Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

BHF_Manijak

#1376 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by BHF_Manijak »

IcedMFEarth wrote:Ne razumijem se u ovo, ali mislim da se ova rolana trava treba češće mjenjati jer se stavlja samo tanak sloj i teško se može na duge staze održavati.
Ma jok ba, to se treba odrzavati, pa ljudi u zapadnim ligama mijenjaju jednom u 2-3 godine kompletnu travu, ne mijenja se to tako cesto.
Rob_Atl

#1377 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Rob_Atl »

BHF_Manijak wrote:
IcedMFEarth wrote:Ne razumijem se u ovo, ali mislim da se ova rolana trava treba češće mjenjati jer se stavlja samo tanak sloj i teško se može na duge staze održavati.
Ma jok ba, to se treba odrzavati, pa ljudi u zapadnim ligama mijenjaju jednom u 2-3 godine kompletnu travu, ne mijenja se to tako cesto.

Meni se cini da barca, real i ovi bogatiji klubovi mjenjaju svake godine, pa gledam danas city jebo te kisa citav tekmu pada i to pljusak a ni truncica blata nema :D
IcedMFEarth

#1378 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by IcedMFEarth »

BHF_Manijak wrote:
Pa da, a ako se ne varam ima dvije godine kako su metnuli ote tepihe :D
BHF_Manijak

#1379 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by BHF_Manijak »

Rob_Atl wrote:
BHF_Manijak wrote:

Meni se cini da barca, real i ovi bogatiji klubovi mjenjaju svake godine, pa gledam danas city jebo te kisa citav tekmu pada i to pljusak a ni truncica blata nema :D
Ma ne mijenjaju 100%! Eno sjecam se da je Barcelona nedavno promjenilo i to nakon 3-4 godine ili koliko vec. Prvo sto ljudi kompletnu drenazu i sam teren kvalitetnije urade, a drugo cuvaju ga i odrzavaju kvalitetnijom opremom od nasih debila!

Kod nas odrzavanje podrazumijeva da upalis prskalice i da molis Boga da kisa ne pada 4-5 dana u kontinuitetu!
Eborg

#1380 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

Mijenjat će se trava oko golova i aut-linije na kraju sezone. Ostalo je OK. Tek kada je teren postavljen otpadali su buseni trave nakon svakog šuta i klizećeg starta, sada se trava fino "primila" i to se desi rjeđe što je normalno.

Ako ste gledali preko TV-a zanemarite to jer to nije stvarno stanje terena. Na stadionu izgleda normalno kao što i treba biti i nema razloga za brigu.

Upališe se prskalice na kraju. Je li ono bila priča da rade samo na jednoj strani ili da ne rade nikako?
Oi

#1381 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Oi »

skidaju nam sijalice 8)
Image
phillie

#1382 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Il su povjerioci dosli po naplatu dugova ili ce obarati reflektore radi rekonstrukcije, treceg nema, jer su ih tek nedavno stimali radi reprezentacije :D :D :D

Znaci krenulo je deranje.
N.N.

#1383 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by N.N. »

Na ovoj slici se vidi da je pomjerena ograda na sjeveru. Vjerovatno ce se tu prosirivati ovaj ulaz u stadion, takoreci sporedni :)

p.s. pocelo se kopati i na Kamberovica stadionu za reflektore :-D
Eborg

#1384 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

Ma možda će malo dignuti onu sjeveroistok tribinu, nekih 5-6 redova mada mislim da se ona ni ne koristi, ne vidi se ništa od one novinarske kućice. To je par mješalica betona za Almy a dobra predizborna reklama za Husu. :roll:
N.N.

#1385 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by N.N. »

Prije ce biti ovo sto ja govorim, nego to tvoje :)
Ili....da nece praviti bas ulaz za tu kucicu, jer se do nje dolazilo preskakanjem ograda :D
Ma vidjet cemo sve...mislim da je i Bakovic danas rekao da ce jos malo Bilino da se sminka.
Idu izbori, pa tako i prica po gradu da se sprema dizanje juga i sjevera. Vidjet cemo uskoro sve :-D
phillie

#1386 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Ma jebla ih vise kucica, nek na zapadu naprave normalni "studio" na vrhu gdje im kamere stoje. I to je bolje nego ono ruglo na sjeveroistoku.

A opet ne vidim sta reflektori imaju sa kucicom i ovim malim dijelom tribine....
Da nisu skontali reflektore poredati po krovovima istoka i zapada, a resto (uvijek ga ima :D ) postaviti na Kamberovice?
N.N.

#1387 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by N.N. »

phillie wrote: A opet ne vidim sta reflektori imaju sa kucicom i ovim malim dijelom tribine....
Da nisu skontali reflektore poredati po krovovima istoka i zapada, a resto (uvijek ga ima :D ) postaviti na Kamberovice?
Nikakve ! :D
Nego, reflektore rade jer moraju. Mora biti neka jacina svjetlosti i ti folovi sada za kvalifikacije. Pare su dobili, jer je to od nedavne pojeste onih iz UEFA-a.
Ovaj dio, samo pretpostavljamo sta bi moglo biti.

A Kembis, pa prije ce tamo biti da ce jedan dio reflektora biti sa tribine. Jer sam prolazio i vidio sam da se po krovu gore razvlace kablovi i te stvari.
A kopanje se vrsi na onoj strani do pruge.
Eborg

#1388 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

Sijalice su uradjene ja mislim jos nakon zadnje kvalifikacijske utakmice u Zenici.
channel10

#1389 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by channel10 »

Zar nisu rekli da ce postaviti nove reflektore sa dosta jacim sijalicama do prve tekme na BP i plus sminkanje prostorija?
Eborg

#1390 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Eborg »

Pa nema tu radova, to dva majstora mogu uraditi za dan-dva i zamijeniti sijalice. Treba naci kada se o tome pisalo, mozda je vec uradjeno. Kopanje na dnu tesko da ima veze s tim.
channel10

#1391 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by channel10 »

Zar nisu rekli da ce kompletne reflektore zamjeniti, a ne samo sijalice? Ne govorim uopste o tom kopanju, nego samo o reflektorima.

edit:evo sta se trebalo uraditi do kraja Juna ove godine.

http://nogolopta.com/?p=3097
andr0id

#1392 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by andr0id »

Oi wrote:skidaju nam sijalice 8)
Image
Mozda ovaj sto zivi ovdje na istocnoj, pravi sebi garazu haha

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747
N.N.

#1393 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by N.N. »

Eborg wrote:Sijalice su uradjene ja mislim jos nakon zadnje kvalifikacijske utakmice u Zenici.
Da, ali opet nije to to i moraju ponovo. Dakle, bilo je pranja para :D
Znam da se komentarisalo sto su samo zamijenili po pola sijalica na svakom reflektoru, a ne sve. Sada moraju opet jovo na novo.
I da, mislim da se rade i loze opet. To sam nesto vcs nacuo.
andr0id

#1394 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by andr0id »

Ma i one sijalice su rasporedili ko ni sebi ni svom.. jedan dio osvijetljen.. drugi tama.. ovo su neke nove sto je uefa nalozila svim ucesnicima kvalifikacija.. zbog tv prijenosa.. kako god, samo nek urade dobro.. nit mi je u djep nit iz djepa.. i napokon u hd-u da gledamo tekme sa bilinog polja i novom rasvjetom..

Krov na istoku sto se spominje.. mislim da negdje prokisnjava.. valjalo bi ga natkriti bem mu.. ostalo ne znam..

Trava ce biti ok.

_mufljuz_

#1395 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by _mufljuz_ »

andr0id wrote: Image
hajd sve to al sto je nekom propuh'o motor - uzas jedan :lol:
channel10

#1396 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by channel10 »

andr0id wrote:Ma i one sijalice su rasporedili ko ni sebi ni svom.. jedan dio osvijetljen.. drugi tama.. ovo su neke nove sto je uefa nalozila svim ucesnicima kvalifikacija.. zbog tv prijenosa.. kako god, samo nek urade dobro.. nit mi je u djep nit iz djepa.. i napokon u hd-u da gledamo tekme sa bilinog polja i novom rasvjetom..

Krov na istoku sto se spominje.. mislim da negdje prokisnjava.. valjalo bi ga natkriti bem mu.. ostalo ne znam..

Trava ce biti ok.

Kako si to mislio gledati?
_mufljuz_

#1397 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by _mufljuz_ »

channel10 wrote:
andr0id wrote:Ma i one sijalice su rasporedili ko ni sebi ni svom.. jedan dio osvijetljen.. drugi tama.. ovo su neke nove sto je uefa nalozila svim ucesnicima kvalifikacija.. zbog tv prijenosa.. kako god, samo nek urade dobro.. nit mi je u djep nit iz djepa.. i napokon u hd-u da gledamo tekme sa bilinog polja i novom rasvjetom..

Trava ce biti ok.

valjda lampioni daju vecu rezoluciju :lol:
ZonFon

#1398 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by ZonFon »

Kako arena bh radi HD prenos nase lige?
andr0id

#1399 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by andr0id »

channel10 wrote:

Trava ce biti ok.

Kao i svjetsko prvenstvo valjda?

Mustang1

#1400 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Mustang1 »

Mora prijenos kvalifikacija biti u HD.u UEFA naredila
Post Reply