SUKOBI U STOCU

Post Reply
zzzzz

Post by zzzzz »

halo wrote:
zzzzz wrote:
Definicije u Bosni su vrlo vidljive uvjek se zna gdje je ko i kome pripada ako slucajno neznas drugi te vrlo brzo upute na tu Cinjenicu
a osim toga Manijaci pjevaju IDE VLAK IDE VLAK A U NJEMU MANIJAK
Neznam sta bi Hordasi pjevali da je kojim slucajem voz zelene boje
to je samo na ono tvoje da je fes plave boje
Mnogo toga ovdje u Bosni bi bilo mozda drugacije da je da je ali nije ebiga
Dobro, sto se ovog vlaka tice mora se reci da su dobri slihteri. Nego fes su zamijenili jednim velikim plavim transparentom na kojem je veliki polumjesec i zvjezda, da nebi bilo zabune :wink:

Kao sto ti rekoh, ne poznas ni grad a ni ljude dovoljno da bi mogao suditi.
Evo sam upozno tebe pa ces mi ti reci iz perspekive tvoje mahale kako se to vidi a mislim da se dobro vidi jer Grdonj ima odlican pogled,izvini ako ne pogodi sokak
Sasvim normalno da cu ti reci jer vidim da pricas o stvarima o kojima nemas pojma.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

aris_angel1s wrote:
umro je mostar wrote:
aris_angel1s wrote:Evo ja cu iz principa pocet navijat za ZRINSKI :-D
Bas me briga sto je to klub sa Hrvatskim predznakom i sahovnicom.
I sto im je znak navijaca ustasko U, dakle ono sa onim savijenim krajevima pod pravim uglom, a cesce im se omakne i poglavnikova slika na tribini :D :D :D
Demokrate neke u mp3
Ma nek stave sve slike redom od junaka iz zemlje Hercegovine od Pavelica Luburica Francetica pa do najnovijih Suska Bobana,Pasalica mene to ne interesuje.
Znaci ako sam Bosnjak automatski moram navijati za klub iz federacije sa Bosnjackom vecinom a ne na primjer za jedan Leotar iz Trebinja ,dok se tako bude rezonovalo nikad mira u ovoj zemlji ni u politici ni u sportu a o ostalom da i ne govorim.
To je zato što si odnekud iz Bosne i nemaš pojma šta se dole dešavalo za vrijeme rata ali da ti stave Radovanovu sliku drugačije bi ti govorio.
mostarac

Post by mostarac »

aris_angel1s wrote:
umro je mostar wrote:
aris_angel1s wrote:Evo ja cu iz principa pocet navijat za ZRINSKI :-D
Bas me briga sto je to klub sa Hrvatskim predznakom i sahovnicom.
I sto im je znak navijaca ustasko U, dakle ono sa onim savijenim krajevima pod pravim uglom, a cesce im se omakne i poglavnikova slika na tribini :D :D :D
Demokrate neke u mp3
Ma nek stave sve slike redom od junaka iz zemlje Hercegovine od Pavelica Luburica Francetica pa do najnovijih Suska Bobana,Pasalica mene to ne interesuje.
Znaci ako sam Bosnjak automatski moram navijati za klub iz federacije sa Bosnjackom vecinom a ne na primjer za jedan Leotar iz Trebinja ,dok se tako bude rezonovalo nikad mira u ovoj zemlji ni u politici ni u sportu a o ostalom da i ne govorim.
Ja za Velez navijam od kad sam se rodio i ne vidim razloga zasto bi to mjenjao. Nije moj klub nastao juce pa da sad imam neke komplekse. jebo te pa kad pogledas u nasoj ligi tri puta su bili sampioni klubovi koji nisu stariji od deset godina. Brotnjo, Siroki i svinjski.
aris_angel1s

Post by aris_angel1s »

Sve je prolazno pa i radovanova slika, a fudbal je vjecan.
Ma jok bio sam u Gevgeliji SAMARO PARADAJIZE I PAPRIKE :D
P.S.stari mi je velezovac :D
Last edited by aris_angel1s on 23/05/2005 03:12, edited 1 time in total.
halo

Post by halo »

zzzzz wrote:
halo wrote:
zzzzz wrote: Dobro, sto se ovog vlaka tice mora se reci da su dobri slihteri. Nego fes su zamijenili jednim velikim plavim transparentom na kojem je veliki polumjesec i zvjezda, da nebi bilo zabune :wink:

Kao sto ti rekoh, ne poznas ni grad a ni ljude dovoljno da bi mogao suditi.
Lipi moj to je moje subjektivno misljenje a ne kolektivno razmisljanje koje ti zastupas a iz prilozenog vidim i koji je to kolektiv ali nema veze
Multi kulti nazalost ostaje da se pamti a ovo sto sada imamo su neke varijante koje su negdje blaze negdje zesce,nadam se da ces se slozit samnom
zzzzz

Post by zzzzz »

Ja sam ti samo odgovorio na proizvoljne ocjene u vezi navijaca iz glavnog grada. Svako ko je iz Sarajeva reci ce ti da su to nebuloze, jer nikada pa ni sada se navijaci Sarajeva i Zelje nisu mogli svrstati u posebne torove. Ako pola familije navija za Zelju a druga polovina za Sarajevo smjesno je govoriti o politickoj opredjeljenosti navijaca.

Dakle nikakvo kolektivno razmisljenje vec samo zdrav razum i logika.
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:Ja sam ti samo odgovorio na proizvoljne ocjene u vezi navijaca iz glavnog grada. Svako ko je iz Sarajeva reci ce ti da su to nebuloze, jer nikada pa ni sada se navijaci Sarajeva i Zelje nisu mogli svrtati u posebne torove. Ako pola familije navija za Zelju a druga polovina za Sarajevo smjesno je govoriti o politickoj opredjeljenosti navijaca.

mi unutarfamilijarnih sukoba tog tipa nemamo :D
zzzzz

Post by zzzzz »

umro je mostar wrote:
zzzzz wrote:Ja sam ti samo odgovorio na proizvoljne ocjene u vezi navijaca iz glavnog grada. Svako ko je iz Sarajeva reci ce ti da su to nebuloze, jer nikada pa ni sada se navijaci Sarajeva i Zelje nisu mogli svrtati u posebne torove. Ako pola familije navija za Zelju a druga polovina za Sarajevo smjesno je govoriti o politickoj opredjeljenosti navijaca.

Zato vam je dosadno, jednoumlje vlada :D
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
umro je mostar wrote:

Zato vam je dosadno, jednoumlje vlada :D
nemam nista protiv homoseksualaca zaista, ali

BOLJE BIT PEDER NEGO ULTRAS :D :D :D

nije nam dosadno. svadjamo se mi oko drugih stvari, a ovo oko klubova mozemo smatrati diktaturom proletarijata :D
halo

Post by halo »

zzzzz wrote:Ja sam ti samo odgovorio na proizvoljne ocjene u vezi navijaca iz glavnog grada. Svako ko je iz Sarajeva reci ce ti da su to nebuloze, jer nikada pa ni sada se navijaci Sarajeva i Zelje nisu mogli svrstati u posebne torove. Ako pola familije navija za Zelju a druga polovina za Sarajevo smjesno je govoriti o politickoj opredjeljenosti navijaca.

Navijace Zelje kao i Sarajeva procentualno cine najvise Bosnjaci sto je i logicno samo sto medju Zeljinim navijacima ima Puno vise i drugih sto sa Hordama nije slucaj to je cinjenica svima poznata a to sto ti pricas da iz jedne fam ima navijaca i jednog i drugog kluba je tacno ali ne pobija moju tezu
zzzzz

Post by zzzzz »

diktaturom proletarijata
Slaze vam se uz grb.
Pozdravljam dosljednost u svakom slucaju pa do sljedecih "fudbalskih" tema. Nadam se da ce biti o ulasku Veleza u PL ali slabo vam se pise dok je stanje kakvo jeste (kao i nama poslije opsteg kuhanja sa svim sivim likovima iz FSBiH i njihovog okruzenja posljednjih dana)
Ostaje nam da se nadamo da ce jedino tradicija prezivjeti a da su ovi od danas do sutra.
Last edited by zzzzz on 23/05/2005 03:31, edited 1 time in total.
mostarac

Post by mostarac »

zzzzz wrote:
diktaturom proletarijata
Slaze vam se uz grb.
Pozdravljam dosljednost u svakom slucaju pa do slijedecih "fudbalskih" tema. Nadam se da ce biti o ulasku Veleza u PL ali slabo vam se pise dok je stanje kakvo jeste (kao i nama poslije opsteg kuhanja sa svim sivim likovima iz FSBiH i njihovog okruzenja posljednjih dana)
Ostaje nam da se nadamo da ce jedino tradicija prezivjeti a da su ovi od danas do sutra.
pogledaj drugi post na temi :( :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14630
halo

Post by halo »

Imamo li novih informacija ili je sve receno ????????????
Osim sto policija u povecanom broju patrolira kroz grad kazu da novih sukoba nije bilo i nadamo se da ce tako i ostati
Do kada ce navijacke skupine omotane u veo nacionalizma i fasizma
unositi nemire mirnim gradjanima kojima je samo do normalnog zivota
Kao u ovom tako i u slicnim slucajevima po pravilu nastradaju neduzni ljudi koji nemaju nikakve veze ni sa pomenutim klubovima niti ih to navijacko divljanje interesira nego su se samo pukom slucajnoscu zatekli na mjestu divljanja drogiranih copora nazovi navijaca
beharrr

Post by beharrr »

Toozla wrote:
zzzzz wrote:Gracic nije iznio svoje vidjenje kluba jer FK SARAJEVO nije samo bosnjacko, medjutim koliko god ti bjezao od te stvarnosti u FSBiH se i Velez i Sarajevo dozivljavaju kao bosnjacki klubovi.
Tvoje interese sigurno nece zastupati delegati iz Listice ili Bijeljine a ni "gradjani" jer nazalost takvu kategoriju ne poznaje FSBiH. Mozes nastaviti borbu sa vjetrenjacama ili traziti da te neko zastupa u tom savezu iako je izabran kao Bosnjak.

Ne opravdavam ovu situaciju ali shvatam Gracica jer je alternativa da i dalje glumis gradjanina a da te seljaci handre do besvijesti.
....pocetkom devedesetih dosli "seljaci" i rekli nema vise "gradjana", od sad su svi "seljacine"...poceli nas handriti, handriti i handriti...
...danas, '05, nakon petnaest godina handrenja "seljacine" pobjedjuju...sve vise "gradjana" dobrovoljno prelaze u "seljake", a da toga nisu ni svjesni....

...necu da budem "seljacina"...
Toozla.! Rece mi jaran jednom prilikom, " kad' se Glamocki opanak ,zalijepi na Banjulcki asvalt, nepostoji h(k)emijska formula koja ce ga odlijepiti". 8)
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ukoliko pristanemo da pojedemo kukavicje jaje i da zvanicno podijelilimo sportska drustva na Srpska, Hrvatska i Bosnjacka to ce biti jos jedan veliki korak prema nestanku ove drzave. Moguce je da ce nova realnost donijeti da ce biti jos sportskih klubova sa nacionalnim predznakom, ali ne smije se dozvoliti da klubovi koji imaju visedecenijskugradjansku i multietnicku tradiciju postanu jednonacionalni. To nikada nisu bili, a nadam se da nece i u buducnosti biti: Borac, Leotar, Sarajevo, Velez, Zeljo.....

Ne treba zaboraviti da su na polju sporta u zadnje vrijeme postignuti znacajni rezultati. Formirani su gotovo svi sportski savezi na drzavnom nivou, igraju se zajednicke lige, u reprezentacijama igraju ljudi iz citave BiH-svih nacionalnosti.

E upravo zato su nacional sovinisti odlucili da udare na sport, jer je on pobio njihove maloumne teorije da se ne moze napraviti nista zajednicko, jer zaboga oni drugi imaju rogove na glavi i vampirske zube a mi nemamo.

Zato se ne smije dopustiti rusenje svega postignutog i koristenje sporta za homogenizaciju naroda.

Sta ciniti, naravno jedino rijesenje su sljedeci izbori, ali do tada..

Treba pod hitno donijeti Zakon o sportu (doduse o njemu se vec prica, ali konkretnh poteza nema.

S obzirom da sam siguran da ovaj forum posjecuju i oni koji odlucuju u ovoj drzavi pozivam ih da hitno urade nesto po tom pitanju. Ovaj zakon nam je sada mozda vazniji i od zakona o visokom obrazovanju i policiji.

Poduzmite nesto dok se ne desi tragedija.

Po ovom zakonu bi se trebali kaznjavati osobe i sklubovi na cijim utakmicama se vrijedjaju drzavna obiljezja, pripadnici gostujucih navijaca i igraca na vjerskoj osnovi.

Po ovom zakonu bi se trebalo omogucitiformiranje jedinstvenog registra huligana koji dolaze na utakmice u cilju njihovog trajnog eliminisanja sa sportskih terena.

U ovom zakonu bi se trebale uvesti kaznene mjere za one koji prodaju alkohol pred ulazima u stadion i jos mnogo toga.

Nadam se da ce u svojim diskusijama i ostali posvetiti malo paznje ovom zakonu, a da ce oni koji trebaju ovo procitati i poduzeti mjere

PLEASE READ IT AND DO SOMETHING 8)
Prenj

Post by Prenj »

Valtere bravo!!!!!!!!
mostarac

Post by mostarac »

valterbranisarajevo wrote:Ukoliko pristanemo da pojedemo kukavicje jaje i da zvanicno podijelilimo sportska drustva na Srpska, Hrvatska i Bosnjacka to ce biti jos jedan veliki korak prema nestanku ove drzave. Moguce je da ce nova realnost donijeti da ce biti jos sportskih klubova sa nacionalnim predznakom, ali ne smije se dozvoliti da klubovi koji imaju visedecenijskugradjansku i multietnicku tradiciju postanu jednonacionalni. To nikada nisu bili, a nadam se da nece i u buducnosti biti: Borac, Leotar, Sarajevo, Velez, Zeljo.....

Ne treba zaboraviti da su na polju sporta u zadnje vrijeme postignuti znacajni rezultati. Formirani su gotovo svi sportski savezi na drzavnom nivou, igraju se zajednicke lige, u reprezentacijama igraju ljudi iz citave BiH-svih nacionalnosti.

E upravo zato su nacional sovinisti odlucili da udare na sport, jer je on pobio njihove maloumne teorije da se ne moze napraviti nista zajednicko, jer zaboga oni drugi imaju rogove na glavi i vampirske zube a mi nemamo.

Zato se ne smije dopustiti rusenje svega postignutog i koristenje sporta za homogenizaciju naroda.

Sta ciniti, naravno jedino rijesenje su sljedeci izbori, ali do tada..

Treba pod hitno donijeti Zakon o sportu (doduse o njemu se vec prica, ali konkretnh poteza nema.

S obzirom da sam siguran da ovaj forum posjecuju i oni koji odlucuju u ovoj drzavi pozivam ih da hitno urade nesto po tom pitanju. Ovaj zakon nam je sada mozda vazniji i od zakona o visokom obrazovanju i policiji.

Poduzmite nesto dok se ne desi tragedija.

Po ovom zakonu bi se trebali kaznjavati osobe i sklubovi na cijim utakmicama se vrijedjaju drzavna obiljezja, pripadnici gostujucih navijaca i igraca na vjerskoj osnovi.

Po ovom zakonu bi se trebalo omogucitiformiranje jedinstvenog registra huligana koji dolaze na utakmice u cilju njihovog trajnog eliminisanja sa sportskih terena.

U ovom zakonu bi se trebale uvesti kaznene mjere za one koji prodaju alkohol pred ulazima u stadion i jos mnogo toga.

Nadam se da ce u svojim diskusijama i ostali posvetiti malo paznje ovom zakonu, a da ce oni koji trebaju ovo procitati i poduzeti mjere

PLEASE READ IT AND DO SOMETHING 8)
Svaka cast!!!

Obzirom da pratim Velez i kuci, a veoma cesto i na gostovanjima znam da ima mnogo raje koja ide samo da napravi belaj. Nama ovaj zakon treba POD HITNO. Huligane treba udaljiti sa stadiona, jer ja na igraliste idem iskljucivo iz razloga da navijam za svoj klub i nikad nisam nikog vrijedjao na nacionalnoj osnovi. Mada cemo onda doci u jednu cudnu situaciju, a to je da ce neki klubovi ostati bez publike. Prvi Zrinjski u Mostaru. Smisao njihove navijacke skupine i smisao njenog obitavanja na ovom svijetu je vrijedjanje na nacionalnoj, vjerskoj i svakoj drugoj osnovi i sirenje fasizma. Ali samo gdje su u vecini i gdje su na domacem terenu. Zato mi ih nije zao ni sekunde sto su popusili u stocu, jer oni su sve i svakoga vrijedjali na svojoj teritoriji i nema sta nisu radili, ali se nikad nisu odvazili da nekoga posjete. Slike govore same za sebe:

Image

Image

Image

Kada vrijedjanja vise ne bude mnoge navijacke skupine ce prestati postojati, a i publika ce dolaziti manje na stadion,a sport ce postati konacno sport i na utakmoice ce dolaziti ljudi koji su dosli tu da bodre svoj klub i koji su tu dosli radi sporta, a ne radi divljanja i nacionalistickog izivljavanja. Neka se konacno taj zakon donese i neka to sve krene kako treba, ali mora se biti rigorozan u tome. Sto se mene tice neka i svakog Velezovog "navijaca" koji se ponasa nedolicno i huliganski kazne i uhapse i zabrane mu dolaske na stadion. Na kraju krajeva to je i interes klubova, jer ni Velezu ne trebaju navijaci od kojih ce ga samo zaboliti glava, a na kraju krajeva i sramote nas koji smo istinski navijaci svog kluba. Sportski tereni i tribine ne smiju biti poligoni za lijecenje kompleksa i razlnih frustracija huligana.
U HNK je donesen zakon o huliganstvu na stadionima, ali ga niko ne postuje, jer jednostavno ne moze se postovati, kad su upravo vlasti u HNK instalirale fasisticke strukture u navijacke grupacije pojedinih klubova. Dakle nama treba ZAKON KOJI CE SE PROVODITI.
John_Doe25

Post by John_Doe25 »

Nisam znao šta se tačno dogodilo na putu od Trebinja do Mostara via Stolac ali sam našao na sajtu nezavisnih novina. Kasnije ću poslati post.
Puko ko kondom

Post by Puko ko kondom »

Toozla wrote:...ja sam neutralan, interesuje me pravda, osudjujem sve zlocine, interesuje me bolje sutra.........ali najdraze mi je kad komsiji crkne krava.... :roll:
...u bolje sutra...
......... a kad poludi :-)
Toozla

Post by Toozla »

Puko ko kondom wrote:
Toozla wrote:...ja sam neutralan, interesuje me pravda, osudjujem sve zlocine, interesuje me bolje sutra.........ali najdraze mi je kad komsiji crkne krava.... :roll:
...u bolje sutra...
......... a kad poludi :-)
....poslacu ti $100 ako si skontao kome je ovo bilo upuceno... :D
SD-6

Post by SD-6 »

Nenadv24 wrote:
JBT wrote:Tvoj savjet je posljednji koji bih poslusao. U svakom slucaju. Razlog sam naveo na jednoj drugoj temi.
Jarane, za razliku od tebe, ja sam rodjen kao SDP-ovac. Takva mi pamet.
Razlog zasto se to tebi cini da nije tako sam takodje objasnio na jednoj drugoj temi.
Dalje, nikad mi nisi odgovorio kakva je to logika da jedan SDP-ovac propagira opstanak i jacanje RS-a.
Stvarno mi je neugodno i pomisliti da u SDP-u bilo koje drzave svijeta ima jedan takav clan.
Bljak.
Meni se najviše gade prikriveni nacionalisti kao što si ti. Najgori su ti u celofanu. Jedno govore, drugo rade a treće misle. Fuj.
...jel' ovo o sebi govoris :?
...jbt fasista :shock: shit meseca :wink:
...btw ultrasi su picketine koje jos nisu udisali vazduh iz sehera(mislim dosli su jednm prilikom,al'nisu izasli iz busa)...vrhunac njihovog herojstva jeste išarana tabla(grb ArBiH kod Dreznice mislim,koja se nalazi u nenaseljnm podrucju,uz magistralni put put))kao i gadjanje saksijama s okolnih zgrada :zzzz: (Svinjski-Zeljo)
...tako da mi je drago ssto su dobili po picki...al ono sto me je razocaralo jeste samo prekrsajna prijava :shock: (3ultrasa) za razliku od stocana-bosnjaka kojima se pripisuje kaznena prijava zbog raspirivanja nacionalne mrznje :oops: ...naravno trebam li napomenuti da su uvidjaj iliti ga ocevid izvrsile hrvatske strukture...dvostruki arsini ponovo :oops:
..
Kotromanic

Post by Kotromanic »

halo wrote: Posto vidim da si pobornik Hordi
BOJA DRESA BOJA FESA
Horde su cast izuzecima kojih ima vecinom glasacka struktura SDA
A znamo ko glasa za tu stranku

Mislim da ti stvarno nemas veze sa zivotom kada iznosis takve tvrdnje. S druge strane ocigledno je da nisi iz carsije, a ako zivis u nekom prigradskom sarajevskom naselju ili od marindvora pa prema ilidzi, opet dzaba jer nisi carsijaner, mozes se izjasnjavati Sarajlijom, ali to nisi, niti je to tvoja familija, jer se to najbolje vidi iz tvoga nerazumijevanja SA. Uostalom pitaj roditelje odakle su dosli, pa ces se sam uvjeriti.

Nego, htio sam reagovati na citiranje cuvene pitarske pjesmice "boja fesa boja dresa, boja krvi mi smo prvi" , to je barem poznato pravim sarajlijama sta znaci, a ovim kvazisarajlijama je to "promocija SDA"- nidje veze :-)

Fes je simbol Bosne, carsije i mahale isto kao sto je i burek ili cevapi.

Rusi imaju subaru (doduse i Srbi), Bosanci (bez obzira na etnicku pripadnost) imaju fes (kojeg su nosili i pravoslavci i muslimani i katolici), skotlandjani imaju kilt itd. itd.

Ako fes identificiras sa SDA, onda tebi nema pomoci, definitivno!
Maximilijan Pegasus

Post by Maximilijan Pegasus »

Image
zzzzz

Post by zzzzz »

halo wrote:
zzzzz wrote:Ja sam ti samo odgovorio na proizvoljne ocjene u vezi navijaca iz glavnog grada. Svako ko je iz Sarajeva reci ce ti da su to nebuloze, jer nikada pa ni sada se navijaci Sarajeva i Zelje nisu mogli svrstati u posebne torove. Ako pola familije navija za Zelju a druga polovina za Sarajevo smjesno je govoriti o politickoj opredjeljenosti navijaca.

Navijace Zelje kao i Sarajeva procentualno cine najvise Bosnjaci sto je i logicno samo sto medju Zeljinim navijacima ima Puno vise i drugih sto sa Hordama nije slucaj to je cinjenica svima poznata a to sto ti pricas da iz jedne fam ima navijaca i jednog i drugog kluba je tacno ali ne pobija moju tezu
Ma pobija haveru jer ta teza prolazi samo iza Mostarskog Raskrca. Ako cemo govoriti o navijacima po nacionalnom kljucu u Sarajevu (prije rata) onda su to prije svega oni koji su zivjeli u ovom gradu a navijali za Zvijezdu, Partizan (takvih je bilo manje) Hajduk
bosniaque

Post by bosniaque »

divlji zapad!
sta da covjek kaze na ovo, i sada ce opet neko da kaze "pa znas nisu svi isti" ma nisu svi samo njih 90% u chetnitetu, sad ce moderatori 100% navaliti na mene ali boli me znate vec sta! :zzzz:
Bijeljina
Utakmica mladih reprezentativaca u sjeni huligana

Četnici orgijali na ulicama i stadionu

U centru Bijeljine spaljena zastava BiH, a na stadionu Islamske zajednice * Skandiranje zločincima Karadžiću i Mladiću * Pozivali da se navija za SCG

Četničko orgijanje i neviđeni vandalizam navijača obilježili su jučerašnju prijateljsku utakmicu nogometnih juniorskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Srbije i Crne Gore u Bijeljini.
Već od jutarnjih sati u gradu je grupa lokalnih huligana pozivala da se navija protiv BiH, a u tome su im svesrdnu podršku pružali "navijači" pristigli iz Šapca u Srbiji. Dva dana ranije na bijeljinskim zgradama osvanuli su plakati sa natpisom "Braćo Srbi, Srbija Srbima, Srbin za Srbina".

Izviždane himne

Huligani su, kako je javila bijeljinska "BN televizija", zapalili i bh. zastavu, a ova TV stanica izvještavala je i o "uzavreloj" atmosferi u gradu.
U popodnevnim satima primitivizam i nacionalističko divljanje preselilo se na tribine, na kojima se okupilo oko dvije hiljade Bjeljinaca. Najprije su izviždane himne obje države.
Grupa navijača sa četničkim obilježjima, šajkačama i kokardama na glavi, obučeni u majice sa likovima ratnih zločinaca Ratka Mladića i Radovana Karadžića, čija su imena uzvikivali uz skandiranje "Nož, žica, Srebrenica", "Ua, balije", pocijepali su i zastavu BiH i dresove državne reprezentacije. Također su vrijeđajali selektoranaše reprezentacije Nikolu Nikića.
Nakon toga, spaljena je i zelena zastava Islamske zajednice. Da se ni organizatori u toj atmosferi nisu najbolje snašli, pokazuje i činjenica da je, nakon pobjedničkog zgoditka u drugoj minuti utakmice, na semaforu pisalo da vode gosti. Taj "propust" je, istina, vrlo brzo ispravljen.

Raspoređena policija

Već od druge polovine prvog poluvremena policija je dobila nalog da ne pušta navijače na tribine stadiona, kako bi se smanjio rizik od incidenta, a pripadnici specijalne policije zauzeli su strateške tačke na stadionu. To se pokazalo kao dobar potez, jer je utakmica završena bez većih incidenata, a samo napuštanje tribina nadgledalo je više od 100 policajaca.
Portparol CJB Bijeljina Dragomir Perić, koji je prisustvovao utakmici, na upit koliko je pripadnika policije angažirano, odgovorio je kratko: "Dovoljno".
Post Reply