Što Sarajevu nedostaje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

smoki_choko

#26 Re: Što Sarajevu nedostaje?

Post by smoki_choko »

Pia_Pia wrote:Pozdrav svima!
Željeli bi u Sarajevu nešto kupiti, obaviti, napraviti...itd ali toga nema i ne postoji.
žičara
StupskaBitanga

#27 Re: Što Sarajevu nedostaje?

Post by StupskaBitanga »

bob staza
skakaonice
normalni putevi, zaobilaznica, nova stupska petlja
olensoner

#28 Re: Što Sarajevu nedostaje?

Post by olensoner »

Dosta toga nedostaje, a dosta stvari ima i previse, kao npr. kladionica i sahtova na cestama :x
Synya

#29 Re: Što Sarajevu nedostaje?

Post by Synya »

Rimad wrote:Što se tiče "obaviti i uraditi" nedostaje nam profesionalnosti i radne kulture.

Što se tiče "nabaviti", nemamo ničega. Vrlo često, kada nešto tražim, ne mogu naći ono što želim, jer se u svim prodavnicama, manje više, prodaje isto, pogotovo ako tražite nešto kvalitetnije.

Trivijalni primjeri (opremao stan):
- metalni čekić za meso - pretražio čitavo Sa i našao samo jedan na jednom mjestu,
- magnetni držač za noževe- uspio naći;
- mašina za suđe, srebrne boje - od jednog malo kvalitetnijeg proizvodžaća (ne želim reklamirati) - našao samo na
jednom mjestu eksponat, koji nisam uzeo jer je eksponat - nije bilo mogućnosti ni za naručiti
- pretis lonac - uspio naći na jednom mjestu neki koji je kvalitetniji
- do namještaja itd.

Da ne govorim ako želite neki, tačno određeni dio računara, obuća i slično.

Možda je nerealno očekivati da naše prodavnice imaju toliko širok asortiman, da kad nešto poželim mogu nabaviti (mada bi i ovo bilo moguće da je možda tržište veće), ali zašto sve prodaju isto i zašto ne primaju narudžbe ?

Naručivati preko interneta se baš i ne isplati, zbog carine i PDV-a, a i zbog čekanja i garancije,a i npr. amazon ne dostavlja van matične države mnoge proizvode.

S druge strane, kasnimo u tehnologiji. Brzina interneta (ovo se poboljšava), HD filmovi, digitalni signali itd.

Cao Rimad ;-)

Imam isti problem sa metalnim čekićem za meso, obisla sam cijeli grad i nigdje ne mogu da ga nadjem ;-(
Zamolila bih te da mi kazes gdje si ti kupio svoj. Nadam se da cu imati srece ;-)

Pozzz
Post Reply