nesvrstan wrote:Hvala ti na ovoj slikovitoj upadici.forUMASH wrote:....cuj sto za troje.......a gdje je stolica za one sto se izjasnjavaju kao Bosanci.....
Naravno, ovaj sto nije samo sto za troje, ali jasno nam je svima i da jest tako.
Kazes Bosanci.
Pa naravno da je jedini spas za ovu zemlju da se sto vise nas vrati svome Bosanstvu. I to po cijenu da svi malo olabavimo od svoga Srpstva, Hrvatstva, Bosnjastva.
Jebiga, ispada da navodim vodu na komuniste, ali volio bih da mi neko kaze moze li se ova zemlja uopce graditi sa "pravim Srbima", "pravim Hrvatima", "pravim Bosnjacima". Ja mislim da svaki onaj koji uopce prihvati da zivi i da postuje onog drugog vec nije "pravi".
Evo vidimo ovih dana ko su "pravi muslimani" (dogadjaji u Carevoj dzamiji).
Dovedeni smo u situaciju da su za stolom ostali ovi najprgaviji (ustasha, cetnik i mudjahedin) i mi od njih ocekujemo da zajednicki zapjevaju - Bosno moja...!
Greška u koracima....sa vehabijama....Ljudi se ne osjećaju Bošnjacima...Jer, manji broj njih to stvarno i nije, a većina, domaćeg porijekla ,mari za Bošnjaštvo ko za lanjski snijeg....I rado se izjašnjavaju Bosancima
I , ko su za tebe, sa ili bez navodnika, pravi Bošnjaci?
Zar su , zaista, za Vas, podjednaka opasnost za državu BiH i oni građani ove zemlje,koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci, a bili su pripadnici Armije BiH, izgubili dijelove tijela, izgubili svoje najbliže, kao i onaj, veliki dio srpske i značajan dio hrvatske populacije u BiH, koji su , oružanom pobunom, iskazali svoj odnos prema državi BiH?
Volim bosanstvo,osjećam se i Bosancem, mislim da tu vrijedost treba afirmirati.....Ali, na jedan pristojan način, kroz dijalog, bez jedne vrste nerazumijevanja, nadmenosti, koja se kroz ovakve teme, teme o bosanstvu, provlači....Čak se koriste vehabijski metodi....Reći će neko, da je ideja o Bosanstvu plemenita i jedina ispravna....No, to će isto ustvrditi i vehabije, za svoje ideje.Ja, naravno, znam ko je u pravu, ali me, često, metodologija realiziranja ideje, zna odbiti....
Neki dan sam čuo jednu djevojku, iz zapadne Hercegovine, koja kaže: "Ja sam Hrvatica, i veoma, veoma volim BiH,to je moja domovina. Studiram u Sarajevu....." Nije uspjela dovršiti rečenicu.Mlađahni kolege,zasuše je bujicom nerazumijevanja, prigovora, tirada, tek ponekim pristojim uvjeravanjem, da , naravno, ne može biti Hrvatica, da je Bosanka, ali da to još ne zna?!
....i veoma, veoma volim BiH,to je moja domovina.....
Mislim da bi ovo boldirano, pogotovo za početak, bilo sasvim dovoljno
da se bolje razumijemo....
Jer, kad čitam rashidovo pisanje, uz puno razmijevanje entuzijazma i očite činjenice da se dvadeseta još nije prevalila