Aha, evo imam čaja pa zaljevam
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36926 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#36927 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Nekad tjesteninu (makarone) i trehnem konzervu tune u njih.
- Santic_Aleksa
- Posts: 5314
- Joined: 10/12/2018 16:02
- Location: Razlivena tinta
#36928 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
znaš znanje, još ako je domaći ajvar...cendlerbing wrote: ↑15/01/2020 13:08Narežem luka i ispržim s tunom u tavi pa jedem sa ajvarom. Pravim salatu u koju dodam sve što se zatekne, a tuna ide na vrh.
-
- Posts: 81557
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#36929 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
przis luk zajedno s tunom u tavi?ovom konzerviranom jeli?
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36930 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Pa ako ko donese, bude i domaćiSantic_Aleksa wrote: ↑15/01/2020 13:10znaš znanje, još ako je domaći ajvar...cendlerbing wrote: ↑15/01/2020 13:08Narežem luka i ispržim s tunom u tavi pa jedem sa ajvarom. Pravim salatu u koju dodam sve što se zatekne, a tuna ide na vrh.
Ako ne, kupim, jel plata milja il nije.
Koliko si nakuhao za ovu zimu?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#36931 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Možeš i varijantu sirovi crveni luk sa tunom.
I recimo onaj konzervirani kukuruz.
-
- Posts: 81557
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#36932 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
kad imam vremena pravim svoj ajvar, ove godine nazalost nisam imao vremena...
no probacu i to svakako
no probacu i to svakako
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36933 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ja bolan.
Luk ispržiš dokle ti volja a tunu više samo ugrijem skupa s lukom, nema se ona šta pržiti.
-
- Posts: 81557
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#36934 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ma to sam tomo probo milion punt, sirov luk kOkuruz krastavci paprike paradajz.da je sta promijenitTomahawk11 wrote: ↑15/01/2020 13:13Možeš i varijantu sirovi crveni luk sa tunom.
I recimo onaj konzervirani kukuruz.
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36935 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ako probaš tominu verziju, smrdiće ti iz usta vazdan. Ako probaš ovu moju, smrdiće ti kuhinja dva dana, pa proberi.Tomahawk11 wrote: ↑15/01/2020 13:13Možeš i varijantu sirovi crveni luk sa tunom.
I recimo onaj konzervirani kukuruz.
-
- Posts: 81557
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#36936 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pa to nisam siguran bio dal se smije termicki obradjivat konzervirana tuna..cendlerbing wrote: ↑15/01/2020 13:13Ja bolan.
Luk ispržiš dokle ti volja a tunu više samo ugrijem skupa s lukom, nema se ona šta pržiti.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Posts: 109749
- Joined: 14/08/2009 14:51
#36937 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma nabaci ti kakve mesine, ostavi tunu za drugi dan
-
- Posts: 81557
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#36938 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
meni hrana nikad ne smrdi, samo ima intenzivniji miris...
moram tomo, ne bi ja da ne moram...
moram tomo, ne bi ja da ne moram...
- Digla_da_kreci
- Posts: 4437
- Joined: 01/05/2010 19:03
#36939 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
cendlerbing wrote: ↑15/01/2020 13:15Ako probaš tominu verziju, smrdiće ti iz usta vazdan. Ako probaš ovu moju, smrdiće ti kuhinja dva dana, pa proberi.
nek onda proba moju verziju, ne cuje se
- Santic_Aleksa
- Posts: 5314
- Joined: 10/12/2018 16:02
- Location: Razlivena tinta
#36940 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
ima dovoljno i da donesemcendlerbing wrote: ↑15/01/2020 13:12
Pa ako ko donese, bude i domaći
Ako ne, kupim, jel plata milja il nije.
Koliko si nakuhao za ovu zimu?
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36941 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Šta je ovo opet ne moreš lajkatiDigla_da_kreci wrote: ↑15/01/2020 13:16cendlerbing wrote: ↑15/01/2020 13:15Ako probaš tominu verziju, smrdiće ti iz usta vazdan. Ako probaš ovu moju, smrdiće ti kuhinja dva dana, pa proberi.
nek onda proba moju verziju, ne cuje se
- GandalfSivi
- Posts: 18292
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#36942 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Tri zdjele. U prvu bijelo i kukuruzno brasno, sol, biber, cayenne pepper, u drugu dva jajeta umutiti, u trecu istopljeni puter, prezlu i narendani parmezan. Uvaljati prokulice iz zdjele u zdjelu po gore navedenom rasporedu i poslagati u tepsiju. Rernu na 250 stepeni i ubaciti na pola sata.
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#36943 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
..nigdje slika- ne citam ovo..
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36944 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Taman mi je pri kraju teglaSantic_Aleksa wrote: ↑15/01/2020 13:17ima dovoljno i da donesemcendlerbing wrote: ↑15/01/2020 13:12
Pa ako ko donese, bude i domaći
Ako ne, kupim, jel plata milja il nije.
Koliko si nakuhao za ovu zimu?
- GandalfSivi
- Posts: 18292
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
- Santic_Aleksa
- Posts: 5314
- Joined: 10/12/2018 16:02
- Location: Razlivena tinta
#36947 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
upozoravam te, navućeš se
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36948 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ovo bih voljela isprobati, čim malo manje plastični paradajzi budu po pijaci. A unutra, jel nešto ko kod ove što kreči?
-
- Posts: 81557
- Joined: 10/02/2010 07:54
- Location: Bunker :D Saj ops
#36949 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
PERSUN PARADAJZ I tuna u nekoj kombinaciji al kakvoj ne mogu skontat
- cendlerbing
- Posts: 15622
- Joined: 17/08/2017 03:43
#36950 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Jedva čekam da imam muža, mrsko je meni ovo za sebe kuhati.GandalfSivi wrote: ↑15/01/2020 13:18Tri zdjele. U prvu bijelo i kukuruzno brasno, sol, biber, cayenne pepper, u drugu dva jajeta umutiti, u trecu istopljeni puter, prezlu i narendani parmezan. Uvaljati prokulice iz zdjele u zdjelu po gore navedenom rasporedu i poslagati u tepsiju. Rernu na 250 stepeni i ubaciti na pola sata.