Sta vam je vaznije u braku...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- River_isle
u braku je samo jedna stvar bitna - DOGOVOR. poznajem par koji je u braku skoro 20 godina i sve savrseno funkcjonice - prelijepa kuca, krediti koji se zajedno otplacuju, dvoje prekrasne lijepo odgojene djece... a zasto? jer su u startu imali dogovor sta njoj smeta ili bi predstavljalo problem a sta njemu. za tih 20 godina ni jedno od njih dogovor nije prekrsio i brak je cvrst. godine su ucinile svoje, ljepota je prolazna i boje su manje vise ostarili ali kad se pogledaju vidite naprostu tu ljubav. ako vec imas priliku da biras izaberi onoga ko je spreman na dogovor, na kompromis i kad se nesto porjeckate nece u ljutnji poreci dogovoreno - nije bitna ni ljepota, ni inteligencija - bitno je smao razumjevanje, ono cini brak trajnim, savrsenim itd.
- River_isle
eh zbog ovakvih kao mostarac vecina brakova propadne 
- River_isle
a znate sta, mogu ja razumjeti da muskarci sporije sazriveaju ali brak je nesto ozbiljno, ne iz razloga sto eto potpises tamo nesto i djelis imovinu - nego djeca ljudi dragi. meni nisu muskarci jednostavno jasni kako mogu svjesno stetiti vlastitom potomstvu. omalovazavanje zena i nekako mogu prihvatiti, ebo nas patrijarhat toliko godina pa je postao genetskim kodom - tesko se mijenja, ali stetiti svojoj djeci kroz brak je uzas. joj jesma danas nesto ljuta pa se na ovoj temi iskali
sorry
-
belay_djecko
Imaj na umu da je ljepota prolazna... ali isto tako da je i ružnoća vječna

-
skojotovski
#83 Re: Sta vam je vaznije u braku...
mozda je rjesenje u trecojFiore wrote:Imam problemcic i nikako da se odlucim..
Pitam se sta bi po vama bilo vaznije u braku.. ljepota.,sex uzitak.,sve sto ide uz to.. ili pak obrazovan partner,sigurica zaposlenje.,
Vodim paralelno 2 veze i podjela je upravo razlog svemu..
JBG osjecam se ko materijalista kad razmisljam ovako.. ali ljubav cesto boli.. kad uzmem sve faktore danasnje u obzir ostajem zbunjen..Kad tome dodam i rodbinske predrasude koje znaju cesto uletit u moje polje..
Inteligencija i ljepota neidu nikako zajedno..a naci sredinu..pravo tesko..ma najradije u tom trenutku da me nema.. boli glava.
Znam iz iskusuva drugih da nakon braka od 10-ak godina pocne se lomit porodica.,djeca ispastaju.. a zasto? Sve zbog braka na baterije..
Mozda tusim ali izvinite...Izvinjavam se na pravopisnim greskama....
-
skojotovski
a i petlu vrijeme ide....belay_djecko wrote:Imaj na umu da je ljepota prolazna... ali isto tako da je i ružnoća vječna
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#86 Re: Sta vam je vaznije u braku...
ne idu se pise odvojenoFiore wrote:Inteligencija i ljepota neidu nikako zajedno......
ne idu kad izlazis negdje na meso i muziku
nije tacno da nema lijepih i inteligentnih djevojaka
- Bonnie-Clydova mala
Dogovor kuću gradiRiver_isle wrote:u braku je samo jedna stvar bitna - DOGOVOR. poznajem par koji je u braku skoro 20 godina i sve savrseno funkcjonice - prelijepa kuca, krediti koji se zajedno otplacuju, dvoje prekrasne lijepo odgojene djece... a zasto? jer su u startu imali dogovor sta njoj smeta ili bi predstavljalo problem a sta njemu. za tih 20 godina ni jedno od njih dogovor nije prekrsio i brak je cvrst. godine su ucinile svoje, ljepota je prolazna i boje su manje vise ostarili ali kad se pogledaju vidite naprostu tu ljubav. ako vec imas priliku da biras izaberi onoga ko je spreman na dogovor, na kompromis i kad se nesto porjeckate nece u ljutnji poreci dogovoreno - nije bitna ni ljepota, ni inteligencija - bitno je smao razumjevanje, ono cini brak trajnim, savrsenim itd.
- Bonnie-Clydova mala
Još da dodam, kad to oboje žele. A kad jedno ne želi ili nije sigurno šta želi, drugo treba dizat sidro i tražiti novu luku. Mučne rasprave i pokušaji su gubljenje vremena...
-
skojotovski
fiore, gdje nestade? da mu ne dohakase 
- zauzeto
PotpisujemBonnie-Clydova mala wrote:Ti ustvari ne volis ni jednu od njih dvije, voliš samo sebe.
A da volis i jednu od njih, ne bi imao 2 veze i ne bi rješenje tražio na forumu.
Egoista si i ni sa jednom od njih dvije nećeš biti sretan.
-
amrino
#92 Re: Sta vam je vaznije u braku...
Kakav brak covjece- pa ti si vec spreman za razvod!Fiore wrote:Imam problemcic i nikako da se odlucim..
Pitam se sta bi po vama bilo vaznije u braku.. ljepota.,sex uzitak.,sve sto ide uz to.. ili pak obrazovan partner,sigurica zaposlenje.,
Vodim paralelno 2 veze i podjela je upravo razlog svemu..
JBG osjecam se ko materijalista kad razmisljam ovako.. ali ljubav cesto boli.. kad uzmem sve faktore danasnje u obzir ostajem zbunjen..Kad tome dodam i rodbinske predrasude koje znaju cesto uletit u moje polje..
Inteligencija i ljepota neidu nikako zajedno..a naci sredinu..pravo tesko..ma najradije u tom trenutku da me nema.. boli glava.
Znam iz iskusuva drugih da nakon braka od 10-ak godina pocne se lomit porodica.,djeca ispastaju.. a zasto? Sve zbog braka na baterije..
Mozda tusim ali izvinite...Izvinjavam se na pravopisnim greskama....
-
Lutkicaaaaa!
#93 Sta vam je vaznije od braka?
Hmm, pa treba na sve misliti, nije lako "vezati se" za nekog... Da je to tako jednostavno, svi bi bili sretni i zadovoljni... Treba naci pravu osobu, bar po mom misljenju i takodjer treba stvoriti neke uvjete za brak... Pozeljno da oboje radite i to, nije to da gledam samo korist... Nego ipak se od neceg treba zivjeti... Ipak je vaznije od svega naci "osobu" koja ce te voljeti, postovati... Ali eto... Sve u svoje vrijeme 
- River_isle
Sa stanovista "slobodnjaka" zanima me misljenje udatih/ozenjenih da li je zaista brak = ljubav. Smatram, a slobodno me ubjedite u suprotno, da stabilan, sretan , ispunjen bracni zivot ne cini ljubav. -postoje mnoge druge stvari bitnije od toga da nekoga volite - buditi se svako jutro pored nekoga, prihvatiti njezine/njegove navike - iz ljubavi cete ih trpiti neko vrijeme, mozda se i naviknuti ali kad-tad dodje period kada to nije dovoljno.
U takvim brakovima cesta je situacija da prevara s muske strane starta kad zena vise nema "volje" da drzi do sebe jer vjerute sve i jedna je u zabludi ako misli: eh udala sam se, sad je moj i mogu pored njega hodat nenasminkana ili leci u ofucanoj pamucnoj pidjami -POGRESNO. S druge strane zenska nevjera zapocinje najcesce jer je muz ne primjecuje, ne udjeljuje joj komlimente - ne osjeca se pozeljnom, lijepom i sl - pa nadje prvog koji jos se nasmijesi, pohvali njezin izgled, novu frizuru itd.
U takvim brakovima cesta je situacija da prevara s muske strane starta kad zena vise nema "volje" da drzi do sebe jer vjerute sve i jedna je u zabludi ako misli: eh udala sam se, sad je moj i mogu pored njega hodat nenasminkana ili leci u ofucanoj pamucnoj pidjami -POGRESNO. S druge strane zenska nevjera zapocinje najcesce jer je muz ne primjecuje, ne udjeljuje joj komlimente - ne osjeca se pozeljnom, lijepom i sl - pa nadje prvog koji jos se nasmijesi, pohvali njezin izgled, novu frizuru itd.
-
Any
River_isle wrote:Sa stanovista "slobodnjaka" zanima me misljenje udatih/ozenjenih da li je zaista brak = ljubav. Smatram, a slobodno me ubjedite u suprotno, da stabilan, sretan , ispunjen bracni zivot ne cini ljubav. -postoje mnoge druge stvari bitnije od toga da nekoga volite - buditi se svako jutro pored nekoga, prihvatiti njezine/njegove navike - iz ljubavi cete ih trpiti neko vrijeme, mozda se i naviknuti ali kad-tad dodje period kada to nije dovoljno.
brak ti je jarane samo jedna obaveza manje
nemoras curicu vozit kuci kad joj mama kaze