Stuspas mene

zlatan01

#26 Re: Stuspas mene

Post by zlatan01 »

Vares City wrote:
SiSaJuMe wrote:
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija i potpredsjednik SDP-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić su u Sarajevu potpisali „Izjavu o oduzimanju opljačkane imovine“.
Lagumdžija je na pres-konferenciji u Sarajevu kazao da pozivaju i ključne ljude u BiH da pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću potpišu ovu izjavu.
Ko li ce biti treci potpisnik, i da li ce ga uopce i biti.
Da li ce oni koji imaju oraha u dzepovima negirat ovo. Kako ih natjerat,
I na kraju kako i ko ce ih kaznit?
Imam prijedlog i mislim da je i adekvatan i realan,
Svi oni koji nesto znaju,imaju nekakve dokaze,svjedoke,dokumente skupiti
i na civilizovan nacin TUZITI!!!!!!

KAKVE MOLBE!!!!!!

Ma nece se niko sam javiti,pogotovo oni koji imaju oraha u dzepovima!
Prijedlog ti je dobar skroz. Ali, da li je provodiv? Ja mislim da u politickom okruzenju koje vlada u BiH, takvo sta je nemoguce. Nemoguce je jer ogroman broj sudija i tuzilaca je sam u lancu korupcije, prije njih u tom lancu je policija, a sve njih kontrolisu korumpirani politicari (jasno je zasto je reforma policije nemoguca). Kad na sve to dodate i pasivno gradjanstvo koje samo STIP (suti, trpi i pati) onda je slika jada kompletna.
edinbug

Post by edinbug »

Umjetnik a wrote:
edinbug wrote:
Umjetnik a wrote: da slažem se
kao da lagumdžija nije krao
Za razliku od vasih politickih favorita u obliku Silajdzica, Dodika, Bakira Izetbegovica, Brankovica, Covica ... , Zlatko jasno kaze da se krene prvo od njega pa dalje, a to sto vas mentalni sklop ne moze da skonta to su slucajevi za psihijatra. Mislim da vama kada bi covjek i NACRTAO vi to 100 % ne biste skontali, a mozda ste i jedni opd tih koji imaju oraha u dzepovima.
Vozdra!

sačekaj malo
ne kažem ja da nisu krali ovi boldirani, ali ako zlatko hoće da ovo sprovede
pa nek on vrati ono što je ukro
ja sam sigurnan da su ovi boldirani krali više nego zlatko
ali ako on hoće neku pravdu nek krene od sebe prvo
Tebi stvarno treba crtati. Zlatko jasno kaze krenite prvo od mene , tj. prvo ispitajte sta sam ja naslijedio, sta sam ja zaradio i koliko sam poreza platio na to sto sam stekao, pa naravno ako ima sta nezakonito oduzeti i hapsana, da li kontas?
lunci

Post by lunci »

edinbug wrote:
Umjetnik a wrote:
edinbug wrote: Za razliku od vasih politickih favorita u obliku Silajdzica, Dodika, Bakira Izetbegovica, Brankovica, Covica ... , Zlatko jasno kaze da se krene prvo od njega pa dalje, a to sto vas mentalni sklop ne moze da skonta to su slucajevi za psihijatra. Mislim da vama kada bi covjek i NACRTAO vi to 100 % ne biste skontali, a mozda ste i jedni opd tih koji imaju oraha u dzepovima.
Vozdra!

sačekaj malo
Tebi stvarno treba crtati. Zlatko jasno kaze krenite prvo od mene , tj. prvo ispitajte sta sam ja naslijedio, sta sam ja zaradio i koliko sam poreza platio na to sto sam stekao, pa naravno ako ima sta nezakonito oduzeti i hapsana, da li kontas?
tesko, umjetnicka dusa je to :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

lunci wrote:
edinbug wrote:
Umjetnik a wrote:
sačekaj malo
tesko, umjetnicka dusa je to :D
ma pusti to
kontam ja

nego nisam čuo zlatka da to kaže
ali nek se krene od njega, ako tako kaže čovjek

p.s.
lunci
ogorman :kiss:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Zar se ne kaze tuspas mene?

Tu+spas=ja ne zmirim :)
Benighted

Post by Benighted »

tuspas i Harisa... :)

Sad kad mu uzmu istrazivat svih onih 48,5 kvadrata... :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

edinbug wrote:...Zlatko jasno kaze krenite prvo od mene , tj. prvo ispitajte
sta sam
ja naslijedio, sta sam ja zaradio i koliko sam poreza platio na to sto sam stekao,
pa naravno ako ima sta nezakonito oduzeti i hapsana, da li kontas?
Za razliku od Zlatka koji je u nekoliko navrata pokusavao sa istom inicijativom...

Izetbegovic svojevremeno o korupciju u BiH vlasti...

19. 12. 1998: Nadam se da vecina nas nema oraha u dzepovima i da
posteno radi svoj posao. (Odbijajuci prijedlog Glavnog odbora
SDA da se raspravlja o odnosu Stranke prema korupciji.
)

16. 6. 1999: Pokazite mi te bazene! (Odgovor na optuzbe
medjunarodne zajednice da je vlast u BiH korumpirana.)

17. 6. 1999: Bilo bi besmisleno govoriti da zemlja koja je tek izasla iz
rata, koja nema uredjene granice.... da u takvoj zemlji nema korupcije ili da
je ona zanemariva. Ako g. Klein dokaze da je jedna desetina onoga sto on
tvrdi (o korupciji u vlasti, op. aut.), ja cu se - iako kao clan Predsjednistva
BiH nisam odgovoran za rad policije, tuzilastva i sudova, to su institucije
FBiH - iz osjecanja moralne i politicke odgovornosti, povuci sa svoje funkcije.
SiSaJuMe

Post by SiSaJuMe »

SARAJEVO - Povodom pisma kojeg je dobio od predsjednika SDP-a BiH i člana Predsjedništva BiH Zlatka Lagumdžije i Željka Komšića vlasnik Avaza Fahrudin Radončića priopćio je da u potpunosti podržava da Antikorupcioni tim OHR-a u bilo koje doba izvrši kontrolu njegovog poslovanja prije i nakon rata, kako i kompanije "Avaz".

Radončić ističe i kako bezrezervno podržava donošenje zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, koji treba biti preuzet od zemalja EU, a ne da to bude zakon o agenciji koja će mimo pravosudnog susstava, odnosno, mimo tužiteljstva i sudova, bez ikakvih sudskih nalogamoći oduzimati ljudima imovinu kako je to predviđao Lagumdžijin prijedlog zakona koji je s razlogom baš zbog toga ranije odbacio i Parlament BiH.

Radončić ističe kako će potpis na izjavu koju nudi Lagumdžija rado staviti uz prethodne uvjete:

- Da "pošteni predlagač" u vremenskom roku koji je ostavio nama za potpis, prvo vrati proračunu Kantona Sarajevo, odnosno, Ekonomskom fakultetu 100.000 KM koje je nezakonito dobio i na koji nije platio obveznih 50% poreza.

- Da "pošteni predlagač" i njegov SDP uplate 550.000 KM zbog nelegalnog poslovanja po nalogu CIK-a BiH.

- Da "pošteni predlagač" ispoštuje odluku Suda u Sarajevu i vrati umjetničke slike i namještaj građanki Mejri Knežević, koje je on od nje nezakonito uzeo tijekom rata.

Radončić traži i da Komšić objasni zašto je jednu od najboljih lokacija u Sarajevu kao načelnik Općine Novo Sarajevo prodao za manje od 400 tisuća KM.

Radončić, iako, uvjetno stavlja svoj potpis, dvojici, kako kaže, "poštenih političara" ostavlja rok da do 31. 3. 2008. godine da vrate novac građana i o tome daju izjave nadležnim državnim organima.

Potpis uvjetuje i time da „grupa političara i nas izdavača koju je izabrao Lagumdžija treba istovremeno podržati i potpisati prijedlog Saveza sindikata BiH, odnosno, Edhema Bibera, o zajedničkom paketu donošenja Zakona o reviziji privatizacije i zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine".

Podsjetimo, Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžic potpisao je izjavu o oduzimanju nelegalno stečene imovine koju je prije nekoliko dana inicirao SDP BiH. Uz potpisanu izjavu Silajdžić je predsjedniku SDP-a uputio i pismo sa sugestijama prema kojima bi se tekst izjave poboljšao i bio vjerodostojniji.
seljak_cojek

Post by seljak_cojek »

Na tekst o "Izjavi o oduzimanju..." (http://www.sdp.ba/Default.aspx?category ... entId=3481) , u srijedu sam napisao ovaj komentar:
Kako je g.Lagumdžija zaboravio pomenuti i Hilmu Selimovića ili ne smatra Oslobođenje uticajnim novinama "koje u velikoj mjeri utiču na kreiranje javnosti".
Nakon toga je uslijedila poruka
Zahvaljujemo na javljanju!

Vaš komentar će biti objavljen ukoliko ga odobri administrator SDP Portala.
Trebam li naglasiti da komentar nije objavljen. :shock: :?: :D
Post Reply