNŽ koji su priveli trojicu navijača Zrinjskog.

Jučer ujutro su se u PU Mostar predala još dvojica Stočana Bošnjaka koji su sudjelovali u neredima. Nakon razgovora s tužiteljem bit će odlučeno o mjerama pritvora.

Srećko Bošnjak, glasnogovornik MUP-a HNŽ, za danas je najavio šire priopćenje u kojemu će biti preciznije pojašnjeni ovi neredi.

˝Za sada možemo kazati da policija cijeni kako se u Stocu u nedjelju dogodio incident širih razmjera˝, kazao je Bošnjak.

Predsjedništvo NK Zrinjski na jučerašnjoj vanrednoj sjednici osudilo je incident, te pozvalo nadležna tijela da pronađu i kazne vinovnike tog događaja.

˝Osuđujemo incident i sve one koji su ga izazvali, kao i one koji su ga svojim djelovanjem motivirali, pa možda i potakli, želeći, u svojoj nemoći i stalnom provociranju nereda, nauditi ugledu našeg kluba, ali još više sveukupnom životu i odnosima na ovim prostorima i u BiH˝, navodi se, između ostalog, u saopćenju Predsjedništva NK Zrinjski.

Prema informacijama iz tog kluba, u incidentu je povrijeđen pomoćni trener Zrinjskog Dragan Perić, koji je prevezen u stolačku bolnicu, gdje mu je pružena prva pomoć.
Ultrasi izgubili u Trebinju pa svoje frustracije istresali u Stocu.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Vodenjak wrote:
Nenadv24 wrote:
Da, Nenade, ali zaboravljas da su "tutori" kako nazivas sve one koji se s njima ne slazu njihove zrtve!
I to kakve!
Ima žrtava i među pripadnicima njihovih torova.
mostarac

Post by mostarac »

Nenadv24 wrote:
fukara_tz wrote:(nezavisne novine)

Uhapšeno pet huligana

Ultrasi izgubili u Trebinju pa svoje frustracije istresali u Stocu.
TOTALNO POGRESNO. Obzirom da je to "navijacka skupina" koja nema veze sa fudbalom i kojoj je jedina furka fasizam i koja postoji zbog Red Army isto kao i sto klub postoji samo i iskljucivo iz inata Velezu onda su htjeli da i oni jednom budu veliki. Mislili su da su u Stocu vecina i da ce se tu moc kurcit nad nejakim kao sto su naucili, jer oni nigdje ne idu na gostovanja gdjer rizicno makar jedan promil. Mislili su da ce im i u STocu pomoci zene koje bacaju cigle s balkona solitera i saskije i mislili su da ce im i tu murija biti saucesnik u jebavanju majke nemocnim i nejakim, jer se na jake nikad nisu smjeli namjeriti jer su jaki samo kad ih je 10:1. No medjutim prevarili su se i naucili bolnu, veoma bolnu lekciju.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Pa ko je popušio u Stocu? Nije mi se dalo ići na bljesak jer me komentari na site-u svaki put izvade iz takta.
mostarac

Post by mostarac »

A sta ti mislis :D Citaj moje gornje postove
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Nenadv24 wrote:
Vodenjak wrote:
Nenadv24 wrote:
I to kakve!
Ima žrtava i među pripadnicima njihovih torova.
E jegi ba, Nenade...
Ne vrijedi... :-)

Vrlo, vrlo jasno sam napisao sta mislim i o jednim i o drugim i o trecim...
Ali tebe to ne zanima!
Kao da svojim (namjernim ili ne, svejedno) neshvatanjem i neuvazavanjem drugih komentara trazis da se tvoji postovi ne komentarisu.. Ignorisu naprosto!

U najmanju ruku, nije fer, jbg! :roll:
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

S vaše strane nije fer da se ponašate kao naši starci kao mi smo nezreli i trebamo savjetnike o tome je bilo riječ a ako ćemo o žrtvama bilo ih je na sve tri strane jeste da ih je najviše bilo među Bošnjacima a to ne znači da ih nije bilo među druga 2 naroda.
zzzzz

Post by zzzzz »

umro je mostar wrote:
To mi je zaista bilo porazno ko gradjaninu da je onaj Gracic sinoc Sarajevo proglasio Bosnjackim klubom. Samo sam cekao kad ce Velez strpati u svoj tor pa da mu se sjetim familije mnogobrojne. On nek svoj klub proglasava kako i cim hoce, ali ocito je da nije mislio samo na Sarajevo. I pored svega Velez je bio i ostao samo mostarski klub, a nije ni hrvatski ni bosnjacki ni srpski i zbog toga nam se i desava sta nam se desava, jer smo protjerali politiku iz nasih redova. Kad smo krenuli da to radimo i jesmo ispali iz lige. Gdje to jos ima osim kod nas da navijace Veleza murija bije i jebe im majku komunisticku zbog klupskog grba - petokrake. Ni RA nije imun od nacionalizma, ali mislim da je navijacka skupina koja je najmanje obojena nacionalizmom i jedina istinska lijevicarska skupina u drzavi. Zato nas valjda i ne vole politicari i vlast. Ovo sa ULTRASIMA nije nama drago kroz kontekst Bosnjaci-Hrvati nego RA-ULTRASI, a zna se kako se volimo izmedju sebe.
Gracic nije iznio svoje vidjenje kluba jer FK SARAJEVO nije samo bosnjacko, medjutim koliko god ti bjezao od te stvarnosti u FSBiH se i Velez i Sarajevo dozivljavaju kao bosnjacki klubovi.
Tvoje interese sigurno nece zastupati delegati iz Listice ili Bijeljine a ni "gradjani" jer nazalost takvu kategoriju ne poznaje FSBiH. Mozes nastaviti borbu sa vjetrenjacama ili traziti da te neko zastupa u tom savezu iako je izabran kao Bosnjak.

Ne opravdavam ovu situaciju ali shvatam Gracica jer je alternativa da i dalje glumis gradjanina a da te seljaci handre do besvijesti.
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
umro je mostar wrote:
Gracic nije iznio svoje vidjenje kluba jer FK SARAJEVO nije samo bosnjacko, medjutim koliko god ti bjezao od te stvarnosti u FSBiH se i Velez i Sarajevo dozivljavaju kao bosnjacki klubovi.
Tvoje interese sigurno nece zastupati delegati iz Listice ili Bijeljine a ni "gradjani" jer nazalost takvu kategoriju ne poznaje FSBiH. Mozes nastaviti borbu sa vjetrenjacama ili traziti da te neko zastupa u tom savezu iako je izabran kao Bosnjak.

Ne opravdavam ovu situaciju ali shvatam Gracica jer je alternativa da i dalje glumis gradjanina a da te seljaci handre do besvijesti.
Bez obzira na sve i koliko seljaci handrili nekoga Sarajevo, Velez i Zeljo su najveci bosanski klubovi i gafove ovog tipa sebi ne smiju dozvoljavati. Ova tri kluba treba da budu primjer, a ne da se spsutaju na nivo jednog seljacine iz sirokog, tj. listice koji je do juce ovce cuvao, a danas poceo igrati lopte. Doduse ovo je izjavljeno u raspravi sa Usanovicem, ali eto siroki je aktuelan pa sam spomenuo.
Toozla

Post by Toozla »

zzzzz wrote:Gracic nije iznio svoje vidjenje kluba jer FK SARAJEVO nije samo bosnjacko, medjutim koliko god ti bjezao od te stvarnosti u FSBiH se i Velez i Sarajevo dozivljavaju kao bosnjacki klubovi.

....pocetkom devedesetih dosli "seljaci" i rekli nema vise "gradjana", od sad su svi "seljacine"...poceli nas handriti, handriti i handriti...
...danas, '05, nakon petnaest godina handrenja "seljacine" pobjedjuju...sve vise "gradjana" dobrovoljno prelaze u "seljake", a da toga nisu ni svjesni....

...necu da budem "seljacina"...
zzzzz

Post by zzzzz »

Gracic je samo trazio da bosnjacki kadrovi u FSBiH zastupaju interese klubova iz cijih kantonalnih saveza su izabrani. Kao sto rekoh, u savezu rade Bosnjaci, Srbi i Hrvati, cetvrta kategorija ne postoji.
Gracic je napravio gaf nazvavsi Sarajevo bosnjackim klubom ali on nije ustrojio FSBiH koji funkcionise po nacionalnom principu.

Imas izbor, igraj po nametnutim pravilima ili potoni. Na tebi je izbor a od idealizma se ne zivi.
Post Reply