Jarane ovo izgleda toliko suho da krava jos muce dok rezes komade mesa..Bakir1 wrote:Sabahajrula
Suhovina
-
- Posts: 1254
- Joined: 01/08/2016 23:05
#126 Re: Suhovina
- Bakir1
- Posts: 13669
- Joined: 18/06/2008 16:45
- Location: mislim da o tome imam misljenje.
- Contact:
#127 Re: Suhovina
Sto je mukala mukala je
- mk ultra
- Posts: 19461
- Joined: 31/12/2012 14:05
- Location: Bošnjačka verzija države
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#128 Re: Suhovina
Ne mogu ga ni ja presusenog... mada svasta rade za 100g teze meso
-
- Posts: 1254
- Joined: 01/08/2016 23:05
#129 Re: Suhovina
Samo sto ne uvale komad armature kroz sredinumk ultra wrote:Ne mogu ga ni ja presusenog... mada svasta rade za 100g teze meso
-
- Posts: 759
- Joined: 06/09/2002 00:00
#130 Re: Suhovina
za vikend bio na Trznici kod Babica biftek odlican
- biggrin
- Posts: 3459
- Joined: 23/11/2010 09:47
#131 Re: Suhovina
treba biti umjetnik, pa uspjeti napraviti biftek koji ne valja
-
- Posts: 759
- Joined: 06/09/2002 00:00
#132 Re: Suhovina
nisam siguran da sam shvatiobiggrin wrote:treba biti umjetnik, pa uspjeti napraviti biftek koji ne valja
- nepass1
- Posts: 9660
- Joined: 06/07/2017 07:35
#133 Re: Suhovina
po mom ukusu, ne znam kakva je kvaliteta sudzuke, nemojte me proglasiti ludim ali najjaca sudzuka mi je ona k plus. a stvarno sam jeo i domace sudzuke, cak su i moji u familiji pravili, ali ovaj konzumov kad probam sjebem se kako je dobar.konektovan wrote:Vlašićka je super, ali i ostale iz njihove ponude nisu loše.beni-bu-man wrote:Valja li fakat, ja nisam godinama uzimao kod nas suhovine te sudzuke sve uzimam u Priboju kod lokalnog mahalskog mesara....konektovan wrote:Malo je off ali sudzuka samo od bajre i to vlašićka.
Malo off... Uzeo sam onaj jaffa krem i zajebo se sto sam malo uzeo otac ga jebo jes dobar
A sto se tice jaffe, to je ko droga.
- konektovan
- Posts: 40495
- Joined: 19/01/2015 19:12
- Location: Mahala
- Vozim: Francusku kantu
#134 Re: Suhovina
Ne nam da ima uopšte ta k plus, konzum je li tako?! To vrlo moguce da radi ili Ovako, bajra ili neko treci......
- nepass1
- Posts: 9660
- Joined: 06/07/2017 07:35
#135 Re: Suhovina
ma ja uzmu oni to od nekog, prepakuju. jednom slab izbor bio i ova k plus vec narezana u tacni. kontam jebaji ga samo da se doruckuje. sad samo nju uzimam.
suho meso je bilo dobro kod forta u gz, stelja pogotovo. inace gotivim suho sa bjelim lukom uvaljano. ali kako je poceo masovnu proizvodnju opada kvalitet.
suho meso je bilo dobro kod forta u gz, stelja pogotovo. inace gotivim suho sa bjelim lukom uvaljano. ali kako je poceo masovnu proizvodnju opada kvalitet.
- duga puska
- Posts: 823
- Joined: 08/02/2012 21:40
#136 Re: Suhovina
Privatna marka je godinama u trgovini jedan od najjačih alata. Tu se uvijek ganja spoj solidnog kvaliteta, najcesce na bazi prepoznatljivih artikala raznih proizvodjaca, upakovnih u ambalažu privatne marke velikih trgovačkih igraca. Rijetko se rade i posebne recepture. Postoje i premium linije privatnih marki. Dobru cijenu na polici postizu uglavnom jer uzluzni proizvodjaci na ove artikle ne daju dodatne bonuse van faktura, koje daju na svoje brandove.Takvi artikli su Jos amnestirani velikih marketinških budžeta koji su u cijeni brandova poznatih proizvodjaca. Nejse, jako cesto se moze u polici uzeti jako korektnih artikala privatne marke,koji inace po logici stvari trebaju biti sa najnižim prodajnom cijenom. Ja sam jednom u Neumu uzeo KPlus sudzuk i do tada nikad nista ruznije nisam pojeo. Medjutim mijenjaju se cesto ti proizvodjaci, tako da vjerovatno nismo isti jelinepass1 wrote:ma ja uzmu oni to od nekog, prepakuju. jednom slab izbor bio i ova k plus vec narezana u tacni. kontam jebaji ga samo da se doruckuje. sad samo nju uzimam.
suho meso je bilo dobro kod forta u gz, stelja pogotovo. inace gotivim suho sa bjelim lukom uvaljano. ali kako je poceo masovnu proizvodnju opada kvalitet.
-
- Posts: 17100
- Joined: 08/04/2015 10:35
#137 Re: Suhovina
Danas cuh da npr. svjeze rostiljske kobasice za Konzum dostavlja Tulumovic.konektovan wrote:Ne nam da ima uopšte ta k plus, konzum je li tako?! To vrlo moguce da radi ili Ovako, bajra ili neko treci......
-
- Posts: 17100
- Joined: 08/04/2015 10:35
#138 Re: Suhovina
Ako nije rinfuza (a i tad pise na deklaraciji), na pakovanju robne marke uvijek pise ko je proizvodjac. Cesto je to poznata fabrika ciji je redovni proizvod odmah pored na polici.duga puska wrote: Privatna marka je godinama u trgovini jedan od najjačih alata. Tu se uvijek ganja spoj solidnog kvaliteta, najcesce na bazi prepoznatljivih artikala raznih proizvodjaca, upakovnih u ambalažu privatne marke velikih trgovačkih igraca. Rijetko se rade i posebne recepture. Postoje i premium linije privatnih marki. Dobru cijenu na polici postizu uglavnom jer uzluzni proizvodjaci na ove artikle ne daju dodatne bonuse van faktura, koje daju na svoje brandove.Takvi artikli su Jos amnestirani velikih marketinških budžeta koji su u cijeni brandova poznatih proizvodjaca. Nejse, jako cesto se moze u polici uzeti jako korektnih artikala privatne marke,koji inace po logici stvari trebaju biti sa najnižim prodajnom cijenom. Ja sam jednom u Neumu uzeo KPlus sudzuk i do tada nikad nista ruznije nisam pojeo. Medjutim mijenjaju se cesto ti proizvodjaci, tako da vjerovatno nismo isti jeli
- duga puska
- Posts: 823
- Joined: 08/02/2012 21:40
#139 Re: Suhovina
Mada sam primijetio da na nekim uvoznim artiklima privatne narke cak ne Pise proizvodjaci. Pise naravno zemlja porijekla i npr, na trziste pusta, plasira ili neki srodan izraz, Konzum
- duga puska
- Posts: 823
- Joined: 08/02/2012 21:40
#140 Re: Suhovina
Povratak temi
Ima mesara Šabanac u Podlugovima dosta svojih SM proizvoda i imaju sudzuk ( cini mi se 18 KM) skuplji od ostalih koji rade po birvaktilnoj recepturi (bez modernih dodataka,aditiva...). Mogu reci da je zanimljiv, mozda nijansu bijelog luka da stavljaju previse i sto nije bio dovoljno suh kad sam ja uzimao. Eto,probajte ko bude usput, ima nesto u njemu
Ima mesara Šabanac u Podlugovima dosta svojih SM proizvoda i imaju sudzuk ( cini mi se 18 KM) skuplji od ostalih koji rade po birvaktilnoj recepturi (bez modernih dodataka,aditiva...). Mogu reci da je zanimljiv, mozda nijansu bijelog luka da stavljaju previse i sto nije bio dovoljno suh kad sam ja uzimao. Eto,probajte ko bude usput, ima nesto u njemu
- biggrin
- Posts: 3459
- Joined: 23/11/2010 09:47
#141 Re: Suhovina
u principu biftek teško da može biti loš, samim tim njega navoditi kao referencu za kvalitet ostalih proizvoda je neadekvatnoaddy_sa wrote:nisam siguran da sam shvatiobiggrin wrote:treba biti umjetnik, pa uspjeti napraviti biftek koji ne valja
- O'zone
- Globalni moderator
- Posts: 22352
- Joined: 17/02/2008 20:29
- Location: Kad god popizdite na vlast, sjetite se da i u opoziciji sjede ista takva govna...."
#142 Re: Suhovina
Suhovina sa bijelim lukom kod Semića meni sasvim OK.
Meni problem što ja volim masnije uh kako bude slatko ono bijelo sušeno meso..... jbm ti ogladnih za sekund
Meni problem što ja volim masnije uh kako bude slatko ono bijelo sušeno meso..... jbm ti ogladnih za sekund
- VladaFBiH
- Posts: 4443
- Joined: 01/02/2012 12:32
- Location: rajvoSa
#143 Re: Suhovina
jao jao, posjetio si me na to da sam i ja jednom kupio tu katastrofu - možda se promijenio proizvođač u međuvremenu ali ja nikada više nisam kupio KPlus sudžukuduga puska wrote:Privatna marka je godinama u trgovini jedan od najjačih alata. Tu se uvijek ganja spoj solidnog kvaliteta, najcesce na bazi prepoznatljivih artikala raznih proizvodjaca, upakovnih u ambalažu privatne marke velikih trgovačkih igraca. Rijetko se rade i posebne recepture. Postoje i premium linije privatnih marki. Dobru cijenu na polici postizu uglavnom jer uzluzni proizvodjaci na ove artikle ne daju dodatne bonuse van faktura, koje daju na svoje brandove.Takvi artikli su Jos amnestirani velikih marketinških budžeta koji su u cijeni brandova poznatih proizvodjaca. Nejse, jako cesto se moze u polici uzeti jako korektnih artikala privatne marke,koji inace po logici stvari trebaju biti sa najnižim prodajnom cijenom. Ja sam jednom u Neumu uzeo KPlus sudzuk i do tada nikad nista ruznije nisam pojeo. Medjutim mijenjaju se cesto ti proizvodjaci, tako da vjerovatno nismo isti jelinepass1 wrote:ma ja uzmu oni to od nekog, prepakuju. jednom slab izbor bio i ova k plus vec narezana u tacni. kontam jebaji ga samo da se doruckuje. sad samo nju uzimam.
suho meso je bilo dobro kod forta u gz, stelja pogotovo. inace gotivim suho sa bjelim lukom uvaljano. ali kako je poceo masovnu proizvodnju opada kvalitet.
- tovarish
- Posts: 3505
- Joined: 26/05/2008 23:57
#144 Re: Suhovina
Jel to ima i drugih ulaza u trznicu?wewa wrote:Babic, ako je to Babicaddy_sa wrote:a Tržnica?
Babić?
ja kupujem na prvom stolu s mesom u sredini desno, kad se udje iz Ferhadije
jedini imaju meso s bijelim lukom
Imaju li na tim ulazima stepenice,jer sam na stakama i ne mogu na stepenice.
- wewa
- Posts: 14765
- Joined: 27/05/2010 15:20
- Location: djah na brdu, djah u ravnici
#145 Re: Suhovina
imaju jos dva ulaza, a ako su ti stepenice prepreka imas mali bocni ulaz kod ribarnicetovarish wrote:Jel to ima i drugih ulaza u trznicu?wewa wrote:Babic, ako je to Babicaddy_sa wrote:a Tržnica?
Babić?
ja kupujem na prvom stolu s mesom u sredini desno, kad se udje iz Ferhadije
jedini imaju meso s bijelim lukom
Imaju li na tim ulazima stepenice,jer sam na stakama i ne mogu na stepenice.
na ulazu iz MMB ima jedna stepenica
- tovarish
- Posts: 3505
- Joined: 26/05/2008 23:57
#146 Re: Suhovina
Odlicno.Nisam to znao.wewa wrote:imaju jos dva ulaza, a ako su ti stepenice prepreka imas mali bocni ulaz kod ribarnicetovarish wrote:Jel to ima i drugih ulaza u trznicu?wewa wrote: Babic, ako je to Babic
ja kupujem na prvom stolu s mesom u sredini desno, kad se udje iz Ferhadije
jedini imaju meso s bijelim lukom
Imaju li na tim ulazima stepenice,jer sam na stakama i ne mogu na stepenice.
na ulazu iz MMB ima jedna stepenica
Inace u trznici sam bio rijetko i zadnji put prije 2-3 godine.Kod Babica probam biftek,narezan na tacni i ponudjen za probu.Bio odlican i kupim ja jedan komad. Kod kuce kad sam jeo,ni blizu te kvalitete.
Al na jednom drugom standu uzmem komad stelje,cisto meso bez masnoce,a mekano ko dusa.E to se zove vrhunsko umijece.