U padu aviona poginuli svi putnici i posada
Atlasjet avion srušio se samo nekoliko trenutaka prije nego je trebao sletjeti na aerodrom u centralnoj Turskoj, ubivši svih 56 osoba koje su bile u njemu. Iako se pravi razlozi nesreće još uvijek ne znaju, iz aviokompanije u potpunosti isključuju vremenske prilike koje su tokom leta bile odlične.
Helikopter koji je poslan na mjesto nesreće kako bi izvidio ima li preživjelih, u bazu se vratio s negativnim izvještajem, izvijestio je Associated Press. Avion MD-83 srušio se u planinskim predjelima u okolini Isparte.
Svih 49 putnika i 7 članova posade poginuli su tokom pada. Avion je poletio iz Istambula za Ispartu i nekoliko trenutaka prije slijetanja na aerodrom, izgubio se sa radara. Avioni koji su krenuli iz glavnog grada Ankare, dugo su tražili avion i našli ga tek pet sati nakon nesreće.
"Nije bilo neobičnih vremenskih uslova niti dovodimo u pitanje tehničku ispravnost aviona. Sve je bilo uredu", rekao je ministar prometa Binali Yildirim.
strah od letenja
-
Eshek
Samo se vi šprdajte...
-
Eshek
Atlasjet je no-frill kompanija i piči uglavnom unutar Turske, a ti si vjerovatno trebala sa THY za Stambol, a to je sasvim druga priča...mona wrote:Nećeš vjerovati, 28.11. sam trebala letjeti za Istambul ali je odgođen put.
Ovo kada sam vidjela.....
-
adore
Misli se da avion krilom udario u brdo prilikom slijetanja. Inace ovaj tip aviona MD-80 je do sada imao 22 nesrece pri cemu je poginulo 966 ljudi.
Za napomenu, avioni koje koristi BosnaAir do sad nisu imali ni jednu nesrecu kako ja znam. Dosta su spori ali i sigurni.
Za napomenu, avioni koje koristi BosnaAir do sad nisu imali ni jednu nesrecu kako ja znam. Dosta su spori ali i sigurni.
-
mona
ups nisam vidjelaDajdo wrote:ja ozbiljno pitam jel dug let i ides li sama, jer to ima uticaja...
(iako ja licno nemam problema, ali duge letove ne volim.)
nemam nikog od navedenih
raja ali to nije isto kao muž, dečko, brat, sestra, pas
-
mona
ups nisam vidjelaDajdo wrote:ja ozbiljno pitam jel dug let i ides li sama, jer to ima uticaja...
(iako ja licno nemam problema, ali duge letove ne volim.)
nemam nikog od navedenih
raja ali to nije isto kao muž, dečko, brat, sestra, pas
-
mona
Eshek wrote:Atlasjet je no-frill kompanija i piči uglavnom unutar Turske, a ti si vjerovatno trebala sa THY za Stambol, a to je sasvim druga priča...mona wrote:Nećeš vjerovati, 28.11. sam trebala letjeti za Istambul ali je odgođen put.
Ovo kada sam vidjela.....
kad sam vidjela sliku da nisam ni obratila pažnju koja je kompanija
-
melb26sa
Tabletice ukinute u avionima jos 2003. godine - bar sa Lufthansom i KLMom je tako. Prije si mogao fino do stjuarda da ti da koju za glavu a sada nista...bice_bice wrote:trazi im tabletu za smirenje, ja kad sam je proguto nisam se ni okrenuo na drugu stranu, vec zaspoBog i oni znaju sta su mi dali... ima uglavnom da pajkis ko nikad do sad..
Ponesi svoje, bolje ti je - valijum ili tako nesto na prirodnoj bazi. Kani se apaurina i slicno.
- danas
ma nista tolady midnight wrote:
najgora situacija mi je bila kad sam prije dvije godine letila iz amerike za holandiju, nije to neki dug let, 6-7 sati sa istochne obale, ali je od tih 7 nekih 5 sati duvao jak vjetar, senzori pokazuju preko 300 km/hja ponijela neku knjigu da chitam, nisam se makla od 1 strane
:D:D
turbulencije nikako da prestanu, stjuardese se povukle, ne hodaju vishe, i kad josh skontash koja je to bura kad se onaj ogromni jumbo jet, za kojeg u normalnim situacijama i ne osjetish da se krece, pochne tresti i propadati...uff![]()
i tako ja sebe pokushavam smiriti, sama sebi govorim da je taj strah neosnovan, a i ako se neshto desi, da ce biti brzo i bezbolno
ali kad sam se napokon usudila da se pomaknem i pogledam oko sebe, vidim onu zhenu shto sjedi kraj mene kako se groznichavo krsti i moli Bogu, sva je ona u znoju... e to me je u potpunosti dokrajchilo
:D
meni je najgore bilo kad sam iz jedne americke vukojebine isla za drugu vukojebinu -- sa prop avionom
iz aviona sam jedva nekako izisla, i tako sam bila iscrpljena da sam klekla na pistu... manta mi se, muka mi... pogledam okolo a sva raja iz aviona -- polijegali po pisti ko i ja
- wels
#92 Re: strah od letenja
mona wrote:Jednostavno se bojim.
Da li da popijem nešto za smirenje ?
(ranije nisam i bila sam u šoku po tri dana poslije leta)
![]()
![]()
Ja cekam da mi narastu krila i tek tad u avion.
- DaysleepeR
Jedan offtopic, u četvrtak sam avionom službeno otišao u Beč, trebao sam se vratiti sinoć ali je let otkazan jer radi magle pilot nije mogao sigurno sletiti u Sarajevo.
Upravo tipkam iz kafane na bečkom aerodromu.
Dakle mona, nemoj se bojati, vidiš kako ljudi nimalo ne riskiraju, samo laganini
Upravo tipkam iz kafane na bečkom aerodromu.
Dakle mona, nemoj se bojati, vidiš kako ljudi nimalo ne riskiraju, samo laganini
-
be highirly
ma jebo avion sta je let u helikopteru
...poslije desetak letenja u 'gazeli' i dvosatnog adrenalina jedva cekam kada ce avion da malo 'propadne' pa da sta osjetim
...inace jedino sto mi je dobro kod letenja avionom to su polijetanje i slijetanje ovo vrijeme izmedju je za lesenje kakvom brljom 
-
3per
-
crvenapaprika
Eshek, ti se to praviš pametan? Nasjedas nam na muke? Hm??
Eshek wrote:Samo se vi šprdajte...
Atlasjet avion srušio se samo nekoliko trenutaka prije nego je trebao sletjeti na aerodrom u centralnoj Turskoj, ubivši svih 56 osoba koje su bile u njemu. Iako se pravi razlozi nesreće još uvijek ne znaju, iz aviokompanije u potpunosti isključuju vremenske prilike koje su tokom leta bile odlične.
Helikopter koji je poslan na mjesto nesreće kako bi izvidio ima li preživjelih, u bazu se vratio s negativnim izvještajem, izvijestio je Associated Press. Avion MD-83 srušio se u planinskim predjelima u okolini Isparte.
Svih 49 putnika i 7 članova posade poginuli su tokom pada. Avion je poletio iz Istambula za Ispartu i nekoliko trenutaka prije slijetanja na aerodrom, izgubio se sa radara. Avioni koji su krenuli iz glavnog grada Ankare, dugo su tražili avion i našli ga tek pet sati nakon nesreće.
"Nije bilo neobičnih vremenskih uslova niti dovodimo u pitanje tehničku ispravnost aviona. Sve je bilo uredu", rekao je ministar prometa Binali Yildirim.
-
jefferson
joj ja vas kako olaksavate djevojci tako sto prikazujete slike aviona koji se srusio.
Ja jednostavno obozavam letjeti, a normalno kada sam prvi put letio, iako sam se i tad radovao tom putovanju, nije bas bilo svejedno, jer strah od nepoznatog je ipak jaci.
Medjutim, posto sam jednom radio istrazivanje oko avionskih nesreca evo sta sam nasao.
Da bi 100% dozivjeli nesrecu sa avionom morali bi letjeti svaki dan sljedecih 19,000 godina!
Mlazni motori su izuzetno pouzdani i servisiranje istih nije bas kao sto se servisiraju auta. Sve se u detalje zna kada se sta treba zamjeniti. Medjutim, strah od letenje je razumljiv jer MI NEMAMO KONTROLU nad avionom. Neznamo sta se desava tamo iz vrata, ko to upravlja avionom.
Ali evo jedan snimak koliko su sigurni avioni. Na snimku je dvomotorni Boeing 757 kojom ptica ulijece u motor pri polijetanju, te polijetanje obavlja samo sa jednim motorom!
http://www.youtube.com/watch?v=T70i_fB46lI
Sjecam se dobro kad sam letio iz Parisa za Atlantu 2005, nekoliko dana nakon sto se Air France-ov A340-300 srusio u Torontu pri slijetanju, svi putnici prezivjeli, ali tokom leta svi samo o tome pricali, jos je nekako bas se potrefilo da slijetanje u Atlantu bas bude "zanimljivo." To je bilo prvi put da letim u B777, jednostavno se odusevio avionom.
A neko spomenu da svake sekunde nekoliko aviona starta u svijetu. To je sto bi se reklo "understatement"
Na Hartsfield-Jackson International Airport u Atlanti, koji je najprometniji na svijetu svakih 13 sekundi sleti ili poleti jedan avion. Za Dan Zahvalnosti svakog trenutka nad amerikom je bilo izme]u 6.400 i 9.800 aviona!!!
Mona samo pazljivo sa tabletama. ja ti nesavjetujem da ih uopce pijes zbog pritiska u avionu te zraka koji se reciklira te sve to pospjesuje dehidraciju.
Takodje alkohol je losa opcija!
Ja jednostavno obozavam letjeti, a normalno kada sam prvi put letio, iako sam se i tad radovao tom putovanju, nije bas bilo svejedno, jer strah od nepoznatog je ipak jaci.
Medjutim, posto sam jednom radio istrazivanje oko avionskih nesreca evo sta sam nasao.
Da bi 100% dozivjeli nesrecu sa avionom morali bi letjeti svaki dan sljedecih 19,000 godina!
Mlazni motori su izuzetno pouzdani i servisiranje istih nije bas kao sto se servisiraju auta. Sve se u detalje zna kada se sta treba zamjeniti. Medjutim, strah od letenje je razumljiv jer MI NEMAMO KONTROLU nad avionom. Neznamo sta se desava tamo iz vrata, ko to upravlja avionom.
Ali evo jedan snimak koliko su sigurni avioni. Na snimku je dvomotorni Boeing 757 kojom ptica ulijece u motor pri polijetanju, te polijetanje obavlja samo sa jednim motorom!
http://www.youtube.com/watch?v=T70i_fB46lI
Sjecam se dobro kad sam letio iz Parisa za Atlantu 2005, nekoliko dana nakon sto se Air France-ov A340-300 srusio u Torontu pri slijetanju, svi putnici prezivjeli, ali tokom leta svi samo o tome pricali, jos je nekako bas se potrefilo da slijetanje u Atlantu bas bude "zanimljivo." To je bilo prvi put da letim u B777, jednostavno se odusevio avionom.
A neko spomenu da svake sekunde nekoliko aviona starta u svijetu. To je sto bi se reklo "understatement"
Na Hartsfield-Jackson International Airport u Atlanti, koji je najprometniji na svijetu svakih 13 sekundi sleti ili poleti jedan avion. Za Dan Zahvalnosti svakog trenutka nad amerikom je bilo izme]u 6.400 i 9.800 aviona!!!
Mona samo pazljivo sa tabletama. ja ti nesavjetujem da ih uopce pijes zbog pritiska u avionu te zraka koji se reciklira te sve to pospjesuje dehidraciju.
Takodje alkohol je losa opcija!
- Brisbane
Ovo nije tacno.adore wrote: Za napomenu, avioni koje koristi BosnaAir do sad nisu imali ni jednu nesrecu kako ja znam. Dosta su spori ali i sigurni.
Accidents and incidents
* American Eagle Flight 4184 crashed due to icing on October 31, 1994 in Roselawn, Indiana. The accident had a significant effect on procedures for dealing with ATR in-flight icing as well as US airlines' utilization of ATR aircraft in specific geographical areas. After a period of mandatory grounding, American Eagle and Delta Connection permanently stopped using the plane on temperate routes.[11]
* American Eagle Flight 5401 crashed on landing in San Juan, Puerto Rico during a failed go-around attempt on May 9, 2004. Seventeen people were injured, but there were no fatalities.
* On August 6, 2005, a Tuninter ATR 72 en route from Bari, Italy, to Djerba, Tunisia, ditched into the Mediterranean Sea about 18 miles from the city of Palermo. Sixteen of the 39 people on board died. The accident resulted from engine fuel starvation due to the installation of ATR 42 fuel quantity indicators in the ATR 72.
-
Eshek
De Sade iz maj best frendcrvenapaprika wrote:Eshek, ti se to praviš pametan? Nasjedas nam na muke? Hm??
Eshek wrote:Samo se vi šprdajte...