Stravican udes u Sarajevu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Ovi sto pogadjaju odgovore su najveca buduca prijetnja na cestama
.I ovaj sto se zabio u banderu je najverovatnije u glavi mislio,"Mogu ili ne mogu zaustaviti...mogu...
"...i tras...
-
Jasho
Jedini9 zaista efikasan način je oduzimanje vozačke dozvole na licu mjesta takvim osobama i deranje iste i doživotna zabrana takvim osobama da može voziti i mali moped, a kamoli automobil. Naravno treba ih poslati na jedno 30 godina robije i da plate minimalnu novčanu kaznu od 100 hiljada km! Da li ste čuli za ovu drugu saobračajnu nesreću u kojoj je pijani mladić bez vozačke dozvole sa pasatom usmrtio čovjeka i ženu u drugom automobilu, a sam on prošao bez ogrebotine?
-
List
Ova me tema podsjetila na nesrecu kojoj sam prisustvovao. To je bilo vjerovatno 1997. godine. Krenuo sam trolejbusom sa Otoke prema Drveniji. Bili su zimski mjeseci i prozori u trolejbusu su zarosili. Nije se vidjelo nista. U ulici Azize Sacirbegovic (nekadasnja Ivana Krndelja) neposredno prije skretanja prema stadionu spala je trola. Nesretni vozac izasao je iz trolejbusa da popravi trolu. Najednom se trolejbus zatresao. Mislio sam da ga je opalila struja. Kad sam izasao vidio sam da ga je udario automobil iz kojeg je izasao vozac u ranim 30-tim. Bio je pijan i teturao je. Vozac trolejbusa bio je skrsen totalno. Mislim da je covjek koji ga je zalijepio za trolu vozio ferari. Sve to desilo se u sred bijela dana. Bio je radni dan. Ne znam sta je bilo sa vozacem koji je stradao.
- Fair Life
Takve vozace ako vec nisu u samom udesu dovoljno stradali, potrebno je naknadno izlomiti kako bi bili 'spremni' prhvatiti se upravljaca u vlastitim invalidskim kolicima s kojima bi (ne ugrozavajuci druge) mogli nesmetano jurcati do kraja svojih bijednih zivota.
Prethodno... otvoriti im lobanju i vidjeti sta imaju unutra.
Prethodno... otvoriti im lobanju i vidjeti sta imaju unutra.
-
Prenj
Koliko je jos Jasarevica na slobodi?
U kakvom mi to 'sistemu' zivimo?
Sta su svo ovo vrijeme radile mnogobrojne sudije, tuzioci, policija?
Kako je moguce da je ovakav monstrum jos uvijek na slobodi i sa VAZECOM VOZACKOM DOZVOLOM?
U kakvom mi to 'sistemu' zivimo?
Sta su svo ovo vrijeme radile mnogobrojne sudije, tuzioci, policija?
Kako je moguce da je ovakav monstrum jos uvijek na slobodi i sa VAZECOM VOZACKOM DOZVOLOM?
Avaz wrote:
Amer Jašarević, koji je vozio smrskani "pežo", za dvije godine napravio čak 43 prekršaja
U naselju Dobrinja 2003. godine "opel kadetom" udario Šefika Halilića koji je podlegao u bolnici Koševo * Zašto mu nije oduzeta vozačka dozvola
Nakon teške saobraćajne nesreće, koja se u nedjelju desila na Alipašinom Polju u Sarajevu, kada su poginule Rasiha Hećo (27) i Aldin Hodžić (21), javnost je još više šokiralo saznanje da je Amer Jašarević (23), koji je bio za volanom smrskanog "pežoa", prije dvije godine usmrtio pješaka na Dobrinji.
I MUP-a Kantona Sarajevo jučer se oglasio saopćenjem za javnost u kojem su detaljno opisane Jašarevićeve opasne vratolomije za volanom. Policija je protiv njega 24. oktobra 2003. godine podnijela krivičnu prijavu zbog nesreće u kojoj je "opel kadetom" udario Šefika Halilića, koji je podlegao u bolnici Koševo.
Izrečena presuda
Zbog ove nesreće, Općinski sud Sarajevo je 22. avgusta ove godine izrekao Jašareviću šest mjeseci zatvora i zabranu upravljanja motornim vozilom u trajanju od pola godine od dana izdržane kazne. Ta presuda, saznajemo u Tužilaštvu, još nije pravosnažna, pa mu se s toga po ovom osnovu nije mogla oduzeti vozačka dozvola.
- Policijske uprave MUP-a KS su u toku 2004. i 2005. godine nadležnim općinskim sudovima za prekršaje dostavili 43 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka protiv Jašarevića. U pitanju su prekoračenja brzine, prolazak kroz crveno svjetlo, upravljanje vozilom bez položenog ispita "A" kategorije, neregistrirani motocikl, vožnja bez dokumenata, vožnja pod djelovanjem alkohola, upravljanje vozilom bez registarskih tablica i bez važeće saobraćajne dozvole - navodi se u policijskom saopćenju.
Općinski sudovi za prekršaje Jašareviću su izrekli novčane kazne od 150 do 615 KM kao i zabranu upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od tri mjeseca. Većina predmeta koji se vode protiv ovog 23-godišnjaka iz 2005. godine još su u postupku.
Novčane kazne
- Protiv Jašarevića je podnesen i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog kršenja javnog reda i mira. On je u aprilu 2004. godine proglašen krivim za omalovažavanje policajca i kažnjen je sa 300 KM. U maju iste godine zbog fizičkog napada na vozača tramvaja Ifeta B. proglašen je krivim i ponovo je kažnjen sa 300 KM - tvrde u policiji.
Protiv Jašarevića je i prije tri mjeseca podnesena prijava zbog omalovažavanja policajca, a sudski postupak je u toku. Općinski sudovi za prekršaje Novog Sarajeva, Vogošće, Centra i Starog Grada tokom posljednje dvije godine izdali su 15 naredbi za dovođenje Jašarevića na ročišta.
-
Elitni vojnik
Evo i ja upravo citam taj danasnji clanak u novinama. Strasno
Samo je vazno da dobije makar i godinu zatvora a garantujem da citav nece izaci
. Pozivam sve one koji ga poznaju da ga se javno odreknu. Kada ga vidite na ulici samo ga zaobidjite. Mislim da ce mu najveca kazna biti sto ga sada citavo Sarajevo smatra ubicom, majmunom i necovjekom.
Samo je vazno da dobije makar i godinu zatvora a garantujem da citav nece izaci
-
Prenj
Jasarevic je manijak koji je vec davno trebao biti u zatvoru, a stvarni krivci za sve nase Jasarevice su ovi:
http://www.ks.gov.ba/vlada/pravda/index.htm
MINISTARSTVO PRAVDE I UPRAVE KANTONA SARAJEVO:
MINISTAR
Zlatko MESIĆ
SEKRETAR MINISTARSTVA
Indira ŠULOVIĆ
SEKTOR ZA PROPISE
Pomočnik ministra za propise: Ljiljana Ćehajić
http://www.ks.gov.ba/vlada/pravda/index.htm
MINISTARSTVO PRAVDE I UPRAVE KANTONA SARAJEVO:
MINISTAR
Zlatko MESIĆ
SEKRETAR MINISTARSTVA
Indira ŠULOVIĆ
SEKTOR ZA PROPISE
Pomočnik ministra za propise: Ljiljana Ćehajić
- flora.sa
Amer Jašarević, koji je vozio smrskani "pežo", za dvije godine napravio čak 43 prekršaja
U naselju Dobrinja 2003. godine "opel kadetom" udario Šefika Halilića koji je podlegao u bolnici Koševo * Zašto mu nije oduzeta vozačka dozvola
nakon ovih rečenica jedva sam se koncentrirala da pročitam tekst do kraja...
ovdje je uopće totalno glupo govoriti ko je kriv????
čovjeka je ubio, prije dvije godine, i još uvijek ima vozačku dozvolu...a o njegovim moralnim vrijednostima da i ne govorim...
ubio je čovjeka i opet je bio u stanju, da poslije toga, napravi još milion prekršaja, i da opet dovodi u opasnost živote drugih ljudi...
taj tip je 100 % lud
na kraju će ga i proglasiti ludim, strpati ga u kakvu pisihijatrijsku ustanovu, ilii pustiti ga kući na liječenje, i čiča miča gotova priča...a ljudi su mrtvi, ili invalidi zbog njega, i njegovog bezobraznog i luđačkog ponašanjna
nakon ovih rečenica jedva sam se koncentrirala da pročitam tekst do kraja...
ovdje je uopće totalno glupo govoriti ko je kriv????
čovjeka je ubio, prije dvije godine, i još uvijek ima vozačku dozvolu...a o njegovim moralnim vrijednostima da i ne govorim...
ubio je čovjeka i opet je bio u stanju, da poslije toga, napravi još milion prekršaja, i da opet dovodi u opasnost živote drugih ljudi...
taj tip je 100 % lud
na kraju će ga i proglasiti ludim, strpati ga u kakvu pisihijatrijsku ustanovu, ilii pustiti ga kući na liječenje, i čiča miča gotova priča...a ljudi su mrtvi, ili invalidi zbog njega, i njegovog bezobraznog i luđačkog ponašanjna
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Razlika izmedju klasicnog ubice i Jasarevica ne postoji. To je covjek koji je ubio do sada troje ljudi i to na isti nacin. On nije nista manje ubica nego onaj recimo manijak sto je pobio ljude kod Konjica.
Kao prvo treba vidjeti ko mu je omogucio da vozi auto nakon prve nesrece i toga karakterisati kao saucesnika u ovom ubistvu.
Kao drugo treba ga osuditi na tesku robiju od minimalno 20-tak godina, dozivotnu zabranu vozenja bilo cega i da placa odstetu citav zivot porodici poginulog djecaka i djevojke koja je u teskom stanju.
Porodice treba da tuze drzavu radi nesankcionisanja takve vrste vozaca i da traze zestoku odstetu.
Da se pod najhitnije donese zakon za trkace i da se policija maximalno ukljuci u njihov lov jer oni nisu nista drugo nego najobcnije zvijeri.
Kao prvo treba vidjeti ko mu je omogucio da vozi auto nakon prve nesrece i toga karakterisati kao saucesnika u ovom ubistvu.
Kao drugo treba ga osuditi na tesku robiju od minimalno 20-tak godina, dozivotnu zabranu vozenja bilo cega i da placa odstetu citav zivot porodici poginulog djecaka i djevojke koja je u teskom stanju.
Porodice treba da tuze drzavu radi nesankcionisanja takve vrste vozaca i da traze zestoku odstetu.
Da se pod najhitnije donese zakon za trkace i da se policija maximalno ukljuci u njihov lov jer oni nisu nista drugo nego najobcnije zvijeri.
-
shin
Eh sto bi ga ovaj provozao u Iranu da su sada malo oni zakoni vjesanja i sl.
Covjek izbode zenu nozem pa ne dobije ni 10 god a ovaj u prometnoj plafon 5, pusten nakon 3.
evo posjetite oval link malo
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/bad/

Uraditi umjesto onih kretenskih reklama po gradu i staviti ove slike.
Covjek izbode zenu nozem pa ne dobije ni 10 god a ovaj u prometnoj plafon 5, pusten nakon 3.
evo posjetite oval link malo
http://www.wreckedexotics.com/newphotos/bad/
Uraditi umjesto onih kretenskih reklama po gradu i staviti ove slike.
-
radeljas
nekoliko dana prije ovoga je pretukao sestru i istjerao je iz stana. komsije zvale policiju i nista se nije desilo. policija novi grad i opcinski sudovi su sukrivci. kao i roditelji. najgore od svega je sto je on bio na slobodi cijelo vrijeme i sto ce, zahvaljujuci nasim sudovima i policiji, biti i dalje. kao sto postoji jos barem 100 ovakvih kao on u gradu - slobodnih da rade sta pozele. sve dok jednom ne strada dijete kant. ministra ili oni sami... nazalost.
-
Como_Sarajevo
A kako možemo biti sigurni da nije vozio više od 130 km/h
Iskreno da vam kažem čisto sumnjam 
- taxi_driver
ma budalu treba dobro izlemati tj napraviti invalida od njega i to je to.
dobra stara policija prvo te izlema pa te pita sta si skrivio.
dobra stara policija prvo te izlema pa te pita sta si skrivio.
-
Hendrix
Eto nama njega opet za pola godine na cestu.Garantovano,odbrana će sve svaliti na tog policajca za kojeg iskreno sumnjam i da je stao pred majmuna ali nema veze.Kriv je svako osim njega,pa on je ubio čovjeka i dobio zabranu vožnje 6 mjeseci?Koliko sad,možda 1.5 godina ili malo manje?
- Qler
ma ja sam to uzeo kao mjeru, jer je i tih 130KM7h previse, a smijem ruku na panj, da je vozio min 140-160 jer kako je on mogao vidjeti 130km/h, na kilometar satu koji pokazuje po 20 40 60...Plavac wrote:A kako možemo biti sigurni da nije vozio više od 130 km/hIskreno da vam kažem čisto sumnjam
-
cyberneo
najkrace receno tragedija koja se vjerovatno mogla sprijecit da su vlasti adekvatno odgovorile na prekrsaje doticnog (zatvor+kopanje)
oduzimanjem dozvole se nece postici bas toliko jer ne vozi vozacka nego covjek a ovom slucaju kreten.
sto se tice policajca cisto sumnjam da je mogao skakat iz trake u traku
mada to iskakanje mi je poznato al ono izadje malo na cestu mahne lizalom al nikad nije uspjeo da mi prekace sa jedne trake u drugu iako sam vozio dosta sporije nego 130 km/h.
jedino sto se moze uradit je uvesti kazne koje su krvavo velike + odsteta roditeljima+invalidska penzija koju ce morat citav zivot da odplacuje a ako nije u stanju onda dozivotno u zatvor sa prinudnim radom i sve sto zaradi uplacivat roditeljima zrtava (jasno mi je da to nece smanjit bol preostalih-al ce vjerovatno dovest te debile da misle prije nego sto sjednu za volan)
oduzimanjem dozvole se nece postici bas toliko jer ne vozi vozacka nego covjek a ovom slucaju kreten.
sto se tice policajca cisto sumnjam da je mogao skakat iz trake u traku
mada to iskakanje mi je poznato al ono izadje malo na cestu mahne lizalom al nikad nije uspjeo da mi prekace sa jedne trake u drugu iako sam vozio dosta sporije nego 130 km/h.
jedino sto se moze uradit je uvesti kazne koje su krvavo velike + odsteta roditeljima+invalidska penzija koju ce morat citav zivot da odplacuje a ako nije u stanju onda dozivotno u zatvor sa prinudnim radom i sve sto zaradi uplacivat roditeljima zrtava (jasno mi je da to nece smanjit bol preostalih-al ce vjerovatno dovest te debile da misle prije nego sto sjednu za volan)
- taxi_driver
maksuz sam trazio temu po forumu,jer sam maloprije cuo da je ovaj papak osudjen na najvisu kaznu ,koja se moze izreci za to kaznjeno djelo.samo ebi ga nisam cuo koja je kazna.ako neko zna nek javi.