Strahovi

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

alica.k

#26 Re: Strahovi

Post by alica.k »

@kriticarka_nikova strah me da cu vidjeti nesto iza sebe. u sobi imam veliki trokrilni ormar sa tri velika ogledala i pravo mi je tesko zaspat. al mi drag :(.

znas kako ono u filmovima pogledaju u ogledalo i iza njih duh il nesto...e toga me strah :( mozda je glupo al eto...
neprilagodjena

#27 Re: Strahovi

Post by neprilagodjena »

Mene je strah visine,a ne volim ni u bazen da skacem (bilo visoko ili ne).

P.S kriticarka_nikova koliko je tebi godina ako nije tajna??
otherside

#28 Re: Strahovi

Post by otherside »

kriticarka_nikova wrote:Nemam znojenje, lupanje srca i sl. imam samo ljutnju kad vidim da se neko raspituje za mene gdje sam... :-)
padne li ti nekad na pamet da ljudi možda postavljaju kurtoazna pitanja tipa "šta ima, kako si, jesi gdje bila na ljetovanju, gdje ćeš na ljetovanje, gdje ćeš za Novu,..." bez ikakve namjere da se okoriste tom informacijom?
Abacija

#29 Re: Strahovi

Post by Abacija »

kriticarka_nikova wrote:@Abacija ne pogresno si skuzio/la za ovo dole zadnje sto si komentirao/la.
Uopste nije TO u pitanju...
Dakle kad sam rekla taj primjer "za Vodice" mislila sam na osobe koje mi nisu od nekog znacaja u zivotu, tj. one koji mi nisu momci, kojima se svidjam onako kako ti mislis i sl. Dakle nisam mislila na takve osobe...
Jedne prilike sam bila na ljetovanju u Turskoj sa drugaricom. Kad sam se vratila odatle pitao nas jedan drug skolski (koji stalno putuje po tim islamskim zemljama) gdje smo bile i kad je cuo gdje rekao je :"E da sam znao dosao bi i nasao vas"...ocekivao je da cu mu reci:"Oh sto bi to bilo krasno", a ja sam odgovorila:"E kako bi se ti lijepo vratio isti dan da si nas naso"....u njegovim ocima moja recenica kao da je imala znacenje :"Nismo imale vremena za tebe, svalerale smo se" :-)
Nemam vise volje ni snage da trazim mir i tisinu daleko od poznatih faca i ljudi koje srecem svaki dan...

@alica zasto imas strah od pogleda u ogledalo?
Za ovo boldirano sam znao da ces tako nesto napisati. To je tipican odgovor cure koja misli da joj se momak nabacuje. :lol:
kriticarka_nikova

#30 Re: Strahovi

Post by kriticarka_nikova »

@Abacija eto vidis! Ti mora da si imao iskustva sa slucajevima meni slicnim! 8-)

@otherside obzirom da mnogo razmisljam, izmedju ostalog padne mi na pamet i to...ali mi ne moze pasti na pamet kad prva komsinica (zbog toga sto ne vidi svjetlo kod mene u kuci) zove osobe koje poznaju moje najbolje drugarice da ih pozovu i pitaju gdje sam....i tako to se desava godinama :-) zar nije malo cudno? Trazim odgovor od tebe, 'ajde daj neki adekvatan posto ti puno toga znas :-)

@neprilagodjena 30

@
ih nema vise ja se zanijela s odgovorima...
Abacija

#31 Re: Strahovi

Post by Abacija »

kriticarka_nikova wrote:@Abacija eto vidis! Ti mora da si imao iskustva sa slucajevima meni slicnim! 8-)
Je li tebi mozda dosadno pa onda izmisljas kakve fobije da bi privukla paznju? Jer ako je to slucaj onda je @black bio u pravu...
kriticarka_nikova

#32 Re: Strahovi

Abacija wrote:
kriticarka_nikova wrote:@Abacija eto vidis! Ti mora da si imao iskustva sa slucajevima meni slicnim! 8-)
Je li tebi mozda dosadno pa onda izmisljas kakve fobije da bi privukla paznju? Jer ako je to slucaj onda je @black bio u pravu...
Ma jok. Ozbiljna sam.
otherside

#33 Re: Strahovi

Post by otherside »

kriticarka_nikova wrote:
@otherside obzirom da mnogo razmisljam, izmedju ostalog padne mi na pamet i to...ali mi ne moze pasti na pamet kad prva komsinica (zbog toga sto ne vidi svjetlo kod mene u kuci) zove osobe koje poznaju moje najbolje drugarice da ih pozovu i pitaju gdje sam....i tako to se desava godinama :-) zar nije malo cudno? Trazim odgovor od tebe, 'ajde daj neki adekvatan posto ti puno toga znas :-)
možda živiš sama pa se komšinica brine, možda su je tvoji roditelji zamolili da "obrati pažnju" na tebe, možda ti je komšinica lujka :D
kriticarka_nikova

#34 Re: Strahovi

otherside wrote:
kriticarka_nikova wrote:
možda živiš sama pa se komšinica brine, možda su je tvoji roditelji zamolili da "obrati pažnju" na tebe, možda ti je komšinica lujka :D
ma sve su lujke :-)
chuchumbamayumbe

#35 Re: Strahovi

Post by chuchumbamayumbe »

Ja se bojim kada jednog dana ne budem mogao, kako li ce to da izgleda...ako taj dan ikada dodje!?
:D
medaaa

#36 Re: Strahovi

Post by medaaa »

ne vidjeh da je navedena moja fobija...
KINOFOBIJA- bolestan strah od pasa... :skoljka: :skoljka:
ja, covjece, ne smijem prici ni na 5 metara... a kad vidim da trci, jos ne daj Boze u mom pravcu, apsolutno gubim pojam o sebi i drugima....par puta sam mogla zavrsit pod tockovima :cry: :cry: :cry:
kriticarka_nikova

#37 Re: Strahovi

Ma ne plasi se psa, oni su bas super!

Malo prije me prepade moj kaput!!!! Sjedim za kompom i kucam nesto, a totalno zaboravila da sam oprala kaput i objesila ga za luster, ....jao tog prizora kad sam se okrenula....koji vrisak, ucini mi se da se neko objesio!
chuchumbamayumbe

#38 Re: Strahovi

Post by chuchumbamayumbe »

kriticarka_nikova wrote:Ma ne plasi se psa, oni su bas super!

Malo prije me prepade moj kaput!!!! Sjedim za kompom i kucam nesto, a totalno zaboravila da sam oprala kaput i objesila ga za luster, ....jao tog prizora kad sam se okrenula....koji vrisak, ucini mi se da se neko objesio!
Ti se se ubila za kakvog Hickokovog horora!!! :D
amrica

#39 Re: Strahovi

Post by amrica »

Ti k'o da si citala Andricevu Gospodjicu... :D :D :D
Abacija

#40 Re: Strahovi

Post by Abacija »

Na pocetku sam mislio da ti stvarno treba pomoc ali sto vise pises po ovoj temi sve sam sigurniji da tebi stvarno treba profesionalna pomoc (ono tipa cekaju te kola za _______ :mrgreen: ), ili trebas da si nabavis neki drugi hobi jer zajebavanje po forumu se brzo provali.
Maraschino

#41 Re: Strahovi

Post by Maraschino »

chuchumbamayumbe wrote:Ja se bojim kada jednog dana ne budem mogao, kako li ce to da izgleda...ako taj dan ikada dodje!?
:lol: :lol:

e to je fobija koju i ja imam :D

a ove sve su maciji kasalj :-D
HAVANA

#42 Re: Strahovi

Post by HAVANA »

chuchumbamayumbe wrote:Ja se bojim kada jednog dana ne budem mogao, kako li ce to da izgleda...ako taj dan ikada dodje!?

Mlitavo :sad: :sad: :sad:
Zajebana fobija
kriticarka_nikova

#43 Re: Strahovi

Abacija wrote:

Na pocetku sam mislio da ti stvarno treba pomoc ali sto vise pises po ovoj temi sve sam sigurniji da tebi stvarno treba profesionalna pomoc (ono tipa cekaju te kola za _______ :mrgreen: ), ili trebas da si nabavis neki drugi hobi jer zajebavanje po forumu se brzo provali.
Ja ti i dalje tvrdim da sam ozbiljna.
Abacija

#44 Re: Strahovi

Post by Abacija »

kriticarka_nikova wrote:
Abacija wrote:

Ja ti i dalje tvrdim da sam ozbiljna.
Ti ko Miki Kolumbo - tvrdis jedno a radis drugo. :-)
kriticarka_nikova

#45 Re: Strahovi

Nista idemo dalje...

Pricali smo o sociofobiji- strah od ljudi i drustva i ja sam nekog pitala da nesto vise kaze o toj fobiji pa sam nasla na netu o tome...kazu da ova cesta fobija vodi ka samoubistvu. Strasno!

Vise o tome:
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070619070
Abacija

#46 Re: Strahovi

Post by Abacija »

@kriticarka - sta bi od komsinica koje te proganjaju? Jesi li se oslobodila te fobije? Poslije cemo o drugim problemima. ;-)
kriticarka_nikova

#47 Re: Strahovi

Abacija wrote:@kriticarka - sta bi od komsinica koje te proganjaju? Jesi li se oslobodila te fobije? Poslije cemo o drugim problemima. ;-)
Nisam se jos oslobodila te fobije. Pokusavam da se utjesim drugim fobijama, mnogo gorim od moje. Vodim se onim "sve ima gore od goreg"
Abacija

#48 Re: Strahovi

Post by Abacija »

kriticarka_nikova wrote:
Abacija wrote:@kriticarka - sta bi od komsinica koje te proganjaju? Jesi li se oslobodila te fobije? Poslije cemo o drugim problemima. ;-)
Nisam se jos oslobodila te fobije. Pokusavam da se utjesim drugim fobijama, mnogo gorim od moje. Vodim se onim "sve ima gore od goreg"
Znaci tebi je lagodnije baviti se tudjim (po mogucnosti sto gorim to lakse za tebe) problemima nego da si pomognes sama sebi? :roll:
pesak

#49 Re: Strahovi

Post by pesak »

ima vec 20 godina kako se plasim tajne policije. :roll:
krajnje je vreme da ih ukinu, i gotovo.

plasim se aviona. i manijaka.
mojgrad

#50 Re: Strahovi

Post by mojgrad »

kriticarka_nikova wrote:Imam jedan problem...
Patim od nekih manjih strahova, ali najveci strah mi je proganjanje ljudi. Vrlo cesto kad podjem negdje od kuce, ja NIKOME ne govorim gdje cu, a sto me vise pitaju GDJE CU, ja postajem sve gora i gora i cutim, jer smatam da se ne trebam nikome ispovjedati...pa onda nastaju problemi tipa: KO ZNA SKIM JE i sl. Zapravo to i nije neki veliki problem, veci je problem sto zivim u zatupljenoj sredini gdje je smak svijeta ako ti svjetlo u kuci ne gori 7 dana.
Sto je najgore sto vise strahujem od proganjanja ljudi isti me jos vise proganjaju...mozebit da nisam normalna, ali... :roll: svi mi patimo od nekih strahova, a ovaj moj strah koji sam navela uopste ne postoji na mapi :-) sto mi govori da jos nije ili registrovan, ili je sasvim normalan... :D
Mozda moj strah i ima ime, samo ja ne mogu da ga pronadjem na netu, a ako neko zna da mi kaze, bas bi bilo dobro da saznam :-)

Evo kad uzemem realno...zasto bih krila gdje se krecem? Nema razloga da krijem....zasto ne kazem otvoreno ljudima svoje planove, kad nema razloga da krijem.... :-) Upravo zato sto krijem, ljudi misle da postoji razlog i od misa naprave slona.
Ne znam kako da se oslobodim ovoga?

Imate li vi strahova? Ako vam ne moze past na pamet ni jedan strah, evo vam spisak pa se pronadjite.... :-)
Dok sam zivjela sama, kad bi se dogovorila da izadjem negdje na primjer na neki date, i znam da cu se zadrzati duze u gradu tj. do kasno, da cu se sama vratiti kuci, uvijek sam prije nego izadjem iz kuce i zakljucam vrata ostavljala na malom papiricu porukicu s kim sam otisla, gdje i u koliko sati je bilo ugovoreno. Ovo sam radila jer sam htjela da sebe uvjerim u slucaju da se nesto desi sa mnom i ne vratim se ziva i zdrava kuci da ostane bar neki 'trag' ljudima preko kojeg bi me mogli naci. Sad nazovi to strahom, bolesti ili kako hoces, uvijek sam bila oprezna dok sam zivjela sama.
Sto se tvog slucaja tice, mislim da ti nemas strah vec jednostavno nemas volju da pricas ljudima sta radis s kim si i kakav zivot vodis, a nasi vole itekako da znaju tudje poslove :). Zato sebe nemoj da ubjedjujes da imas strah koji jos nije registrovan vec to vidi kao pozitivnu stvar, ne zelis da ti se drugi petljaju u zivot.
Post Reply