Stih

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
John Cleese

#276 Re: Stih

Post by John Cleese »

belfy wrote: 15/05/2026 08:36
John Cleese wrote: 13/05/2026 12:02
belfy wrote: 13/05/2026 03:25 imam jedan stih, opet neki moj pokusaj, kao i prosli, ali moze se prodati i kao narodnjak...
elem, napisao sam ovako:

P.S. znam, stihovi su mozda tupavi i skolski, ali moj mali dodatak i zahvala ucesnicima na temi. iduci put cu pokusati poceti sa "u tamnim i tmurnim danima... ili "u najboljem svjetlu...", pa proberem sta mogu rimovati, a da vuce na humor...
Neće ni Chloe ni Molerka ni Medo - znaj: nisu oni osudama skloni, al' nisi uzalud brigama se pred'o, jer vrlo rado zezaće te Džoni :D
izvinjavam se sto te izostavi', ali od svih pobrojanih samo se javi onaj nenabrojani i svoje misljenje ispostavi... :D
Odista dirljivo izvinjenje iako nije nužno - sklepao si rime kako si umio i znao. Dobiti neželjen odgovor samo... to jeste pomalo tužno - ne vrijedi žaliti se, grah ti je tako pao :D
belfy

#277 Re: Stih

Post by belfy »

John Cleese wrote: 15/05/2026 19:47
belfy wrote: 15/05/2026 08:36
John Cleese wrote: 13/05/2026 12:02

Neće ni Chloe ni Molerka ni Medo - znaj: nisu oni osudama skloni, al' nisi uzalud brigama se pred'o, jer vrlo rado zezaće te Džoni :D
izvinjavam se sto te izostavi', ali od svih pobrojanih samo se javi onaj nenabrojani i svoje misljenje ispostavi... :D
Odista dirljivo izvinjenje iako nije nužno - sklepao si rime kako si umio i znao. Dobiti neželjen odgovor samo... to jeste pomalo tužno - ne vrijedi žaliti se, grah ti je tako pao :D
vec rekoh da su mozda tupavi i skolski, ali poklopi me drug forumski... :D

P.S. i trebali bi prestati stavljati ove smajlije na kraju. jer znamo da smo na drugarskoj deredzi....
Post Reply