puretina sa gljivama i povrce na pari
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- BarbaDue
- Posts: 63358
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#50328 Dobre ( u kuhinji ) vibracije:)))
...a ja bi ipak rekao dobre u kuhinji kombinacije.
Jedna od mojih, koje često na brzake konzumiram, tuna, šećerac i pomidor
Hvala što će te i vi predložiti svoje
Jedna od mojih, koje često na brzake konzumiram, tuna, šećerac i pomidor
Hvala što će te i vi predložiti svoje
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#50329 Re: Dobre ( u kuhinji ) vibracije:)))
ili .. 'chudne'..
- BarbaDue
- Posts: 63358
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#50330 Re: Dobre ( u kuhinji ) vibracije:)))
Može se i tako reći. Mada za mene dobra, zato i preporuka. Možda se ipak nekome svidi.
Za mene je osnovna kombinacija tuna i paradajz...ostalo se može dodavati po želji.
Za mene je osnovna kombinacija tuna i paradajz...ostalo se može dodavati po želji.
- Euphoria
- Posts: 10638
- Joined: 15/11/2018 23:40
- Location: Samo drsko na fin način!
- Euphoria
- Posts: 10638
- Joined: 15/11/2018 23:40
- Location: Samo drsko na fin način!
- Digla_da_kreci
- Posts: 4437
- Joined: 01/05/2010 19:03
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#50334 Re: Dobre ( u kuhinji ) vibracije:)))
Interesantno. mom ukusu nikako ne godi . riba iz konzerve s paradajzom(svjezim).. probala.
.. mada . npr. druge ribe . pripremljne u sosu od paradajza, je sasvim neshto drugo..
.. mada . npr. druge ribe . pripremljne u sosu od paradajza, je sasvim neshto drugo..
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#50335 Re: Dobre ( u kuhinji ) vibracije:)))
Omiljena
~~~
~~~
- BarbaDue
- Posts: 63358
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#50336 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
P.S. šta mi koji qrac brišeš temu!?!?!?!
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
-
- Posts: 25826
- Joined: 11/10/2008 21:45
#50339 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Potopila grah, znači sutra ima obojica da rafalno pucaju
- Toto
- Posts: 8107
- Joined: 21/04/2009 11:09
- Location: 38° 26′ 55″ N, 122° 42′ 17″ W
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#50341 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
i za ribu cakija
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#50342 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
... neche riba negodovati
- GandalfSivi
- Posts: 18296
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
- Lily1234
- Posts: 7442
- Joined: 16/08/2019 16:21
- Location: Tu i tamo...
#50345 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
@Loo
Perfektni!
Perfektni!
-
- Posts: 25826
- Joined: 11/10/2008 21:45
-
- Posts: 4672
- Joined: 01/07/2006 12:59
#50347 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jabuku brate
- Snake Eyes
- Posts: 5190
- Joined: 12/04/2013 14:02
#50348 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kikiriki puter, pika li se?
-
- Posts: 25826
- Joined: 11/10/2008 21:45
#50349 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ti pravio?
Isto bijela Linolada.
Isto bijela Linolada.
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50432
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#50350 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Stalno se vracam na ovu sliku kolaca sa jabukama.
Sta je ovo
nvm
nasla recept
Spoiler
Show
Ovsena pita/kolac/torta od jabuka
200 gr ovsenih pahuljica; 4 jaja; 3-4 kašike zaslađivača* ili 80gr šećera; 1 kašika ekstrakta vanile; 150 gr suhih kajsija; 100 gr brusnica; 50 ml ruma* ili likera; 4 jabuke; 3 kašike kukuruznog škroba (maizena); 5 kašika biljnog ulja; 1 kašičica praška za pecivo; 1 kašičica cimeta; 200gr oraha
Zobene pahuljice sitno samljeti (ne od jednom).Jaja sa zaslađivačem/ šećerom i ekstraktom vanilije dobro umutiti dok se šećer/zamjena potpuno ne otopi. Pomješati sa sitno mljevenim ovsenim pahuljicama.Ostaviti 15 minuta. Kajsije nasjeckati krupno ili sitno (po želji) i ostaviti da se zajedno sa brusnicama namaču u rumu/likeru 15 minuta.
Jabuke oguliti, odstraniti jezgru i narezati na kriške, pomješati sa kukuruznim škrobom. Pomiješti smjesu ovsenih pahuljica sa uljem (dobro promiješati). Dodati prašak za pecivo i dobro promješati. Zatim umiješati cimet. Na suhoj tavi rostirati orahe, pa ih krupno isjeckati.
Tepsiju prečnika 20 cm / 8 inča obložitit sa papirom za pečenje. Podmazati biljnim uljem. Staviti 1/2 dijela tijesta, zatim 1/2 oraha i na to 1/2 jabuka. Zatim kajsije i brusnice (ne cjediti). Dodati ostatak smjese, pa opet jabuke i na kraju idu orasi. Lagano pritiskati/ravnati kašikom.Ubaciti u u zagrijanu rernu (kod mene na 170) ca. 60 minuta ili dok ne bude gotovo (čačkalicom bocnuti).
* ja sam koristio steviju i rum
Ukus i miris je bio dobar samo su mi jabuke na ovaj nacin bile posuhe. Drugi put ih ili zapecem ili malo prokuham. Isto tako pahuljice brzo "popiju" tecne sastojke pa se treba drzati vremena u receptu.Za prvi put je okej. Drugi put jos bolje
200 gr ovsenih pahuljica; 4 jaja; 3-4 kašike zaslađivača* ili 80gr šećera; 1 kašika ekstrakta vanile; 150 gr suhih kajsija; 100 gr brusnica; 50 ml ruma* ili likera; 4 jabuke; 3 kašike kukuruznog škroba (maizena); 5 kašika biljnog ulja; 1 kašičica praška za pecivo; 1 kašičica cimeta; 200gr oraha
Zobene pahuljice sitno samljeti (ne od jednom).Jaja sa zaslađivačem/ šećerom i ekstraktom vanilije dobro umutiti dok se šećer/zamjena potpuno ne otopi. Pomješati sa sitno mljevenim ovsenim pahuljicama.Ostaviti 15 minuta. Kajsije nasjeckati krupno ili sitno (po želji) i ostaviti da se zajedno sa brusnicama namaču u rumu/likeru 15 minuta.
Jabuke oguliti, odstraniti jezgru i narezati na kriške, pomješati sa kukuruznim škrobom. Pomiješti smjesu ovsenih pahuljica sa uljem (dobro promiješati). Dodati prašak za pecivo i dobro promješati. Zatim umiješati cimet. Na suhoj tavi rostirati orahe, pa ih krupno isjeckati.
Tepsiju prečnika 20 cm / 8 inča obložitit sa papirom za pečenje. Podmazati biljnim uljem. Staviti 1/2 dijela tijesta, zatim 1/2 oraha i na to 1/2 jabuka. Zatim kajsije i brusnice (ne cjediti). Dodati ostatak smjese, pa opet jabuke i na kraju idu orasi. Lagano pritiskati/ravnati kašikom.Ubaciti u u zagrijanu rernu (kod mene na 170) ca. 60 minuta ili dok ne bude gotovo (čačkalicom bocnuti).
* ja sam koristio steviju i rum
Ukus i miris je bio dobar samo su mi jabuke na ovaj nacin bile posuhe. Drugi put ih ili zapecem ili malo prokuham. Isto tako pahuljice brzo "popiju" tecne sastojke pa se treba drzati vremena u receptu.Za prvi put je okej. Drugi put jos bolje