Eborg wrote:Mislim da se tehnologija neće uvesti još dugo vremena i to i nije toliko loša stvar.
Ljepota fudbala i jeste u tome da se može igrati svugdje. Kako vi očekujete da ekipa iz 2. lige Gane obezbijedi i održava opremu za takve sudijske odluke? Pa jedna takva lopta bi bila cca. 100 KM minimalno a i ovako bruka klubova životari, pogledajte samo našu ligu. Ili da nekolicina bogatih zemalja igra po jednom principu a ove ostale ko mari?

Zaboravite na to da FIFA bude ta koja će obezbijediti opremu i dati novac.
Neka uvedu sudije iza gola koji će dizati zastavice na faul kao linijske sudije i pratiti je li lopta ušla u gol ili ne. Možda čak uvesti i još jednog sudiju na terenu, jednog na jednoj polovini, drugog na drugoj. Ostalo sve uništava čar igre.
Ja samo ne mogu ovo valjanje i razvlačenje vremena. Trebalo bi uvesti pravilo da se igrač koji leži na zemlji, simulirao ili ne, isključuje na 5 minuta kao i igrač koji je napravio faul nad njim. Naravno, trebalo bi naći način balansiranja da neki drvosječa (Ćulum, Isaković

) ne napravi faul nad Messijem namjerno i tako značajno ošteti suprotnu ekipu jer je njegov izostanak manje značajan. A ovako padne kao da ga je snajper pogodio, valja se minutu i onda opet trči k'o Bolt. Valjaj se care ali ćeš se hladiti 5 minuta uz liniju.
zanimljive i izvodljive ideje.
sto se tice tehnologije- bio sam definitivno za ranije, ali polako se premisljam... kad vidim kako se malci danas furaju na usporene, editovane youtube clipove, eno napisase preko sto stranica na "el clasicu" o tome da li je neki drvosjeca nogom udario ili samo dotakao ili nije nikako dotakao drugog igraca, kako se ljudi ufuraju u ultra-usporene, kratke clipove koji nemaju veze sa pojmom
stvarni zivot ili imenicom
igra, onda pomislim, ma samo nam fali jos milion takvih virtuelnih situacija.... po meni corsokak. kad se neki zesci faul ili kurslus desi na terenu, valj brzo rijesiti i to ostaviti sudiji i sudbini, na kraju krajeva, dobijes na mostu izgubis na cupriji...
osim toga, vecina svijeta nece moci sprovesti adekvatnu tehnolosku reformu sudjenja, nema se para za to osim u najjacim ligama (CL, EPL, itd), tako da se vracamo na ideju veoma striktno ogranicenih upotreba senzora i kamera samo u gol situacijama, i to na najelitnijim takmicenjima.... sve drugo mi se cini neostvarivo, barem za sada.... a to nije losa stvar, ko sto rece, fudbal ostaje fudbal, moze se lako svugdje igrati.