Bez starca nema udarca, ta znajuNaslovnica wrote: ↑02/08/2024 12:23Jarane, ima nas od 76 kuka, još uvijek bubamo bolje nego mladići, pa ti gledaj...BlackRiver wrote: ↑02/08/2024 12:09 Mene najvise od svega nerviraju ovi stari i senilni za volanom kada stvore rizicnu situaciju (pretezno u gradu) a nisu ni svjesni, niti su opste registrovali opasnost koju kreiraju.
On ili ona sa 80+ godina vozi auto 50k EUR-a, a u glavi su jos u krevetu i spavaju.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: anex, _BataZiv_0809
-
#47726 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- mayab
#47727 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Odsustvo elementarne kulture prije svega, a onda i pameti....jbga, ostaviti barem 4 žmigavca da rade , da drugi sudionici vide da auto stoji, jer može ispasti pravo zajebana nesreća nalijetanjem drugoga , ali đećeš to, trošit sijalice
Stoka za kaznu po kratkom postupku(kako god vi to shvatili)
Stoka za kaznu po kratkom postupku(kako god vi to shvatili)
- nepass1
#47728 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najzalosnije i policija bi iza njega cekala da dodje. Ne bi nista poduzeli.
- Laplace
#47729 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nekažnjivost.zdruzdjo wrote: ↑02/08/2024 22:46 Danas vrhunac bezobrazluka.
Nisam mogao vjerovati. Kad se predje most od bosmala prema cengic vili. Odmah iza mosta je pjesacki. Iza pjesackog desetek metara, parkirao covjek na mjestu crvenog kvadrata u lijevu traku i otisao u APOTEKU. Mrtav hladan. Bukvalno sam stajao u iza njega jer je bila kolona i gledam i ne vjerujem. Kontam pokvaren/nesto.....Cak ni 4 zmigavca nije upalio
Izlazi iz apoteke mrtav hladan, nosi kesicu iz apoteke, sjeda najnormalnije u auto, upali i krenu.
isto da je na najnormalnije mjesto parkirao.
Totalno odsustvo......ne znam ....necega.
Prije par godina smo negdje krenuli i zastanemo na minutu-dvije da žena kupi neki lijek u apoteci. Ovi sa zadnjeg sjedišta mi savjetuju da stanem na cesti ispred apoteke i čekam. Rekoh, ne pada mi na pamet, stao na parkingu odmah pored cestem, ima mjesta za tri auta.
Nisam od onih koji će radnje obavljati kako im je najlakše ne brinući o tome smetam li nekome. Lakše je bilo samo stati na cesti pa krenuti, ali to je seljački i nepropisno.
- Laplace
#47730 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neko veče idem u neku uličicu u Brezi, trebam dostaviti nešto mase oko 7-8 kg. Već je mrak i ispred vidim auto parkirano u uskoj ulici. Pokušam ga zaobići - previše rizično, malo prostora između njega i ograde na suprotnoj strani pa bih ga možda zakačio.
Doslovno tri metra od tog mjesta je okomita ulica, bar metar šira i tu se može parkirati a da nikome ne smeta (k tome, slijepa ulica pa nema nekog saobraćaja). Ali, to je tri metra duže hodanja, a i auto nije direktno na pogledu dok šupljira za stolom u dvorištu.
Lično, sve i da zanemarimo kulturu, pristojnost i saobraćajne propise, ne bih smio tako parkirati jer bih sve vrijeme strahovao da će me neki lošiji ili neiskusniji vozač, a koji će se odlučiti da se proba provući, zakačiti i pobjeći.
Doslovno tri metra od tog mjesta je okomita ulica, bar metar šira i tu se može parkirati a da nikome ne smeta (k tome, slijepa ulica pa nema nekog saobraćaja). Ali, to je tri metra duže hodanja, a i auto nije direktno na pogledu dok šupljira za stolom u dvorištu.
Lično, sve i da zanemarimo kulturu, pristojnost i saobraćajne propise, ne bih smio tako parkirati jer bih sve vrijeme strahovao da će me neki lošiji ili neiskusniji vozač, a koji će se odlučiti da se proba provući, zakačiti i pobjeći.
-
#47731 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo ponukan pricom od neki dan oko preticanja.
Danas krecem na auto put. Zurim na djenazu u vlakovo jer je u naselju bio sudar i izdangubio sam dobrih 20 minuta cekajuci da nesposobni policajci poslikaju strasnu stetu od nekih 50-ak maraka na golfu petici od neke hamše. Koja je uzgred i kriva za sudar. Ulazim na kruznom u buljakovom.
U desnoj sam traci. Uvijek na auto putu. Kako prelazim prvi nadvozjak, skanjam se u lijevu traku da oni iz pravca kruznog kod bacica mogu se ukljuciti nesmetano. Iako nije obaveza(cak je u nekim eu zemljama kaznjivo), uvijek to uradim eto cisto neka vozacka solidarnost.
Ispred mene na stotinjak metara isto tako radi lik sa oktavijom. Prosli ukljucenje. Vracam se u desnu traku. Vozm nekih 110-ak. Lik sa oktavijom vozi znatno sporije. I sustizem ga. Hajde reko da ne pravim prekrsaj, idem se izbaciti iza njega da se skloni u desnu, pa da idemo sve po pravilima. Opet prisjecajuci se debate ovdje na forumu.
Ja dadnem zmigavac odem iza njega i krenem. Ali jok. Lik vozi nekih 95-100 blicam blicam blicam, sviram, blicam....ubrzavamo i sad vozimo nekih 110-ak.
Jok, lik je zaljepio u lijevoj traci. Bukvalno sam tako iza njega vozio skoro do skretanja za mostar i za zenicu. Svirajuci, blicajuci....
Na kraju vidim nema svrhe, vratim se u desnu, prodjem i skrenem prema jugu.
Lik je iza mene se izodvajao na vrat na nos, odvojio i skrenuo prema zenici
Znaci boga sam molio da skrene za mnom prema jugu, jer bih mu stvarno jeee zivce ispred njega pa makar ne otisao na djenazu nego prema tarcinu.
Obecao sam danas sam sebi da vise nikad necu pokusavati nekoga nauciti da se ne vozi lijevom trakom. Nema svrhe. Svojom desnom furam, i kad prolazim pored, malo cu vise opreza i caos.
Malo prije skretanja za vlakovo, ispred mene u desnoj sleper ide bas sporo. Vozim nekih 110. Dobrih 100-tinjak metara prije, dajem zmigavac idem u lijevu da ga preteknem. Na pola slepera krajem oka vidim jedan od bocnih zmigavaca na sleperu. Lik skrece u moju traku da pretice neko malesno auto koje je bilo tik ispred njega.
Skacem po kocinici i sireni. Lik namota na vrat na nos i vrati se. Nastavim i prodjem. Ispred njega prolazim, a malesno auto je neki komercijalista koji veselo kucka nesto na telefon. Znaci......
Vrh
Danas krecem na auto put. Zurim na djenazu u vlakovo jer je u naselju bio sudar i izdangubio sam dobrih 20 minuta cekajuci da nesposobni policajci poslikaju strasnu stetu od nekih 50-ak maraka na golfu petici od neke hamše. Koja je uzgred i kriva za sudar. Ulazim na kruznom u buljakovom.
U desnoj sam traci. Uvijek na auto putu. Kako prelazim prvi nadvozjak, skanjam se u lijevu traku da oni iz pravca kruznog kod bacica mogu se ukljuciti nesmetano. Iako nije obaveza(cak je u nekim eu zemljama kaznjivo), uvijek to uradim eto cisto neka vozacka solidarnost.
Ispred mene na stotinjak metara isto tako radi lik sa oktavijom. Prosli ukljucenje. Vracam se u desnu traku. Vozm nekih 110-ak. Lik sa oktavijom vozi znatno sporije. I sustizem ga. Hajde reko da ne pravim prekrsaj, idem se izbaciti iza njega da se skloni u desnu, pa da idemo sve po pravilima. Opet prisjecajuci se debate ovdje na forumu.
Ja dadnem zmigavac odem iza njega i krenem. Ali jok. Lik vozi nekih 95-100 blicam blicam blicam, sviram, blicam....ubrzavamo i sad vozimo nekih 110-ak.
Jok, lik je zaljepio u lijevoj traci. Bukvalno sam tako iza njega vozio skoro do skretanja za mostar i za zenicu. Svirajuci, blicajuci....
Na kraju vidim nema svrhe, vratim se u desnu, prodjem i skrenem prema jugu.
Lik je iza mene se izodvajao na vrat na nos, odvojio i skrenuo prema zenici
Znaci boga sam molio da skrene za mnom prema jugu, jer bih mu stvarno jeee zivce ispred njega pa makar ne otisao na djenazu nego prema tarcinu.
Obecao sam danas sam sebi da vise nikad necu pokusavati nekoga nauciti da se ne vozi lijevom trakom. Nema svrhe. Svojom desnom furam, i kad prolazim pored, malo cu vise opreza i caos.
Malo prije skretanja za vlakovo, ispred mene u desnoj sleper ide bas sporo. Vozim nekih 110. Dobrih 100-tinjak metara prije, dajem zmigavac idem u lijevu da ga preteknem. Na pola slepera krajem oka vidim jedan od bocnih zmigavaca na sleperu. Lik skrece u moju traku da pretice neko malesno auto koje je bilo tik ispred njega.
Skacem po kocinici i sireni. Lik namota na vrat na nos i vrati se. Nastavim i prodjem. Ispred njega prolazim, a malesno auto je neki komercijalista koji veselo kucka nesto na telefon. Znaci......
Vrh
- kabal1337
#47732 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Fakat imam toleranciju prema vozilima sa stranim tablicama, kad sporo voze vjerovatno traze nesto. Nikad mi takvi ne smetaju.
Ali sad "svicarac" kombi, papak prvo prodje kroz crveno, i stade 5m poslije semafora ne vidi. Krenem ja, blicnem mu da krene. Nista, blicnem opet, nista, svirnem nista, blicnem krene.
Pa misa mu, jel se mora proci kroz crveno i onda ne krenut kad se treba
Ali sad "svicarac" kombi, papak prvo prodje kroz crveno, i stade 5m poslije semafora ne vidi. Krenem ja, blicnem mu da krene. Nista, blicnem opet, nista, svirnem nista, blicnem krene.
Pa misa mu, jel se mora proci kroz crveno i onda ne krenut kad se treba
- darius_maximus
#47733 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E čuj vrhunac...zdruzdjo wrote: ↑02/08/2024 22:46 Danas vrhunac bezobrazluka.
Nisam mogao vjerovati. Kad se predje most od bosmala prema cengic vili. Odmah iza mosta je pjesacki. Iza pjesackog desetek metara, parkirao covjek na mjestu crvenog kvadrata u lijevu traku i otisao u APOTEKU. Mrtav hladan. Bukvalno sam stajao u iza njega jer je bila kolona i gledam i ne vjerujem. Kontam pokvaren/nesto.....Cak ni 4 zmigavca nije upalio
Izlazi iz apoteke mrtav hladan, nosi kesicu iz apoteke, sjeda najnormalnije u auto, upali i krenu.
Da krenemo redom gdje se sve auta svaki dan najnormalnije ostavljaju u traci (dakle, ne proširenju) u tom reonu:
- Vrtić Bombon (da se dijete odvede u vrtić)
- Skretanje za Robot (shisha bar i one radnje u okruženju)
- Raiffeisen bankomat
- mesare
- U2
- granap nakon tramvajskih šina
To je postalo toliko normalno da skoro više i ne primjećujem...
-
#47734 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve sto si nabrojao je u desnoj traci. Na to smo vise i oguglali. bas kao sto rece i ne primjecujem.darius_maximus wrote: ↑03/08/2024 23:49
E čuj vrhunac...
Da krenemo redom gdje se sve auta svaki dan najnormalnije ostavljaju u traci (dakle, ne proširenju) u tom reonu:
- Raiffeisen bankomat
- mesare
- U2
Ovo je lik stao u jebxxx lijevu traku.
- darius_maximus
#47735 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa zato što u desnoj traci nema trotoar uz koji ga može prisloniti zbog one ulice od DZ Omer Maslić.zdruzdjo wrote: ↑04/08/2024 00:34Sve sto si nabrojao je u desnoj traci. Na to smo vise i oguglali. bas kao sto rece i ne primjecujem.darius_maximus wrote: ↑03/08/2024 23:49
E čuj vrhunac...
- Raiffeisen bankomat
- mesare
- U2
Ovo je lik stao u jebxxx lijevu traku.
Pored toga, da je stao desno, smetao bi autima iz te ulice da skrenu desno, tako da je to uradio i iz kolegijalnosti.
A viđao sam kod MM-a i Mama Burgera auta u lijevoj, samo da uzmu nešto (pogotovo ako je ono proširenje puno).
Bude toga i u gradu, npr. kod Pirpe i ostalim hit lokacijama.
Recimo, BCC, gledam prije koju sedmicu auto parkirano na izlazu iz podzemne garaže, na uzbrdici. Na fucking uzbrdici.
Kod pekare AS ljudi bukvalno u raskrsnici ostave auto da uzmu da jedu.
Ne znam, ja sam davno došao u stadij gdje me ništa ne može iznenaditi u vožnji, pa mi je zato malo šega ovo "vrhunac" (izvini, nije ništa lično, samo mi triggeruje stres uslijed vožnje ovim "gradom").
-
#47736 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sve je to normalno
- hopi
- kabal1337
- Optimist
#47739 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na ovom x6 izgleda da nije samo motor problem.
I gume djeluju puno uze nego inace.
Dakle stedi se i na tome.
I gume djeluju puno uze nego inace.
Dakle stedi se i na tome.
- hopi
#47740 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
manje mi smrde dizeli cadje nego, benzinjare sto locu ulje i nemaju katalizatore
[/quote]
ne znam je li ovo bemzin ili dizlo
uglavnom baca plavi dim, gušimo se iza, otvaraj zatvaraj prozore
uglavnom raspad sustava motora, ali on i dalje tako vozi i to je ok
[/quote]
ne znam je li ovo bemzin ili dizlo
uglavnom baca plavi dim, gušimo se iza, otvaraj zatvaraj prozore
uglavnom raspad sustava motora, ali on i dalje tako vozi i to je ok
- insaneinthebrain
#47741 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne zna se ko je gori, ti tzv vozaci kamiona ili ovi kad skrecu u krivine sijeku iste ko da njihova traka ne postoji. Ko svi sretni i ti moras bjezati do trotoara. Ili u uskim ulicama kad se neko gura na najuzem dijelu da se mimoidje umjesto da stane prije gdje je imalo sire. Totalna qurcoboljaAverus wrote: ↑02/08/2024 13:34 A jesu li vama smiješni ovi što po gradu kad skreću npr. lijevo, prvo namotaju desno da "savladaju" krivinu?
Prekjučer treba udari u Centrotransov autobus u Alipašinoj. Htjela skrenuti u Kemal Begovu ulicu i namotala prvo ulijevo i spucala ga
Kao da vozi kamion s dvije prikolice, a ne cactusa
-
#47742 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo gledah neku fb stranicu iz hrvatske sa snimcima sa sobracajnica i prekrsajima.
Da ne bude da su kod nas samo bilmezi koji na auto putu voze lijevom trakom.
Ima kod komsija toga bas dosta. Rekao bi covjek: imaju dosta auto puteva pa su malo i evoluirali.
Ma jok
Balkan je to.
Ne znam samo koliko ima je policija aktivna na auto putevima. Ja ih nisam vidjao. Vjerovatno su u stelth autima pa nisam primjecivao
Ove "ljevicare" u lijevim trakama sto kampuju u istim jesam. Onako ponekad.
Ima kod komsija toga bas dosta. Rekao bi covjek: imaju dosta auto puteva pa su malo i evoluirali.
Ma jok
Balkan je to.
Ne znam samo koliko ima je policija aktivna na auto putevima. Ja ih nisam vidjao. Vjerovatno su u stelth autima pa nisam primjecivao
- Ateista
#47743 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja i nemam tako losa iskustva na autoputevima kod nas, tu mi je cak gora voznja vani. Vjerovatno je glavni razlog sto je vani puno vise vozila na cesti i vece su guzve, ali kod nas stvarno rijetko bezveze voze lijevom, i ako naletim na nekog blicnem mu i on se skloni. Vani mi je to puno gore, svako hoce da pretice a to rade brzinom od par km/h brze od onoga kojeg preticu i to traje vjecnost. Sad sam se navozao kroz Hvatsku, Sloveniju i Italiju, i iskreno najgore je bilo kroz Italiju, iako su mi govorili da je tamo milina voziti. Cak i na autoputevima gdje imaju 4 trake, u desne dvije voze kamioni i preticu jedni druge, u lijeve dvije uglavnom auta, a cak i lijevom trakom se previse sporo pretice i vozi ispod ogranicenja. Opet kazem, vjerovatno je glavni razlog neuporedivo vise vozila na cesti, ali tamo je bilo bas peglativno za voziti, u Sloveniji i Hrvatskoj malo bolje, kod nas nekako najlakse jer je najmanje vozila. Ovo sve govorim za autoputeve, magistrale su prica za sebe, prema tamo sam opet naletio bio na kompleksasa koji je ubrzavao kad ga preticem a prethodno sam bio brzi od njega, ovo je vise postala redovna pojava i nesto cemu se ni ne cudim, kad god preticem spreman sam na to.
-
#47744 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ulica Skenderija kod burger bara, doslovno svaki dan slalom vozit' od završivaća parkiranih u lijevoj i desnoj traci.darius_maximus wrote: ↑03/08/2024 23:49E čuj vrhunac...zdruzdjo wrote: ↑02/08/2024 22:46 Danas vrhunac bezobrazluka.
- Raiffeisen bankomat
- mesare
- U2
- Laplace
#47745 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Samo što oni ne daju reći da su i oni Balkanci. Ne, oni su europljani i intelektualci.zdruzdjo wrote: ↑06/08/2024 11:33 Upravo gledah neku fb stranicu iz hrvatske sa snimcima sa sobracajnica i prekrsajima.
Ma jok
Balkan je to.
- nepass1
#47746 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima svugdje svega, ali zapadno od sarajeva bar moje licno iskustvo je da mi ni jednom auto nije pistalo i upozoravalo na udes i pjesaka npr u zagrebu. Dok u sarajevu toliko cindika da razmisljam da iskljucim skrozLaplace wrote: ↑06/08/2024 12:58Samo što oni ne daju reći da su i oni Balkanci. Ne, oni su europljani i intelektualci.zdruzdjo wrote: ↑06/08/2024 11:33 Upravo gledah neku fb stranicu iz hrvatske sa snimcima sa sobracajnica i prekrsajima.
Ma jok
Balkan je to.
Ali u zg bgm voza vozilica ko u bg i samo snima dok kod nas ni policajca ne mozes vidjeti. O kaznama od 20KM da ne pricamo. Da ks nabavi pet vozilica i stavi kaznu 200 umjesto 20 sve bi se regulisalo vemo brzo.
Ali isto tako posto nemamo javni prevoz nit dovoljno parkinga sve je dopusteno.
- escobar__
#47747 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tih budala ima i po zapadnoj Evropi, nisu Bosna ili Hrvatska tu ništa posebne.
U Njemačkoj ih npr. zovu geistfahrer, ovdje su posebno opasni jer na autocesti načelno nema ograničenja brzine i šansa da ga neko raznese u pravom smislu riječi raste sa svakim kilometrom kojeg prijeđe vozeći kontra smjerom.
U Njemačkoj ih npr. zovu geistfahrer, ovdje su posebno opasni jer na autocesti načelno nema ograničenja brzine i šansa da ga neko raznese u pravom smislu riječi raste sa svakim kilometrom kojeg prijeđe vozeći kontra smjerom.
- Laplace
#47748 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I kaznena politika je naopaka., I kad ima policije, zaštekaju se na otvoreni put, tamo gdje nikad nije bilo sudara, i čekaju da neko prekorači 1 km/h preko tolerancije. U isto vrijeme kroz centar grada, pored škole ili obdaništa, slobodno voze dvostruko iznad ograničenja.nepass1 wrote: ↑06/08/2024 13:04Ima svugdje svega, ali zapadno od sarajeva bar moje licno iskustvo je da mi ni jednom auto nije pistalo i upozoravalo na udes i pjesaka npr u zagrebu. Dok u sarajevu toliko cindika da razmisljam da iskljucim skrozLaplace wrote: ↑06/08/2024 12:58Samo što oni ne daju reći da su i oni Balkanci. Ne, oni su europljani i intelektualci.zdruzdjo wrote: ↑06/08/2024 11:33 Upravo gledah neku fb stranicu iz hrvatske sa snimcima sa sobracajnica i prekrsajima.
Ma jok
Balkan je to.
Ali u zg bgm voza vozilica ko u bg i samo snima dok kod nas ni policajca ne mozes vidjeti. O kaznama od 20KM da ne pricamo. Da ks nabavi pet vozilica i stavi kaznu 200 umjesto 20 sve bi se regulisalo vemo brzo.
Ali isto tako posto nemamo javni prevoz nit dovoljno parkinga sve je dopusteno.
Jutros na ogrnaičenju 40 pored škole i obdaništa vozim 40, neka Škoda isto iza mene, kad lik sa Polom pretiče obojicu vjerovatno duplo iznad ograničenja ili brže, i to sa oznakom za početnika na zadnjem staklu.
Last edited by Laplace on 14/08/2024 08:07, edited 1 time in total.
-
#47749 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ta nekltura, drskost, bezobrazluk i nepoštivanje drugih u saobraćaju... Danas Rustem-pašinom sa Energoinvesta na Stupu prema kružnom toku na Ilidži, kolona u dva reda, svi idemo metar po metar. Vidim mnogi vozači odlaze krajnjom desnom trakom, i kontam svi na pumpu. Kad sam se približio, taj polusvijet koristi praznu traku da uđe na pumpu i odmah izađe pred kružni tok, bez imalo stida i obzira, a ostali, iz svoje pristojnosti, puštaju ih ispred. Nevjerovatno
- hopi
#47750 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uh da taj sa cls-om nije Qler
Mada je kod njega novija tipa
Mada je kod njega novija tipa