Meni je bas reko da bi volio da mu dodjes i poneses strazarsku kulu i probudi se.šarf wrote:Gojeni,ja sam rođen u Tuzli ,živio sam u selu pokraj Tuzla.Zadnjih 14 godina živim u Travniku.
Moji roditelji su još tamo.Kad odem kod njih mogli bi se naći,da čuješ iz prve ruke priču.
ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
- HAVANA
#76 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
- HAVANA
#77 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
A sta sam mogao?Connaisseur Karlin wrote:trebao!? nije vazno sto si trebao, vec sto si mogaoHAVANA wrote:A sta sam trebo?Smotat dzoint,guzit se s komsinicom s trinestog i svirat 2,3 pjesme iz kose...? Iii gooot liffffe....https://youtu.be/-1LRD3DtFAo
-
šarf
#78 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Karlin,
hvala.Molim te prevedi ono što piše na francuskom.
hvala.Molim te prevedi ono što piše na francuskom.
- Connaisseur Karlin
#79 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
odgovor znas iskljucivo tiHAVANA wrote:A sta sam mogao?Connaisseur Karlin wrote:trebao!? nije vazno sto si trebao, vec sto si mogaoHAVANA wrote:A sta sam trebo?Smotat dzoint,guzit se s komsinicom s trinestog i svirat 2,3 pjesme iz kose...? Iii gooot liffffe....https://youtu.be/-1LRD3DtFAo
- HAVANA
#80 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Pa eto sta bi ti da si bila u mojoj situaciji,i musko? 
-
šarf
#81 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Čovjek u svakoj situaciji može puno toga,samo se mora usuditi.
- HAVANA
#82 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Sta bi vi u mojoj situaciji,sta? Napadnut,ponizen,sestra obolila,majka,nana na postelji...Gladni,zedni,puca?
- HAVANA
#83 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Otisli,ostavili ih?
- Connaisseur Karlin
#84 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
pa ne znam u kakvo si bio situaciji , ne znam sto se desavalao u tovjoj sredini, ali, mnogi su pokusali izbjeci odlazak u vojsku, odlaskom iz grada, a ako nisu imali mogucnosti, rad su kopali rovove za tvoju tvojsku , a i to je bila odluka od strane vojske koaj je prekrsila pravo osobe da ne zeli pucatiHAVANA wrote:Pa eto sta bi ti da si bila u mojoj situaciji,i musko?
- Connaisseur Karlin
#85 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
ponizen? od koga?HAVANA wrote:Sta bi vi u mojoj situaciji,sta? Napadnut,ponizen,sestra obolila,majka,nana na postelji...Gladni,zedni,puca?
- HAVANA
#86 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Sta ti radis kad te neko napadne,ponizi,izgladnjuje te,opkoli...?Odes kopat?
- HAVANA
#87 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Od nailove matere.Connaisseur Karlin wrote:ponizen? od koga?HAVANA wrote:Sta bi vi u mojoj situaciji,sta? Napadnut,ponizen,sestra obolila,majka,nana na postelji...Gladni,zedni,puca?
- HAVANA
#88 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Postavio sam ti pitanje,nisam mislio da ti mene pitas.To nije odgovor.Sta bi ti uradiO?
- Connaisseur Karlin
#89 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
ozbiljno sam ptala, kako si bio ponizenHAVANA wrote:Od nailove matere.Connaisseur Karlin wrote:ponizen? od koga?HAVANA wrote:Sta bi vi u mojoj situaciji,sta? Napadnut,ponizen,sestra obolila,majka,nana na postelji...Gladni,zedni,puca?
-
šarf
#90 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Havana molim te nemoj razumjeti da te netko osuđuje zbog tvoje odluke.
Ti si bio u toj situaciji i odlučio si tako.
Jedan moj prijatelj ima običaj reći lako je biti general poslije bitke.
Ali da se stvari ponove da li bi sada znao što učiniti?
- HAVANA
#91 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Gamad te opkoli sa svih strana,ukine ti vodu,struju,hranu,puca na tebe iz cega stigne,kupas se iz kanistera,gladan,zedan...Iz dana u dan.Svaki dan ti ubije nekog poznatog,cilim das za kilu secera,liniju muzicku za litar ulja,radic nakav jedes,gledas sestru koja je imala slom zivaca,majku koja stalno place...Osjecas se tako jadno i bespomocno,ne zivis zivot dostojan covjeka. I pitas me ko i kako me ponizio? Da pucao sam.Rado sam pucao.Jedva sam cekao da pocnem pucat.Sad kad se sjetim, sad bi iso nedje nekom jebat mater.A te vjerske pripadnosti,nacije i ostala sranja...redom nabijem na kurac.Vjera me nikad nije interesovala,a sad mi se gadi.Redom,sve.Isto sranje drugo pakovanje.Kome smeta nek smeta ovo sto govorim.I meni svasta smeta.
- HAVANA
#92 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Sta ces bolan ti mene osudjivat? Ja sam se branio.Mogu samo ja tebe osudjivat.Otkud znam sta bi.Svi mi mozemo pricat sta bi.Dok se ne desi ne znas.šarf wrote:Havana molim te nemoj razumjeti da te netko osuđuje zbog tvoje odluke.
- HAVANA
#93 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Zasto uopse povlacite ratne price i gluposti.Ima ovde ljudi sto su to prozivili i biju bitke u glavi sa sjecanjima i traumama.Nije njima zajebancija,forum i supljiranje...U njih film pred ocima pocne vrtit.Meni prvom.Sad sam ko qrac,unervozi me u po noci.Jebo vas rat i vjera i nacija.Pricajte o poslu,djeci,ljubavi...o bilo cemu pozitivnom,ima li ista u tim knjigama fino,i sto ima izvrnete i okrenete naglavacke...
- Connaisseur Karlin
#94 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
HAVANA, tebe niko ne osudjue, i nemas pravo nekoga osudjivati ako ne zeli uzeti oruzje u rukeHAVANA wrote:Sta ces bolan ti mene osudjivat? Ja sam se branio.Mogu samo ja tebe osudjivat.Otkud znam sta bi.Svi mi mozemo pricat sta bi.Dok se ne desi ne znas.šarf wrote:Havana molim te nemoj razumjeti da te netko osuđuje zbog tvoje odluke.
- HAVANA
#95 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Veze vi sa zivotom nemate.Ususakani i bezbrizni palamudite o stvarima koje nit ste dozivjeli, nit znate ista o njima.Laku noc i prijatno.Zivot je mnogo komplikovaniji od hocu,necu,bi il ne bi...
-
šarf
#96 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Havan,žao mi je što se tako osjećaš.
Ne znam jesi li roditelj.Ako jesi sigurno bi sve učinio za svoju djecu.
Vjerujem da ne bi dozvolio da dožive ono što si ti.
Bi li pustio svoje dijete da ratuje i gine za tuđe interese?
Zašto osuđuješ mene ako ne želim ratovati za korist drugih?
- Gojeni H
#97 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Ti si uradio ono sto svaki slobodan covjek, onaj koji gleda pravo, a ne pajac, marioneta ili gmizavac, radi.HAVANA wrote:Sta ti radis kad te neko napadne,ponizi,izgladnjuje te,opkoli...?Odes kopat?
A fakat, jesi to dozvolio da te ova Mushka nervira? Idi sta radi, nadji mi kakve garsonjere pojeftino, a dobro.
- HAVANA
#98 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Naravno da bih ucinio i cinim sve sto mogu da im pruzim normalan zivot i napravim ljude od njih.Ni nas niko nije pustio,morali smo.Nismo imali izbora.Sad imam spremnih opcija za mnoge situacije.Tada nisam imao.Ti sada pricas o mogucim situacijama,i to je samo prica.Niko ne zna sta bi bilo kad bi bilo.Sta bi ti ucinio da ti pridje neko na ulici i pocne ti maltretirati zenu,dijete,majku?Sta bi ucinio u hiljadu drugih situacija za koje ti sad mogu postaviti pitanje?Ne znas dok se ne desi.Osamari ti mater na ulici neko,ti bi reko jao ja ne udaram ljude,odo citat knjigu.A ti se matero zajebaji sa budalom.Mene svevisnji uputio da tako treba.šarf wrote:Havan,žao mi je što se tako osjećaš.
- HAVANA
#99 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
Nisam se ja iznerviro zbog nje, nego upalio se film i sjecanja.Zato i ne volim te teme.Krene od jednog posta a na kraju djeca odu rezat nokte i namazat tabane kremom a ljudi koji su to prozivjeli ugase kompjuter i qrcu ne valjaju...Gojeni H wrote:Ti si uradio ono sto svaki slobodan covjek, onaj koji gleda pravo, a ne pajac, marioneta ili gmizavac, radi.HAVANA wrote:Sta ti radis kad te neko napadne,ponizi,izgladnjuje te,opkoli...?Odes kopat?
A fakat, jesi to dozvolio da te ova Mushka nervira? Idi sta radi, nadji mi kakve garsonjere pojeftino, a dobro.
A garsonjera ima svakakvih.Samo nema dobrih a jeftinih.I tata bi sine.
- insomnia78
#100 Re: ŠTO TI JE VAŽNIJE-VJERSKA ILI NACIONALNA ILI NEKA DRUGA PRIPADNOST?
HAVANA wrote:Meni je bas reko da bi volio da mu dodjes i poneses strazarsku kulu i probudi se.šarf wrote:Gojeni,ja sam rođen u Tuzli ,živio sam u selu pokraj Tuzla.Zadnjih 14 godina živim u Travniku.
Moji roditelji su još tamo.Kad odem kod njih mogli bi se naći,da čuješ iz prve ruke priču.