Priorat wrote:Bušman wrote:
Zato sto se manje-vise svi dobro znaju i stavovi su prilicno dobro poznati. Recimo, arte.fakt je religiozan momak koji doslovno tumaci knjigu u koju vjeruje. Ja znam da je zemlja stara 4.5 milijardi godina.
ma meni to simpaticno pravo...
nego, kako ti znas da zemlja 4.5 milijarde postoji?
KO TI JE REKAO?

Nastanak Zemlje!
Starost zemlje se procjenjuje na oko 4.2 miliona godina.
A nastala je sljedecim scenarijem.
Jedna nevjerovatna i neobicna greska u samom stvaranju nase galaksije MLIJECNI PUT je dovela do pozicioniranja nase planete ZEMLJE na mjesto danasnje putanje
nase planete.
Zemlja je ustvari jedna polovica nekadasnjeg planeta TIAMAT koji je bio planet naseg SUNCEVOG sistema.Njegova putanja je bila izmedju MARSA i JUPITERA a raspadom njegovog jednog dijela danas imamo na tom mjestu POJAS ASTEROIDA a u odredjenoj udaljenosti na istoj putanji imamo grupu METEORA koji su nastali od preostalih deset satelita koliko ih je kruzilo oko TIAMATA.
Druga polovica TIAMATA je od siline udara zavrsila ispred MARSA a iza VENERE zajedno sa svojim satelitom nazvanim KINGU i tu nastavila svoj kruzni tok oko sunca kao planeta ZEMLJA a KINGU je ustvari nas MJESEC.
Do ovakvog scenarija doslo je neposredno prije definitivnog formiranju SUNCEVOG sistema a prouzrocio ga je sudar TIAMATA i NIBIRUA nama jos poznatog kao MARDUK, a koji u nas SUNCEV sistem ulazi svako 3600 godina da bi nacinio krug oko SUNCA i drugom stranom naseg sistema vratio se tamo odakle je predhodno dosao.
Interesantno je jos napomenuti da je putanja NIBIRIRUA suprotna putanjama ostalih ostalih planeta jer se on krece u smjeru kazaljke na satu.
Prije ovog udesa putanja NIBIRUA je bila kruzna oko naseg sistema a poslije ovog njegova nova putanja je ostala izmedju JUPITERA i pojasa ASTEROIDA, odnosno na ruti nekadasnjeg udesa.
p.s.Do ovih podataka doslo se prevodjenjem SUMERSKIH ploca a koje jos uvijek nisu sve prevedene.