Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
medvjed23 wrote: ↑01/08/2023 13:20
Ja prije koju sedmicu vršljo među policama biblioteke i vidio par epizoda Dylana Doga. Otada i mene vuče želja da se vratim štivu koje sam listao u djetinjstvu.
Nego, gdje nam je autorica citiranog posta? Bez nje forum nije isti. Znala je donijeti i svuda rasuti naramak vedrine.
Evo me, medo, bila u guzvi oko selidbe. Dokle si ti sa poezijama, krcka li se sta?
Glede stiva iz djetinjstva, pocela sam citati Harry Pottera.
Kazu da ga tri puta u zivotu treba procitati: kao mali kada naucimo citati i pisati, kao odrasli dok se trazimo i formiramo i kao roditelj kada se sve kockice sklope. Ja sam propustila citanje u djetinjstvu tako da startam iz naprednije faze zivota.
Moja poezija se uvijek krčka i to na osebujne načine. Trudim se njegovati raznolikost tema i senzibiliteta. Pa tako, ako napišem pjesmu o depresiji, iduća će biti o melanholiji. Naredna o pesimizmu. Pa onda jedna o defetizmu. Itd. Itd. Raznolikost, dakle, prije svega!
Elem, na temu...
Ovih dana čituckam stihove Ilije Ladina. Takođe, nastavljam nizati knjige Džona Fantea. Jako mi prija njegov stil i sve.
Procitah ovu knjigu, ne sadrzi nista revolucionarno ali ono o cemu pisac pise je dobro da se zapitamo sta radimo u nasoj svakodnevnici i kakva ocekivanja imamo od zivota
Upravo završio - Mostar moj grad, prva od šest knjiga.
Uređeno od Hamice Ramića, ovo djelo predstavlja zbir tekstova različitih autora koji žive u Mostaru ili su značajan dio svog života proveli u gradu na Neretvi.
"Mostar - moj grad" čitaocima daje informacije o "onome što bi svaki Mostarac trebao znati" - poznatim ličnostima, važnim dešavanjima u istoriji grada, Veležu...
Neki autori po mom mišljenju imaju previše sentimentalnosti i previše guraju svoje subjektivne osjećaje u prvi plan. Ipak, svidjela mi je se knjiga i planiram da pročitam i idući dio.
Procitah ovu knjigu, ne sadrzi nista revolucionarno ali ono o cemu pisac pise je dobro da se zapitamo sta radimo u nasoj svakodnevnici i kakva ocekivanja imamo od zivota
Sasvim ok knjiga. Ko sto kazes nista spektakularno, ali vrijedi je procitati.
i meni je bio dobar, nedavno završila......Šta ti preporučuješ gandalfe?
Najljepsa prica je i nezavrsena, pa ne znam hoces li da procitas dvije knjige i onda ostatka zivota cekas na trecu. Pricam o Patrick Rothfussu i The Kingkiler Chronicle.
A ako te zanimaju zavrsene triologije ili serijali, toplo ti preporucujem sve od Michael J. Sullivana (samo pazi na raspored citanja, ne mora nuzno ici kako su knjige napisane, mislim da je bolje ako se hronoloski cita.
Onda normalno, ima Robert Jordan i The Wheel of Time, Scott Lynch i Gentleman Bastards, te mozda jos Brandon Sandersona i The Stormlight Archive.
GandalfSivi wrote: ↑19/09/2023 15:45
Najljepsa prica je i nezavrsena, pa ne znam hoces li da procitas dvije knjige i onda ostatka zivota cekas na trecu. Pricam o Patrick Rothfussu i The Kingkiler Chronicle.
A ako te zanimaju zavrsene triologije ili serijali, toplo ti preporucujem sve od Michael J. Sullivana (samo pazi na raspored citanja, ne mora nuzno ici kako su knjige napisane, mislim da je bolje ako se hronoloski cita.
Onda normalno, ima Robert Jordan i The Wheel of Time, Scott Lynch i Gentleman Bastards, te mozda jos Brandon Sandersona i The Stormlight Archive.
ooo hvala, hvala
i samo da dodam da mi je Joe Abercrombie top što se tiče fantazija...upravo zbavila i treću knjigu iz zadnje trilogije - Doba ludosti...jedva čekam ako se neko odluči za čitanje, najbolje krenuti redom, jer, koliko god se mogu čitati zasebno, nastavljaju se hronološki, likovi i radnje iz prethodnih se spominju, i tako dalje, i tako dalje...