"Sudit će mi Bog"

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Fair Life

#1 "Sudit će mi Bog"

Post by Fair Life »

[img]http://www.bosna-express.net/templates/b3011/images/oslobodjenje.gif[/img][color=white]. . .[/color][size=134]05. Mart, 2006.[/size] wrote:Britanski premijer o učešću u invaziji na Irak

Piše: Redakcija
05/03/06

LONDON - Jedan još neobjavljeni intervju privukao je u subotu veliku pažnju britanske štampe i javnosti uopće.

Image
Toni Bler:
"Sudit će mi Bog"

Premijer Toni Bler je rekao da će sud o ispravnosti njegove odluke da uđe u rat protiv Iraka "dati Bog" - te da i Svevišnji, pored ljudi, dijelom utiče na odluke o otpočinjanju oružanih sukoba, prenosi Fena.

Bler je u televizijskom intervjuu, koji će biti emitovan na jednom od programa BBC, rekao i da ga je, u vrijeme donošenja te odluke, mučila savjest - budući da su u pitanju bili životi ljudi, te da se molio Bogu kada je odlučivao da li da u Irak uputi britanske vojnike.

Britanski premijer dodao je da, kao hrišćanin, vjeruje da će na kraju račune polagati pred Bogom, drugim ljudima i historijom. On nije do sada bio voljan da se izjašnjava o svojim vjerskim ubjeđenjima.

Protivnici rata u Iraku kritikovali su izjavu Tonija Blera, lider opozicionih liberalnih demokrata Min Kembel kaže da bi odlazak u rat trebalo da bude rezultat racionalno donijete odluke, a ne vjerskog nadahnuća.

Poslanik britanskog parlamenta iz redova Blerovih laburista Stiven Paund, međutim, uvjeren je da riječi britanskog premijera, budući da on ne teži novom izboru na taj položaj, treba tretirati krajnje apolitično.

"Da je ovo što govori u bilo kakvoj vezi s nastojanjem da pridobije podršku birača, on ne bi bio tako bolno iskren i potpuno otvoren u onome što kaže. Da je pokušao da krene tim užasnim, američkim putem - pričama o oružju, bogovima i homoseksualcima ili da politiku povezuje s religijom, ne bi to činio na ovakav način. Moj je utisak da je nastupio kao neko ko je bolno iskren", kazao je on.

Razumijevanja za izjavu Tonija Blera nema ni Redž Kis, čiji je sin Tom kao britanski vojnik poginuo u Iraku.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Stupidan do bola...

Nadam se da ce ga se docepati neki ovozemaljski kadija...
da pamtis

Post by da pamtis »

terorista......i on se uhvatio religije.....
Fair Life

Post by Fair Life »

da pamtis wrote:terorista......i on se uhvatio religije.....
Dabome...

Kad nema pameti i vlastite savjesti... religijom se posluzio kao dobrim zaklonom.

Ne budi na druge primjenjeno.

:roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

:D:D: ma sve je meni to jasno nego čiji bog će mu suditi :D:D:D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pa valjda onaj kojeg je Bush postavio... :D
Post Reply