Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
samo gost wrote:
Nemoj se tako brzo odricati ove musake.... Nisam odavno napravila musaku, dobro me podsjeti...
Ma ja u subotu pravila spagete bolonjeze i ostalo mi sosa. Napravila malu serpu spageta i duplo vecu sosa
I kontam jucer sta bi mogla i sjetim se musake. Super ispala!
E, da.....malo sam prokuhala krompir prije nego sto sam ga slozila u tepsiju. I na kraju se sve to nekako stopilo zajedno i bilo mmmmm!!!
Mada bi ja za one dagnje dala puno vise od musake!
Trebam pomoc.. Hitno mi je potreban recept za bijeli sos.. Jeo sam u FAN pilecu salatu i sos je dobar.. Pa bi molio nase vrijedne i dobre kuhare i kuharice da pomognu s jednim receptom
Irm@ wrote:@sva imena su zauzeta: ja sam jednom napravila Kentucky piletinu i otada je uvijek pravim na taj nacin preukusna je
inace..danas mmm najukusnija torta u svemiru
kako mocno izgleda...
Je li ima negdje recept ove torte....nova sam pa mi se neda iscitavati 316 stranica foruma, a izgleda mi fenomenalnoooooooooo i ukusno....hvalaaaa
Irm@ wrote:@ghita: kiflice su odlicne!
@sva imena su zauzeta: nisam stavljala recept..evo recepta http://valivolitorte.blog.hr/2008/12/16 ... torta.html ALI posto moji ne vole bijelu cokoladu ja sam bijeli fil napravila s gustinom i mlijekom i mislim da je ta verzija ukusnija..a ako procitas komentare za ovu tortu vidjet ces neku zavrzlamu oko ovog crnog fila.. i stvarno ima neki problem (jer se slatko vrhnje tako "stegne" kad mu se doda cokolada bude skoro kao sladoled pa ga je skoro pa nemoguce nanijeti na bijeli fil) helem onda sam ja morala na pari malo otopiti "sladoled" da bih ga mogla nanijeti.. ugl preporucujem da se vrhnje ne umuti jako cvrsto da bi kad mu se doda cokolada bilo "normalno" inace torta je stvarno wooow
evo link za tortu
inaće i ja sam je pravila i jako je ukusna, samo sam i ja imala problema sa bijelim filom. jedva je nekako izašao na kraju da na nešto liči.
Ova torta je stvarno preukusna, ali je recept nekako nedovršen i na njemu treba još raditi. Koristila mi je ideja @sva imena su zauzeta da se obje kreme prave po receptu za ganache kremu. Međutim to nije u potpunosti riješilo problem krema. Skontala sam da ću sljedeći put u crni fil staviti manje čokolade (jer je sad taj fil bio pregust, jedva se razmazivao) a u bijeli više jer se bijela čokolada teže zgušnjava. Zbog toga sam kad sam pravila ovu tortu prvo morala stavljati crni pa bijeli fil, pa se vizuelno taj crni fil stopio sa korom. Ipak, ne treba odustati dok se ne nađu prave mjere jer je zaista okus vrhunski.
meni je ova torta isto preukusna, pogotovo kad prenoći. ja nisam imala tih problema sa korom jer sam pratila savjet od čini mi se @irma da blaže umutim kremu prine nego dodam čokoladu kako se ne bi bila pregusta.
evo kako je moja izgledala (u davno svršenom pojedenom vremenu )
torta je odlicna..problem su filovi...kao sto sam vec rekla nisam pravila sa bijelom cokoladom jer moji ukucani istu ne vole pa sam pravila fil sa gustinom i on mi je super bio ali ovaj crni..definitivno treba praviti kao ganache a mislim da ne treba stavljati manje cokolade jer ce preovladati vrhnje onda...i obavezno nam slicicu postavi
Sta je ovo sa ovim forumom nekad mogu da udjem a nekad nemogu kaze da mi je nick blokiran...a to mi se cesto desava i cak mi je kompjuter blokiran pa tako da nemogu ni vidjeti sta postavljaju druge kuharice...stvarno nisam sretna sa forumom kao sto sam prije bila...ovako moram da odem kod prijatelja da vidim sta ima novo na sa-x....
irma tora izgleda super i bas sam je planirala da napravim dragom za rodjendan pa ako ti nije mrsko da mi das neke mjere kako pravis kremu sa gustinom i mljekom jel stavis pra kas na nekoliko ml mljeka ili????
unaprijed hvala
Last edited by sjatkamala on 21/03/2010 19:16, edited 1 time in total.
@sjatka mala: 500 ml mlijeka, 50 g gustina, 2 kasike secera - pa kad se ohladi izmixaj smjesu sa 100 g margarina i to je to..i obavezno slicica
a ja sam jucer pravila vrtuljke
Last edited by Irm@ on 21/03/2010 19:47, edited 1 time in total.