Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Haris.ba

#776 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Haris.ba »

Sefket007 wrote: 22/02/2026 11:24 ozbiljni i iskusni ljudi BEZ svih onih ISTIH izlizanih likova koji su potroseni u raznim politickim protestima zadnjih 20 godina...
Ovi izgledaju novi. :bih:
U Sarajevu osnovana stranka "Republikanci BiH", za predsjednika imenovan Edin Garaplija
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraj ... /260221068
Sefket007

#777 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Sefket007 »

Haris.ba wrote: 22/02/2026 11:28
Sefket007 wrote: 22/02/2026 11:24 ozbiljni i iskusni ljudi BEZ svih onih ISTIH izlizanih likova koji su potroseni u raznim politickim protestima zadnjih 20 godina...
U Sarajevu osnovana stranka "Republikanci BiH", za predsjednika imenovan Edin Garaplija

Kad sve ovo vidim... Realno se pitam koliko bi uspjeha imala stranka da sad fakat osnuju oni koji NISU BILI POLITICKI AKTIVNI ali su uspjesni i iskusni... REALNO JE PITANJE zasto bi to radili ali eto...

Izgleda da je to ono sto ovdje fali... sve ove stranke sve vec istroseni likovi i marionete...
Novi_Nick

#778 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Novi_Nick »

sefket_ramadani wrote: 22/02/2026 10:04
zigson wrote: 22/02/2026 09:16
sefket_ramadani wrote: 22/02/2026 09:05

defetizam :lol: :lol:
Citam, ne vjerujem :lol:
lupetati primitivizam :lol:
Da udarati okolo druge svojim primitivizmom, siriti primitivizam i jos se smijati takvom moralnom i verbalnom dostignucu.
Naslovnica

#779 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Naslovnica »

Zar ova ista stranka nije već postojala, osnovao je Kljujić nekada prije 15-20 godina?!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#780 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Chmoljo »

Naslovnica wrote: 22/02/2026 11:41
Zar ova ista stranka nije već postojala, osnovao je Kljujić nekada prije 15-20 godina?!
Ma jasta je, ali ko ce se sjecati.
Novi_Nick

#781 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Novi_Nick »

Preneseno: Sta je izjavio ministar Adnan Šteta.

Ostaje i rad i nerad i odgovornost i neodgovornost. Kako iza koga.
Prije nego što sam imenovan na ovu funkciju zateklo me 25 godina nerada, nemara, lijenosti i lopovluka. Drugih riječi nemam.
Ostavili su 330 miliona gubitka u GRAS-u, stotine uništenih vozila, blokadu računa, s kojom se i danas borimo. Državi nisu plaćali poreze godinama.
Radnicima nisu isplaćivali plate, ljudi nisu mogli kod doktora jer nisu uplaćivali zdravstveno osiguranje, niti su mogli ostvarivati penziju. Danas to sve mogu. Nažalost, zaposleni koji gledaju kroz oči politike nisu zadovoljni nikakvim napretkom. Ni ne moraju biti. Mnoge stvari su jasne.
Krali su. Krali su na tenderima, jer nisu raspisivali javne nabavke, krali su na rezervnim dijelovima, koja su nabavljali za sve osim za vozila.
Davno smo to prijavili. I šta se desilo? Niko nije odgovarao.

Sprovodili su to sve uz podršku vrha današnjih opozicionih stranaka, svih onih koji su vedrili i oblačili u GRAS-u posljednjih 25 godina. Njihove sjene još uvijek su u GRAS-u, sve njihove ostavštine su tu, a lažni bivši sindikalista je, pozivajući mene na odgovornost, vjerovatno zaboravio za šta je on sve odgovoran. Puno toga još ima.

Pet godina je itekako mali period da se sve vrati u normalu nakon nemara od 25 godina. Do sada sam samo radio i popravljao katastrofu koju su ostavili, to ću i nastaviti to raditi dok ne dođe neko novi umjesto mene.
Ali, od sada ću i govoriti puno više šta su radili i kako su uništavali sve oko sebe. Te posljedice i danas trpimo i još neko vrijeme ćemo, nažalost.
Neki poznati i manje poznati ljudi su na protestima govorili: Šteta, odlazi! Želim im reći da su ostavkom premijera, svi ministri su u ostavci. I u ostavci ću raditi najbolje što mogu, kao i do sada, dok ne dođe neka nova Vlada. Mladost podržavam, jer zbog generacija koje dolaze i pokrenuli smo mnoge stvari i mnoge projekte.

Na kraju, svako neka odgovara za sve, za ovu istragu neka nadležni rade svoj posao najbolje što znaju, Ministarstvo saobraćaja nastavlja biti na raspolaganju.

Za sve ostale projekte, za cjelokupni rad Ministarstva saobraćaja tokom mog mandata pozivam bilo koju instituciju da izvrše ponovnu reviziju.
Haris.ba

#782 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Haris.ba »

Sefket007 wrote: 22/02/2026 11:32

Kad sve ovo vidim... Realno se pitam koliko bi uspjeha imala stranka da sad fakat osnuju oni koji NISU BILI POLITICKI AKTIVNI ali su uspjesni i iskusni... REALNO JE PITANJE zasto bi to radili ali eto...

Izgleda da je to ono sto ovdje fali... sve ove stranke sve vec istroseni likovi i marionete...
Ja sam malo maliciozno postavio ovaj link. Jer, prije nego je postalo javno da je osnovana stranka je upravo Stjepan koristio iste tvoje rijeci - uspjesni, iskusni, mladi i politicki neaktivni.
HelaS

#783 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by HelaS »

Naslovnica wrote: 22/02/2026 11:41
Kljuić izgubio dokumentaciju, pečat, sve... demencija :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#784 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by pici »

Osnovana stranka 'Republikanci BiH': Stjepan Kljujić izabran za predsjedavajućeg Skupštine

evoinhaaaa :bih:

Image
Sefket007

#785 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Sefket007 »

Novi_Nick wrote: 22/02/2026 11:49

Prije nego što sam imenovan na ovu funkciju zateklo me 25 godina nerada, nemara, lijenosti i lopovluka. Drugih riječi nemam.
Ostavili su 330 miliona gubitka u GRAS-u, stotine uništenih vozila, blokadu računa, s kojom se i danas borimo. Državi nisu plaćali poreze godinama.
Radnicima nisu isplaćivali plate, ljudi nisu mogli kod doktora jer nisu uplaćivali zdravstveno osiguranje, niti su mogli ostvarivati penziju. Danas to sve mogu. Nažalost, zaposleni koji gledaju kroz oči politike nisu zadovoljni nikakvim napretkom. Ni ne moraju biti. Mnoge stvari su jasne.
Krali su. Krali su na tenderima, jer nisu raspisivali javne nabavke, krali su na rezervnim dijelovima, koja su nabavljali za sve osim za vozila.

Sprovodili su to sve uz podršku vrha današnjih opozicionih stranaka, svih onih koji su vedrili i oblačili u GRAS-u posljednjih 25 godina. Njihove sjene još uvijek su u GRAS-u, sve njihove ostavštine su tu, a lažni bivši sindikalista je, pozivajući mene na odgovornost, vjerovatno zaboravio za šta je on sve odgovoran. Puno toga još ima.

Pet godina je itekako mali period da se sve vrati u normalu nakon nemara od 25 godina. Do sada sam samo radio i popravljao katastrofu koju su ostavili, to ću i nastaviti to raditi dok ne dođe neko novi umjesto mene.
Ali, od sada ću i govoriti puno više šta su radili i kako su uništavali sve oko sebe. Te posljedice i danas trpimo i još neko vrijeme ćemo, nažalost.
Neki poznati i manje poznati ljudi su na protestima govorili: Šteta, odlazi! Želim im reći da su ostavkom premijera, svi ministri su u ostavci. I u ostavci ću raditi najbolje što mogu, kao i do sada, dok ne dođe neka nova Vlada. Mladost podržavam, jer zbog generacija koje dolaze i pokrenuli smo mnoge stvari i mnoge projekte.

Na kraju, svako neka odgovara za sve, za ovu istragu neka nadležni rade svoj posao najbolje što znaju, Ministarstvo saobraćaja nastavlja biti na raspolaganju.

Za sve ostale projekte, za cjelokupni rad Ministarstva saobraćaja tokom mog mandata pozivam bilo koju instituciju da izvrše ponovnu reviziju.
Ma steta se*e vala... Kao da SDP nije vladala u KS nikako :-)
Novi_Nick

#786 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Novi_Nick »

NEDŽAD AJNADŽIĆ OŠTRO O STANJU U GRASU: Odgovorni su svi od direktora do ministara...

Naveo je da je za katastrofalno stanje u GRAS-u te poručio da su odgovorni svi u lancu od direktora, nadzornih odora, skupština preduzeća, ministara i vlada u periodu od 1997. godine pa do danas

Image

Bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić prokomentirao je katastrofalno stanje u GRAS-u te poručio da su odgovorni svi u lancu od direktora, nadzornih odora, skupština preduzeća, ministara i vlada u periodu od 1997. godine pa do danas.

Poručuje da nema nevinih.

- Nema nikakve dileme – u potpunosti sam uz mladost koja se okuplja i traži odgovornost vlasti za nesreću sa smrtnim ishodom u kojoj je život izgubio Erdoan. Pojedini portali objavili su informaciju da sam i ja bio član Nadzornog odbora i da snosim dio odgovornosti. Prihvatam da se ispita i moja odgovornost. Uostalom, već sam bio saslušavan u Tužilaštvu Kantona Sarajevo u slučaju GRAS-a. Bio sam član Nadzornog odbora u mandatu 2006–2010. godine, ali sam nakon 18 mjeseci izuzetno stresnog rada, zajedno s ostalim kolegama, podnio neopozivu ostavku. U Nadzorni odbor došli smo u izuzetno kriznom periodu i djelovali kao krizni nadzorni odbor, s ciljem normalizacije stanja u preduzeću, u saradnji s kriznim menadžmentom.

Naš osnovni fokus bio je stabilizacija radnih procesa, kao i normalizacija saobraćaja i prevoza putnika. Kao krizni nadzorni odbor bili smo u stalnom zasjedanju – u samo dva mjeseca održali smo oko 40 sjednica zajedno s upravom i predstavnicima sindikata. Ostvareni su konkretni pomaci i procesi su krenuli naprijed. Jedna od ključnih odluka bila je nalog upravi za hitnu nabavku autobusa, jer je vozni park bio u katastrofalnom i nefunkcionalnom stanju. Uprkos velikim naporima i uz podršku Vlade Kantona Sarajevo, uspjeli smo nabaviti šest novih autobusa marke MAN. Tokom procesa nabavke postojali su pritisci i signali iz Vlade da se preferiraju autobusi Ikarbus iz Beograda. Bio sam izričito protiv te opcije, a Nadzorni odbor je u tom stavu bio jednoglasan. Konsultovali smo vodeće stručnjake unutar GRAS-a i niko od njih nije preporučio kupovinu Ikarbusa. Zbog toga je Nadzorni odbor dao saglasnost isključivo za autobuse marke MAN.

Nakon izvjesnog vremena uslijedila je nova nabavka autobusa. Ponovo se odlučivalo između Mercedesa i MAN-a s jedne strane, te Ikarbusa s druge. Nakon provedenih tenderskih procedura, uprava je predložila opcije, a Nadzorni odbor je jasno i nedvosmisleno odbacio Ikarbus i ostao pri izboru između Mercedesa i MAN-a. Odbio sam potpisati bilo kakvu odluku koja bi uključivala Ikarbus, vodio sam otvorene polemike s predstavnicima Vlade i ostao dosljedan i principijelan u poštovanju odluka Nadzornog odbora. Uslijedili su snažni pritisci na mene i ostale članove Nadzornog odbora da se konačna odluka promijeni u korist Ikarbusa. Nisam promijenio stav, ali nisam mogao izdržati takve pritiske, te sam odlučio podnijeti ostavku, koju sam pismenim putem uputio Vladi Kantona Sarajevo.

Nakon mog odlaska, preostali članovi Nadzornog odbora ostali su pri istoj odluci, ali je Vlada preuzela odgovornost i omogućila da tadašnji premijer potpiše odluku o nabavci autobusa u korist Ikarbusa – po mom uvjerenju, najgore moguće opcije. Nažalost, politike su godinama koristile GRAS kao bankomat, a javne nabavke bile su njihova omiljena aktivnost: od štamparije karata za korisnike, preko rezervnih dijelova za trolejbuse, autobuse i tramvaje, do izdavanja marketinškog prostora drugim agencijama. Zaključno, u tom trenutku bio sam duboko uvjeren da građani Sarajeva zaslužuju sigurnije, kvalitetnije i pouzdanije autobuse od onih koje je nudio Ikarbus. Zbog tog stava moj mandat je prekinut, ali neslaganje s odlukama Vlade ostalo je – i danas ostaje – principijelno i jasno.

Postojao je i dodatni razlog mog neslaganja: Vlada je odbila da definiše ekonomsku cijenu karte i svoje učešće kroz subvencije iz budžeta u ekonomskoj cijeni karte. Taj prijedlog izradio je Institut Ekonomskog fakulteta i predstavljao je kvalitetno i održivo rješenje. Na istraživačkim novinarima ostaje da ispitaju koji su autobusi nabavljeni nakon moje ostavke, ko je potpisao odluku o nabavci, ko je preuzeo odgovornost i da li je bilo intervencija iz Beograda od strane pojedinih ministara. O svim drugim pitanjima uredno sam saslušan, kao i moje kolege iz Nadzornog odbora, u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, gdje sam dao odgovore na sva pitanja u vezi sa slučajem GRAS iz 2008. godine. Istragu u tom predmetu vodio je tužilac Ćazim Hasanšpahić, a mi smo bili pozvani u svojstvu svjedoka - naveo je Ajnadžić.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/46 ... stara.html
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#787 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Chmoljo »

Sefket007 wrote: 22/02/2026 13:40

Nekih godinu i po u periodu 2011. i 2012. i zamisli i tada se radila pruga. I ne zaboraviti da je SDA i tada u vlasti bila.

Prije toga je bio period alijanse, ali to je bilo bilo tamo nekad 2000., 2001.
kamberovica polje

#788 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by kamberovica polje »

Sefket007 wrote: 22/02/2026 11:32

Uspješni i iskusni, a da nemaju veze s politikom? :lol:
pici

#789 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by pici »

Chmoljo wrote: 22/02/2026 14:49
Sefket007 wrote: 22/02/2026 13:40
Nekih godinu i po u periodu 2011. i 2012. i zamisli i tada se radila pruga. I ne zaboraviti da je SDA i tada u vlasti bila.

Prije toga je bio period alijanse, ali to je bilo bilo tamo nekad 2000., 2001.
sve samo sdO nije kriva ništa, jedina sramka u bošnjaka
Man of steel

#790 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Man of steel »

A ispred SDA u Kantonu si imao Zvizdića i Konakovića koji su sad dio ove vlasti.

Nema ovdje nevinih i koji god kamen da okreneš naići ćeš na lopovluk i javašluk tako da ova omladina ima puno pravo da svima odreda jebe majku majčinu.
pici

#791 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by pici »

Man of steel wrote: 22/02/2026 21:39 A ispred SDA u Kantonu si imao Zvizdića i Konakovića koji su sad dio ove vlasti.

Nema ovdje nevinih i koji god kamen da okreneš naići ćeš na lopovluk i javašluk tako da ova omladina ima puno pravo da svima odreda jebe majku majčinu.
90% NIP-a je bio u sdO... ko je reknuo da su ovi saprani od krivice... i čampara je tude i okerić itd itd da ne nabrajam ALI, sad imamo NIP koji se je okrenuo od bande sdO. Zbog NIP-a imamo trojku, da nema NIP-ovaca tesko bi bilo ista brez sdO, oni bi i dalje vedrili i oblačili a ova mladež što je izašla il bi bili vani il bi ih pendrekom ćerali u miljacku ko onomade... ipak da budemo pošteni, ima razlike izmedju NIP-a i sdO. Nisam nipovac i moji stavovi su kontra nipovih al to neznaci da ih moram pljuvat ako su bar malo popravili stanje koje su ovi zeleni termiti unakazili za trijes godina i kusur. Dovoljno je samo pogledat onu zlu sliku na kojoj su dević, zahiragić, kapidzić i žguba pa da moram stravu kod aminidzice na soukbunaru saljevat i nemat napretka godinu dana.
Man of steel

#792 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Man of steel »

Mišljenja sam da nas nikad gora ekipa nije vodila nego ova sad.

Premijer bez ikakvog upravljačkog iskustva i ministri sa kupljenim diplomama bez ikakve kompetencije, će svaki naredni snijeg ili nesreća ogoliti i pokazati o kakvim se tu u stvari diletantima radi.
pici

#793 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by pici »

Mišljenja sam, bolje i diletanti sa kupljenim diplomama nego lopovska družina. Što se tiče snijega, eno u Austriji sve stalo kada je napadao snijeg pa ne vidim da je iko podnio ostavke iliti izašao na ulice. Za te stvari službe koje to rade odgovaraju. Vlada u slučaju nerada službi. mora da reaguje i pozove na odgovornost. U ovom slučaju, GRAS je zaobiđen. Zašto? Pa lik koji je upravljao tramvajem nije procesuiran i pušten je na zahtjev kolega i demonstranata. Pa gdje to ima? U Zimbabveu? Strašno koju anarhiju VI podržavate. To će nam se vratiti ko bumerang.
DaysleepeR

#794 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by DaysleepeR »

Doći će 2030 godina, stanje u GRAS-u će biti isto.

Citirajte me slobodno za 4 godine.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#795 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by konektovan »

DaysleepeR wrote: 23/02/2026 08:13 Doći će 2030 godina, stanje u GRAS-u će biti isto.

Citirajte me slobodno za 4 godine.
:thumbup:
neki

#796 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by neki »

Najveća greška i slabost ministra saobraćaja i premijera u ostavci je što su odustali od likvidacije GRAS-a i osnivanja nove firme.
tokio25

#797 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by tokio25 »

Man of steel wrote: 23/02/2026 00:06 Mišljenja sam da nas nikad gora ekipa nije vodila nego ova sad.

Premijer bez ikakvog upravljačkog iskustva i ministri sa kupljenim diplomama bez ikakve kompetencije, će svaki naredni snijeg ili nesreća ogoliti i pokazati o kakvim se tu u stvari diletantima radi.
i ispostavi se da ministri sa kupljenim diplomama visestruko bolje rade od ovih koji su "posteno" zavrsili unsa i sl
Tvrtko II Kotromanić

#798 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Man of steel wrote: 23/02/2026 00:06 Mišljenja sam da nas nikad gora ekipa nije vodila nego ova sad.

misljenje lika kojem se dize na Trumpa nije bas relevantno
dr_Evil

#799 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by dr_Evil »

Vozac je sudjelovao u nesreci u kojoj je poginuo covjek, a djevojka da ne kazem sta. Izlazi iz pritvora nasmijesen sa podignutom pesnicom dok rulja krvavih ociju vice njegovo ime i parole "nisi sam Adnane", i skace od radosti sto ga vide.

Prijatelju, ovo gore je presjek stanja u drustvu...

Eh sad.. hajde reci mi koje je tvoje misljenje o tome koja je ekipa dovela do ovog stanja u drustvu?

A premijer bez upravljackog iskustva, pa slazem se, dok s druge strane imas Stetu vjerovatno najbolje ministra ikad u KS - valjda zato sto je mostarac.
Labirint

#800 Re: Stanovnici GRAĐANI SARAJEVA PONOVO IZAŠLI NA ULICE: Počelo protestno okupljanje...

Post by Labirint »

pici wrote: 22/02/2026 13:35
Osnovana stranka 'Republikanci BiH': Stjepan Kljujić izabran za predsjedavajućeg Skupštine

evoinhaaaa :bih:

Image
I ovo bi,hipotetski trebalo da vuce zemlju kroz 21.vijek, digitializaciju,umjetnu inteligenciju, robotiku, evropsku uniju pristupne fondove i recimo brzi voz od 300 na sat ... :D
Da se razumijemo ni drugi nisu nista od navedenog nego eto kad je vec slika stavljena :)
Post Reply