Nesferatu wrote:Ima li kakav clanak iz novina da procitamo mi koji smo malo dalje od Sehera, sta je bilo, posto skupljam fragmente price iz svakog posta, nikako da steknem predstavu o tome sta se je i gdje se je desilo....
Teška nesreća na Alipašinom Polju u Sarajevu
U smrskanom "pežou" poginuliRasiha Hećo i Aldin Hodžić, tri osobe teško povrijeđene
Amer Jašarević, brat nastradele Rasihe, vozio automobil kojim je udario u stub ulične rasvjete * Ljekari se bore za život Nerme Šabeta, a u teškom stanju i Arijana Hodžić, sestra nastradalog Aldina
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dva sata iza ponoći dogodila u ulici Bulevar Meše Selimovića u Sarajevu, poginuli su 27-godišnja Rasiha (Ibrahima) Hećo i 19-godišnji Aldin (Senada) Hodžić. Teške povrede zadobili su Rasihin brat Amer Jašarević (23), zatim Aldinova sestra Arijana Hodžić (21), svi nastanjeni u sarajevskom naselju Alipašino Polje, te Nerma Šabeta (21), nastanjena na Vratniku.
Sjekli vozilo
Kako saznajemo, ljekari Intenzivne njege C3 bore se za život Nerme Šabeta, dok su Arijana Hodžić i Amer Jašarević smješteni na Odjelu ortopedije.
Do nesreće je došlo, prema policijskom saopćenju, kada je Jašarević, vozeći "pežo" (962-K-588), izgubio kontrolu nad upravljačem, skrenuo sa ceste i udario u stub ulične rasvjete. Na mjesto stravičnog udesa odmah po dojavi stigli su policajci, kola Hitne pomoći, a pozvani su i vatrogasci koji su iz uništenog "pežoa", koji su morali sjeći, izvukli vozača i njegove saputnike. Rasiha i Aldin povredama su podlegli na licu mjesta te su ljekari mogli samo konstatirati smrt.
Smrskano vozilo prevezno je na parking ispred Policijske uprave Novi Grad zbog vještačenja.
Naložena obdukcija
Na mjestu događaja jučer smo zatekli olupine od automobila i vidljivu štetu na stubu ulične rasvjete koji se od siline udara iskrivio. Također, prilično je oštećeno i autobusko stajalište.
Uviđaju, koji su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, prisustvovao je i dežurni kantonalni tužilac Enes Kamenica. Mrtva tijela Rasihe Hećo i Aldina Hodžića vozilom "Pokopa" prevezena su u mrtvačnicu gdje će danas, po nalogu tužioca, biti obavljena obdukcija.
Zbog ove nesreće, saobraćaj se sve do 4.15 sati nije odvijao dijelom ulice Bulevar Meše Selimovića.
Dž. MAHMUTOVIĆ
Udar desnom stranom vozila
Mehmeda Mujanovića, sudskog vještaka mašinske struke, zatekli smo jučer pored vozila, a potom se našao i na mjestu udesa. On je kazao da je automobil potpuno uništen te da je prizor nakon nesreće bio stravičan.
- Mogao bih slobodno reći da je svaki, pa čak i onaj skriveni dio vozila uništen. Mladić koji je vozio u stub je udario desnom stranom te je zadnji desni točak otpao i proletio preko ograde nekoliko metara dalje. Jezivo je bilo gledati izvlačenje tih mladih ljudi što su učinili vatrogasci u rekordnom roku kako bi bar preživjelima na vrijeme bila pružena pomoć -kazao je Mujanović.
Jašarević u šoku, Arijana operisana
Povrijeđenog Amera Jašarevića jučer smo posjetili na Odjelu ortopedije bolnice Koševo gdje se oporavlja. Vidno potresen i u šoku, Amer, kojeg su posjetili prijatelji, ispričao nam je ukratko šta je prethodilo nesreći.
- Vozio sam 130 kilometara na sat. U blizini RTV doma primijetio sam policajce. Jedan od njih stao je na sredinu ceste kako bi me zaustavio. Nisam imao vremena zakočiti jer sam prebrzo vozio. Prošao sam pored njega i morao malo smotati u lijevu stranu da ga izbjegnem. Međutim, policajac je potrčao prema vozilu, a ja, u namjeri da ga ne udarim, skrenuo sam udesno i udario u stub - ispričao nam je Jašarević.
Arijana Hodžić, sestra poginulog Aldina, također je smještena na Ortopediji i to na Odjelu intenzivne njege. Dežurni ljekar jučer nam je kazao da je njeno stanje stabilno te da se upravo nalazi u operacionoj sali.
Bili pred razvodom
Na mjestu gdje se dogodila stravična nesreća jučer se pojavio i Edin Hećo, suprug poginule Rasihe.
- Obavijestili su me prije pola sata o Rasihinoj pogibiji. Ne mogu da vjerujem da se to desilo iako već dva mjeseca ne živimo zajedno, a u toku je i razvod. Živjela je s bratom.Niko mi ne zna tačno reći šta se desilo, ali, sudeći po ovome što se može vidjeti, vjerovatno je u pitanju prebrza vožnja - kazao je Hećo.