studiranje u Becu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
janje_

#451 Re: studiranje u Becu

Post by janje_ »

le3ron wrote:jel to sigurno?? u mene je drugacije 5=1=sehr gut'?? moguci problemi???
oficijelne ocjene su
1 - sehr gut
2 - gut
3 - befriedigend
4 - genuegend
5 - nicht genuegend

ausgezeichnet ocjena ne postoji
threshold

#452 Re: studiranje u Becu

Post by threshold »

janje_, govorimo o prevodu sa bh/hr/sr na de.

kod mene u prevodu diplome stoji 5 (ausgezeichnet) itd i nisam iskusio probleme nkakve. uostalom, to bi trebao znati tvoj prevodioc.
janje_

#453 Re: studiranje u Becu

Post by janje_ »

threshold wrote:janje_, govorimo o prevodu sa bh/hr/sr na de.

kod mene u prevodu diplome stoji 5 (ausgezeichnet) itd i nisam iskusio probleme nkakve. uostalom, to bi trebao znati tvoj prevodioc.
ocjene bi trebalo prevoditi na njemacki, znaci nasa petica u prevodu treba da stoji 1 - sehr gut..

"ausgezeichnet" moze napisat prevodilac koji nema veze sa zivotom.. ;)
taj prevod ce proci, ali ce oni koji ga budu citali zbijati sale na racun prevodioca.. ;)
le3ron

#454 Re: studiranje u Becu

Post by le3ron »

janje_ danke, sehr gut!!
Zainteresovani

#455 Re: studiranje u Becu

Post by Zainteresovani »

koja je goetheova diploma potrebna za studiranje u Becu ili Gracu?

B2 ili C1??
I ako znate kako za koji Uni?
WU? TU?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#456 Re: studiranje u Becu

Post by anthraxQ »

Zainteresovani wrote:koja je goetheova diploma potrebna za studiranje u Becu ili Gracu?

B2 ili C1??
I ako znate kako za koji Uni?
WU? TU?
B2, da bi ti dopustili da pohađaš nastavu.
Zainteresovani

#457 Re: studiranje u Becu

Post by Zainteresovani »

hvala
evil_possesor

#458 Re: studiranje u Becu

Post by evil_possesor »

Pozdrav svima. Jedno pitanje, ima li iko u Beču da trazi cimera? Imao sam nekih problema pa nisam stigao na vrijeme traziti smjestaj, tako da ako ima neko ko ima slobodno mjesto od septembra/oktobra po nekoj prihvatljivoj cijeni nek se javi :D
le3ron

#459 Re: studiranje u Becu

Post by le3ron »

ekipa koliko ste vi cekali na bescheid..ja vec cekam 2 tjedna, papire sam licno odnio u graz i predao, adresa na koju mi salju trebaju poslati odgovor je adresa u grazu, koliko otprilike treba cekati jos..hvala
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#460 Re: studiranje u Becu

Post by anthraxQ »

le3ron wrote:ekipa koliko ste vi cekali na bescheid..ja vec cekam 2 tjedna, papire sam licno odnio u graz i predao, adresa na koju mi salju trebaju poslati odgovor je adresa u grazu, koliko otprilike treba cekati jos..hvala
znam lika koji čeka već više od mjesec dana... ;-)

trebaš čekati od 4 - 8 sedmica.
LikB

#461 Re: studiranje u Becu

Post by LikB »

Pozdrav studentima :D
Imam jedno pitanje vezano za studiranje na Uni. u Beču, da li neko zna ista za studije matematike, da li je tesko na prijemnom i sta je najbitnije da se uspije? Hvala vam na svakom savjetu :)
mk93

#462 Re: studiranje u Becu

Post by mk93 »

Pozz!
Moze li neki link vezan za one intenzivne kurseve koji se organizuju u becu?
Kimberly

#463 Re: studiranje u Becu

Post by Kimberly »

Pozdrav!
Zanima me dal ima koga da studira na Bečkom univerzitetu ekonomiju i to master(znači ne WU)?
Dojmovi, težina faksa, literatura?

Ja planiram slijedeće godine na master. Najveći problem mi je njemački, ali ja bi na engleskom studirala.
Za WU sam čula da je dosta težak pa njega nebi, nisam baš pre luda za knjigom :D nego bi ovak nešto lakše, a opet da nije pre lagano.

Može i iskustva sa WU ako netko ima nek napiše, možda se predomislim :)
threshold

#464 Re: studiranje u Becu

Post by threshold »

Kimberly wrote:Za WU sam čula da je dosta težak pa njega nebi, nisam baš pre luda za knjigom :D nego bi ovak nešto lakše, a opet da nije pre lagano.
Image
Kimberly

#465 Re: studiranje u Becu

Post by Kimberly »

Čemu to? Iz istog razloga nisam upisala pravo nego ekonomiju. Ako je WU na razini prava po gradivu, onda neću njega upisat nego Uni. Što je tu tako smješno i teško za shvatit?
janje_

#466 Re: studiranje u Becu

Post by janje_ »

Kimberly wrote:Čemu to? Iz istog razloga nisam upisala pravo nego ekonomiju. Ako je WU na razini prava po gradivu, onda neću njega upisat nego Uni. Što je tu tako smješno i teško za shvatit?
"..nisam baš pre luda za knjigom, nego bi ovak nešto lakše.."

hm.. najbolje bi ti bilo da ostaneš studirati u BiH.. nije ono skroz teško, a da se poneki ispit i platiti..

s ovim gore stavom ti je bolje da ne mrdaš od kuće..
Kimberly

#467 Re: studiranje u Becu

Post by Kimberly »

janje_ wrote: "..nisam baš pre luda za knjigom, nego bi ovak nešto lakše.."

hm.. najbolje bi ti bilo da ostaneš studirati u BiH.. nije ono skroz teško, a da se poneki ispit i platiti..

s ovim gore stavom ti je bolje da ne mrdaš od kuće..
Ja sam iz Zagreba :-D

Dobro zaboravite da sam to napisala. Samo nek netko tko je studirao na jednom od ta dva napiše iskustva :-) Tnx!
threshold

#468 Re: studiranje u Becu

Post by threshold »

A Zagrepčanka je li (sa tvrdo izgovorenim suglasnicima)

pogledaj na ovom sajtu ima li nekoh korisnik info: http://www.studiraj.eu/ba/
derivacija

#469 Re: studiranje u Becu

Post by derivacija »

...
Last edited by derivacija on 30/09/2011 19:15, edited 1 time in total.
threshold

#470 Re: studiranje u Becu

Post by threshold »

<sarcasm> eto bas si pametno to reko. </sarcasm>

a ti radis gdje?
lost_soul

#471 Re: studiranje u Becu

Post by lost_soul »

Poštovanje.

Dakle, ovako, treća sam godina tehničke informatike na fakultetu elektrotehnike, i imam na umu da se prebacim u Beč. Ali budući da ja ne znam kako i šta, zanima me koji fakulteti imaju tamo da su vezani za moj smjer, da imamo skoro iste predmete. Polagati razliku nije problem. Ako mi neko može konkretno odgovoriti neka se javi. Molio bih bez nepotrebnih komentara.

Hvala unaprijed.
anthraxQ

#472 Re: studiranje u Becu

Post by anthraxQ »

lost_soul wrote:Poštovanje.

Dakle, ovako, treća sam godina tehničke informatike na fakultetu elektrotehnike, i imam na umu da se prebacim u Beč. Ali budući da ja ne znam kako i šta, zanima me koji fakulteti imaju tamo da su vezani za moj smjer, da imamo skoro iste predmete. Polagati razliku nije problem. Ako mi neko može konkretno odgovoriti neka se javi. Molio bih bez nepotrebnih komentara.

Hvala unaprijed.
http://www.studiraj.eu/forum/index.php
lost_soul

#473 Re: studiranje u Becu

Post by lost_soul »

Hvala puno.
darq

#474 Re: studiranje u Becu

Post by darq »

Ljudi, tek sam sada nasao ovu temu, takodje sam i video dosta interesantih odgovora i da ste voljni da pomognete nama koji ozbiljno razmisljamo o nastavku skolovanja u Becu, neku su se od Vas vidim tamo i snasli.Ja sam trenutno maturant i hteo bi da upisem fakultet bezbednosti ovde pa da se prebacim u Bec, pa bi da cujem Vasa misljenja o ovome.Takodje bi mi dobro dosao neki posao posto moji nisu rockfelleri :D, dobro bi mi dosao neki posao za pocetak i da brze savladam jezik pa ako neko ima neki predlog da cujem:)
tomsojer

#475 Re: studiranje u Becu

Post by tomsojer »

U ljetnom semestru 2012. u Becu (ali i u ostalim gradovima Austrije) nema skolarine: http://www.studiraj.eu/ba/studiranjee/a ... -besplatan
Post Reply