stavi i salbei neznam kako se kod nas zove, kroz sahne ce ti postati kremasto probajstakasa wrote:Ima smisla. Sta ce ti i sahne i temeljac? Dodacu parmezan sigurno, mozda i safran
Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- mO k3
- Posts: 34082
- Joined: 23/09/2009 14:16
- Location: https://youtu.be/xk7QKTXQGbg
#33876 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33877 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
LSD? sta ce ti to u jelumoonca wrote:Upravo: cudna kombinacija, Ali dobra
Sushi riza& kuvana jaja .LD& salata, mrkvica
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33879 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
GandalfSivi wrote:Ubih se svega mi...
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33880 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
moze,mozeadda_sa wrote:neko je trazio nes na kasiku
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33884 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
moonca wrote:sinoc
~~~``
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33885 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
u mom selu kazu avanNisrin wrote:Lily1234 wrote:@zizi odličan pesto
Jedno pitanje u vezi one spravice desno... Ne znam, kako se kaže, ali nebitno. Zar nije lakše koristiti onu veću (deblju) stranu?
MUŽAR? bas simbolican naziv
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33886 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
salvi(j)a se vikamO k3 wrote:stavi i salbei neznam kako se kod nas zove, kroz sahne ce ti postati kremasto probajstakasa wrote:Ima smisla. Sta ce ti i sahne i temeljac? Dodacu parmezan sigurno, mozda i safran
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33887 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
mezzelune sa arrabbiata sosom
- insomnia78
- Posts: 61961
- Joined: 03/04/2011 14:43
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#33889 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
nema slova ..S.samsonsam wrote:LSD? sta ce ti to u jelumoonca wrote:Upravo: cudna kombinacija, Ali dobra
Sushi riza& kuvana jaja .LD& salata, mrkvica
[img]ht.jpg[/img]
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33890 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
nema vise...taman za jedan obrok...samo ima jos salatainsomnia78 wrote:Dje jos
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
#33891 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
moonca wrote:nema slova ..S.samsonsam wrote:LSD? sta ce ti to u jelumoonca wrote:Upravo: cudna kombinacija, Ali dobra
Sushi riza& kuvana jaja .LD& salata, mrkvica
[img]ht.jpg[/img]
znaci LSD bez S
-
- Posts: 88063
- Joined: 20/12/2016 20:16
#33892 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
samsonsam wrote:mezzelune sa arrabbiata sosom
Svidja mi SE..
-
- Posts: 32809
- Joined: 24/04/2019 18:10
- Contact:
#33893 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
To se pojede u 2 zalogaja
- samsonsam
- Posts: 1783
- Joined: 18/09/2008 01:19
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#33895 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Je li salbei kadulja, zeleni hrapavi listovi sto se za pluca daje? Mogu probat da malo zamirise. Ali taj sahne, je li to tecno vrhnje? Meni se cini da sahne pise na onim malim mljekicima za kafu.mO k3 wrote:stavi i salbei neznam kako se kod nas zove, kroz sahne ce ti postati kremasto probajstakasa wrote:Ima smisla. Sta ce ti i sahne i temeljac? Dodacu parmezan sigurno, mozda i safran
Ma probacu kako god, parmezan mi je asicare ovo ostalo cemo eksperimentisat. Nego de mi bolan taj recept za koljenice u rerni
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33
#33896 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Sahne/(schlag)obers/ vrhnje za kuhanje/slatko vrhnje/vrhnje za kafustakasa wrote:Je li salbei kadulja, zeleni hrapavi listovi sto se za pluca daje? Mogu probat da malo zamirise. Ali taj sahne, je li to tecno vrhnje? Meni se cini da sahne pise na onim malim mljekicima za kafu.mO k3 wrote:stavi i salbei neznam kako se kod nas zove, kroz sahne ce ti postati kremasto probajstakasa wrote:Ima smisla. Sta ce ti i sahne i temeljac? Dodacu parmezan sigurno, mozda i safran
Ma probacu kako god, parmezan mi je asicare ovo ostalo cemo eksperimentisat. Nego de mi bolan taj recept za koljenice u rerni
Salbei/žalfija/kadulja/salvia officinalis
Puru pravim na sve nacine i sa vodom i onim za supu i vrhnjem i mlijeko-voda-maslac...i sa parmezanom...i po naski...i mrkva-grasak-zacini pa u rernu...i kad ostane pure ili nekad namjerno jos parmezana, pa na kocke (pravilno casom vaditi ) talere u tavu..al' to uz rucak..
A moze se visak u kesu, pa valjak formirati i u frizider...pa sjeci sebi kriske i preprziti u tavi..kroz brasno provuci da dobije koricu...al to ne radim.
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#33897 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Ma ja, eksperimentisacu. Vala je tesko i pogrijesit. Je li kukuruzno brasno imalo zdravije od psenicnog, je li zdravo jesti puru?
- pustopoljina
- Posts: 14049
- Joined: 19/05/2008 16:33
#33898 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
U osnovi je isto: skrob je skrob.stakasa wrote:Ma ja, eksperimentisacu. Vala je tesko i pogrijesit. Je li kukuruzno brasno imalo zdravije od psenicnog, je li zdravo jesti puru?
Ali: kukuruz je bez glutena i ima vise vlakana (griz)..psenica bi trebala imati vise b vit, ali samo integralno..
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#33899 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
pustopoljina wrote:U osnovi je isto: skrob je skrob.stakasa wrote:Ma ja, eksperimentisacu. Vala je tesko i pogrijesit. Je li kukuruzno brasno imalo zdravije od psenicnog, je li zdravo jesti puru?
Ali: kukuruz je bez glutena i ima vise vlakana (griz)..psenica bi trebala imati vise b vit, ali samo integralno..
Promjenit nekad kako god
- stakasa
- Posts: 8959
- Joined: 14/11/2013 11:23
#33900 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?(od 2007)
Hvala
Kako ga ti/vi ostali pravis? Ovaj je ispo fin i ukusan ali ovo je dobro masno. Turski neki recept, evo ovaj dole ispod, i ostali turski sto sam pogledo identican je nacin, oni ovako jedu.Jelo se zove Fırında Karnabahar. Znaci skuha se karfiol u slanoj vodi, 6-7 minuta, ne vise. Dok korjen ne omeci. Ocjedi se i onda polije ovom smjesom. A smjesa je neki dobro gust turski jogurt, brasno, mlijeko, biber, cili, jaja, majdonos. To se pece 20 minuta, pospe sirom i dopece jos desetak minuta.
Alternativa je besamel sos. Ima li jos kakvih prijedloga?
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FSDElYS ... ex=17&t=0s[/youtube]