Tolerancija i ljudskost se ne pokazuju uvlacenjem nekome u guzu. Izgleda da je za nas pojam dobrote aplaudirati sto vecem djubretu jer, eto, to te cini boljim covjekom.Great Cornholio wrote: Ako neko želi da ovim činom zavadi građane Tuzle, da promijeni naš stav da su samo zločinci odgovorni, da se ne može optuživati cijeli jedan narod, to mu neće uspjeti. Ilija nije kriv, to je dokazano, a bez obzira na ovu sramnu odluku, od nekog kupljenih sudaca, mi ćemo i dalje ostati ono što jesmo, nećemo mrziti nikoga.
Ja se osjećam ponosnim što sam Tuzlak, i što je Ilija Jurišić moj sugrađanin![]()
Svako onaj ko porice i negira holokaust i genocid zasluzuje maksimalni prezir. Drzava Srbija porice i negira genocid u Srebrenici i agresiju na BiH. Ovi momci i njihova himna simbolisu drzavu Srbiju i zato ne zasluzuju aplauz vec prezir! Nisam z apaljenje zastava i psovke, ali neki protest se trebao pokazati (sto nikako ne predstavlja mrznju, vec nas moralan odgovor njihovoj politici). Umjesto toga, ulizivacko/komunisticki mentalitet Tuzlaka im je aplaudirao! FUJ
Tolerantan ne treba biti prema onome ko nije tolerantan prema tebi!
P.S. I da, cijeli narod itekako moze biti odgovoran, barem moralno. Vecina tih srba glasa za pro-cetnicke stranke i ne osudjuje nedjela srpskih zlocinaca. Ne pada mi na pamet da se ulizujem takvom narodu !!!!!!!!