Bas zeca? Ne kunića?alibaba_i_30_godina wrote: ↑27/06/2020 21:26 Ne sjećam se kad sam zekana tacno jeo posljedni put iskreno. Zaboravio sam i kakvog je okusa, a jesam ga probao 2-3 puta.
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41601 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- alibaba_i_30_godina
- Posts: 16995
- Joined: 16/01/2010 19:15
#41602 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jedno je bilo bijelo i malo. A kasnije je završilo na stolu.Sanabija wrote: ↑27/06/2020 21:30Bas zeca? Ne kunića?alibaba_i_30_godina wrote: ↑27/06/2020 21:26 Ne sjećam se kad sam zekana tacno jeo posljedni put iskreno. Zaboravio sam i kakvog je okusa, a jesam ga probao 2-3 puta.
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41603 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Svi ovi "pitomi" zečevi su ustvari kunići, zec je samo u prirodi i totalno su razlicite vrstealibaba_i_30_godina wrote: ↑27/06/2020 21:39Jedno je bilo bijelo i malo. A kasnije je završilo na stolu.Sanabija wrote: ↑27/06/2020 21:30Bas zeca? Ne kunića?alibaba_i_30_godina wrote: ↑27/06/2020 21:26 Ne sjećam se kad sam zekana tacno jeo posljedni put iskreno. Zaboravio sam i kakvog je okusa, a jesam ga probao 2-3 puta.
- alibaba_i_30_godina
- Posts: 16995
- Joined: 16/01/2010 19:15
#41604 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ma pojma nemam I nebitno mi sad. Kakvog je ukusa to sto si spremao?
Ja samo mogu postavljati hranu iz restorana i poturati ko svoje kad skoro nikad ne kuham.
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41605 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Zec je stvarno izvrstan, bilo u paprikasu, bilo pecen, bilo u bureku. A napisah da je ovo najbolji recept za njegaalibaba_i_30_godina wrote: ↑27/06/2020 21:53Ma pojma nemam I nebitno mi sad. Kakvog je ukusa to sto si spremao?Sanabija wrote: ↑27/06/2020 21:52Svi ovi "pitomi" zečevi su ustvari kunići, zec je samo u prirodi i totalno su razlicite vrstealibaba_i_30_godina wrote: ↑27/06/2020 21:39
Jedno je bilo bijelo i malo. A kasnije je završilo na stolu.
Ja samo mogu postavljati hranu iz restorana i poturati ko svoje kad skoro nikad ne kuham.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#41606 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sanabija-- sastojci --jako ukusno..
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- Lily1234
- Posts: 7442
- Joined: 16/08/2019 16:21
- Location: Tu i tamo...
#41608 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Sanabija wrote: ↑27/06/2020 21:56Zec je stvarno izvrstan, bilo u paprikasu, bilo pecen, bilo u bureku. A napisah da je ovo najbolji recept za njegaalibaba_i_30_godina wrote: ↑27/06/2020 21:53Ma pojma nemam I nebitno mi sad. Kakvog je ukusa to sto si spremao?
Ja samo mogu postavljati hranu iz restorana i poturati ko svoje kad skoro nikad ne kuham.
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41609 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kad izdinstas jedno 25 minuta, dodas jednu bocu vina (banatski rizling) i neka krcka jos sat i 10 minuta dok se sos ne zgusne
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41610 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
U bureku jakako, napravim i to drugi putLily1234 wrote: ↑27/06/2020 22:25Sanabija wrote: ↑27/06/2020 21:56Zec je stvarno izvrstan, bilo u paprikasu, bilo pecen, bilo u bureku. A napisah da je ovo najbolji recept za njegaalibaba_i_30_godina wrote: ↑27/06/2020 21:53
Ma pojma nemam I nebitno mi sad. Kakvog je ukusa to sto si spremao?
Ja samo mogu postavljati hranu iz restorana i poturati ko svoje kad skoro nikad ne kuham.
- Lily1234
- Posts: 7442
- Joined: 16/08/2019 16:21
- Location: Tu i tamo...
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33
#41612 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Imas lajk za trud.mO k3 wrote: ↑27/06/2020 17:39Jaje na 63 stepena -60 minuta , krompir “šlag” od kuhanog krumpira , putra , mlijeko sve to u blender i ide i isi flašu ... Google espumapustopoljina wrote: ↑27/06/2020 16:27 Rastumaci tu sliku.
Vidim kuhano jaje, guscu kremsupu od krompira ili rjedji pire i lisicarke i vlasac nasjeckan. Ima li to ime?
Ime , zovi kako hoćeš
Ja sam jednostavna zena, gladna-jedem. Probala bih to tvoje rado, al' napravila jok
A jelo bi se zvalo: ceif.
Jer to se pocne praviti kad si sit
- Hemel
- Posts: 6605
- Joined: 08/11/2003 00:00
- Location: prije i poslije tobe ista
#41613 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Kad zavrsite sa zecovima u loncu da prevrnem stranicu.
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
- BarbaDue
- Posts: 63355
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#41615 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Hajd da vas ovdje pitam...proba li neko od vas ždrebetinu?
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#41617 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
..kako mozemo jesti -----janje..
-
- Posts: 16354
- Joined: 14/03/2008 21:14
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#41619 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
slatki krompir i ljubicasti luk na kokosovom ulju kratko prziti onda djumbir, bijeli luk i zacine dodati. kokosovo mlijeko ubaciti, kad prokljuca smanjiti na malu temperaturu. nakon jedno 15 minuta idu chickpeas, mladi spinat i sok od svjezeg limuna.
- pizarro
- Posts: 4193
- Joined: 11/01/2018 21:33
- Location: Ruhrgebiet
#41620 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
oni su meni bas sposobni sa zacinima.vjesticanametli wrote: ↑27/06/2020 13:59 Idi al je droga Ovo oblikujes ko cevape....al ja natrpam u zdjelu sebi kamaru
meni extra kad ko dolazi turkinja me nauci svasta
mislim da je na balkanu vegeta dosta negativno uticala po tom pitanju
- Euphoria
- Posts: 10638
- Joined: 15/11/2018 23:40
- Location: Samo drsko na fin način!
#41621 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ja nisam ljubitelj zecetine... Srnetinu mogu. Jela sam Burek sa srnetinom više puta i ukusnija je od onog sa sjeckanom junetinom.
- AstorH
- Posts: 1895
- Joined: 08/03/2014 23:21
- Location: Dalmacija
- BarbaDue
- Posts: 63355
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#41623 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Imao sam nedavno poziv da idemo na ždrebetinu i nešto mi bi nesvakidašnje pa brže bolje smislih neku obavezu samo da otkažem feštu. Vjerujem da je ukusnije ili bar približno kao janjetina ali meni nešto ne bi na prvu primamljivo jer do tada nisam znao ni da se to i jede. Druga stvar nekada davno je bila informacija da u italijani osim žaba jedu i konje, e to mi je bilo bljak.
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#41624 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Manje-više cijela Evropa jede, imaju čak i posebne mesnice sa konjetinom. A pitaj ako mozes starije ljude iz Visokog, svi ce reci da bez konjetine nema pravog sudzukaBarbaDue wrote: ↑28/06/2020 09:39Imao sam nedavno poziv da idemo na ždrebetinu i nešto mi bi nesvakidašnje pa brže bolje smislih neku obavezu samo da otkažem feštu. Vjerujem da je ukusnije ili bar približno kao janjetina ali meni nešto ne bi na prvu primamljivo jer do tada nisam znao ni da se to i jede. Druga stvar nekada davno je bila informacija da u italijani osim žaba jedu i konje, e to mi je bilo bljak.
- Euphoria
- Posts: 10638
- Joined: 15/11/2018 23:40
- Location: Samo drsko na fin način!
#41625 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Danas buranija s mlijekom... Bila sam na pijaci