Stav Islama prema homoseksualcima!?
-
BP1203
#626 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Siiti se oslanjaju na jaet koji kaze : "zene vase su kao njive vase i vi prilazite svojim zenama kako hocete". Oni ne priznaju hadise koji govore o zabrani analnog sexa sa zenom,
-
BP1203
#627 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Fanaticni i vijernici !? Te dvije rijeci ne bi trebale ici zajedno radije se moze govoriti o fanticnim sljedbenicima odredjene religije ili ideologije, no da li su to istinski vjernici samo Sveznajuci zna.cikafe wrote:Vise zla su mi fanaticni vjernici ucinili nego homici! Ja bih volio da mogu diskriminirati vjernike, ako nista da se osjecam bolje!
-
u_prolazu
#628 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Mislim da vecina zna stav islama prema homosexualnosti,a ovdje vi iznosite svoje stavove,sto je sasvim ok,dok nema agresivnosti, nasilja,pljuvanja prema gay ljudima koji zasigurno nisu previse sretni sto su to sto jesu,ali sta mogu.Kao da se moze birati u kog ces se zaljubiti.A silne "tragicne pjesme i price"napisane dok su onomad roditelji ugovarali brakove,pa mic po mic zar nije lijepo sto mozemo zivjeti sa onim kog mi izaberemo ili kog nam nametnu.
Protiv sam gay parada ali sam za sva prava gay ljudi,prava da mogu da registruju svoj brak, zbog nasljestva, odluka ako je neko od njih bolestan,cak i da usvoje dijete ali da prodju svu proceduru kao hetero parovi.
Djete treba topli dom i ljubav mentalno zadravih ljudi bez obzira na sexualnu orjentaciju,i zasigurno djete od te ljubavi nece postati homsexualac.A od hetero bioloskih roditelja bogami vise postaju "svakakvi"nego od gay ljudi...ako neko ima protuargumente neka iznese.
Poznajem i imam za odlicne prijatelje gay kao i hetero ljude i niti jedne sekunde ne vidim neku razliku medju njima.
Ko skim spava to me ne zanima niti bi trebalo zanimati bilo koga.A boga mi ima puno vecih grijeha nego sto je biti gay (moj licni stav)...i super je ona "ko nije grijesan nek prvi baci kamen"
Protiv sam gay parada ali sam za sva prava gay ljudi,prava da mogu da registruju svoj brak, zbog nasljestva, odluka ako je neko od njih bolestan,cak i da usvoje dijete ali da prodju svu proceduru kao hetero parovi.
Djete treba topli dom i ljubav mentalno zadravih ljudi bez obzira na sexualnu orjentaciju,i zasigurno djete od te ljubavi nece postati homsexualac.A od hetero bioloskih roditelja bogami vise postaju "svakakvi"nego od gay ljudi...ako neko ima protuargumente neka iznese.
Poznajem i imam za odlicne prijatelje gay kao i hetero ljude i niti jedne sekunde ne vidim neku razliku medju njima.
Ko skim spava to me ne zanima niti bi trebalo zanimati bilo koga.A boga mi ima puno vecih grijeha nego sto je biti gay (moj licni stav)...i super je ona "ko nije grijesan nek prvi baci kamen"
-
Great Cornholio
#629 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Znači, ori kako znaš i umiješBP1203 wrote:Siiti se oslanjaju na jaet koji kaze : "zene vase su kao njive vase i vi prilazite svojim zenama kako hocete". Oni ne priznaju hadise koji govore o zabrani analnog sexa sa zenom,
-
BP1203
#630 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
s ovim ajetom su pobijene tvrdnje jevreja i vjerovatno nekih krscana da je sa zenom dozvoljneo opciti samo u misionarskoj pozi dakle s prijeda.Great Cornholio wrote:Znači, ori kako znaš i umiješBP1203 wrote:Siiti se oslanjaju na jaet koji kaze : "zene vase su kao njive vase i vi prilazite svojim zenama kako hocete". Oni ne priznaju hadise koji govore o zabrani analnog sexa sa zenom,
-
mig
#631 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Ne razumem kakve veze imaju Jevreji i hriscani sa ucenjem islama?BP1203 wrote:s ovim ajetom su pobijene tvrdnje jevreja i vjerovatno nekih krscana da je sa zenom dozvoljneo opciti samo u misionarskoj pozi dakle s prijeda.Great Cornholio wrote:Znači, ori kako znaš i umiješBP1203 wrote:Siiti se oslanjaju na jaet koji kaze : "zene vase su kao njive vase i vi prilazite svojim zenama kako hocete". Oni ne priznaju hadise koji govore o zabrani analnog sexa sa zenom,
- ljubav_aha
#632 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
mig,nema nikakve veze,osim sa blesavim komentarimamig wrote:Ne razumem kakve veze imaju Jevreji i hriscani sa ucenjem islama?BP1203 wrote: s ovim ajetom su pobijene tvrdnje jevreja i vjerovatno nekih krscana da je sa zenom dozvoljneo opciti samo u misionarskoj pozi dakle s prijeda.
tip spominje Siiti, a ne Sunni muslimane ,koji,kako znam,takodjer pisu o neodobravanju analnog seksa
- arzuhal
#633 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Imam osjećaj, ljubavi, da si ti nešta malkice pobrkala, u ovom slučaju...ljubav_aha wrote:mig,nema nikakve veze,osim sa blesavim komentarimamig wrote:Ne razumem kakve veze imaju Jevreji i hriscani sa ucenjem islama?BP1203 wrote: s ovim ajetom su pobijene tvrdnje jevreja i vjerovatno nekih krscana da je sa zenom dozvoljneo opciti samo u misionarskoj pozi dakle s prijeda.![]()
tip spominje Siiti, a ne Sunni muslimane ,koji,kako znam,takodjer pisu o neodobravanju analnog seksa
- ljubav_aha
#634 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
arzulah,dajem zuti karton sebi
ma tip je napisao objasnjenje od kojeg mi se samo smije
inace,bAnalni seks,homo i slicne kategorije su samo nesto sa cim se borim na forumu
pozdrav i selam 
-
mig
#635 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
A jel i drugi deo tvog posta bio namenjen meni? Ne znam ja nista ni o jednima ni o drugima (nikad cula za te podele medju muslimanimaljubav_aha wrote:arzulah,dajem zuti karton sebima tip je napisao objasnjenje od kojeg mi se samo smije
inace,bAnalni seks,homo i slicne kategorije su samo nesto sa cim se borim na forumu
pozdrav i selam
Btw, Biblija nigde ne spominje analni sex, prema tome, kako ja imam obicaj da kazem: Svako po svojoj savesti
-
neocekivana_sila
#636 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
pa sta i da jeste? pokusavas ga uvrijediti, umjesto da odgovoris smisleno. ukoliko njega ovakav topic cini "peshkom", tebe ovakav odgovor cini ne-inteligentnombeautyfool wrote:izgleda da ti je tema jako bitna cim si se maksuzije registrovao da je postavis.-B_S- wrote:Islam - utočište za sve one koji ga prihvate!
Homoseksualci - rodjeni takvi kakvi jesu!
Šta vi mislite/znate???
-
neocekivana_sila
#637 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
1. ne, to nije dokazano. sta, svi medicinari kao imaju jedan jedini stav, bilo neko glasanje za medicinare?-B_S- wrote: 1. Naravno da jesu takvi rođeni! To je dokazanu, čak sam pre neki dan sanao da je stav Iranskih medicinara 6 godina skrivan od javnosti, jer su i oni ustanovili da je seksualna orjentacija određena pre rođenja.
2. Hajde se zaljubi u dečka! Naravno da ne mogu protiv toga...svašta!
3. Nijedan homoseksualc nije to odabrao, takav je rođen!
4. Ovo je uobičajeni stav retardiranih balkanaca..daj molim te! Lopov ti nešto otuđi...učinio je loše delo. Lažov te prevari, učinio je loše delo. Dve cure se zabavljaju - kome one čine loše delo???
2. po samoj teoriji evolucije homoseksualci nisu nesto prirodno, sto treba da opstane, jer nemaju evolutivnu moc opstanka
3. da li se ljudi radjaju kao vjernici ako se vec, po tebi, radjaju kao homoseksualci?
mozda je bolje pitanje stav muslimana prema homoseksualcima? koliko znam u Kur'anu se nije opisala kazna za homoseksualnost pa muslimani daju sebi mogucnost da budu vrlo "kreativni"?
- ljubav_aha
#638 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
mig,wikipedia link,ako imas daljnih pitanja,samo pitajmig wrote:A jel i drugi deo tvog posta bio namenjen meni? Ne znam ja nista ni o jednima ni o drugima (nikad cula za te podele medju muslimanimaljubav_aha wrote:arzulah,dajem zuti karton sebima tip je napisao objasnjenje od kojeg mi se samo smije
pozdrav i selam
), samo mi bilo van pameti da neko kaze: Eto hriscani, u Kuranu pise to i to, tako treba da zivite
Btw, Biblija nigde ne spominje analni sex, prema tome, kako ja imam obicaj da kazem: Svako po svojoj savesti
sunni,shiite
http://en.wikipedia.org/wiki/Shi'a%E2%8 ... _relations
plus:
Od četiri sunitske škole prava Islamu, Hanefijska škola je najstarija. Ona ima reputaciju da stavlja naglasak na ulogu razuma i da je liberalnija nego ostale tri škole. Hanefijski mezheb također ima najviše sljedbenika od sve četiri glavne sunitske škole. ( Osmansko i Mogulsko carstvo su Hanefije tako da je Hanefijski mezheb je još uvijek široko rasprostranjen u zemljama ovog prostora). Danas, Hanefijska škola prevladava među sunitima u centralnoj Aziji, Afganistanu , Pakistanu , Bangladešu , Indiji , Kini , kao i u Iraku , Mauritaniji , Turskoj , Albaniji, Bosni, Kosovu, Makedoniji, na Balkanu i na Kavkazu. Također ga slijede u velikom broju u i drugim dijelovima muslimanskog svijeta.
http://bs.wikipedia.org/wiki/Hanefijski_mezheb
-
mig
#639 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
ljubav_aha wrote: mig,wikipedia link,ako imas daljnih pitanja,samo pitaj
- ljubav_aha
#640 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
pitaj me detalje na PPmig wrote:ljubav_aha wrote: mig,wikipedia link,ako imas daljnih pitanja,samo pitajJel znas ti za onaj izraz "spanska sela"? Kada bih krenula da vadim nepoznate reci.... Ne znam ja ni sta "mezheb" znaci. Hvala u svakom slucaju
-
kojeime
#641 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Kakav god da je stav islama o homoseksualcima, cinjenice su da ce ih islam prije ili kasnije morati prihvatiti. Jednostavno, homoseksualci postoje, imaju prava kao i svi drugi ljudi, a nasrecu u ogromnom dijelu svijeta, i svaki dan u sve vecem prosla su i prolaze vremena kada su drugaciji bili ubijani, diskriminisani, itd. Dakle, sto prije se svi opuste i prihvate da ima razlicitih ljudi i tako razliciti se svi postujemo i prihvatamo bice bolje. Odupiranje prihavtanja je samo produzenje agonije koja ce na kraju ionako zavrsiti prihvatanjem.
Ne moramo se svi voljeti, ali se ne smijemo ni mrziti
Ne moramo se svi voljeti, ali se ne smijemo ni mrziti
- mofo33
#642 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
sjecam se moje ujne u nemacoj kako je vodala (i prevodila) ljekarima jednu jadnu zenu
kojoj je anus bio u jadnom stanju
muz joj samo slucajno padao u "dobru" rupu, ona pogresna mu je bila interesantnija
musliman tip, naravno, inace ga ne bih spominjala na ovoj temi
homo ili...?
muz joj samo slucajno padao u "dobru" rupu, ona pogresna mu je bila interesantnija
musliman tip, naravno, inace ga ne bih spominjala na ovoj temi
homo ili...?
- BHF_Manijak
#643 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Kakve to veze ima sa homoseksualizmom?! Da je komsiji "slucajano" podbado spomenutu rupu, onda bi vec mogli da diskutujemo...mofo33 wrote:sjecam se moje ujne u nemacoj kako je vodala (i prevodila) ljekarima jednu jadnu zenu
musliman tip, naravno, inace ga ne bih spominjala na ovoj temi![]()
homo ili...?
-
extraordinary
#644 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Opet miješate islam i muslimane
Ta dva pojma nisu isto 
- ljubav_aha
#645 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
davno rekoh iz upravo spomenutog razloga banalni seks je odvratanmofo33 wrote:sjecam se moje ujne u nemacoj kako je vodala (i prevodila) ljekarima jednu jadnu zenu
musliman tip, naravno, inace ga ne bih spominjala na ovoj temi![]()
homo ili...?
- bijela
#646 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
- ljubav_aha
#647 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
pa kazu da je balnana sitnica,rekoh ahabijela wrote:ljubavi, jel to tipfeler?
-
Bitte_Halt_ja_ja
#648 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Kakav je zakljucak nakon 27 stranica teme? Ko se rodi (bog ga stvori) kao homoexualac heban je u svakom smislu. Sta preporucuju sveznajuci religijski promotori sta bi to homoseksualci trebali raditi kad se rode takvi? lijeciti batinama? uz religiju? Ono tipa: voli muske guze al ce se uzeti za zenu napraviti djecu jer mu religija brani da se taslaci sa istim spolom i do kraja zivota zivjeti kao licemjer i na kraju opet nahebati jer je licemjer 
najjaca mi je izjava od lika par stranica ranije: prave parade da bi ih namlatili, postali zrtve i dobili na moci...cini m ise da je karadzic isto izjavio za masakr na markalama...
najjaca mi je izjava od lika par stranica ranije: prave parade da bi ih namlatili, postali zrtve i dobili na moci...cini m ise da je karadzic isto izjavio za masakr na markalama...
-
GOLFER
#649 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Koji recitalBitte_Halt_ja_ja wrote:Kakav je zakljucak nakon 27 stranica teme? Ko se rodi (bog ga stvori) kao homoexualac heban je u svakom smislu. Sta preporucuju sveznajuci religijski promotori sta bi to homoseksualci trebali raditi kad se rode takvi? lijeciti batinama? uz religiju? Ono tipa: voli muske guze al ce se uzeti za zenu napraviti djecu jer mu religija brani da se taslaci sa istim spolom i do kraja zivota zivjeti kao licemjer i na kraju opet nahebati jer je licemjer
Ljudi se ne radjaju kao pederi nego to postaju pod uticajem raznih faktora.
Istina jeste da pederski lobi radi na temelju skandala, pa kud ces dalje od tog famoznog Q festivala... njihova organizacija je podnjela prijave PROTIV svakog gradjanina koji je iznio svoj stav o njima BEZ ikakvih poziva na nasilje i mrznju, dakle cisto zastrasivanje gradjana i oduzimanje slobode govora...
Tolika se halabuka digla oko nekoliko vehabija koji su htjeli da posjete izlozbu i kojima organizatori nisu dali da udju u akademiju. Belaje su napravili NAVIJACI, ali njih niko i ne spominje, vehabije su savrsena strasila koji ce ''terorizirat'' homoseksualce u ovom gradu, i naravno tako ce ispasti ZRTVE strasnih babaroga... Organizatori festivala su uradili sve kako bi isprovocirali javnost i vjernike, i na kraju su zabranili gradjanima sa bradama da udju u akademiju. neki su dobili batine od NAVIJACA... medijski se sve drugacije prenjelo i ti meni hoces da kazes da su to neki fini ljudi
Bilo kako bilo mi hB necemo jos dugo gledati neke homosexalne guzice kako se paradiraju ovim nasim ulicama...
- Koolin1
#650 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Stav Islama je jasan...zar je stvarno potrebno 27 stranica da bi to neko svatio. Homosexualnost je zabranjena i gotovo, nema se sta dalje raspravljati. Da li je to ispravno ili ne, to je sve do individualca i njegove vjere u Islam.
Postoji dosta stvari u Islamu koje negode ljudima, al onaj ko vjeruje u to, mora prihvatiti sve i nepitati pitanja.
Sto se tice homosexualnosti izvan vjera, sve se svodi na to dali vjerujes da je to nesto scim se rodis, ili nesto sto postanes za vrijeme odrastanja.
Ja licno vjerujem da homosexualnost nije prirodno, cak i da postoji nesto scim su rodjeni sto ih pravi takve ne znaci da je to od boga i da je to prirodno....ljudi se svaki dan radjaju sa genima koji ih izlazu riziku da dobiju secer ili neku drugu nasljedivu bolest, pa za njih nekazemo nikad da je to tako od boga i da jednostavno se nemogu promjeniti.
takvi ljudi paze na svoju ishranu, koriste lijekove protiv toga...kako onda mozemo biti sigurni da i homosexualnost nije ista stvar...umjesto sto trose pare na njihove gay parade bolje da malo bolje pogledaju i probaju pomoci tim ljudima i izlijeciti ih.
Postoji dosta stvari u Islamu koje negode ljudima, al onaj ko vjeruje u to, mora prihvatiti sve i nepitati pitanja.
Sto se tice homosexualnosti izvan vjera, sve se svodi na to dali vjerujes da je to nesto scim se rodis, ili nesto sto postanes za vrijeme odrastanja.
Ja licno vjerujem da homosexualnost nije prirodno, cak i da postoji nesto scim su rodjeni sto ih pravi takve ne znaci da je to od boga i da je to prirodno....ljudi se svaki dan radjaju sa genima koji ih izlazu riziku da dobiju secer ili neku drugu nasljedivu bolest, pa za njih nekazemo nikad da je to tako od boga i da jednostavno se nemogu promjeniti.
takvi ljudi paze na svoju ishranu, koriste lijekove protiv toga...kako onda mozemo biti sigurni da i homosexualnost nije ista stvar...umjesto sto trose pare na njihove gay parade bolje da malo bolje pogledaju i probaju pomoci tim ljudima i izlijeciti ih.