Prije 8 godina sam poceo raditi u przionici kafe... 5 kila PVC pakovanja je bilo 19,5KM za trgovce (znaci veleprodajna cijena)... Tada sam jedva umolio gazdu da mi pusti da dnevno umjesto 2, przim 4 vrece kafe... Jer je potraznje bilo, a mene stid bilo govoriti musterijama "nema".... Elem, svake nedjelje, posto je bila manja potraznja, nakon kafe sam pakovao i secer... Po dvije ili tri vrece... Recimo kada pakujem po dvije vrece, to je oko 100 kiograma secera, i pakovao sam oko 10 kilograma u pakovanja od po 1kilogram, a 90kg sam pakovao u pakovanja od po 5 kilograma... Tada je to pakovanje od 5kg bilo oko 2,80KM...
4 godine poslije, 5 kilograma PVC pakovanja kafe je bilo oko 29KM (VPC)... Tada sam onih 100njak kilograma secera pakovao obrnuto... Oko 10-15 kilograma u pakovanja od 5KG, a ostalo u pakovanja od po 1KG... To je ujedno bila zadnja godina da sam u przionici stalno radio... I tada je gazda rekao "za koju godinu cemo i secer pakovati u ambalazama od po pola kilograma".. i tako i bi
p.s. za Bajram sam pakovao kafu (ispomoc) i sokirao se kada sam vidjeo da je veleprodajna cijena po kilogramu 10,5KM