strah od letenja

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

kazu da Serif Konjevic preplace do AmeriKe :oops: :lol:
tbaharis

Post by tbaharis »

mona wrote:U tom stadiju, na sreću, još nisam :D :D :D
plakati neću zasigurno
:-D
samo bismila i fatiha i nemas se cega bojat... halali se sa svima kad krenes i reci im da ih volis za svaki slucaj...
mona

Post by mona »

mamica papucarka wrote:kazu da Serif Konjevic preplace do AmeriKe :oops: :lol:
tako znači hitovi nastaju :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

mona wrote:
DaysleepeR wrote:Jel ti to sutra let?
nije
sljedeće sedmice
pa se pripremam
A reci mi, jel ti to prvi, drugi put ili letiš često?
mona

Post by mona »

besana wrote:

buahahahahahahahahahaha :lol: jaaaadan

ja mislim da se samo lud ne boji letenja, jer je potpuno neprirodno stanje biti tamo gore iznad oblaka. Ja kuliram svaki put...ali uzlijetanje i slijetanje...zna moje srce kako mi je :-) lupa kao ludo...
Možda ipak bobu za smirenje...ha? I lijepo :sleep:
pa koju??'
ja sam samo jednom u životu popila neku tableticu čije ime počinje sa B.
Lace

Post by Lace »

mona wrote:
besana wrote:

buahahahahahahahahahaha :lol: jaaaadan

ja mislim da se samo lud ne boji letenja, jer je potpuno neprirodno stanje biti tamo gore iznad oblaka. Ja kuliram svaki put...ali uzlijetanje i slijetanje...zna moje srce kako mi je :-) lupa kao ludo...
Možda ipak bobu za smirenje...ha? I lijepo :sleep:
pa koju??'
ja sam samo jednom u životu popila neku tableticu čije ime počinje sa B.
bosaurin :D ...bosnalijekov apaurin :D :D
mona

Post by mona »

nije, prije neki Bensedin ili slično, nešto kupljeno u RS-u :-)
costacurta

Post by costacurta »

Postavi sebi pitanje, što se bojim letenja, tj, koji su razlozi za strah?
Ja sam se plašio visine dok nisam prvi puta sjeo u aeroplan.... Moram to ispričati...
Jooj majko :lol: :lol: te scene ljudi moji! Ide nas 7 u grupi i svi su imali letačkog iskustva jedino ja mlad i neiskusan :D ! Naravno, da ne ispadnem dalabu, počnem kulirati kao u fazonu sve mi je svejedno, ne bojim se, sve je ok a umrlo sve u meni! Sjetih se svog prvog poljubca, ono, glumiš da si iskusan :shock: a pojma nemaš! Najzanimljiviji trenutak je kada je avion uzimao zaleta :D , pa zalet :shock: , pa uzlet :shock: :shock: :shock: ...
tog trenutka, vjerovali ili ne, znate kako ljudi kažu, ko da neko rukom odnese strah! Tišina u avionu, samo čuješ turbine kako grabe gore a ispod vas nevjerovatan prizor! Let je bio u samu zoru, sunce na horizontu, oblaci pod nogama MA STRAAVA!!! Helem, svakom novom letu se radujem isto malo dijete!
Mona, problem je u glavi! Na let treba da gledaš kao na nešto nevjerovatno lijepo i pozitivno! Ako će se desiti nešto, pa desit će se i da ne mrdaš od kuće npr. pašće ti goblen na vugla :D !!
Moja je sreća što sam ja riba u horoskopu pa često vidim neke stvari koje ljudima riječima ne mogu opisati niti ih drugi ljudi primjećuju!...
Let iznad Alpa, svjetla naselja iz zraka, tišina mora i nevjerovatna količina smirenosti je zapanjujuća!! Neko je već rekao, za mene presudnu ulogu ima i to što vjerujem u Boga i što vjerujem da je sve zapisano i unaprijed određeno :) !
Uživaj! Imaj na umu da imaš priliku osjetiti nešto što ogromna većina ljudi neće nikada moći sebi priuštiti!!
Milion načina ima da prevladaš strah... Kakva rakija i tablete! Uspava te to sve i kad se probudiš još uvijek si u zraku jer je velika magla na tlu i avion nema dozvolu za slijetanje, šta onda!? Već te vidim ko Duška Dugouška kad pozeleni :D :D ...
FASTEN YOUR SEET-BELT AND ENDŽOJ!!!!!
Lace

Post by Lace »

costacurta wrote:Postavi sebi pitanje, što se bojim letenja, tj, koji su razlozi za strah?
Ja sam se plašio visine dok nisam prvi puta sjeo u aeroplan.... Moram to ispričati...
Jooj majko :lol: :lol: te scene ljudi moji! Ide nas 7 u grupi i svi su imali letačkog iskustva jedino ja mlad i neiskusan :D ! Naravno, da ne ispadnem dalabu, počnem kulirati kao u fazonu sve mi je svejedno, ne bojim se, sve je ok a umrlo sve u meni! Sjetih se svog prvog poljubca, ono, glumiš da si iskusan :shock: a pojma nemaš! Najzanimljiviji trenutak je kada je avion uzimao zaleta :D , pa zalet :shock: , pa uzlet :shock: :shock: :shock: ...
tog trenutka, vjerovali ili ne, znate kako ljudi kažu, ko da neko rukom odnese strah! Tišina u avionu, samo čuješ turbine kako grabe gore a ispod vas nevjerovatan prizor! Let je bio u samu zoru, sunce na horizontu, oblaci pod nogama MA STRAAVA!!! Helem, svakom novom letu se radujem isto malo dijete!
Mona, problem je u glavi! Na let treba da gledaš kao na nešto nevjerovatno lijepo i pozitivno! Ako će se desiti nešto, pa desit će se i da ne mrdaš od kuće npr. pašće ti goblen na vugla :D !!
Moja je sreća što sam ja riba u horoskopu pa često vidim neke stvari koje ljudima riječima ne mogu opisati niti ih drugi ljudi primjećuju!...
Let iznad Alpa, svjetla naselja iz zraka, tišina mora i nevjerovatna količina smirenosti je zapanjujuća!! Neko je već rekao, za mene presudnu ulogu ima i to što vjerujem u Boga i što vjerujem da je sve zapisano i unaprijed određeno :) !
Uživaj! Imaj na umu da imaš priliku osjetiti nešto što ogromna većina ljudi neće nikada moći sebi priuštiti!!
Milion načina ima da prevladaš strah... Kakva rakija i tablete! Uspava te to sve i kad se probudiš još uvijek si u zraku jer je velika magla na tlu i avion nema dozvolu za slijetanje, šta onda!? Već te vidim ko Duška Dugouška kad pozeleni :D :D ...
he he...osjecaj kad te zalijepi za stolicu :shock: ...pa jedva oci pomjeris ka susjednoj osobi da joj nesto kazes :D

pa kad malo avion propadne a u stomaku osjecaj slican sexualnom uzbudjenju :D :D ko malo zajebaniji leptirici :D

s drugim letom sam vec bila iskusna i kulirala...citala novine od pocetka do kraja...ko da sam se busom vozila :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

@mona kod mene situacija kao kod @Dena. :roll:

sto vise putujem avionom sve sam gora.
ali pazi... ja se znojim, nervoza i sve to i nista mi pomoglo nije kao vodka i dzus u avionu.
prije leta ne pijem nista, kad udjem u avion i odmah kad podju servirati ja sebi narucim... doduse covjek tada mora cesce u wc (ja koja se bojim ici i u wc u avionu, sve kontam da ce propasti ispod mene :D ) ali nakon par casica ti bude sve svejedno.
prvi put kad sam popila dzus i vodku u avionu turbulencija je bila uzasna... kad me fino uhvatilo avion se mogao tresti koliko je htio, meni je bilo sve svejedno. :D

ni ja nisam nasla bolji lijek pa se bojim i po par sedmica unaprijed. :sad:
kad dotjeram cara do duvara ne preostaje mi nista drugo sem da gucnem koju kap alkohola. :roll:

p.s. jaranica i ja smo planirale ici na kurs da ublazimo svoju fobiju. zagrijane bile do trenutka dok nismo saznale da zadnji dan kursa dobijamo besplatan let unutar Norveske. :D o tome pricamo vec 3 godine a jos se nismo usudile da se upisemo. :D

znam kako je, ruzan osjecaj... :roll:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Lace wrote:
costacurta wrote:Postavi sebi pitanje, što se bojim letenja, tj, koji su razlozi za strah?
he he...osjecaj kad te zalijepi za stolicu :shock: ...pa jedva oci pomjeris ka susjednoj osobi da joj nesto kazes :D

pa kad malo avion propadne a u stomaku osjecaj slican sexualnom uzbudjenju :D :D ko malo zajebaniji leptirici :D

s drugim letom sam vec bila iskusna i kulirala...citala novine od pocetka do kraja...ko da sam se busom vozila :D
Slozio bih se sa Lace.
mona

Post by mona »

:-D :-D :-D
ovo ću da isprintam...

nije mi prvi let, ali što neki već rekoše, svaki sljedeći je gori i gori...

a i Smirnoff će da odradi svoje :-D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mona wrote: :-D :-D :-D
ovo ću da isprintam...

nije mi prvi let, ali što neki već rekoše, svaki sljedeći je gori i gori...

a i Smirnoff će da odradi svoje :-D
a i ne mora biti gori i gori. :)
zadnju godinu dana ja radim na tome da manje mislim o tome, da misli skocentrisem na nesto lijepo i pozitivno a isto tako da mislim da ce biti sta je sudjeno, bez obzira da li sjedim u autu ili u avionu.
moj zadnji let je prosao bez i jedne kapi pica (bilo je nervoze, ali sama sebe tjeram da mislim pozitivno).
bog zna da li cu ikada biti 100 % sigurna ali makar radim na tome. 8-)
mamica papucarka

cHupjahalic@ wrote:@mona kod mene situacija kao kod @Dena. :roll:

sto vise putujem avionom sve sam gora.
ali pazi... ja se znojim, nervoza i sve to i nista mi pomoglo nije kao vodka i dzus u avionu.
prije leta ne pijem nista, kad udjem u avion i odmah kad podju servirati ja sebi narucim... doduse covjek tada mora cesce u wc (ja koja se bojim ici i u wc u avionu, sve kontam da ce propasti ispod mene :D ) ali nakon par casica ti bude sve svejedno.
prvi put kad sam popila dzus i vodku u avionu turbulencija je bila uzasna... kad me fino uhvatilo avion se mogao tresti koliko je htio, meni je bilo sve svejedno. :D

ni ja nisam nasla bolji lijek pa se bojim i po par sedmica unaprijed. :sad:
kad dotjeram cara do duvara ne preostaje mi nista drugo sem da gucnem koju kap alkohola. :roll:

p.s. jaranica i ja smo planirale ici na kurs da ublazimo svoju fobiju. zagrijane bile do trenutka dok nismo saznale da zadnji dan kursa dobijamo besplatan let unutar Norveske. :D o tome pricamo vec 3 godine a jos se nismo usudile da se upisemo. :D

znam kako je, ruzan osjecaj... :roll:
nedaj Boze da ce canifa rastvori :lol:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

mamica papucarka wrote:nedaj Boze da ce canifa rastvori :lol:
ne bi postedili ni one na zemlji, i to da je jasno. :D
jos bi se trebali bojati i aviona koji lete svaki dan iznad nas. :D
mamica papucarka

meni je licno gore na onim Ikarusima (kako li se vec zovu)

Image
rekla sam vise nikad :roll: :D

tacnije, na ovom sam se vozila i jedva sebi dosla :roll:

Image
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Prošle godine kad sam letio iz Soluna za Sarajevo, stjuardese zaboravile zatvoriti one pretince sa tacnama i prilikom uzijetanja se otvori pretinac i sve tacne poispadase uz strasan tresak i lomljavu.

:D

Da cujete samo vriske u avionu :D
Kaiser

Post by Kaiser »

Strah može biti i stečen :)
Ja sam uživao u putovanju avionima, a onda jednom uzletili iz Zagreba, sve izgleda OK, letimo oko pola sata prema Londonu, nakon čega kapetan mrtav-hladan kaže: bla bla bla radi tehničkih problema se vraćamo u zg :)
I nije se ništa loše desilo, ništa nije lupalo ili slično, nije bilo treskanja, ali taj osjećaj straha je teško opisati. Od tada cvikam od aeroplana :)
tbaharis

Post by tbaharis »

Kaiser wrote:Strah može biti i stečen :)
Ja sam uživao u putovanju avionima, a onda jednom uzletili iz Zagreba, sve izgleda OK, letimo oko pola sata prema Londonu, nakon čega kapetan mrtav-hladan kaže: bla bla bla radi tehničkih problema se vraćamo u zg :)
I nije se ništa loše desilo, ništa nije lupalo ili slično, nije bilo treskanja, ali taj osjećaj straha je teško opisati. Od tada cvikam od aeroplana :)
desilo mi se isto vise puta ali sto se mora nije ni tesko... obicno kad letim promjenim 4-5 letova do sarajeva tako da sam nakon druge promjene toliko umoran da ne osjetim ostatak puta... strah me je letenja ali je to nuzno zlo...
mona

Post by mona »

Na svu sreću letim iz Zagreba. Ovim našim sam jednom i nikada više.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

mona wrote:Na svu sreću letim iz Zagreba. Ovim našim sam jednom i nikada više.
Kazi es'edu en la ilahe illalla', samo nemoj glasno istjerace te iz aviona :D
A ako nisi musliman/ka, opet ce te Allah uzet sebi :D
Last edited by Citizen-X on 28/11/2007 14:53, edited 1 time in total.
rewritable

Post by rewritable »

!!!
Last edited by rewritable on 22/06/2009 10:02, edited 1 time in total.
mona

Post by mona »

Citizen-X wrote:
To što su mi draži CRO piloti i avioni nema nikakve veze sa mojom religijskom pripadnošću.
Najradije bi sa JAT-ovim pilotima.
Naši avioni su smeće koje je neko već amortizovao i otpisao, pa nama tušnuo kao donaciju.
mona

Post by mona »

[/quote]Kazi es'edu en la ilahe illalla', samo nemoj glasno istjerace te iz aviona :D
A ako nisi musliman/ka, opet ce te Allah uzet sebi :D[/quote]

Može ovako:
"Po tisuću puta la ilahe illallah..."
onda me ne bi trebali istjerati.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

mona wrote:
Citizen-X wrote:
To što su mi draži CRO piloti i avioni nema nikakve veze sa mojom religijskom pripadnošću.
Najradije bi sa JAT-ovim pilotima.
Naši avioni su smeće koje je neko već amortizovao i otpisao, pa nama tušnuo kao donaciju.
Zato ti je Allah dao da te je strah :D
Post Reply