Sarayman wrote:Momci su mi naveli primjer zene koju su imenovali punim imenom i prezimenom (zao mi je sto nisam upamtio pa provjerio), cak i to da stanuje u mom komsiluku (Novo Sarajevo) koja je trazila da dodju i ispitaju njen stan. Kada su ti isti momci pronasli crnu tacku u uglu jedne od soba, zena je sjela i pocela plakati, potom kazavsi: sumnjala sam da nesto postoji, a cula sam za vas, zato sam vas i zvala.. Moj muz je spavao na tom mjestu, obolio je od raka, inace zdrav bio a umro je prije 20 dana. E, sad vjerovati ili ne, pitanje je tako relativno (imenovali su zenu!).
Ne cini li ti se prejednostavnim da bi to bilo objasnjenje kancerogenih oboljenja, a da bas niko dosad nije smatrao da to treba ozbiljno provjeriti?
Drugi detalj... Izlazak na teren za 10 KM. Kazes "momci", pretpostavljam da su dvojica. Znaci 5 maraka po jednom. Ne znam koliko se zadrze. Ali kad uracunas gorivo i ostale troskove, to je smijesna cijena. Znaci, nema te firme koja bi mogla poslovati na takav nacin. Sta to znaci? Pa to da moraju negdje zaradjivati lovu. A na cemu ce je zaraditi nego da te ubijede kako moras koristiti neku njihovu uslugu. Ne vjerujem da su bilo kome dosli i zakljucili kako je sve u redu...
Jos nesto. To sto te impresionira mrdanje tih njihovih antena je jedna stvar, a interpretiranje njihovog znacenja je nesto sasvim drugo. I nije im tesko da te ubijede oko necega u sta se ne razumijes. A narocito ako si spreman dozvoliti im da te ubijede...