Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Da li su seksualni odnosi prije stupanja u brak za vas prihvaljtivi ili ne?

Da
38
53%
Ne
11
15%
Da, prirodni su
13
18%
Da, ali ne prakticiram iz ličnih razloga
1
1%
Ne, smatram da nisu poželjni zbog manjka edukacije
1
1%
Ne, zabranjeni su iz vjerskih, tradicijskih, porodičnih razloga
8
11%

Total votes: 72

Connaisseur Karlin

#301 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Connaisseur Karlin »

Bloo wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
MarlboroGold wrote:Ne treba omaložavati one koji čekaju brak... ljudi jednostavno imaju svoje principe. Sve dok to ne utiče loše na karakter dobro je...
nitko ne omlaovazava osobu koja zeli uci brak i imti seks prvi put u braku, ali se postavlja pitanje, da li je postojala bilo kakva seksulana aktivnost bez "prikopcavanja seksi organa" :)
Dobar izraz :lol: :lol:
:lol: :kiss:

pda, pise nema seksa, a nitko en pise o ljubljenju, orlanom, finegring , ili nema seksa, znaci, nema micnja usta i rukica :D :lol:
Connaisseur Karlin

#302 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

MarlboroGold wrote:
MarlboroGold wrote:Ne treba omaložavati one koji čekaju brak... ljudi jednostavno imaju svoje principe. Sve dok to ne utiče loše na karakter dobro je...
nitko ne omlaovazava osobu koja zeli uci brak i imti seks prvi put u braku, ali se postavlja pitanje, da li je postojala bilo kakva seksulana aktivnost bez "prikopcavanja seksi organa" :)
Da li misliš sa drugom osobom? Ako da, onda ruke, usta... :D
ne, vec sa istomm osobom :) znaci nema ljubljenja, nema mazenja, nema fizikih dodira :D
animals

#303 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by animals »

pda, pise nema seksa, a nitko en pise o ljubljenju, orlanom, finegring , ili nema seksa, znaci, nema micnja usta i rukica :D :lol:
Pa i to je sex..
ili za tebe oralno zadovoljavanje ne spada u sex..
Connaisseur Karlin

#304 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

HardcoreMX wrote:cuj ih sto cvrkucu...sujeta vam radi... :)
bez himena ili sa himenom :D

jer izgleda da tebi smeta broj nejnih pratnera, a ne broj tvojih partnerki :D
Connaisseur Karlin

#305 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

animals wrote:

Pa i to je sex..
ili za tebe oralno zadovoljavanje ne spada u sex..
a handshake :D fingering :D
HardcoreMX

#306 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by HardcoreMX »

MarlboroGold wrote:
HardcoreMX wrote:nece se ljubav razviti u braku gdje je mlada sverala...eventualno samo trpljenje i gluma...nothing more..
Šovinizam na kvadrat...
realnost pur ili si sonja pa ti tesko priznati...
animals wrote: Jel ti to iz iskustva :D
Je l nuzno? ako jest onda ti imas obrnuto iskustvo pa de me onda dementiraj...
triconja wrote: E moj ti sve ti to fino zvuci nego ti nama reci na sta tacno mislis kad kazes ljubav u braku gdje je mlada sverala pa da znamo kako da enkriptujemo izljev mudrosti :D
cim ti to smatras zakljucanom mudroscu..tesko ces naci kljuca :)...al si dobro primjetio naglasenost na brak... :)
Connaisseur Karlin wrote: kako ces znati da li je mlada sverala :D
ma na prvi pogled...misli iz ljubavi... :mrgreen:
BarbaDue

#308 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by BarbaDue »

Ja imam nedoumicu. Koja je razlika izmedju odgovora 1 i 3?
Bloo
Globalna šefica

#309 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

BarbaDue wrote:Ja imam nedoumicu. Koja je razlika izmedju odgovora 1 i 3?
To sam ostavila za.ove darviniste :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#310 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

HardcoreMX wrote:
Connaisseur Karlin wrote: kako ces znati da li je mlada sverala :D
ma na prvi pogled...misli iz ljubavi... :mrgreen:
ne mozes znati koliko je zena imala partnera :D zato vam je glupa prica da ne zleite u brak sa zenama a koje su imale "previse" partnera :lol:
HardcoreMX

#311 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by HardcoreMX »

triconja wrote:Eto ga dosli smo do kljuca i brave :lol: :lol: :lol:
znaci procito se Konfucije... :D
Bellomo

#312 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bellomo »

Ma to je ono ko kad pozoveš curu kući i očekuješ odgovor sa "Da" ili "Ne", a u suštini oboje znači "Da". :lol:
triconja

#313 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by triconja »

Bloo wrote:
der svega ti turi i mozda kao ponudjenu opciju da mogu glasat jer ovako stvarno nema smisla, ne znam sta da kliknem :lol:
BarbaDue

#314 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by BarbaDue »

Bloo wrote:
Moj odgovor je svakako pod dva, već da rasvijetlim put budućim generacijama.
Bloo
Globalna šefica

#315 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by Bloo »

triconja wrote:
Bloo wrote:
der svega ti turi i mozda kao ponudjenu opciju da mogu glasat jer ovako stvarno nema smisla, ne znam sta da kliknem :lol:
Ti si 4. Opcija :oops:
Connaisseur Karlin

#316 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

BarbaDue wrote: Moj odgovor je svakako pod dva, već da rasvijetlim put budućim generacijama.
Zasto?
triconja

#317 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by triconja »

Bloo wrote:
triconja wrote: der svega ti turi i mozda kao ponudjenu opciju da mogu glasat jer ovako stvarno nema smisla, ne znam sta da kliknem :lol:
Ti si 4. Opcija :oops:
Necemo se vrijedjati :lol: , ne bih turo taj odgovor jer bih najvolio odgovorit sa mozda, jer mozda je najbolji odgovor na sva pitanja :D
BarbaDue

#318 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by BarbaDue »

BarbaDue wrote: Moj odgovor je svakako pod dva, već da rasvijetlim put budućim generacijama.
Zasto?
...je moj odgovor pod dva?
Connaisseur Karlin

#319 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

BarbaDue wrote:
Zasto?
...je moj odgovor pod dva?
da, sto je obrazlozenje? :)
BarbaDue

#320 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by BarbaDue »

Mislim da je to najpoštenije brate. "Plati pa se klati"

Iskreno, to je samo moje mišljenje koje nisam mogao i u praksi da realizujem.
HardcoreMX

#321 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by HardcoreMX »

Connaisseur Karlin wrote: ne mozes znati koliko je zena imala partnera :D zato vam je glupa prica da ne zleite u brak sa zenama a koje su imale "previse" partnera :lol:
jasta je nego glupa pogotovo iz zenske perspektive...svidja mi se kako ti razmisljas :mrgreen:
Connaisseur Karlin

#322 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

BarbaDue wrote:

zasto je tako vazno, ne kuzim, ozbiljno :?

vecina osoba koje su usle u brak bez seksa su osobe koje su imale aranzirane brakove :)

naravno, bilo je masa primjera prije 70 i vise godina, u kojim su i muskraca i zena ulazili u brak bez prethodnog seksa :)

osobe sa sela su imale vise sekulanih iskustava od osoba u gradovima :)
Connaisseur Karlin

#323 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

HardcoreMX wrote:
Connaisseur Karlin wrote: ne mozes znati koliko je zena imala partnera :D zato vam je glupa prica da ne zleite u brak sa zenama a koje su imale "previse" partnera :lol:
jasta je nego glupa pogotovo iz zenske perspektive...svidja mi se kako ti razmisljas :mrgreen:
pa ne mozes znati koliko je imala partnera :lol:
triconja

#324 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by triconja »

HardcoreMX wrote:
pa ne mozes znati koliko je imala partnera :lol:
Vidis da je covjeku svejedno jel hin je imala jal jednog jal 869.57 :D
BarbaDue

#325 Re: Stupanje u seksualne odnose prije braka (religijski propisi, tumačenje, praksa vs lični stavovi) u današnje doba

Post by BarbaDue »

BarbaDue wrote:

zasto je tako vazno, ne kuzim, ozbiljno :?
Govorim uopšteno, bolje bi bilo i da djevojke i za muškarce, također i za brak kao instituciju. Svi bi zdraviji bili. Prije bi se odlučivali na brak. Ovako, mutimo okolo godinama, boli nas uvijek se može nać za umočiti...

Kontaš?
Locked