Ne slazem se , jer sam usao u veliki broj srpskih kuca i stanova pa znam sta sam dozivio. Mozes kao sto je i Risto Djogo pricao da u Sarajevu srbe bacaju lavovima da i ti napises da imaju u kucama zavezanu djecu lancima i da jedu sirovo meso ... Sve ti mozes da napises ali to je jednostavno laz...PM72 wrote:
Nije ksenofobija ako se napiše da se u srpske kuće ulazilo u cipelama/čizmama.I sad se ulazi.
Što će biti s Podrinjem?
-
llull
#226 Re: Što će biti s Podrinjem?
-
aratet
#227 Re: Što će biti s Podrinjem?
Pa sta, i na Zapadu se ulazi u cipelama u kucu.
-
Hamolj
#228 Re: Što će biti s Podrinjem?
Komunjare brane četnika. 
- GeeTnT
#229 Re: Što će biti s Podrinjem?
..rijetko kod koga...papuce i onda udji, i to je ok...aratet wrote:Pa sta, i na Zapadu se ulazi u cipelama u kucu.
-
aratet
#230 Re: Što će biti s Podrinjem?
Bas je cesto.GeeTnT wrote:..rijetko kod koga...papuce i onda udji, i to je ok...aratet wrote:Pa sta, i na Zapadu se ulazi u cipelama u kucu.
Imam neke porodicne prijatelje Nijemce koji su se bas cudili kad su dolazili, a imam i rodicu koja je od rodjenja u Italiji i prosla je od obdanista do radnog mjesta tamo i nikad nije usla kod italijana u kucu, a da je skidala cipele, a neces vjerovati radi se o najrazvijenijem dijelu Italije.
I sam sam zivio tako ovdje u BiH par mjeseci, doduse, silom prilika.
- ze kalanga
#231 Re: Što će biti s Podrinjem?
Čovjek koji je sve vidio,obišao, doživjeo, želi jedan narod "ocrniti" i uvrijediti pričom o tome kako ulazi u kuću obuven.
Što je najgore, ne da nije istina, već se to apsolutno ne praktikuje, a kao što neko zaključi, u inostranstvu, tzv. civilizovanom je praksa...
Što je najgore, ne da nije istina, već se to apsolutno ne praktikuje, a kao što neko zaključi, u inostranstvu, tzv. civilizovanom je praksa...
- GeeTnT
#232 Re: Što će biti s Podrinjem?
...veze ti nemas....bolan ja zivim u de..ovde i u skoli djeca nose "papuce". Zamisli koji glupan moras biti da ti neko hoda po kuci prasnjavih ili blatnjavih cipela...aratet wrote:Bas je cesto.GeeTnT wrote:..rijetko kod koga...papuce i onda udji, i to je ok...aratet wrote:Pa sta, i na Zapadu se ulazi u cipelama u kucu.
Imam neke porodicne prijatelje Nijemce koji su se bas cudili kad su dolazili, a imam i rodicu koja je od rodjenja u Italiji i prosla je od obdanista do radnog mjesta tamo i nikad nije usla kod italijana u kucu, a da je skidala cipele, a neces vjerovati radi se o najrazvijenijem dijelu Italije.
I sam sam zivio tako ovdje u BiH par mjeseci, doduse, silom prilika.
-
aratet
#233 Re: Što će biti s Podrinjem?
U kom gradu u Dojcu?GeeTnT wrote: ...veze ti nemas....bolan ja zivim u de..ovde i u skoli djeca nose "papuce". Zamisli koji glupan moras biti da ti neko hoda po kuci prasnjavih ili blatnjavih cipela...
-
Hamolj
#234 Re: Što će biti s Podrinjem?
dozivio* novinarze kalanga wrote:Čovjek koji je sve vidio,obišao, doživjeo, želi jedan narod "ocrniti" i uvrijediti pričom o tome kako ulazi u kuću obuven.![]()
Jarane ja znam da većina srpskih kuća po selima prije rata nije imala temelje i da vam nije bilo rata temelja ne bi vidjeli. Još bi vam pod bila zemlja...
Last edited by Hamolj on 14/11/2016 19:17, edited 1 time in total.
- ze kalanga
#235 Re: Što će biti s Podrinjem?
Grohotom se smijem.Hamolj wrote:dozivio* novinarze kalanga wrote:Čovjek koji je sve vidio,obišao, doživjeo, želi jedan narod "ocrniti" i uvrijediti pričom o tome kako ulazi u kuću obuven.![]()
- ze kalanga
#236 Re: Što će biti s Podrinjem?
Samo ti nastavi. Iz dana u dan napreduješ.
Transfer neprijatnosti.
Transfer neprijatnosti.
-
PM72
#237 Re: Što će biti s Podrinjem?
ćetalju,ze kalanga wrote:Samo ti nastavi. Iz dana u dan napreduješ.
Transfer neprijatnosti.
Ti si neprevaziđen.Samo nastavi.Ja ću uložiti prigovor ako te banuju jer neću imati koga da mezim.
-
Hamolj
#238 Re: Što će biti s Podrinjem?
Šta očekuješ nakon što si izjednačio agresora i žrtvu, protjeranog i dobrovoljno iseljenog, logoraša i četnika koji je pucao na svoj grad ? Da ti bacamo cvijeće možda ? Odjebi čovječe u skokovima.ze kalanga wrote:Samo ti nastavi. Iz dana u dan napreduješ.
Transfer neprijatnosti.
-
PM72
#239 Re: Što će biti s Podrinjem?
ma sve to pobrojano stoji i te stvari me ne čude jer su im isprani mozgovi ali zamisli koji moraš biti kreten pa povjerovati da neko suneti djecu po bibliotekama.Dno - dna.Gluplje od hranjenja lavova srpskom nejači.Hamolj wrote:Šta očekuješ nakon što si izjednačio agresora i žrtvu, protjeranog i dobrovoljno iseljenog, logoraša i četnika koji je pucao na svoj grad ? Da ti bacamo cvijeće možda ? Odjebi čovječe u skokovima.ze kalanga wrote:Samo ti nastavi. Iz dana u dan napreduješ.
Transfer neprijatnosti.
- ze kalanga
#240 Re: Što će biti s Podrinjem?
Umjesto da čuvaš unučiće, nasmijavaš forum. Respekt.PM72 wrote:ćetalju,ze kalanga wrote:Samo ti nastavi. Iz dana u dan napreduješ.
Transfer neprijatnosti.
Ti si neprevaziđen.Samo nastavi.Ja ću uložiti prigovor ako te banuju jer neću imati koga da mezim.
Stvarno meziš. Kuvana jaja si vjerovatno ostavio za kraj...
-
Hamolj
#241 Re: Što će biti s Podrinjem?
Što bi Dobrica Ćosić rekao, laž je srpski interes i laž je vid srpskog patriotizma. To znači da ne možeš biti Srbin ako nisi licemjer.PM72 wrote:ma sve to pobrojano stoji i te stvari me ne čude jer su im isprani mozgovi ali zamisli koji moraš biti kreten pa povjerovati da neko suneti djecu po bibliotekama.Dno - dna.Gluplje od hranjenja lavova srpskom nejači.Hamolj wrote:Šta očekuješ nakon što si izjednačio agresora i žrtvu, protjeranog i dobrovoljno iseljenog, logoraša i četnika koji je pucao na svoj grad ? Da ti bacamo cvijeće možda ? Odjebi čovječe u skokovima.ze kalanga wrote:Samo ti nastavi. Iz dana u dan napreduješ.
Transfer neprijatnosti.
-
PM72
#242 Re: Što će biti s Podrinjem?
Ćetalju,ze kalanga wrote:Umjesto da čuvaš unučiće, nasmijavaš forum. Respekt.PM72 wrote:ćetalju,ze kalanga wrote:Samo ti nastavi. Iz dana u dan napreduješ.
Transfer neprijatnosti.
Stvarno meziš. Kuvana jaja si vjerovatno ostavio za kraj...
Nisam ja još za unučića.Vjerovatno nasmijavam forum jer ljudi možda ne obrate pažnju na moždane izlučevine koje ovdje iznosiš a javljaš se iz u grada sa najviše masovnih grobnica u Europi.Ko obraza nema guzici se ne boji.
- ze kalanga
#243 Re: Što će biti s Podrinjem?
Pa do unučića put je dug. Cura i žena, nema ih. Jbg svako u životu nađe neko zadovoljstvo, tvoje je mržnja prema Srbima. I to je legitimno...
Samo ti mezi. Satisfakcija je čudo. Unučad su bogatstvo. Ja ipak želim u ovom drugom pronaći zadovoljstvo, pa nek me meze...
Samo ti mezi. Satisfakcija je čudo. Unučad su bogatstvo. Ja ipak želim u ovom drugom pronaći zadovoljstvo, pa nek me meze...
-
PM72
#244 Re: Što će biti s Podrinjem?
ze kalanga wrote:Pa do unučića put je dug. Cura i žena, nema ih. Jbg svako u životu nađe neko zadovoljstvo, tvoje je mržnja prema Srbima. I to je legitimno...
De živ bio vrati se na temu i ne palamudi bez veze.
- GeeTnT
#245 Re: Što će biti s Podrinjem?
Tebe izgleda osim lose politicke analitike zeza i demografska slika BiH, dok Bosnjaku sugerises vrijednost potomaka.... Fakat ti je vrijeme da se samobanujes...ze kalanga wrote:Pa do unučića put je dug. Cura i žena, nema ih. Jbg svako u životu nađe neko zadovoljstvo, tvoje je mržnja prema Srbima. I to je legitimno...
-
crazy_diamond
#246 Re: Što će biti s Podrinjem?
Fakat, i ja sam o tome razmisljao, hodajuci po mjestima i selima, najveci pesinluk kod brace srba, gore nego kod brace sejdica, bosnje nako,kako gdje, a hrvatska sela apoteka, dok sam bio mladji mislio sam da je to do siromastva, medjutim kasnije kod bogatih srba vidim pesinluk, a kod siromasnih hrvata opet onako skromno, al uredjno, cvijece,trava pokosena, ogradice fine, onako bas domacinski, a kod srba vazda neka lomaca na dvoristu nesto non stop peku, razanj prislonjen uz kucu, krmci hrokcu pod prozorom,traktor i prikljucci rasuti po dvoristu itd, ima to sve i kod hrvata al je skuceno nekako i uredjeno
A i srpska sela su specificna, nisu zbijena ko muslimanska, kuca i njiva oko kuce odmah, prvi komsija daleko,sad do ceg je to ne znam, dal je do pravoslavlja koje je vrlo sklono pesinluku, dok su katolicanstvo i islam po tom pitanju cisci puno,nemam pojma
A i srpska sela su specificna, nisu zbijena ko muslimanska, kuca i njiva oko kuce odmah, prvi komsija daleko,sad do ceg je to ne znam, dal je do pravoslavlja koje je vrlo sklono pesinluku, dok su katolicanstvo i islam po tom pitanju cisci puno,nemam pojma
-
crazy_diamond
#247 Re: Što će biti s Podrinjem?
[quote="ze kalanga"]Fini i čestiti... da...
Ako je vaša satisfakcija izražena u banu. To je najmanji problem. Mogu me i banovati. Ja imam stav i svoje mišljenje, to što je ono drugačije od opšteprihvaćenog bošnjačkog, jbg... Ako ja trebam pisati onako kako bi neki voljeli da pročitaju i kako se uklapa nekima u duh sveopšteg bošnjačkog herojstva i moralnosti, zaista i bolje da ne komentarišem događaja iz bliske nam prošlosti.
Vi se morate pomiriti sa time da u Federaciji više ne živi više od pola miliona Srba. Jednako kao što se morate pomiriti sa činjenicom da su Srbi konstitutivan narod, a ne nekakvi pigmeji. I treće možda i najbitnije, morate se pomiriti sa činjenicom da bošnjačka istina nema utemeljenje ukoliko u svom sastavu nema i kritiku vlastitih gluposti
https://m.youtube.com/watch?v=P38Z6dL6crQ
Evo dakle jedan eklatantan primjer kako je tih pola miliona srba protjerano
Nakon sto su predali oruzje legalnim vlastima, legalni organi su cuvali selo, komsije bosnjac sto se vidi oko 15. minute pozivaju ih da ne napustaju svoje, da spavaju kod bosnjaka ako se boje,ali jok, odlucuju na seoskom referendumu da idu, tovare sve, legalni organi im obezbjedjuju kolonu itd,
A sve se to desava u okolini gradacca koji je trpio nevidjena granatiranja i na kojeg su navaljivali mjesecima u strahovitim ofanzivama, i mnogi od ovih protjeranih ko fol su odmah bili mobilisani od vrs i ginuli su na tom ratistu,al ajd barem ih vecina priznaje da su se zahebali sto nisu komsije poslusali i ostali
A po podrinju isto ovako bosnjaci se predaju i tek onda pocinje krvavi pir, ne da te samo istjeraju i n daju ti ista ponijeti, nego ne daju ti ni bjezati, moraju ubijati,silovati,klati,izivljavati se
I ti bi sad to poredio ceto moj
Ako je vaša satisfakcija izražena u banu. To je najmanji problem. Mogu me i banovati. Ja imam stav i svoje mišljenje, to što je ono drugačije od opšteprihvaćenog bošnjačkog, jbg... Ako ja trebam pisati onako kako bi neki voljeli da pročitaju i kako se uklapa nekima u duh sveopšteg bošnjačkog herojstva i moralnosti, zaista i bolje da ne komentarišem događaja iz bliske nam prošlosti.
Vi se morate pomiriti sa time da u Federaciji više ne živi više od pola miliona Srba. Jednako kao što se morate pomiriti sa činjenicom da su Srbi konstitutivan narod, a ne nekakvi pigmeji. I treće možda i najbitnije, morate se pomiriti sa činjenicom da bošnjačka istina nema utemeljenje ukoliko u svom sastavu nema i kritiku vlastitih gluposti
https://m.youtube.com/watch?v=P38Z6dL6crQ
Evo dakle jedan eklatantan primjer kako je tih pola miliona srba protjerano
Nakon sto su predali oruzje legalnim vlastima, legalni organi su cuvali selo, komsije bosnjac sto se vidi oko 15. minute pozivaju ih da ne napustaju svoje, da spavaju kod bosnjaka ako se boje,ali jok, odlucuju na seoskom referendumu da idu, tovare sve, legalni organi im obezbjedjuju kolonu itd,
A sve se to desava u okolini gradacca koji je trpio nevidjena granatiranja i na kojeg su navaljivali mjesecima u strahovitim ofanzivama, i mnogi od ovih protjeranih ko fol su odmah bili mobilisani od vrs i ginuli su na tom ratistu,al ajd barem ih vecina priznaje da su se zahebali sto nisu komsije poslusali i ostali
A po podrinju isto ovako bosnjaci se predaju i tek onda pocinje krvavi pir, ne da te samo istjeraju i n daju ti ista ponijeti, nego ne daju ti ni bjezati, moraju ubijati,silovati,klati,izivljavati se
I ti bi sad to poredio ceto moj
- ze kalanga
#248 Re: Što će biti s Podrinjem?
Кakve ti gluposti pišeš...crazy_diamond wrote:
-
Tyke
#249 Re: Što će biti s Podrinjem?
Ne govori mu u kojem gradu zivis, hoce ti udje u cipelama u kucu.aratet wrote:U kom gradu u Dojcu?GeeTnT wrote: ...veze ti nemas....bolan ja zivim u de..ovde i u skoli djeca nose "papuce". Zamisli koji glupan moras biti da ti neko hoda po kuci prasnjavih ili blatnjavih cipela...
Ma bezveze raspravljate o neoborivom, poznato je da su srbi prljav narod, kuce im u velikom postotku bazde i neuredni su, nije to ismijavanje nekoga ovdje, da me pogresno ne shvatite. Imam i ja drugova i komsija srba, i zaista ne brinu o kucnoj higijeni, kao ni u samom dvoristu. Njima na cast, njihov problem.
- GeeTnT
#250 Re: Što će biti s Podrinjem?
..jahh..evo bas sam mu planirao dati adresu i broj telefona....Tyke wrote:Ne govori mu u kojem gradu zivis, hoce ti udje u cipelama u kucu.aratet wrote:U kom gradu u Dojcu?GeeTnT wrote: ...veze ti nemas....bolan ja zivim u de..ovde i u skoli djeca nose "papuce". Zamisli koji glupan moras biti da ti neko hoda po kuci prasnjavih ili blatnjavih cipela...![]()
Ma bezveze raspravljate o neoborivom, poznato je da su srbi prljav narod, kuce im u velikom postotku bazde i neuredni su, nije to ismijavanje nekoga ovdje, da me pogresno ne shvatite. Imam i ja drugova i komsija srba, i zaista ne brinu o kucnoj higijeni, kao ni u samom dvoristu. Njima na cast, njihov problem.