Starbucks u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
A-ZO

#176 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by A-ZO »

Sounder wrote:
Zasto je potrebna skola da bi radio u restoranu/kaficu? Radio sam u restoranu bez ikakve skole, sta ce ti skola za nesto sto je obicna kultura?
a zasto postoje ugostiteljske skole?
Sounder

#177 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Sounder »

A-ZO wrote:
Sounder wrote:
Zasto je potrebna skola da bi radio u restoranu/kaficu? Radio sam u restoranu bez ikakve skole, sta ce ti skola za nesto sto je obicna kultura?
to se i ja pitam. u starbucsku radi raja od 16 i 17 godina.
A-ZO wrote:
Sounder wrote:I ne znam zasto ste zapeli za Starbucks da vam dodje ili ne dodje? Je li vi zelite ime ili kafu? Ne znam zasto neki Bosanac iz vana vec nije otvorio nesto kao sto je Starbucks u Sarajevu. Coffee shop/biblioteka i to je to.
otvoriti kafic je relativno lako, ali otvoriti nesto poput SB-a je nemoguce, eto sad znas :wink:
zasto je nemoguce??? U svim drugim gradovima takvih coffee shopova imas na svakom cosku. Zasto neko u Sarajevu to nebi mogao da otvori i ima para? Kafa, kolaci, sok, fotelje i stolovi za citanje i da radis na laptopu sta trebas. Zasto je to tesko otvoriti?
respo

#178 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by respo »

ladyblue18 wrote:Nazalost meni pare ne padaju sa drveta da mogu skakati po svijetu da probavam hranu. :)
To sto nisam otvorila jos jednu od bezbroj tema hocu ovo i ono ne znaci da ja nemam zelju da probam rusku, meksicku, japansku, kinesku, malezijsku, filipinsku, australsku i jos mnoge svjetske kuhinje. :)
I da ne zelim da putujem svijetom, itd...ali trenutno nisam u mogucnosti za to. :)
Ne znam odakle su uopste zakljucio da ja to ne zelim, ti zakljucujes kako tebi pase izgleda.

Opet izvlacis zakljucak da je Mc, SB sinonim za urbane i inteligentne, iako to nigdje nije spomenuo na temi (osim sto ti to potenciras) i ja prva to ne mislim.
To sto bi ovdje postao mjesto za takve furace je nesto sasvim drugo, i nema veze sa brandom nego sa nasom okolinom.

To sto ja zelim da probam nesto je moj problem, jer pazi znas onu 100 ljudi 100 cudi, i malo je glupo da ja pitam nekoga jel mu to i to valjalo, pa da na osnovu toga skontam hocul ja to probat ili ne.
Valjda svako treba sam da proba nesto pa odluci da li mu to pase ili ne, i to je cisti apsurd koji pricas.
Da sam ja tako slusala ljude u svom zivotu ne bih nigdje dogurala.

Ja sam o ulasku u EU pricala globalno, to je cilj drzave, ne? Ili ja mozda zivim u nekoj pogresnoj drzavi :zoka: . A ako te bas zanima ja EU ne mogu smisliti.
A istok jako volim. :)

I nisam ja nikakav wannabe, ne poznajes me i lupas ovdje ko maksim po diviziji pokusavajuci da me nesto diskreditujes, a ja na sve tvoje imam argument i odgovor.

I ja vise s tobom na ovu temu necu voditi nikakvu raspravu, i sto se mene tice ne moras mi odgovarati na ovo, ustedi sebi trud pisanja jedne te iste stvari 1000 puta.
jesam ja rekao da li zelis ili ne zelis svako zeli da putuje ali zakljucujes nesto na osnovu reklama i tv-a a ne na osnovu sikustava ljudi koji su probali nesto ti citas sto tebi odgovara ili me ne razumijes nikako onda je to tvoj problem
ja potenciram to jer sam tako zakljucio na osnovu onoga sto sam vidio ovdje u sarajevu da je mcd sb urbano cool i sve u tom fazonu ne moras ponavljati i uvrstavati rijeci potenciras ovo ono da bi izgledalo elokventnije (eto i ja da malo budem obrazovan a vidi belaja nemam zavrsen fax niti sam na faxu)
vidis li ti sta pises samsa sebe negiras u jednom te istom postu kazes ko je rekao da je to urbano a to sto se furaci ovdje to je drugo
to je isto to i govorim iz perspektive sarajeva ne iz perspektive londona jer da gledam iz te perspektive ne bi ni zahtjevao mcd ili sb jer bi to vec imao
ako vec nemas priliku da probas onda zakljucujes na osnovu necijeg iskustva
opet ti pricam zar treba izgraditi ovdje neki objetkat i onda da svi probamo ako nam se ne svidi onda rusimo ako nam se svidi onda moze ostati
o eu ne zelim to je druga tema za i protiv eu

ako fino procitas post vidjet ces sta pise po ovome sto pises na temu zakljucujem da si wannabe a ne kakva si inace ajd procitaj ponovo pa ce ti biti jasnije
to oko diskreditovanja ostavi nekom drugom nismo u parlamentu i ne odlucujemo o stvarima od znacaja za zajednicu ili bilo cemu sto se tice licno nas
imas odgovor ali nemas argumente jer koliko vidim nijednu cinjenicu nisi pobila niti dokazala suprotno jer vidim da svaki put izbjegavas raspravu
tvoj izbor

ne pokusavaj da me citiras jaci sam od memorije ;)
Edin H.

#179 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Edin H. »

Dole Starbucks
Svim legalnim sredstvima boricu se protiv otvaranja istoga :x

Zalazimo se za otvaranje COSTA CAFFEE-a u Sarajevu

Image

WE MAKE IT BETTER

Image
Edin H.

#180 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Edin H. »

ESPRESSOA short, strong and black coffee, with no milk.
ESPRESSO DOPPIOA double espresso shot. For those who like it strong.
RISTRETTOAn extra short coffee, even shorter than an espresso, with an even stronger flavour.
MACCHIATOEspresso topped with just a dash of milk.
Yum.AMERICANOCoffee, mixing shots of espresso with hot water. Add milk if you like.
CAPPUCCINOCoffee combining espresso with steamed, frothy milk. Chocolate on top if you have a sweet tooth.
CAFFE LATTECoffee made with steamed milk. Not as strong as a cappuccino, but just as good.
MOCHAEspresso with hot chocolate, topped with steamed, frothed milk.

JUST THE WAY YOU LIKE IT

Samo preko Costa Cafee-a mrtvog moze Starbucks doci u Sarajevo :zoka:
Last edited by Edin H. on 06/11/2009 23:57, edited 1 time in total.
A-ZO

#181 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by A-ZO »

Sounder wrote:
A-ZO wrote:
Sounder wrote:I ne znam zasto ste zapeli za Starbucks da vam dodje ili ne dodje? Je li vi zelite ime ili kafu? Ne znam zasto neki Bosanac iz vana vec nije otvorio nesto kao sto je Starbucks u Sarajevu. Coffee shop/biblioteka i to je to.
otvoriti kafic je relativno lako, ali otvoriti nesto poput SB-a je nemoguce, eto sad znas :wink:
zasto je nemoguce??? U svim drugim gradovima takvih coffee shopova imas na svakom cosku. Zasto neko u Sarajevu to nebi mogao da otvori i ima para? Kafa, kolaci, sok, fotelje i stolovi za citanje i da radis na laptopu sta trebas. Zasto je to tesko otvoriti?
trik je u tome sto nas covjek nije u stanju dugorocno odrzati kvalitet, najsvjeziji primjer je sarajevski omcafe coffe-shop za kojeg na ovoj temi svjedoci navode da u posljednje vrijeme nemaju odgovarajucih casa, pa se snalaze tako sto se zayebavaju sa musterijama - uvale im trostruke plasticne case koje se od vreline djelimicno izvitopere i naravno pustaju svoje hemikalije u kafu, a ljudi na to pristaju i placaju i piju...
da je Starbucks tako poslovao, jel mislis da bi izdrzao 40 godina na svjetskoj sceni sa preko 16.000 cafea u 50 zemalja...
alica.k

#182 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by alica.k »

Edin H. wrote:ESPRESSOA short, strong and black coffee, with no milk.
ESPRESSO DOPPIOA double espresso shot. For those who like it strong.
RISTRETTOAn extra short coffee, even shorter than an espresso, with an even stronger flavour.
MACCHIATOEspresso topped with just a dash of milk.
Yum.AMERICANOCoffee, mixing shots of espresso with hot water. Add milk if you like.
CAPPUCCINOCoffee combining espresso with steamed, frothy milk. Chocolate on top if you have a sweet tooth.
CAFFE LATTECoffee made with steamed milk. Not as strong as a cappuccino, but just as good.
MOCHAEspresso with hot chocolate, topped with steamed, frothed milk.

JUST THE WAY YOU LIKE IT

Samo preko Costa Cafee-a mrtvog moze Starbucks doci u Sarajevo :zoka:
Image Image

neam vala nista protiv. al bas ces se ti sam borit protiv starbucksa uf...
statix

#183 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by statix »

todd_smith

#184 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by todd_smith »

hmm tko bi pomislio da se respo zali na kafu :mrgreen: :lol:
respo

#185 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by respo »

ajmo na kafu je samo izgovor :P
dobar_ti?

#186 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by dobar_ti? »

Edin H. wrote:Dole Starbucks

Image

WE MAKE IT BETTER

Image
Costa caffee ili Starbucks pored Nere ili Pret a Mangera :shock: Niste normalni :D

Siguran sam da mi i nismo bas zanimljivo trziste za kompaniju poput Starbucksa ili neku od gore navedenih, ne zbog nasih navika u ispijanju kafe vec zbog platezne moci stanovnistva.
Mjesanac

#187 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Mjesanac »

Pravo bi volio da se SB otvori u Sa. To bi bilo odlicno. A ovi sto se toliko protive mi nisu jasni nikako. Isto ko da ce vas neko tjerat da ispijate kafe u SB. Ko hoce hoce, ko nece ima na drugim mjestima u gradu. Ha ja :D
simpozijum delirijum

#188 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by simpozijum delirijum »

jao ljudi drkate pojmove :D
bas me briga za etabliranu marku i multinacionalnu kompaniju , reklame vam mozak isprale
pa vecina zapadnih turista ( ono cemu tezimo da im pare uzmemo) od doba Olimpijskih igara 1984 pa nadalje nije trazila u Sarajevu niti Mc sranje niti Starshit Caffe :lol:
vec nesto novo i autohtono i postoji li vec u Sarajevu jedan Mexiskci restoran?
ili jedan restoran sa kuhinjom iz Luizijane ?
ili iz Texasa ?
to je USA , prava hrana iz USA !
to je prava Amerika !
ako se vec furate na taj film
ja nikada bas iz nasega poznatoga inata nebi dozvolio otvaranje tih megashit prehrambenih lanaca , smece
vec prave internacionalne kuhinje
restorane sa gazdama iz USA i sa klopom koju jedu Amerikanci koji znaju sta je hrana
to vam govorim
a i dalje se furate na glupu etiketu za zemlje trecega svijeta
kEN0

#189 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by kEN0 »

simpozijum delirijum wrote:jao ljudi drkate pojmove :D
bas me briga za etabliranu marku i multinacionalnu kompaniju , reklame vam mozak isprale
pa vecina zapadnih turista ( ono cemu tezimo da im pare uzmemo) od doba Olimpijskih igara 1984 pa nadalje nije trazila u Sarajevu niti Mc sranje niti Starshit Caffe :lol:
vec nesto novo i autohtono i postoji li vec u Sarajevu jedan Mexiskci restoran?
ili jedan restoran sa kuhinjom iz Luizijane ?
ili iz Texasa ?
to je USA , prava hrana iz USA !
to je prava Amerika !
ako se vec furate na taj film
ja nikada bas iz nasega poznatoga inata nebi dozvolio otvaranje tih megashit prehrambenih lanaca , smece
vec prave internacionalne kuhinje
restorane sa gazdama iz USA i sa klopom koju jedu Amerikanci koji znaju sta je hrana
to vam govorim
a i dalje se furate na glupu etiketu za zemlje trecega svijeta
bravo ti si upravu 100%
Edin H.

#190 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Edin H. »

dobar_ti? wrote:
Edin H. wrote:Dole Starbucks

Image

WE MAKE IT BETTER

Image
Costa caffee ili Starbucks pored Nere ili Pret a Mangera :shock: Niste normalni :D

Siguran sam da mi i nismo bas zanimljivo trziste za kompaniju poput Starbucksa ili neku od gore navedenih, ne zbog nasih navika u ispijanju kafe vec zbog platezne moci stanovnistva.

Caffe Nero ne dolazi u obzir i sto se njih tice boricu se legalnim i nelegalnim :dance: sredstvima protiv dolaska na nase profitabilno trziste ispijanja kahve :oops:

Cuj im price

Most Italians drink single espressos standing up and fast! They would rather have two singles than a double so that it is always fresh with a good 'crema'.

Popij kahvu (i to dvije, jednu po jednu) stojeci, izkesiraj se i bjezi.
Pa valjda kada platis kafu i casu vode :D imas pravo barem tri sata sjediti i ispusiti (minimum) kutiju cigara.

Osim toga pouzdano tvrdim da ne sluze rahatlokum uz kahvu :oops:

Sto se tice Pret A Manager-a valjaju nekvalitetnu kahvu da bi mogli vise oteti.

Where are your beans from? Peru, Honduras, Sumatra and Ethiopia. We’ve changed the origins of our coffee to create a bigger and bolder espresso with a fuller flavour. The coffee has also been roasted slightly darker to create richer chocolate and tobacco flavours. Here’s the ‘makeup’ of our espresso blend - 34% Peru, 31% Honduras, 20% Sumatra and 15% Ethiopia.

Sve je jasno :oops:
dobar_ti?

#191 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by dobar_ti? »

Al u Neri dobijes onu karticu pa imas svaku sedmu kafu dzabalesku :D

Ma bezveze sam njih spomenuo, prvi mi pali na pamet pored vec navedenih SB i Coste.
Edin H.

#192 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Edin H. »

dobar_ti? wrote:Al u Neri dobijes onu karticu pa imas svaku sedmu kafu dzabalesku :D

Ma bezveze sam njih spomenuo, prvi mi pali na pamet pored vec navedenih SB i Coste.

Moram priznati da si me sada argumentavano pobio sto se Caffe Nero tice :(

Sto je dzaba i Bogu je drago :-)
gonič zmajeva

#193 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by gonič zmajeva »

A-ZO wrote:
Sounder wrote:
ugostiteljska škola ha pa to je nešto kao pravni fakultet.... smeče!
vidiš ovo bi bila dobra tema "praznoglave škole:navedite 1"
dobar_ti?

#194 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by dobar_ti? »

Edin H. wrote:
dobar_ti? wrote:Al u Neri dobijes onu karticu pa imas svaku sedmu kafu dzabalesku :D

Moram priznati da si me sada argumentavano pobio sto se Caffe Nero tice :(

Sto je dzaba i Bogu je drago :-)
Mislis da mi je bila namjera da bilo cije misljenje pobijam? :shock: Ako te bas zanima moje misljenje, niti sam ljubitelj kafe, a Starbucks/Costu/Neru ili sta vec mi mogu otvoriti u garazi u kuci, cisto sumnjam da bi cesto svracao.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#195 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by Toto »

Na drugoj temi na ovom forumu objavise haber: da je Sarajevo medju 10 najzanimljivijih gradova za turiste:
Top 10 gradova: Abu Dhabi (UAE), Charleston (SAD), Cork (Irska), Cuenca (Ekvador), Istanbul (Turska), Kyoto (Japan), Lecce (Italija), Sarajevo (BiH), Singapur, Vancouver (Kanada)
Sarajevo je jedin od ovih 10 carsija koji nema ni McDonalds ni Starbuck a jopet se uguzeljo medju top 10.
Ovime je dosta receno a najvise da su McD i Sb potrebni samo Sarajlijama; turisti hodaju svijetom zbog drugih razloga.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#196 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by ladyblue18 »

gonič zmajeva wrote: ugostiteljska škola ha pa to je nešto kao pravni fakultet.... smeče!
Djes intelektualac.
gonič zmajeva

#197 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by gonič zmajeva »

Ah ekonomista brani pravnika.koji intelektualni orgazam
imali 2 praznoglavija zanimanja od ovih?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#198 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by ladyblue18 »

gonič zmajeva wrote:Ah ekonomista brani pravnika.koji intelektualni orgazam
imali 2 praznoglavija zanimanja od ovih?
To ti pricas iz svoje perspektive?

Upisi pravo pa ces mozda vidjeti tu praznoglavost i smece. :wink:
A sada nazad na temu.
black

#199 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by black »

josh jedna tema o fensi stvarima :mrgreen: za fensi djevojchice i djechake :mrgreen:
breuer

#200 Re: Starbucks u Sarajevu?

Post by breuer »

black wrote:josh jedna tema o fensi stvarima :mrgreen: za fensi djevojchice i djechake :mrgreen:

haj ti na jazz fest ;)

stipu capri oko stvari koje uopste nisu fensi ;)
Post Reply