Stop poskupljenjima, stop pljački!!!

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

kurty

#26 Re: Stop poskupljenjima, stop pljački!!!

Post by kurty »

Prije 8 godina sam poceo raditi u przionici kafe... 5 kila PVC pakovanja je bilo 19,5KM za trgovce (znaci veleprodajna cijena)... Tada sam jedva umolio gazdu da mi pusti da dnevno umjesto 2, przim 4 vrece kafe... Jer je potraznje bilo, a mene stid bilo govoriti musterijama "nema".... Elem, svake nedjelje, posto je bila manja potraznja, nakon kafe sam pakovao i secer... Po dvije ili tri vrece... Recimo kada pakujem po dvije vrece, to je oko 100 kiograma secera, i pakovao sam oko 10 kilograma u pakovanja od po 1kilogram, a 90kg sam pakovao u pakovanja od po 5 kilograma... Tada je to pakovanje od 5kg bilo oko 2,80KM...
4 godine poslije, 5 kilograma PVC pakovanja kafe je bilo oko 29KM (VPC)... Tada sam onih 100njak kilograma secera pakovao obrnuto... Oko 10-15 kilograma u pakovanja od 5KG, a ostalo u pakovanja od po 1KG... To je ujedno bila zadnja godina da sam u przionici stalno radio... I tada je gazda rekao "za koju godinu cemo i secer pakovati u ambalazama od po pola kilograma".. i tako i bi :x

p.s. za Bajram sam pakovao kafu (ispomoc) i sokirao se kada sam vidjeo da je veleprodajna cijena po kilogramu 10,5KM
bach

#27 Re: Stop poskupljenjima, stop pljački!!!

Post by bach »

Vidim danas u Merkatoru šećer lošeg kvaliteta i još lošijeg pakoavanja košta 2.05 KM. Neki proizvođač RIMA komerc ili tako nešto.

Bruka, bruka, bruka, bruka, bruka. :run: :run: :run: :run: :run:
jedna tamo

#28 Re: Stop poskupljenjima, stop pljački!!!

Post by jedna tamo »

a ko zna šta će još biti :cry:
fakat žalosno
StupskaBitanga

#29 Re: Stop poskupljenjima, stop pljački!!!

Post by StupskaBitanga »

bach wrote:Vidim danas u Merkatoru šećer lošeg kvaliteta i još lošijeg pakoavanja košta 2.05 KM. Neki proizvođač RIMA komerc ili tako nešto.

do proljeća će biti i 2,5KM
bach

#30 Re: Stop poskupljenjima, stop pljački!!!

Post by bach »

StupskaBitanga wrote:
bach wrote:Vidim danas u Merkatoru šećer lošeg kvaliteta i još lošijeg pakoavanja košta 2.05 KM. Neki proizvođač RIMA komerc ili tako nešto.

do proljeća će biti i 2,5KM

Da ne bude 5,2 do proljeća?
innovision

#31 Re: Stop poskupljenjima, stop pljački!!!

Post by innovision »

i mi smo cudan nardon gori svuda po svijetu protesti revolucije a mi trpimo
Comrad

#32 Re: Stop poskupljenjima, stop pljački!!!

Post by Comrad »

innovision wrote:i mi smo cudan nardon gori svuda po svijetu protesti revolucije a mi trpimo
Upravo tako.

Zasto ne bi povecali cijene, kad se niko nece buniti. Bice malo price, prozivki sve do sljedeceg poskupljenja. A oni su pametni, fino nas svake godine handre.

I sto je zanimljivo uvijek kad pocne nova godina, vise cijene, a lafo ukidaju nam carine...pa valjda bi po nekoj logici, pola cijena trebalo bit nize nego sada.

Pa poskupljenja u odnosu na prije 5-6 godina su i preko 100% :-)

Ali eto...i ja sa vama ovdje serem po forumu, umjesto da se nesto konkretno uradi.
Post Reply