Ja se bojim da je covjek u pravu.1gorstak wrote:"Nemam dilemu u vezi sa razlogom napada, jer sam nekoliko dana ranije imao telefonski poziv u kome mi je zaprećeno da neću više nositi srpski barjak u Federaciji. To se dogodilo nakon što sam nosio litiju za osveštanje crkve Uspenija Presvete Bogorodice u Tuzli, što su televizije prenosile ", rekao je Stojanović.
Zastava srpskog naroda, zastava hrvatskog naroda i grb bosnjackog naroda su obiljezja tri konstitutivna naroda. Mi se trebamo zalagati za to da ta obiljezja nemaju prednost kroz sluzbenu upotrebu za administrativne jedinice i organe javne uprave, ali pojedinci (sirom BiH) moraju biti u stanju isticati obiljezje naroda kojem pripadaju. To je multietnicka BiH i nema odbrane multietnicke BiH od srpske trobojnice jer srpska trobojnica ne ugrozava BiH.
Multietnicka znaci upravo to - da svako kako mu se ceifne moze furati svoju nacionalnost koliko mu je volja, dok god to ne ugrozava druge.
'Multietnicka' ne znaci ono sto mnogi ovdje smatraju (a nekad pogresno nazivaju 'gradjanska') - da za rad bratstva i jedinstva niko ne istice svoju nacionalnu posebnost i da je ona podredjena necemu nadnacionalnom, nad-etnickom.
Kod nas postoje ili nacionalisti, ili ljudi koji misle da cemo jedino moci naprijed suzbijanjem nacionalnih posebnosti, onako kako su to komunisti radili 50 godina.