u pravu si, jeste mi problem, nemam kameru..The_Fluid wrote:ishak wrote:danas je Tabouleh na nesem stolu
ovaj je u knjigi recepata, ako ti nije problem da stavis svoje slike
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Bosanac sa dna kace
- Posts: 9841
- Joined: 27/06/2005 20:21
- Location: ponutrače
#53
jel mi moze neko objasnit sto mi nec ena kompu da otvori slibe.com????
hocu da vam postavim slike pohovanog patlidzana a ne mogu
hocu da vam postavim slike pohovanog patlidzana a ne mogu
- Bosanac sa dna kace
- Posts: 9841
- Joined: 27/06/2005 20:21
- Location: ponutrače
#54
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm_ja_ wrote:
njam njam sanjam ih
- black
- Posts: 17117
- Joined: 19/06/2004 16:00
- Location: ispod tresnje
#55
uploadaj je na http://www.imageshack.usBosanac sa dna kace wrote:jel mi moze neko objasnit sto mi nec ena kompu da otvori slibe.com????
hocu da vam postavim slike pohovanog patlidzana a ne mogu
-
- Posts: 65
- Joined: 25/11/2006 20:43
#56
Tabouleh - salata (bliskoistocna kuhinja)waris wrote:@Ishak
A sta je to Tabouleh?
ne da mi se tipkati evo kopiran recept
TABULE-SALATA OD ŽITARICA (Bliski istok)
za 4 osobe: 75 g sitnog burgula , 3 velika paradajza , 3 limuna , 6 stručaka nane , 300 g pršunovog lišća , 4 struka mladog crnog luka , 6 kašika maslinovog ulja , so i biber , listovi vinove loze ili zelene salate
Ova osvežavajuća salata odlično prati letnje ručkove. Ukoliko ne možete da nabavite burgul (vrsta žita) koji se na zapadu može naći u biošpajzevima, probajte sa pešenicom.
Burgul potopite 15 minuta u hladnu vodu da omekša. U međuvremenu limunove isecite na polovine i iscedite ih. Očistite crni luk i sitno ga iseckajte. Paradajz prelijte vrelom vodom, oljuštite ga i iseckajte ga. Peršun i nanu dobro operite, odstranite stabljike, a lišće sitno iseckajte. U posudi za salate izmešajte paradajz, luk, peršun, nanu, dodajte sok od limuna, maslinovo ulje, biber, so, pa ponovo izmešati.
Pod mlazom vode operite burgul 2-3 puta, dobro ga ocedite i onda pritisnite dlanovima. Zatim dodajte i njega u salatu. Promešajte sa ostalim sastojcima. Po potrebi dodajte so i biber. Ostavite da odstoji barem jedan sat. Pre služenja operite i i obršite listove vinove loze ili zelene salate. Poređajte ih na tanjr, a na svaki stavite tabule, tako da će se listovi uvijati u fišeke i koristiti umesto pribora za jelo
- CiCiban
- Posts: 2073
- Joined: 17/02/2002 00:00
#57
nema slikice
i nije bilo danas
nema ni ime
BuT IT MMiiijiseee
sastoji se od raznog povrca, ali uglavnom od tikvica, the sampinjona, malo patlidzana, mrkve & paradajza isjeckanih na komade velicine zaloGGaja svi skupa u --->dubokoj posudi<-- zacinjeni maslinovim uljem, bijelim biberom, bijelim lukom, vorchester sosom, balzamskim sircetom, bogdom senfa, lovorovim listom, celerom
poslije jednog sata svi mirisi su DiiiiiiiiivNo izmjesani s povrcem i tada je vrijeme za pecenje..
povrce treba baciti na suh pleh, zagrijan do usijanja i peci max. 1-2 minute
kada je gotovo, umjesati u povrce malo kozjeg sira... moze i feta sir ali nece biti isto
i nije bilo danas
nema ni ime
BuT IT MMiiijiseee
sastoji se od raznog povrca, ali uglavnom od tikvica, the sampinjona, malo patlidzana, mrkve & paradajza isjeckanih na komade velicine zaloGGaja svi skupa u --->dubokoj posudi<-- zacinjeni maslinovim uljem, bijelim biberom, bijelim lukom, vorchester sosom, balzamskim sircetom, bogdom senfa, lovorovim listom, celerom
poslije jednog sata svi mirisi su DiiiiiiiiivNo izmjesani s povrcem i tada je vrijeme za pecenje..
povrce treba baciti na suh pleh, zagrijan do usijanja i peci max. 1-2 minute
kada je gotovo, umjesati u povrce malo kozjeg sira... moze i feta sir ali nece biti isto
-
- Posts: 8416
- Joined: 03/03/2005 13:47
#65
nedobog da me vi hranite
Ima li sta ovde od bosanske, eventualno hercegovacke kuhinje? Sve nekakve situacije sto su po logorima djelili, a kako i ne bi kad se i dajinica u kuharice upisala
Dajte ljudi, pardon zene , malo sarma, dolma, bosanski lonac, pecena janjetina, pirjani vaki naki i slicno. Vi se svezali ovih nekakvih imitacija hrane, trave, tjestenine i ribica, a da riba valja vuk bi u more skako, a ne medju ovce
Ima li sta ovde od bosanske, eventualno hercegovacke kuhinje? Sve nekakve situacije sto su po logorima djelili, a kako i ne bi kad se i dajinica u kuharice upisala
Dajte ljudi, pardon zene , malo sarma, dolma, bosanski lonac, pecena janjetina, pirjani vaki naki i slicno. Vi se svezali ovih nekakvih imitacija hrane, trave, tjestenine i ribica, a da riba valja vuk bi u more skako, a ne medju ovce
- Neelix
- Posts: 11864
- Joined: 15/12/2006 14:08
- Location: Ostani uz mene, i puni mi redenik
- Contact:
#67
genijalan komentarmostarac wrote:nedobog da me vi hranite
Ima li sta ovde od bosanske, eventualno hercegovacke kuhinje? Sve nekakve situacije sto su po logorima djelili, a kako i ne bi kad se i dajinica u kuharice upisala
Dajte ljudi, pardon zene , malo sarma, dolma, bosanski lonac, pecena janjetina, pirjani vaki naki i slicno. Vi se svezali ovih nekakvih imitacija hrane, trave, tjestenine i ribica, a da riba valja vuk bi u more skako, a ne medju ovce
- danas
- Posts: 18796
- Joined: 11/03/2005 19:40
- Location: 10th circle...
#72
jeo bi ti i kamenja i pitao ima li jos haj razguli sad, dosadan simostarac wrote:iz tvoje ruke?danas wrote:ti bi iz moje ruke i suha sijena jeo, i ne przni covjeku po temi visemostarac wrote: istina boli
ni konzervu, ni orahe
-
- Posts: 8416
- Joined: 03/03/2005 13:47
#73
ko kad si mi slatka pa otvaras apetitdanas wrote:jeo bi ti i kamenja i pitao ima li jos haj razguli sad, dosadan simostarac wrote:iz tvoje ruke?danas wrote: ti bi iz moje ruke i suha sijena jeo, i ne przni covjeku po temi vise
ni konzervu, ni orahe
-
- Posts: 2502
- Joined: 17/11/2006 08:59
- Location: amrinoland
#75
Sve je to divno krasno- divno izgleda ali kao sto neko rece- ja bih pored vas krepala od gladi!
Sta cicijanite---de malo natrpajte po tom tanjiru!!!
Kod mene, svaki rucak- da bi se tako zvao- mora da sadrzi:
1. supu
2. glavno jelo
3. prilog
4. salatu
5. desert
6. hljeb
Sta cicijanite---de malo natrpajte po tom tanjiru!!!
Kod mene, svaki rucak- da bi se tako zvao- mora da sadrzi:
1. supu
2. glavno jelo
3. prilog
4. salatu
5. desert
6. hljeb