Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
- S4mpion
#251 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Treba teške kriminalce zaposlit na nekom gadnom mjestu i time im dat priliku da sebi zarade za injekciju 
- Saian
#252 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Belme mi, predugo sam ovdje 
-
allem_77
#253 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Da li su onda ovi što su nam bili odredili policijski sat gori od ubica?ćiribiribela wrote: ↑20/10/2013 23:18 Ne podrzavam zato sto mislim da je zatocenistvo gora kazna od smrti.
-
allem_77
#254 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Jack Be Nimble wrote: ↑22/11/2013 00:39 Sa jedne strane nisam za smrtnu kaznu nego ono zakljucaj ga i baci kljuc u rijeku. Nek se muci sam sa sobom do smrti. A sa druge strane mora i to neko platiti, to jest ja, pa onda ga je bolje ubiti jer ispadne jeftinije.
- Blixen
#255 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
smrtna kazna je odlicna stvar za zastrasivanje svih onih koji zele pociniti najteza krivicna dijela
silovatelji, pedofili, posebno surova ubistva itd zasluzuju smrtnu kaznu
silovatelji, pedofili, posebno surova ubistva itd zasluzuju smrtnu kaznu
-
high_volume
#256 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Samo psihijatrijski oboljela osoba ne shvati svoju grešku i ne izjasni pokajanje za nedjelo koje je počinio i zbog njega dobio kaznu dugotrajnog zatvora, ili monstruoznu smrtnu kaznu, ali takve osobe ne idu u zatvore nego u bolnice.
Protivnik sam kazni smrću, kakvim god načinom, ali sam i protivnik dugotrajnih zatvorskih kazni, posebno onih u kojima zatvorenici vrijeme provode zatvoreni, bez koristi sebi i ljudskoj zajednici. Svaki zatvorenik treba raditi poslove u korist zajednice, pa i onaj zatvoren na mjesec dana, jednako kao i onaj zatvoren na 40 godina. Zavisno od težine kazne, i poslovi u korist zajednice trebaju biti gradirani i normirani.
Istovremeno, i svaki zatvorenik na dugotrajne kazne mora imati česte periodične postupke rehabilitacije, odnosno provjere pokanjanja i psihičkog statusa, i svaki čovjek treba imati pravo na povratak u društvo. Neko se pokaje odmah, neko nakon dugo vremena, neko i nikako, nisu ljudi jednaki, ali pravo za ljude mora biti jednako. Možda ovo zadnje već i postoji u zatvorskim praksama, ne znam...
Protivnik sam kazni smrću, kakvim god načinom, ali sam i protivnik dugotrajnih zatvorskih kazni, posebno onih u kojima zatvorenici vrijeme provode zatvoreni, bez koristi sebi i ljudskoj zajednici. Svaki zatvorenik treba raditi poslove u korist zajednice, pa i onaj zatvoren na mjesec dana, jednako kao i onaj zatvoren na 40 godina. Zavisno od težine kazne, i poslovi u korist zajednice trebaju biti gradirani i normirani.
Istovremeno, i svaki zatvorenik na dugotrajne kazne mora imati česte periodične postupke rehabilitacije, odnosno provjere pokanjanja i psihičkog statusa, i svaki čovjek treba imati pravo na povratak u društvo. Neko se pokaje odmah, neko nakon dugo vremena, neko i nikako, nisu ljudi jednaki, ali pravo za ljude mora biti jednako. Možda ovo zadnje već i postoji u zatvorskim praksama, ne znam...
-
allem_77
#257 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
high_volume wrote: ↑21/07/2020 12:49 Samo psihijatrijski oboljela osoba ne shvati svoju grešku i ne izjasni pokajanje za nedjelo koje je počinio i zbog njega dobio kaznu dugotrajnog zatvora, ili monstruoznu smrtnu kaznu, ali takve osobe ne idu u zatvore nego u bolnice.
Da li je po tebi pravedna ova kazna? I da li je pravda zadovoljena? U pitanju je 191 ljudski život.Otman el-Gnaoui, Španjolska: 42,924 godine
Sličan propis primijenjen je i u slučaju terorista Otmana el-Gnaouija koji je dobio 42,924 godine zatvora na španjolskom sudu kao masovni ubojica u bombaškom napadu na vlak u Madridu, 2004. Njegov suučesnik Jamal Zougam dobio je 42,922 godine za sudjelovanje u tom napadu što je uzeo 191 život.
Kao i na Tajlandu, španjolski zakoni limitiraju razdoblje koje se može provesti iza rešetaka, pa će u praksi tako bilo tko ostati u zatvoru najviše do 40 godina.
-
high_volume
#258 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Ovo neće biti zatvor nego "hotel" za zatvorenike

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-istoc ... /200721047

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-istoc ... /200721047
-
high_volume
#259 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Nisam ja relevantna osoba da procjenjujem nečije zatvorske kazne, ali mogu dati vlastito mišljenje.allem_77 wrote: ↑21/07/2020 12:59Da li je po tebi pravedna ova kazna? I da li je pravda zadovoljena? U pitanju je 191 ljudski život.Otman el-Gnaoui, Španjolska: 42,924 godine
Sličan propis primijenjen je i u slučaju terorista Otmana el-Gnaouija koji je dobio 42,924 godine zatvora na španjolskom sudu kao masovni ubojica u bombaškom napadu na vlak u Madridu, 2004. Njegov suučesnik Jamal Zougam dobio je 42,922 godine za sudjelovanje u tom napadu što je uzeo 191 život.
Kao i na Tajlandu, španjolski zakoni limitiraju razdoblje koje se može provesti iza rešetaka, pa će u praksi tako bilo tko ostati u zatvoru najviše do 40 godina.
Pretpostavljam da se radi o kazni od 42.924 godine, a ne o 42,924 godine?
Ako je prva kazna, 42 hiljade godina, onda sudije treba poslati na psihološko posmatranje, jer ne postoji, ne treba da radi, sudija koji će se iživljavati nad ljudima ovakvim drakonskim kaznama. Konačno, na sud su trebali otići i državni službenici kojima je osnosvni zadatak i koji su plaćeni za državnu bezbjednost, oni koji su morali znati za pripreme ovakvih terorista. Ali...
Ponavljam, svaki zatvorenik treba svoju kaznu odrađivati kroz društveno koristan rad. "Teži" zatvorenici težim radom, i obratno.
- drug_profi
#260 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Takvo razmisljanje nas vodi ka novim pomorima.
Metak i naplatiti porodici sahranu.
IMHO
E sad sto je ovaj svijet otisao u 3pm to je druga stvar..
IMHO
- Sanjarko
#261 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Nemoze neko drugi biti odgovoran i kriv za neciji tudzi zlocin, u ovom slucaju porodica. Za uvodzenje sam iste, kao i eutanazije.drug_profi wrote: ↑21/07/2020 13:47 Takvo razmisljanje nas vodi ka novim pomorima.
IMHO
- drug_profi
#262 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Jesi ti negdje vidio da sam ja rekao da sam politički korektan ili da me briga za porodicu govnara?
- bunk
#263 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Apsolutno sam za.
Pedofili,ubice s namjerom,droga,silovatelji,ratni zlocinci,bez svih nabrojanih planeta Zemlja bi bila bolje mjesto za zivot.
Yebe mi se za ljudska prava i sve druge gluposti.
Ako za 2020 godina nismo dokazali da smo nesposobni da zivimo bez nekog vida prijetnje iznad glave(strogog zakona koji se provodi) onda ja ne znam...
Zayebi i sve organizacije koje se bave ljudskim pravima gore nabrojanih govanna..
Pedofili,ubice s namjerom,droga,silovatelji,ratni zlocinci,bez svih nabrojanih planeta Zemlja bi bila bolje mjesto za zivot.
Yebe mi se za ljudska prava i sve druge gluposti.
Ako za 2020 godina nismo dokazali da smo nesposobni da zivimo bez nekog vida prijetnje iznad glave(strogog zakona koji se provodi) onda ja ne znam...
Zayebi i sve organizacije koje se bave ljudskim pravima gore nabrojanih govanna..
- Russki
#264 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Nuzno je ponovno uvesti takvu kaznu.
- Hannibal41
#265 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
smrtna kazna je sexy
- Sanjarko
#266 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Recimo ubijes ti nekog, kako tvoja porodica za to moze bit kriva.drug_profi wrote: ↑21/07/2020 22:08 Jesi ti negdje vidio da sam ja rekao da sam politički korektan ili da me briga za porodicu govnara?
- drug_profi
#267 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Ako moja porodica jeste moj nasljednik onda ima obligaciju da izmiri stetu koju ja nanosim drzavi.Sanjarko wrote: ↑22/07/2020 21:15Recimo ubijes ti nekog, kako tvoja porodica za to moze bit kriva.drug_profi wrote: ↑21/07/2020 22:08 Jesi ti negdje vidio da sam ja rekao da sam politički korektan ili da me briga za porodicu govnara?
Cijena metka, dnevnice streljackom vodu, dodatak za stres, ciscenje.
- Sanjarko
#268 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
Neslazemo se.drug_profi wrote: ↑22/07/2020 22:32Ako moja porodica jeste moj nasljednik onda ima obligaciju da izmiri stetu koju ja nanosim drzavi.Sanjarko wrote: ↑22/07/2020 21:15Recimo ubijes ti nekog, kako tvoja porodica za to moze bit kriva.drug_profi wrote: ↑21/07/2020 22:08 Jesi ti negdje vidio da sam ja rekao da sam politički korektan ili da me briga za porodicu govnara?
Cijena metka, dnevnice streljackom vodu, dodatak za stres, ciscenje.
- drug_profi
#269 Re: Šta Vi mislte o smrtnoj kazni???
pa normalno. Niti moramo.