vec je "zrtva zivota" neko ko je ulozio 11 godina u vezu(kao da je i brak) i pisi propalo, u godinama kojim jeste ima opciju da rodi sad ili vjerovatno nikad,vec je trudna i zeli dijete1906 wrote:HAVANA wrote:Nikad ali bas nikad ne znas i ne mozes predvidjeti sta zivot nosi...
Sta bi ucinili onda vi, koji sve tako brizljivo planirate i pregledate... pa cak i genetski materijal...Sta bi ucinili recimo na mjestu jedne od mojih prijateljica koja je imala super zivot do rata a tada pocinje...otac je umro,zivi sa sestrom i majkom...sestra odlazi sa momkom-muzem,zatrudni...mudonja je napusta jer on je kao veliki slinaMu a ona druge vjere...radja se prelijepa curica koju on nikada ne dolazi ni vidjeti,mada zivi i dalje u ovom gradu(jebo on mater svoju)...poslije nekog vremena sestra umire od raka...poslije nekog vremena umire i majka...ona ostaje sama sa curicom i jednom platom...Svi njeni planovi...sve ono sto je mislila i zelila...su pali u vodu...
Ona radi i zivi...mala je sada upisala srednju...divno dijete...
Kako bi postupili ovi sto broje i mjerkaju?
Lako je tudjim qrcem gloginje mlatit...treba vako,treba nako...nemas pojma dok ti se ne desi...
A i ova hadzinicina...treba roditi ako joj se radja...mudonja je svakako pakshu...obicni...
ajmo stavit sestru u prvi plan - ok kod nje se desilo da je vjerovala da ce sve biti ok s tim njenim - valjda, ne znamo detalje - pa je taj ispao los
elem -sta bi to dijete da nije bilo ove tvoje poznanice
- tata je napustio - mama dobila rak
al srecom ima tetku
sta sa djece koja nemaju tetke koje bi ostale uz njih - a u startu nemaju oba roditelja
a sto se tice poznanice, to po meni nije ni blizu ista situacija kao kad radjas sebi dijete
nego je to zrtva zarad humansti, (zarad porodice, zarad osobe koju vec poznaje i koju voli s kojom ima odnos, tj te djevojcice) i ta zrtva je nastala nizom nekih nepredvidivih dogadjaja
i nije je ona birala slobodno - nego je zivot nametnuo
(recimo - zivot je igrao na kartu emotivnosti i vezanosti i obaveze prema sestri i prema jedinom preostalom clanu familije)
ja nemam dilemu