par postova iznad je recept brate
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- Posts: 10376
- Joined: 19/12/2018 20:19
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
#41753 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
teletina, gore je recept tjesteninu znaš skuhati ali da skupa mljac za koji dan ću opet pravit
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- Posts: 10376
- Joined: 19/12/2018 20:19
- esmasaric
- Posts: 3763
- Joined: 03/11/2015 02:36
- Location: https://twitter.com/esmasaric
- Contact:
#41755 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jedina je mana što brzo nestanu...mislim, pojedu se.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- Posts: 10376
- Joined: 19/12/2018 20:19
- Hemel
- Posts: 6605
- Joined: 08/11/2003 00:00
- Location: prije i poslije tobe ista
- esmasaric
- Posts: 3763
- Joined: 03/11/2015 02:36
- Location: https://twitter.com/esmasaric
- Contact:
#41758 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Gamberi, kozice, gambitu... obično se tako zovu. Imaš ih uzeti svježe u ribarnicama i zaleđene Ledo. Meni su Ledo više za pastu, a ovi svježi su samo da se isprže i gotovo.
Veći su škampi, mada ih je teško pronaći. Isto izgledaju. Možda si ih vidio u njihovom prirodnom stanju (na roštilju,u oklopu,), na moru.
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
- Posts: 10376
- Joined: 19/12/2018 20:19
#41759 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Nisam nikada jeo, a volio bih probati. Inace slabo jedem tu morsku hranu iako mi izgleda primamljivo.esmasaric wrote: ↑30/06/2020 18:56
Gamberi, kozice, gambitu... obično se tako zovu. Imaš ih uzeti svježe u ribarnicama i zaleđene Ledo. Meni su Ledo više za pastu, a ovi svježi su samo da se isprže i gotovo.
Veći su škampi, mada ih je teško pronaći. Isto izgledaju. Možda si ih vidio u njihovom prirodnom stanju (na roštilju,u oklopu,), na moru.
Hvala ti.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
- Hemel
- Posts: 6605
- Joined: 08/11/2003 00:00
- Location: prije i poslije tobe ista
#41761 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Svi morski plodovi su cisti i zdravi.
Ovdje ti je ''meso'' bijelo i malo kao cvrsto prilikom jela. Sa dobrim zacinima jako ukusno.
Probaj, neces se pokajati.
Sto je najbitnije, nema neki smek da te otjera od sebe kao neka druga mesa.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
- alibaba_i_30_godina
- Posts: 16995
- Joined: 16/01/2010 19:15
#41763 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Odličniiii gamberici. Onako bi ih same pojeo.
Eto dali ste mi ideju za večeru.
Eto dali ste mi ideju za večeru.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#41764 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
nisu za pozeliti -al hajde..
- Vela666
- Posts: 487
- Joined: 06/04/2020 11:55
#41765 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Možda nisi ni ti, al hajde eto te
- Hemel
- Posts: 6605
- Joined: 08/11/2003 00:00
- Location: prije i poslije tobe ista
#41766 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Evo ih i sa gradela
- DEMONIKA
- Posts: 3542
- Joined: 06/03/2016 02:35
#41767 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
oplakahvjesticanametli wrote: ↑29/06/2020 10:47nek doda 3 kapi ulja jebenog jer ce ga kritikovat spija
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X
#41768 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Faking olje nek joj umoche
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X
- zlo zlo
- Posts: 4485
- Joined: 28/10/2012 16:01
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#41772 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Budu li ukusne ako se ne zaliju vinom? Alkohol i ja smo na vizlo zlo wrote: ↑30/06/2020 11:43ovako teletinu, ja sam koristila šnicle od buta, posoliti, popapriti, češnjak granulat i ispeći na taviMiss Moonlight wrote: ↑29/06/2020 14:16 @zlo zlo stavi nam recept za tu teletinu
kod mene ima buranije s mlijekom od jučer, a idem svakako i na poslovni kasni ručak, danas ne kuham
kada pečene šnicle izvaditi iz tave isto malo s gljivama, pa ih maknuti
zatim u tavi ispržiš sitno nasjeckan luk dok ne pozlati i pred kraj prženja luka dodati suho bilje: timijan, bosiljak i mažuran i vratit meso i gljive
stavit papriku u prahu, rajčicu malo koncentrat -malo pire, biber, sol i jedan feferon, po izboru blag ili ljut, i sve fino zaliti vinom,ja imala u fižideru neko bijelo, malo meni malo mesu dodati vode po potrebi i dinstati neki satak dok teletina skroz ne omekša, dodati žlicu kiselog vrhnja, ja koristim ono za sir jer je najkremastije, još malo kuhati dok se vrhnje ne raspadne, ubacit malo peršina i to je to, gotovo
- DEMONIKA
- Posts: 3542
- Joined: 06/03/2016 02:35
#41773 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
da, proizvod potražiti pod olje, faking
- DEMONIKA
- Posts: 3542
- Joined: 06/03/2016 02:35
#41774 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
masno...a imash puno sira masna unutra...nije zdravo...jesul ti jaja domacha...sir nije zreovjesticanametli wrote: ↑30/06/2020 22:04prahne mi danas sirnica ovako bas i odem jel kupit jufke a uzmem usput sve i za ovu teletinu s gljivama od ove druge vjestice.....kupim strpam u gepek i odem na picu Umrla jeduci ....palacinak i kafu onda.....sutra cu kuhat ono sto sam kupila
fali malo kukurijeka odozgo
- vjesticanametli
- Posts: 15704
- Joined: 15/02/2008 09:31
- Location: Sarajevo X
#41775 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jes masno ucvrko se vas kukrijek nejmam al imam macine trOve pa cu posut jaja su draga bome domacha