Stan u prvomajskoj u švrakinom - sigurnost

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nelex25

#1 Stan u prvomajskoj u švrakinom - sigurnost

Post by nelex25 »

Pozz
Namjeravm iznajmiti stan u Švrakinom, ulica prvomajska. Zanima me kakva je situacija sa sigurnošću, posebno za djevojke, je li nešto puno opasnije nego, recimo Alipašino Bfaza, gdje sam trenutno?
lajkujMe

#2 Re: Stan u prvomajskoj u švrakinom - sigurnost

Post by lajkujMe »

svrakino ti je geto Sarajeva ne bih ja tamo zivio ni u snu
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: Stan u prvomajskoj u švrakinom - sigurnost

Post by PipiDugaDevetka »

lajkujMe wrote:svrakino ti je geto Sarajeva ne bih ja tamo zivio ni u snu
Ma sve ti je to isto. Nekada elitna naselja kao moj Pejton, po USA tv. seriji ''Gradić Pejton'' - nisu više elitna.
Kobilja glava je, recimo, fino naselje, navodno, dobilo ime po nekoj predratnoj (WWII) balerini koju su tako zvali.
Moderni balet je ono kada se nešto valjutaju,...niđe veze.

Googlao sam pa tamo neko piše da je Andrićev lik KMET SIMAN živio na Švrakinom selu. Anex je susjedno naselje,...
ništa bolje od Švrakinog.

Na Anexu i na Švrakinom selu još uvijek se može naći stari dobri komšiluk.
nelex25

#4 Re: Stan u prvomajskoj u švrakinom - sigurnost

Post by nelex25 »

PipiDugaDevetka wrote:
Ma sve ti je to isto. Nekada elitna naselja kao moj Pejton, po USA tv. seriji ''Gradić Pejton'' - nisu više elitna.
Kobilja glava je, recimo, fino naselje, navodno, dobilo ime po nekoj predratnoj (WWII) balerini koju su tako zvali.
Moderni balet je ono kada se nešto valjutaju,...niđe veze.

Googlao sam pa tamo neko piše da je Andrićev lik KMET SIMAN živio na Švrakinom selu. Anex je susjedno naselje,...
ništa bolje od Švrakinog.

Na Anexu i na Švrakinom selu još uvijek se može naći stari dobri komšiluk.
Ma i o Alipašinom samslušao raznorazne negativne komentare, ali je u biti sasvim OK, kao i u ostalim dijelovima grada gdje sam bio (Hrasno, Grbavica). Samo me zanimalo da li je neko baš živio u Prvomajskoj pa da od takvih čujem neki komentar.
utjerivac dugova

#5 Re: Stan u prvomajskoj u švrakinom - sigurnost

Post by utjerivac dugova »

nelex25 wrote:Pozz
Namjeravm iznajmiti stan u Švrakinom, ulica prvomajska. Zanima me kakva je situacija sa sigurnošću, posebno za djevojke, je li nešto puno opasnije nego, recimo Alipašino Bfaza, gdje sam trenutno?
Jebote koda dolazis na divlji zapad....ja ti garantiram da te niko nece ni primjetiti,a kamoli da ti nesto uradi ;-)
sarajevomd

#6 Re: Stan u prvomajskoj u švrakinom - sigurnost

Post by sarajevomd »

Zasto ? Ako si normalan, ne pravis probleme niti se istices po necemo losem niko te nece dirati. Ja sam vec 3 godine ovde u Curcicevoj i nikada me niko ni pogresno nije pogledao, a kamoli sta vise...
Obrazloszi to malO!
Tercius

#7 Re: Stan u prvomajskoj u švrakinom - sigurnost

Post by Tercius »

nelex25 wrote:Pozz
AL budi spreman u ljetnim nocima, da ti komsija iz susjedne zgrade pusti Sinana il nesto ekvivalentno toj bransi, da ti se deru,vicu,u gluho doba noci bez ikakvog povoda i razloga a beli iz dosade, pa cak i taslace pored otvorenih prozora tako da se to prolama sve do policijske stanice N.Grad koja btw nece k... da mrdne na to sve.Sve u svemu odvratno naselje da odvratnije ne moze bit.
Post Reply