NDH je bila saveznica Reicha, potpisnica Trojnog pakta. Srbija je bila nemačka okupaciona zona kao Poljska, severna Francuska, delovi SSSR. Što za posledicu ima da su Jevreje u NDH ubijale ustaše a u Srbiji, Poljskoj i Rusiji Nemci.The 51st State wrote:ndh prema srbima, romima i komunistima, srbija prema romima, jevrejima i komunstima, ne vidim razliku.Martinez_ wrote:The 51st State wrote:tako ti nikolaja prepodobnog? samo jos reci da ljotic i nedic cekase saveznike da se iskrcaju...i na koji nacin ih to amnestira to sto su samo pomagali i pruzali ruku nacistima, u kontekstu istrebljenja?
Ne amnestira ih od kolaboracije niti nacizma već prosto kad se u regionu utrkuju relativizatori NDH koji Holokaust stavljaju na teret državi Srbiji i Srbima, to iziskuje oštar odgovor i upoznavanje sa elementarnim činjenicama.
i ndh i srbija su bili nacisticki provizorij.
Šta su genocidašima cionisti?
-
Martinez_
#51 Re: Šta su genocidašima cionisti?
-
The 51st State
#52 Re: Šta su genocidašima cionisti?
pro forma, sustinski u srbiji je drzavni aparat funkcionisao u punom kapacitu pod kontrolom nijemaca naravno, tako da dzaba peres....
Last edited by The 51st State on 03/01/2014 12:19, edited 1 time in total.
-
flexibila
#53 Re: Šta su genocidašima cionisti?
The 51st State wrote:ndh prema srbima, romima i komunistima, srbija prema romima, jevrejima i komunstima, ne vidim razliku.Martinez_ wrote:The 51st State wrote:tako ti nikolaja prepodobnog? samo jos reci da ljotic i nedic cekase saveznike da se iskrcaju...i na koji nacin ih to amnestira to sto su samo pomagali i pruzali ruku nacistima, u kontekstu istrebljenja?
Ne amnestira ih od kolaboracije niti nacizma već prosto kad se u regionu utrkuju relativizatori NDH koji Holokaust stavljaju na teret državi Srbiji i Srbima, to iziskuje oštar odgovor i upoznavanje sa elementarnim činjenicama.
Nema dalje, kad se sabere 2 i 2 dodje se do zakljucka da se ndh ne razlikuje od srbije sto se tice drugog svjetskog rata.
-
Martinez_
#54 Re: Šta su genocidašima cionisti?
flexibila wrote: Nema dalje, kad se sabere 2 i 2 dodje se do zakljucka da se ndh ne razlikuje od srbije sto se tice drugog svjetskog rata.
Možda da umesto NDH koristiš naziv Hrvatska i Bosna?
-
Martinez_
#55 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Ne, to je suština koja ne dopušta takvu relativizaciju. Jasenovac je hrvatski logor, Aušvic i Sajmište su nemački a ne poljski i srpski.The 51st State wrote:pro forma, sustinski u srbiji je drzavni aparat funkcionisao u punom kapacitu pod kontrolom nijemaca naravno, tako da dzaba peres....
- madner
#56 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Pro forma, Srbija je bila okupirana do 1.9.1941. Tog dana je Nedic proglasio drzavu Srbiju.
Za razliku od Poljske, koja nikad nije dala kvislinga
-
flexibila
#57 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Uvijek kada ponestane argumenata i kad se lazi nemogu plasirati, onda se lopta prebacuje dalje od sebe.....Tema nije ndh ili Bosna vec .....Martinez_ wrote:flexibila wrote: Nema dalje, kad se sabere 2 i 2 dodje se do zakljucka da se ndh ne razlikuje od srbije sto se tice drugog svjetskog rata.
Možda da umesto NDH koristiš naziv Hrvatska i Bosna?
http://www.klix.ba/forum/sta-su-genocid ... 19638.html
- madner
#58 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Mislim kada se vec cetnici rehabilitiraju treba stati i iza svih djela.
-
Martinez_
#59 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Što znači da vojna uprava napušta Srbiju a Srbija dobija državnost?madner wrote:Pro forma, Srbija je bila okupirana do 1.9.1941. Tog dana je Nedic proglasio drzavu Srbiju.
- BHCluster
#60 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Mislo sam da necu morati ali sam pogrijesio...

I naravno...

I naravno...

-
flexibila
#61 Re: Šta su genocidašima cionisti?
madner wrote:Pro forma, Srbija je bila okupirana do 1.9.1941. Tog dana je Nedic proglasio drzavu Srbiju.
Hajmo @martinez procitati i dobro razmisliti....
- BHCluster
#62 Re: Šta su genocidašima cionisti?
The 51st State wrote:ndh prema srbima, romima i komunistima, srbija prema romima, jevrejima i komunstima, ne vidim razliku.Martinez_ wrote:The 51st State wrote:tako ti nikolaja prepodobnog? samo jos reci da ljotic i nedic cekase saveznike da se iskrcaju...i na koji nacin ih to amnestira to sto su samo pomagali i pruzali ruku nacistima, u kontekstu istrebljenja?
I da ne zaboravimo muslimane...
Genocid nad Muslimanima, 1941-1945 by Vladimir Dedijer, Antun Miletić
... reda radi.
-
Martinez_
#63 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Šteta što toliko nabacanih parola (h)istoriju ne mogu promeniti 
-
mezzo95
#64 Re: Šta su genocidašima cionisti?
ndh prema srbima, romima i komunistima, srbija prema romima, jevrejima i komunstima, ne vidim razliku.
i ndh i srbija su bili nacisticki provizorij.[/quote]
NDH je bila saveznica Reicha, potpisnica Trojnog pakta. Srbija je bila nemačka okupaciona zona kao Poljska, severna Francuska, delovi SSSR. Što za posledicu ima da su Jevreje u NDH ubijale ustaše a u Srbiji, Poljskoj i Rusiji Nemci.[/quote]
S tim sto je bradata bratija preduhitrila malo nEmce u istrebljivanju jevreja, i nemoj se praviti da to ne znas
i ndh i srbija su bili nacisticki provizorij.[/quote]
NDH je bila saveznica Reicha, potpisnica Trojnog pakta. Srbija je bila nemačka okupaciona zona kao Poljska, severna Francuska, delovi SSSR. Što za posledicu ima da su Jevreje u NDH ubijale ustaše a u Srbiji, Poljskoj i Rusiji Nemci.[/quote]
S tim sto je bradata bratija preduhitrila malo nEmce u istrebljivanju jevreja, i nemoj se praviti da to ne znas
-
flexibila
#65 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Mi smo toga svjesni i vidimo da podvaljivanje ne prolaziMartinez_ wrote:Šteta što toliko nabacanih parola (h)istoriju ne mogu promeniti
I mnogo nam je drago sto si svjestan da laz, nikad ama bas nikad nece postati istina.
- BHCluster
#66 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Pa takvi vam kroje historiju, a vi onda mislitie da je to cinjenica.Martinez_ wrote:Šteta što toliko nabacanih parola (h)istoriju ne mogu promeniti
-
Martinez_
#67 Re: Šta su genocidašima cionisti?
mezzo95 wrote:
Ja ne znam, ne znaju ni oni iz Wiesenthal centra. Da li bi podelio sa nama ta saznanja ko je, gde i kada ubijao Jevreje pre vojnika Wehrmachta i pripadnika SS u Srbiji?
-
Martinez_
#68 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Da, samo ''vi'' i niko više na cijeli svijet.flexibila wrote:Mi smo toga svjesni i vidimo da podvaljivanje ne prolaziMartinez_ wrote:Šteta što toliko nabacanih parola (h)istoriju ne mogu promeniti![]()
I mnogo nam je drago sto si svjestan da laz, nikad ama bas nikad nece postati istina.
- BHCluster
#69 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Martinez_ wrote:Da, samo ''vi'' i niko više na cijeli svijet.flexibila wrote:Mi smo toga svjesni i vidimo da podvaljivanje ne prolaziMartinez_ wrote:Šteta što toliko nabacanih parola (h)istoriju ne mogu promeniti![]()
Sta bi nestalo ti fikcije???
-
flexibila
#70 Re: Šta su genocidašima cionisti?
Martinez_ wrote:mezzo95 wrote:
Ja ne znam, ne znaju ni oni iz Wiesenthal centra. Da li bi podelio sa nama ta saznanja ko je, gde i kada ubijao Jevreje pre vojnika Wehrmachta i pripadnika SS u Srbiji?
Za vreme vladavine Ministarskog saveta na čijem čelu je bio Milan Nedić, Jevrejska zajednica Srbije izgubila je 84% svojih članova, koji su opljačkani, ponižavani, maltretirani, zatvarani, bestijalno mučeni i na kraju deportovani u logore smrti, gde su zverski ubijeni. Milan Nedić, kao i svi članovi Ministraskog saveta, je 1942. godine potpisao uredbu kojom se opljačkana imovina Jevreja Srbije proglašava imovinom srpskog naroda.
http://www.e-novine.com/srbija/vesti/42 ... Nedia.html
@martinez, da cujemo sta velis......
Last edited by flexibila on 03/01/2014 13:05, edited 1 time in total.
-
Martinez_
#71 Re: Šta su genocidašima cionisti?
BHCluster wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nema fikcije, samo puke činjenice o WW2 koju nažalost vi zamenjujete praznim parolama. E ja te parole ne poznajem baš najbolje, to vam priznajem.
-
Martinez_
#72 Re: Šta su genocidašima cionisti?
flexibila wrote:Martinez_ wrote:mezzo95 wrote:
Za vreme vladavine Ministarskog saveta na čijem čelu je bio Milan Nedić, Jevrejska zajednica Srbije izgubila je 84% svojih članova, koji su opljačkani, ponižavani, maltretirani, zatvarani, bestijalno mučeni i na kraju deportovani u logore smrti, gde su zverski ubijeni. Milan Nedić, kao i svi članovi Ministraskog saveta, je 1942. godine potpisao uredbu kojom se opljačkana imovina Jevreja Srbije proglašava imovinom srpskog naroda.
http://www.e-novine.com/srbija/vesti/42 ... Nedia.html
Bravo!
Komesarska uprava konfiskuje imovinu. Eto, makar nešto kad već nema istrebljenja. A ni države Srbije.
P.S. jesam li ja negde tvrdio da nije bilo kolaboracije? Svašta!
-
suncokret10
#73 Re: Šta su genocidašima cionisti?
pa naravno, ali zato dobro poznaješ 'rabru bitku i pobjedu na kosovu, 46 genocida nad srbima, ugroženost, bacanje lavovima i sl.Martinez_ wrote:BHCluster wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nema fikcije, samo puke činjenice o WW2 koju nažalost vi zamenjujete praznim parolama. E ja te parole ne poznajem baš najbolje, to vam priznajem.
“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
-
Martinez_
#74 Re: Šta su genocidašima cionisti?
suncokret10 wrote:pa naravno, ali zato dobro poznaješ 'rabru bitku i pobjedu na kosovu, 46 genocida nad srbima, ugroženost, bacanje lavovima i sl.Martinez_ wrote:BHCluster wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
“Mi Srbi lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tudju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urodjene inteligencije. Lažemo stvaralacki, maštovito, inventivno.”
Ne poznajem. Ti poznaješ kad i gde su Srbi i država Srbija ubijali Jevreje? Ako već Hajnal ne zna, ti možda znaš
-
flexibila
#75 Re: Šta su genocidašima cionisti?
@Martinez.
najvjerovatnije da je nedic bio Eskim i premijer Grenlanda
najvjerovatnije da je nedic bio Eskim i premijer Grenlanda