Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije!

Post Reply
Zmaj - BIH

#101 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Zmaj - BIH »

Great Cornholio wrote: Ako neko želi da ovim činom zavadi građane Tuzle, da promijeni naš stav da su samo zločinci odgovorni, da se ne može optuživati cijeli jedan narod, to mu neće uspjeti. Ilija nije kriv, to je dokazano, a bez obzira na ovu sramnu odluku, od nekog kupljenih sudaca, mi ćemo i dalje ostati ono što jesmo, nećemo mrziti nikoga.

Ja se osjećam ponosnim što sam Tuzlak, i što je Ilija Jurišić moj sugrađanin 8-)

Tolerancija i ljudskost se ne pokazuju uvlacenjem nekome u guzu. Izgleda da je za nas pojam dobrote aplaudirati sto vecem djubretu jer, eto, to te cini boljim covjekom.

Svako onaj ko porice i negira holokaust i genocid zasluzuje maksimalni prezir. Drzava Srbija porice i negira genocid u Srebrenici i agresiju na BiH. Ovi momci i njihova himna simbolisu drzavu Srbiju i zato ne zasluzuju aplauz vec prezir! Nisam z apaljenje zastava i psovke, ali neki protest se trebao pokazati (sto nikako ne predstavlja mrznju, vec nas moralan odgovor njihovoj politici). Umjesto toga, ulizivacko/komunisticki mentalitet Tuzlaka im je aplaudirao! FUJ

Tolerantan ne treba biti prema onome ko nije tolerantan prema tebi!

P.S. I da, cijeli narod itekako moze biti odgovoran, barem moralno. Vecina tih srba glasa za pro-cetnicke stranke i ne osudjuje nedjela srpskih zlocinaca. Ne pada mi na pamet da se ulizujem takvom narodu !!!!!!!!
Great Cornholio

#102 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Great Cornholio »

Danguba wrote:
Great Cornholio wrote:
Danguba wrote: Od pojave Milosevica (tamo negdje 85,86 g.) mi cekamo te neke ''normalne'' Srbe.
Tih normalnih i razumnih sigurno ima ali su oni JOS UVIJEK u manjini i dugo, dugo cemo cekati da oni osvoje vlast. Takvi ne mogu doci na vlast dok se ne omasove a omasovit ce se kada prvo rasciste sa prosloscu, kada shvate gdje su grijesili...a do tada ce Jovanoic, Canak, Kandicka...biti pojedinci a nikako snaga koja moze osvojiti vlast u Srbiji.

Ovo sudjenje Jurisicu podsjeca na Milosevicevu infrastrukturu koja jos funkcionise u ovom segmentu bez obzira na promjenu vlasti oni rade isto.
A pokojni Zoran Đinđić, i njegova vlast nije bila razumna ?

Ako neko želi da ovim činom zavadi građane Tuzle, da promijeni naš stav da su samo zločinci odgovorni, da se ne može optuživati cijeli jedan narod, to mu neće uspjeti. Ilija nije kriv, to je dokazano, a bez obzira na ovu sramnu odluku, od nekog kupljenih sudaca, mi ćemo i dalje ostati ono što jesmo, nećemo mrziti nikoga.

Ja se osjećam ponosnim što sam Tuzlak, i što je Ilija Jurišić moj sugrađanin 8-)
:thumbup:

:D
Ali nisam sretan zbog toga što se 15. maja desilo ono što se desilo, nisam sretan zbog toga što su u tom sukobu stradali ljudi, i rezevisti JNA koji su šenlučili u kasarni pa s kamiona pucali po Tuzli, i regruti JNA koji su bili potpuno nevine žrtve, a i pripadnici regularnih oružanih snaga međunarodno priznate države i grada u toj Državi.
Paranoid

#103 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Paranoid »

Jurišić jeste Tuzlak, ali ova presuda je udarac BiH kao državi, tj. svim gradovima i svim gradjanima, a ne samo Tuzle.
Great Cornholio

#104 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Zmaj - BIH wrote:
Great Cornholio wrote: Ako neko želi da ovim činom zavadi građane Tuzle, da promijeni naš stav da su samo zločinci odgovorni, da se ne može optuživati cijeli jedan narod, to mu neće uspjeti. Ilija nije kriv, to je dokazano, a bez obzira na ovu sramnu odluku, od nekog kupljenih sudaca, mi ćemo i dalje ostati ono što jesmo, nećemo mrziti nikoga.

Tolerancija i ljudskost se ne pokazuju uvlacenjem nekome u guzu. Izgleda da je za nas pojam dobrote aplaudirati sto vecem djubretu jer, eto, to te cini boljim covjekom.
Druže, hvala Bogu što nismo svi kao što si ti.

Ilijina krivica nije dokazana na sudu, ne bi bila dokazana ni da se sto puta provede sudski proces, na Ilijinoj strani je i pravo i pravda.
escobar__

#105 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by escobar__ »

Great Cornholio wrote:Ja se osjećam ponosnim što sam Tuzlak, i što je Ilija Jurišić moj sugrađanin 8-)

A mene je opet k'o Tuzlaka sramota (ne zbog Jurišića, zbog ovih sa klipa).
Great Cornholio

#106 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Paranoid wrote:Jurišić jeste Tuzlak, ali ova presuda je udarac BiH kao državi, tj. svim gradovima i svim gradjanima, a ne samo Tuzle.
Ni prvi put ga cijela država nije branila, neće ni ovaj put, nije Ilija Ejub Ganić, a nije ni Tuzla po mjeri ostatka BiH, pa je nekome stalo da i nju "prepravi". Ja se uzdam u Boga, njegovu milost, a zamolio bih ga i za malo pravde, jer nije pravedno da zlo pobijedi i ono malo dobra koje je ostalo u ljudima.
Great Cornholio

#107 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Ne bih više na ovu temu.
Juvelandia

#108 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Juvelandia »

Great Cornholio wrote:
Danguba wrote:Image

Ko bi reko cuda da se dese... :-)

Miosevic i Seselj ponovo u koaliciji...isto 90-tih.

...i onda kazu ''trebalo je SDS zabraniti'' :-) Ovo vam je ocit primjer promjene dresova (iste glave, ista ideologija, politika...samo promijenjeni dresovi). Vucic i Nikolic vise nisu radikali a mali Slobin nije Slobin... :D

:izet:
Ovi će na sljedećim izborimo sigurno otići s vlasti, razumni građani Srbije će na sljedećim izborima izaći na izbore, u mnogo većem broju, jer vrlo je malo razumnih građana Srbije izašlo na glasanje na prošlim izborima pa je zato onaj dio nerazumnih građana Srbije, onih ko onaj Gedža iz "Kursadžija" doveo ove karikature na vlast.
Hoce, cijelih 5% :izet:
Edin H.

#109 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Edin H. »

escobar__ wrote: A mene je opet k'o Tuzlaka sramota (ne zbog Jurišića, zbog ovih sa klipa).
Da, u pravu si, biti civiliziran i pokazati barem minimum dostojanstva prema tudjem je na Balkanu neoprostivo.
Zmaj - BIH

#110 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Zmaj - BIH »

Edin H. wrote:
escobar__ wrote: A mene je opet k'o Tuzlaka sramota (ne zbog Jurišića, zbog ovih sa klipa).
Da, u pravu si, biti civiliziran i pokazati barem minimum dostojanstva prema tudjem je na Balkanu neoprostivo.
Aplaudirati onima koji negiraju i poricu holokaust, genocid, i agresiju je van svake pameti i nije pokazatelj civilizovanosti, vec naprotiv!!!
Krushna mrva

#111 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Krushna mrva »

Bruka. Zna li iko hoce li se sta organizovati, neki protest, bilo sta?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#112 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote: A pokojni Zoran Đinđić, i njegova vlast nije bila razumna ?

Ako neko želi da ovim činom zavadi građane Tuzle, da promijeni naš stav da su samo zločinci odgovorni, da se ne može optuživati cijeli jedan narod, to mu neće uspjeti. Ilija nije kriv, to je dokazano, a bez obzira na ovu sramnu odluku, od nekog kupljenih sudaca, mi ćemo i dalje ostati ono što jesmo, nećemo mrziti nikoga.

ko nas bre zavadi?

ti se vise zabrinuo za Srbe nego za Iliju
Paranoid

#113 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Paranoid »

plain vanilla wrote:
Great Cornholio wrote: A pokojni Zoran Đinđić, i njegova vlast nije bila razumna ?

ko nas bre zavadi?

..ma on se tako samo "češe"...ali najbolje je ono kao Djuro: "nemojte me više..ništa...pitat"
Krushna mrva

#114 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Krushna mrva »

Bruka. Zna li iko hoce li se sta organizovati, neki protest, bilo sta?
Danguba

#115 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Danguba »

Krushna mrva wrote:Bruka. Zna li iko hoce li se sta organizovati, neki protest, bilo sta?
Malo vam je 12 god jos bi da protestujete.
plain vanilla

#116 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by plain vanilla »

Smijesno je zaista u ovakvim trenucima brinuti se hoce li neko mrziti ili neće gradjane susjedne drzave. Pregrmili smo rat, a sad prezivljavamo rat i u miru. Isti ovaj Ilija Jurisic je vec proveo 2,5 godina u zatvoru kod nasih komsija, i tamo mu je zdravlje i naruseno.
Zbog nasih divnih komsija Tuzlaci koji su odbranili grad ne smiju napustiti drzavu jer mogu zavrsiti kao Ilija.

Ne mislim ja da je svaki Srbin cetnik, gluho bilo, ali pateticno je u ovom trenutku brinuti o njihovom obrazu dok oni siugurno ne brinu o Ilijinom zivotu.
Krushna mrva

#117 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by Krushna mrva »

Danguba wrote:
Krushna mrva wrote:Bruka. Zna li iko hoce li se sta organizovati, neki protest, bilo sta?
Malo vam je 12 god jos bi da protestujete.
Jes' vala, mescini da je jasno, tebi svejedno je li 12 ili 120.
insomnia78

#118 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by insomnia78 »

Great Cornholio wrote:
Paranoid wrote:Jurišić jeste Tuzlak, ali ova presuda je udarac BiH kao državi, tj. svim gradovima i svim gradjanima, a ne samo Tuzle.
Ni prvi put ga cijela država nije branila, neće ni ovaj put, nije Ilija Ejub Ganić, a nije ni Tuzla po mjeri ostatka BiH, pa je nekome stalo da i nju "prepravi". Ja se uzdam u Boga, njegovu milost, a zamolio bih ga i za malo pravde, jer nije pravedno da zlo pobijedi i ono malo dobra koje je ostalo u ljudima.
Ma ti covjece nemas blage veze o cemu pises
Idi tamo na one ljubavne teme, ostavi se rata zivota ti

Kme, kme il est vraiment méchant
Great Cornholio

#119 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

plain vanilla wrote:

ko nas bre zavadi?

Niko, nismo se zavadili, ali sve su prilike da se ostvaruju moje sumnje, sudeći po komentarima većine, polako se i Tuzla "modificira" prema željama većine državljana BiH.

Al' šta da se radi, sitna sam ja buranija da od mene nešto plaho zavisi :)
Great Cornholio

#120 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

insomnia78 wrote: Ma ti covjece nemas blage veze o cemu pises
Idi tamo na one ljubavne teme, ostavi se rata zivota ti

U pravu si, hvala ti, poslušaću tvoj savjet, okanuću se "Sizifova posla".
escobar__

#121 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by escobar__ »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

ko nas bre zavadi?

Niko, nismo se zavadili, ali sve su prilike da se ostvaruju moje sumnje, sudeći po komentarima većine, polako se i Tuzla "modificira" prema željama većine državljana BiH.

Jao patetike... Imat minimalnu dozu samopoštovanja je modifikovanje grada prema željama većine bh. državljana. :lol:
plain vanilla

#122 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:
plain vanilla wrote:

ko nas bre zavadi?

eto ti si kompetentan da procijenis :-)

sta fali nasim komentarima? trebam ljubiti guzicu Beogradu mozda i paziti da se ko sta ne uvrijedi?

de ba GC, odvadi malo
Great Cornholio

#123 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Eto sad ja ispadoh najgori, al' nema veze, moj stajling to može izdržati 8-)

Nego da mahnem zastavom, i da vam poželim laku noć :bih:
plain vanilla

#124 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by plain vanilla »

Great Cornholio wrote:Eto sad ja ispadoh najgori, al' nema veze, moj stajling to može izdržati 8-)

Nego da mahnem zastavom, i da vam poželim laku noć :bih:
pa i jesi ispao najgori, dosao si ovdje braniti nesto sto niko ne pada

nisu svi Srbi cetnici, niti sam to ikad rekla niti to mislim

ali ti trebas malo stati i zapitat se, ko je izvrsio agresiju na BiH, od koga nas je Ilija to branio, ko je ubio mladost na Kapiji, Markalama..ko je pocinio genocid u Srebrenici, ko je cinio zlocine u Krajini...

ko je drzao Iliju u zatvoru i ko ga je opet osudio?

i pored svega toga, ti dosao na temu da brines o nasim komsijama

pa aferim
insomnia78

#125 Re: Sud u Beogradu osudio Iliju Jurišića na 12 godina robije

Post by insomnia78 »

To je to

Post Reply