Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dragma wrote: ↑17/10/2024 19:19
Danas, kod uličnih prodavaca, slučajno naletih na nastavak knjige "Mi djeca sa kolodvora Zoo". Nisam ni znao da postoji.
dragma wrote: ↑17/10/2024 19:19
Nisam ni znao da postoji.
bila je udarna na kioscima tamo negdje 2015.
Džaba, fakat je nikad prije nisam nigdje vidio niti sam znao da je napisana.
Na trafikama sam uglavnom viđao djela od Agate Kristi, jednom prilikom sam kupio jednu, Misteriozni gospodin Kvin.
puno sam više očekivao, došao do neke 65. stranice nekako mi djeluje kao neka skripta sa puno podnaslova gdje nema ništa upečatljivo nego već 100 puta prežvakane teme kao "okruži se dobrim ljudima pa će ti biti bolje" , "sredi svoju sobu pa sređuj život" i 100 takvih ideja i tema...
da je nisam iskeširao davno bih odustao, ali daću joj fore još do 100.stranice
za razliku od "atomskih navika" koje su puno vrijednije i masu zanimljivih informacija koje prije nisam znao i inovativniji pristup "sređivanju života" puno bolja knjiga
dobra je i "4 sporazuma sa samim sobom" don miguel ruiz , onako knjižica koja se srkne u 2-3 dana laganica
sta reci koju posluku porati kome
ovo sam citao 2018 trebalo mi je čak 37 dana da pročitam 600-ak stranica
ali nikada nisam nabavio Olimp pa sam naravno sve zaboravio do danas
osim da sam uzivao
kako je carobna razbila monopol za nenabavljivo ispod 150 km laguna izdanje olimpa kupio sam carobnu knjigu
uglavnom olimp je jos debli
nema meni bez 3 mjeseca
uglavnom sad sam spremniji jer sam procitao 150 stranica ilijade dva puta sazetak ilijade od Roberta Grevsa i nabavio sazeto izdanje ilijade i odiseje
Prošlost je postala budućnost koja će uskoro postati prošlost.
Trojanski rat besni na obroncima planine Olimpus Mons na Marsu. Rat nadgledaju Zevs i njegova besmrtna porodica, kao i profesor Tomas Hokenberi poreklom iz XXI veka. I on ima ulogu u bespoštednim ličnim ratovima koje međusobno vode osvetoljubivi bogovi i boginje.
Na Zemlji nekolicina preostalih ljudskih bića daje se u potragu za izgubljenom prošlošću i užasnom istinom, dok se četiri svesne mašine otiskuju iz svemira oko Jupitera ne bi li istražile i, možda, uništile potencijalno katastrofalne emisije koje se odašilju sa planinskog vrha desetinama kilometara iznad površine Crvene planete.
Nakon izuzetnog Speva o Hiperionu, Simons se nagrađivanim ciklusom sastavljenim od romana Ilion i Olimp vraća tematici koja ga je ustoličila kao jednog od najvažnijih pisaca naučne fantastike i ponovo nam nudi vrhunsku umetničku viziju budućnosti.
Procitao...dobar sam svaka mi cast
Manje od 37 dana