Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Chloe
- Photo mod
- Posts: 71795
- Joined: 03/10/2011 20:11
#47801 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ja te američke s medom jedem
- dale cooper
- Posts: 28464
- Joined: 03/04/2007 09:55
- Location: Twin Peaks/Red Room
#47802 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ameri ih preferiraju sa onim javorovim sirupom. Probao sam...it's...acquired taste.
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#47803 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
feta iz rerne sa cherry paradajzom,bjelim lukom,chilli paprika i preko rendani padano sir ...ubio se jeduci
- preselio na ahiret
- Posts: 2739
- Joined: 21/05/2021 01:40
- Location: prvi saf
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- Chloe
- Photo mod
- Posts: 71795
- Joined: 03/10/2011 20:11
#47806 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
daaaaa medom koji se upije u palačinke i sve zajedno, mljac ...
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#47807 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
comfort food.
#debeliisretni
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#47808 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
meni se recept svidja. nisam samo sigurna za keks u filu...komsinica_s_drugog wrote: ↑01/11/2021 21:28Pravila sam punu mjeru, cak mlijeka litar stavila. Dosta je jaka, za moj ukus. Ne moze se puno pojesti, ali bilo je i gostiju, pa smo je stamanili
- ¤ jelena ¤
- Posts: 4875
- Joined: 18/05/2010 20:04
- Location: BD
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#47810 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
meni zap'o za oko stolnjak
@Zoya
@Bloo jesam li ja ono za tvoju podlosku za peglanje pomislila da je stolnjak pa mu se divila?
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#47811 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
1 kg secera u veliki pekač, 1 kg oguljenih i narendanih dunja, 2 limuna ranije potopis u vodu sa sodom i poslije narezes na kolutove. U secer dodas solju vode (2,5 dl), pa lagano zagrijavas i mijesas dok secer ne pocne "saputati", dodas dunje, izmijesas i na laganoj vatri 10 minuta, dodas kolute limuna pa jos 2 minute. Prespes u siroku tepsiju da se sto prije ohladi i onda u tegle. U svaku stavis 1-2 koluta limuna i dunje. To je to
-
- Posts: 697
- Joined: 23/12/2018 19:16
#47812 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ne treba nista mijenjat, super je bas ovako, s plazmom u filuhadzinicasa wrote: ↑02/11/2021 08:25meni se recept svidja. nisam samo sigurna za keks u filu...komsinica_s_drugog wrote: ↑01/11/2021 21:28
Pravila sam punu mjeru, cak mlijeka litar stavila. Dosta je jaka, za moj ukus. Ne moze se puno pojesti, ali bilo je i gostiju, pa smo je stamanili
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#47813 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
a tekstura? omekne li plazma?komsinica_s_drugog wrote: ↑02/11/2021 12:50Ne treba nista mijenjat, super je bas ovako, s plazmom u filu
ja sam muhanata i veliki foodie...
i ne stavljam margarin u fil zamijenicu ga puterom
-
- Posts: 697
- Joined: 23/12/2018 19:16
#47814 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Da, omeksa.hadzinicasa wrote: ↑02/11/2021 12:51a tekstura? omekne li plazma?komsinica_s_drugog wrote: ↑02/11/2021 12:50
Ne treba nista mijenjat, super je bas ovako, s plazmom u filu
ja sam muhanata i veliki foodie...
i ne stavljam margarin u fil zamijenicu ga puterom
Ma ne treba nista. Ja, zapricavsi se s gostima, slozila tortu, odnijela u frizider i onda vidjela izradjen margarin u zdjeli Nista nije curilo, jako cvrsta krema, s tim da sam ja umjesto gustina stavila dva pudinga od vanilije. Eto vidis kako sam slagala da nista u receptu nisam mijenjala
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#47815 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
ne volEm ni puding u kremamakomsinica_s_drugog wrote: ↑02/11/2021 12:56Da, omeksa.hadzinicasa wrote: ↑02/11/2021 12:51
a tekstura? omekne li plazma?
ja sam muhanata i veliki foodie...
i ne stavljam margarin u fil zamijenicu ga puterom
Ma ne treba nista. Ja, zapricavsi se s gostima, slozila tortu, odnijela u frizider i onda vidjela izradjen margarin u zdjeli Nista nije curilo, jako cvrsta krema, s tim da sam ja umjesto gustina stavila dva pudinga od vanilije. Eto vidis kako sam slagala da nista u receptu nisam mijenjala
inace kad hocu kolac, preberem dobro nacin pripreme i sastojke da mi sve "pase". ovdje je ok samo nece plazma vnutri. eventualno dupla doza nuts-a. margarin recimo stavljam u jean jedini kolac - a to je lijena pita po receptu moje mame i to u koru, zamaskirammiris vanilin secerom i naribanom koricom od limuna.
rekoh da sam muhanata...
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#47816 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Iz Turske je stolnjak Bio je i onaj sirup kojeg @dale cooper spominje. Ovo je, doduše, starija slika. Samo sam htjela reći topsu da nisu uštipci ili vafli u pitanju.hadzinicasa wrote: ↑02/11/2021 08:47meni zap'o za oko stolnjak
@Zoya
@Bloo jesam li ja ono za tvoju podlosku za peglanje pomislila da je stolnjak pa mu se divila?
- Bloo
- Globalna šefica
- Posts: 50411
- Joined: 16/01/2008 23:03
- Location: Korriban
#47817 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Yep divna podloska, divna...hadzinicasa wrote: ↑02/11/2021 08:47 @Bloo jesam li ja ono za tvoju podlosku za peglanje pomislila da je stolnjak pa mu se divila?
- hadzinicasa
- Posts: 13620
- Joined: 08/11/2005 16:08
- Location: u tranziciji
#47818 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Bloo wrote: ↑02/11/2021 14:38Yep divna podloska, divna...hadzinicasa wrote: ↑02/11/2021 08:47 @Bloo jesam li ja ono za tvoju podlosku za peglanje pomislila da je stolnjak pa mu se divila?
sjecam se toga. sta zna ppnka sta je stolnjak
al' nemo' da racunamo kad je bilo, pliz
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 7416
- Joined: 16/01/2007 23:38
#47819 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ja ću staviti maslac umjesto margarina.komsinica_s_drugog wrote: ↑02/11/2021 12:50
Ne treba nista mijenjat, super je bas ovako, s plazmom u filu
Je li svejedno koja čokolada se stavlja? U nekod drugom receptu sam pročitala da stavljaju Milku s jagodama.
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
-
- Posts: 697
- Joined: 23/12/2018 19:16
#47821 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jeste svejedno, stavlja se po ukusu. Takodjer se i orasi mogu zamijeniti ljesnjacima.banjaluka078 wrote: ↑02/11/2021 15:14Ja ću staviti maslac umjesto margarina.komsinica_s_drugog wrote: ↑02/11/2021 12:50
Ne treba nista mijenjat, super je bas ovako, s plazmom u filu
Je li svejedno koja čokolada se stavlja? U nekod drugom receptu sam pročitala da stavljaju Milku s jagodama.
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19
#47823 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
da feta sir umotan u listove tikvice,izrezane onim brijacem.
Stavi se peci jedno 15 tak minuta i onda zalije jajima i mlijekom u koje ja licno izrendam sira
A nisam stigla slikati ,stigli gosti
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#47824 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
znaci, feta sir pa preko sir, dobra kombinacija, svidja mi se
- banjaluka078
- Moderator
- Posts: 7416
- Joined: 16/01/2007 23:38
#47825 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hvala!komsinica_s_drugog wrote: ↑02/11/2021 18:44 Jeste svejedno, stavlja se po ukusu. Takodjer se i orasi mogu zamijeniti ljesnjacima.