Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#41601 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:26 Ne sjećam se kad sam zekana tacno jeo posljedni put iskreno. Zaboravio sam i kakvog je okusa, a jesam ga probao 2-3 puta.
Bas zeca? Ne kunića?
User avatar
alibaba_i_30_godina
Posts: 16995
Joined: 16/01/2010 19:15

#41602 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by alibaba_i_30_godina »

Sanabija wrote: 27/06/2020 21:30
alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:26 Ne sjećam se kad sam zekana tacno jeo posljedni put iskreno. Zaboravio sam i kakvog je okusa, a jesam ga probao 2-3 puta.
Bas zeca? Ne kunića?
Jedno je bilo bijelo i malo. A kasnije je završilo na stolu. :oops: :mrgreen: :mrgreen:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#41603 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:39
Sanabija wrote: 27/06/2020 21:30
alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:26 Ne sjećam se kad sam zekana tacno jeo posljedni put iskreno. Zaboravio sam i kakvog je okusa, a jesam ga probao 2-3 puta.
Bas zeca? Ne kunića?
Jedno je bilo bijelo i malo. A kasnije je završilo na stolu. :oops: :mrgreen: :mrgreen:
Svi ovi "pitomi" zečevi su ustvari kunići, zec je samo u prirodi i totalno su razlicite vrste
User avatar
alibaba_i_30_godina
Posts: 16995
Joined: 16/01/2010 19:15

#41604 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by alibaba_i_30_godina »

Sanabija wrote: 27/06/2020 21:52
alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:39
Sanabija wrote: 27/06/2020 21:30

Bas zeca? Ne kunića?
Jedno je bilo bijelo i malo. A kasnije je završilo na stolu. :oops: :mrgreen: :mrgreen:
Svi ovi "pitomi" zečevi su ustvari kunići, zec je samo u prirodi i totalno su razlicite vrste
Ma pojma nemam I nebitno mi sad. Kakvog je ukusa to sto si spremao?

Ja samo mogu postavljati hranu iz restorana i poturati ko svoje kad skoro nikad ne kuham. :sad:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#41605 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:53
Sanabija wrote: 27/06/2020 21:52
alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:39

Jedno je bilo bijelo i malo. A kasnije je završilo na stolu. :oops: :mrgreen: :mrgreen:
Svi ovi "pitomi" zečevi su ustvari kunići, zec je samo u prirodi i totalno su razlicite vrste
Ma pojma nemam I nebitno mi sad. Kakvog je ukusa to sto si spremao?

Ja samo mogu postavljati hranu iz restorana i poturati ko svoje kad skoro nikad ne kuham. :sad:
Zec je stvarno izvrstan, bilo u paprikasu, bilo pecen, bilo u bureku. A napisah da je ovo najbolji recept za njega
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#41606 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca »

Sanabija-- sastojci --jako ukusno.. :thumbup:
User avatar
samsonsam
Posts: 1783
Joined: 18/09/2008 01:19

#41607 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by samsonsam »

Sanabija wrote: 27/06/2020 21:24

Monsieur Francois, zečić je moj :D
Recept sam maznuo u Provansi (definitivno najbolji za zeca), a pura je po naški :-D
zecic je pravi :thumbup:
jel sa vinom?
User avatar
Lily1234
Posts: 7442
Joined: 16/08/2019 16:21
Location: Tu i tamo...

#41608 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Lily1234 »

Sanabija wrote: 27/06/2020 21:56
alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:53
Sanabija wrote: 27/06/2020 21:52

Svi ovi "pitomi" zečevi su ustvari kunići, zec je samo u prirodi i totalno su razlicite vrste
Ma pojma nemam I nebitno mi sad. Kakvog je ukusa to sto si spremao?

Ja samo mogu postavljati hranu iz restorana i poturati ko svoje kad skoro nikad ne kuham. :sad:
Zec je stvarno izvrstan, bilo u paprikasu, bilo pecen, bilo u bureku. A napisah da je ovo najbolji recept za njega
:skoljka:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#41609 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

samsonsam wrote: 27/06/2020 22:20
Sanabija wrote: 27/06/2020 21:24

Monsieur Francois, zečić je moj :D
Recept sam maznuo u Provansi (definitivno najbolji za zeca), a pura je po naški :-D
zecic je pravi :thumbup:
jel sa vinom?
Kad izdinstas jedno 25 minuta, dodas jednu bocu vina (banatski rizling) i neka krcka jos sat i 10 minuta dok se sos ne zgusne
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#41610 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Lily1234 wrote: 27/06/2020 22:25
Sanabija wrote: 27/06/2020 21:56
alibaba_i_30_godina wrote: 27/06/2020 21:53

Ma pojma nemam I nebitno mi sad. Kakvog je ukusa to sto si spremao?

Ja samo mogu postavljati hranu iz restorana i poturati ko svoje kad skoro nikad ne kuham. :sad:
Zec je stvarno izvrstan, bilo u paprikasu, bilo pecen, bilo u bureku. A napisah da je ovo najbolji recept za njega
:skoljka:
U bureku jakako, napravim i to drugi put :D
User avatar
Lily1234
Posts: 7442
Joined: 16/08/2019 16:21
Location: Tu i tamo...

#41611 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Lily1234 »

Sanabija wrote: 27/06/2020 22:31
Lily1234 wrote: 27/06/2020 22:25
Sanabija wrote: 27/06/2020 21:56

Zec je stvarno izvrstan, bilo u paprikasu, bilo pecen, bilo u bureku. A napisah da je ovo najbolji recept za njega
:skoljka:
U bureku jakako, napravim i to drugi put :D
Sta je sljedeće?
"Burek" od ribe možda? :facepalm: :place1:
User avatar
pustopoljina
Posts: 14049
Joined: 19/05/2008 16:33

#41612 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by pustopoljina »

mO k3 wrote: 27/06/2020 17:39
pustopoljina wrote: 27/06/2020 16:27 Rastumaci tu sliku.
Vidim kuhano jaje, guscu kremsupu od krompira ili rjedji pire i lisicarke i vlasac nasjeckan. Ima li to ime?
Jaje na 63 stepena -60 minuta , krompir “šlag” od kuhanog krumpira , putra , mlijeko sve to u blender i ide i isi flašu ... Google espuma

Ime , zovi kako hoćeš :)
Imas lajk za trud.
Ja sam jednostavna zena, gladna-jedem. Probala bih to tvoje rado, al' napravila jok :skoljka:
A jelo bi se zvalo: ceif.
Jer to se pocne praviti kad si sit :skoljka: :lol:
User avatar
Hemel
Posts: 6605
Joined: 08/11/2003 00:00
Location: prije i poslije tobe ista

#41613 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Hemel »

Kad zavrsite sa zecovima u loncu da prevrnem stranicu. :(
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#41614 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Lily1234 wrote: 27/06/2020 22:52
Sanabija wrote: 27/06/2020 22:31
Lily1234 wrote: 27/06/2020 22:25

:skoljka:
U bureku jakako, napravim i to drugi put :D
Sta je sljedeće?
"Burek" od ribe možda? :facepalm: :place1:
Od ribe ne ide, a od zeca par ekselans bude :-D
User avatar
BarbaDue
Posts: 63355
Joined: 03/02/2008 22:28
Location: pogledaj iza sebe

#41615 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by BarbaDue »

Hajd da vas ovdje pitam...proba li neko od vas ždrebetinu?
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#41616 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

BarbaDue wrote: 27/06/2020 23:59 Hajd da vas ovdje pitam...proba li neko od vas ždrebetinu?
Naravno, a konzerve u ratu pune konjetine bile. U Hrvatskoj specijalitet gulas od zdrijebeta ili puleta (mlado magare). Italija, Francuska, Njemacka takodje
moonca
Posts: 88063
Joined: 20/12/2016 20:16

#41617 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moonca »

:roll:
..kako mozemo jesti -----janje..
omar little
Posts: 16354
Joined: 14/03/2008 21:14

#41618 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by omar little »

pizarro wrote: 27/06/2020 20:31
vegan curry.
kako si ga pravio, sta si stavljao?
User avatar
pizarro
Posts: 4193
Joined: 11/01/2018 21:33
Location: Ruhrgebiet

#41619 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by pizarro »

omar little wrote: 28/06/2020 00:40
pizarro wrote: 27/06/2020 20:31
vegan curry.
kako si ga pravio, sta si stavljao?
slatki krompir i ljubicasti luk na kokosovom ulju kratko prziti onda djumbir, bijeli luk i zacine dodati. kokosovo mlijeko ubaciti, kad prokljuca smanjiti na malu temperaturu. nakon jedno 15 minuta idu chickpeas, mladi spinat i sok od svjezeg limuna.
User avatar
pizarro
Posts: 4193
Joined: 11/01/2018 21:33
Location: Ruhrgebiet

#41620 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by pizarro »

vjesticanametli wrote: 27/06/2020 13:59 Idi al je droga :-? Ovo oblikujes ko cevape....al ja natrpam u zdjelu sebi kamaru :mrgreen:
meni extra kad ko dolazi :mrgreen: turkinja me nauci svasta :lol: :)
oni su meni bas sposobni sa zacinima.
mislim da je na balkanu vegeta dosta negativno uticala po tom pitanju :D
User avatar
Euphoria
Posts: 10638
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!

#41621 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Euphoria »

Ja nisam ljubitelj zecetine... Srnetinu mogu. Jela sam Burek sa srnetinom više puta i ukusnija je od onog sa sjeckanom junetinom.
User avatar
AstorH
Posts: 1895
Joined: 08/03/2014 23:21
Location: Dalmacija

#41622 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by AstorH »

Image


Image


Image


Image


Image


Image
User avatar
BarbaDue
Posts: 63355
Joined: 03/02/2008 22:28
Location: pogledaj iza sebe

#41623 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by BarbaDue »

Sanabija wrote: 28/06/2020 00:32
BarbaDue wrote: 27/06/2020 23:59 Hajd da vas ovdje pitam...proba li neko od vas ždrebetinu?
Naravno, a konzerve u ratu pune konjetine bile. U Hrvatskoj specijalitet gulas od zdrijebeta ili puleta (mlado magare). Italija, Francuska, Njemacka takodje
Imao sam nedavno poziv da idemo na ždrebetinu i nešto mi bi nesvakidašnje pa brže bolje smislih neku obavezu samo da otkažem feštu. Vjerujem da je ukusnije ili bar približno kao janjetina ali meni nešto ne bi na prvu primamljivo jer do tada nisam znao ni da se to i jede. Druga stvar nekada davno je bila informacija da u italijani osim žaba jedu i konje, e to mi je bilo bljak.
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#41624 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

BarbaDue wrote: 28/06/2020 09:39
Sanabija wrote: 28/06/2020 00:32
BarbaDue wrote: 27/06/2020 23:59 Hajd da vas ovdje pitam...proba li neko od vas ždrebetinu?
Naravno, a konzerve u ratu pune konjetine bile. U Hrvatskoj specijalitet gulas od zdrijebeta ili puleta (mlado magare). Italija, Francuska, Njemacka takodje
Imao sam nedavno poziv da idemo na ždrebetinu i nešto mi bi nesvakidašnje pa brže bolje smislih neku obavezu samo da otkažem feštu. Vjerujem da je ukusnije ili bar približno kao janjetina ali meni nešto ne bi na prvu primamljivo jer do tada nisam znao ni da se to i jede. Druga stvar nekada davno je bila informacija da u italijani osim žaba jedu i konje, e to mi je bilo bljak.
Manje-više cijela Evropa jede, imaju čak i posebne mesnice sa konjetinom. A pitaj ako mozes starije ljude iz Visokog, svi ce reci da bez konjetine nema pravog sudzuka
User avatar
Euphoria
Posts: 10638
Joined: 15/11/2018 23:40
Location: Samo drsko na fin način!

#41625 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Euphoria »

Danas buranija s mlijekom... Bila sam na pijaci 😎
Post Reply