Starost planete

Rasprave o vjerskim temama.
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#51 Re: Starost planete

Post by Priorat »

Bušman wrote:
Priorat wrote:ovo je najbrza svadja odkad sa-x postoji. ama na prvoj stranici se posvadjase..... :D :D :D :D
Zato sto se manje-vise svi dobro znaju i stavovi su prilicno dobro poznati. Recimo, arte.fakt je religiozan momak koji doslovno tumaci knjigu u koju vjeruje. Ja znam da je zemlja stara 4.5 milijardi godina.

ma meni to simpaticno pravo...
nego, kako ti znas da zemlja 4.5 milijarde postoji?
KO TI JE REKAO? :D
Miki90

#52 Re: Starost planete

Post by Miki90 »

Priorat wrote:
Bušman wrote:
Priorat wrote:ovo je najbrza svadja odkad sa-x postoji. ama na prvoj stranici se posvadjase..... :D :D :D :D
Zato sto se manje-vise svi dobro znaju i stavovi su prilicno dobro poznati. Recimo, arte.fakt je religiozan momak koji doslovno tumaci knjigu u koju vjeruje. Ja znam da je zemlja stara 4.5 milijardi godina.

ma meni to simpaticno pravo...
nego, kako ti znas da zemlja 4.5 milijarde postoji?
KO TI JE REKAO? :D
Nastanak Zemlje!
Starost zemlje se procjenjuje na oko 4.2 miliona godina.
A nastala je sljedecim scenarijem.

Jedna nevjerovatna i neobicna greska u samom stvaranju nase galaksije MLIJECNI PUT je dovela do pozicioniranja nase planete ZEMLJE na mjesto danasnje putanje
nase planete.
Zemlja je ustvari jedna polovica nekadasnjeg planeta TIAMAT koji je bio planet naseg SUNCEVOG sistema.Njegova putanja je bila izmedju MARSA i JUPITERA a raspadom njegovog jednog dijela danas imamo na tom mjestu POJAS ASTEROIDA a u odredjenoj udaljenosti na istoj putanji imamo grupu METEORA koji su nastali od preostalih deset satelita koliko ih je kruzilo oko TIAMATA.
Druga polovica TIAMATA je od siline udara zavrsila ispred MARSA a iza VENERE zajedno sa svojim satelitom nazvanim KINGU i tu nastavila svoj kruzni tok oko sunca kao planeta ZEMLJA a KINGU je ustvari nas MJESEC.

Do ovakvog scenarija doslo je neposredno prije definitivnog formiranju SUNCEVOG sistema a prouzrocio ga je sudar TIAMATA i NIBIRUA nama jos poznatog kao MARDUK, a koji u nas SUNCEV sistem ulazi svako 3600 godina da bi nacinio krug oko SUNCA i drugom stranom naseg sistema vratio se tamo odakle je predhodno dosao.
Interesantno je jos napomenuti da je putanja NIBIRIRUA suprotna putanjama ostalih ostalih planeta jer se on krece u smjeru kazaljke na satu.

Prije ovog udesa putanja NIBIRUA je bila kruzna oko naseg sistema a poslije ovog njegova nova putanja je ostala izmedju JUPITERA i pojasa ASTEROIDA, odnosno na ruti nekadasnjeg udesa.

p.s.Do ovih podataka doslo se prevodjenjem SUMERSKIH ploca a koje jos uvijek nisu sve prevedene.
BSn

#53 Re: Starost planete

Post by BSn »

Ovi Sumerci imali vecu mastu i od danasnjih mainstream naucnika... :-)
chengaba

#54 Re: Starost planete

Post by chengaba »

Mrsko mi da tražim, koliko je odokativno prema religijskim knjigama star univerzum?
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#55 Re: Starost planete

Post by Priorat »

@miki
finu ti pricu isprica, bez daljnjega...
ali kako ti na osnovu te price dodje na taj broj godina?
Miki90

#56 Re: Starost planete

Post by Miki90 »

Priorat wrote:@miki
finu ti pricu isprica, bez daljnjega...
ali kako ti na osnovu te price dodje na taj broj godina?
Nisam ja, to je naucn zajednica zakljucila pomocu metode datiranja.

Inace imam ja jos toga!
BHF_Manijak

#57 Re: Starost planete

Post by BHF_Manijak »

Hajd sve mi je jasno, al` sto ce ova tema na pdf religija?! :mrgreen: Nauka mozda?!Priroda-ekologija?!
madner

#58 Re: Starost planete

Post by madner »

BHF_Manijak wrote:Hajd sve mi je jasno, al` sto ce ova tema na pdf religija?! :mrgreen: Nauka mozda?!Priroda-ekologija?!
Pa vidi na kojeg se"strucnjaka" poziva, jedino na viceve mozemo ubacit :D
amoninan

#59 Re: Starost planete

Post by amoninan »

madner wrote:
BHF_Manijak wrote:Hajd sve mi je jasno, al` sto ce ova tema na pdf religija?! :mrgreen: Nauka mozda?!Priroda-ekologija?!
Jel to onaj Miroljub što obeća da će na tenku doći u Sarajevo da oslobodi braću muslmane imperijalizma? :lol: :)
madner

#60 Re: Starost planete

Post by madner »

amoninan wrote:
madner wrote:
Jel to onaj Miroljub što obeća da će na tenku doći u Sarajevo da oslobodi braću muslmane imperijalizma? :lol: :)
Miroljub Petrovic je napisao:
Za vreme Drugog svetskog rata je nekoliko drzava prihvatilo fasizam, a danas je cela Evropska Unija, i skoro ceo svet prihvatio fasizam u mnogo stravicnijoj meri. Srebrenica je simbol jedne od najvece svetske lazi, i predstavlja pravu sliku fasisticke Evrope i njene religije (papizam - satanizam). Srebrenica je bila leglo najgorih koljaca i ubica, koje je stitila Evropska Unija.

I kao sto se mozda najveci zlocinci u ljudskoj istoriji, kao sto su Stepinac i papa Pije XII proglasavaju blazenim, tako se i likvidacija oko 2000 najgorih bosanskih koljaca, koji su izmasakrirali vise hiljada civila u istocnoj Bosni, proglasava "najvecim genocidom nakon Drugog svetskog rata" (da nisu bili likvidirani broj onih koje bi pobili bio bi mnogo veci) . To samo pokazuje da brzo dolazi vreme kada ce njihova braca koljaci (evropljani) zakucati i na nasa vrata. Drzava nam je okupirana, crkva razvaljena od strane ekumenista, i preostalo je da spasavamo zivu glavu, i da se uzdamo u Boga, pa ako dodje trenutak da treba da izginemo da nam Bog da snage da to dostojanstveno podnesemo.
amoninan

#61 Re: Starost planete

Post by amoninan »

madner wrote:
Miroljub Petrovic je napisao:
Za vreme Drugog svetskog rata je nekoliko drzava prihvatilo fasizam, a danas je cela Evropska Unija, i skoro ceo svet prihvatio fasizam u mnogo stravicnijoj meri. Srebrenica je simbol jedne od najvece svetske lazi, i predstavlja pravu sliku fasisticke Evrope i njene religije (papizam - satanizam). Srebrenica je bila leglo najgorih koljaca i ubica, koje je stitila Evropska Unija.

I kao sto se mozda najveci zlocinci u ljudskoj istoriji, kao sto su Stepinac i papa Pije XII proglasavaju blazenim, tako se i likvidacija oko 2000 najgorih bosanskih koljaca, koji su izmasakrirali vise hiljada civila u istocnoj Bosni, proglasava "najvecim genocidom nakon Drugog svetskog rata" (da nisu bili likvidirani broj onih koje bi pobili bio bi mnogo veci) . To samo pokazuje da brzo dolazi vreme kada ce njihova braca koljaci (evropljani) zakucati i na nasa vrata. Drzava nam je okupirana, crkva razvaljena od strane ekumenista, i preostalo je da spasavamo zivu glavu, i da se uzdamo u Boga, pa ako dodje trenutak da treba da izginemo da nam Bog da snage da to dostojanstveno podnesemo.
Da, da, čitao sam to.
Neko mu je i pisao povodom te izjave, valjda je na nekom forumu inventar. Pa mu je ovaj odgovorio kako će doći na tenku u Sarajevo..itd.

Idiot. Đe li ga Bafta iskopa? :-)
njonjica

#62 Re: Starost planete

Post by njonjica »

NIN wrote: Reci ti meni to za sjecenje noktiju sto sam te pit'o. :D
Evo i mene to zanima.

ozbiljno.

hoce te li nam objasniti?
:mrgreen:
Post Reply