Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
- neprilagodjena
- Posts: 2379
- Joined: 02/04/2008 21:59
#3327 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Fala ti Indigo
- Sheikha
- Posts: 521
- Joined: 16/10/2007 20:50
- Location: Middle East
- Contact:
#3328 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
malo se rostiljalo
"bif stejk" u sosu od meda sampinjoni, luk, krastavci, masline, paradajz, domaci hljeb, terasa na 25 stepeni
pa se malo zasladilo
Linzer torta od visanja.. koja se malo raspala nismo mogli cekat da se ohladi
"bif stejk" u sosu od meda sampinjoni, luk, krastavci, masline, paradajz, domaci hljeb, terasa na 25 stepeni
pa se malo zasladilo
Linzer torta od visanja.. koja se malo raspala nismo mogli cekat da se ohladi
- Op3r4t0r
- Posts: 1795
- Joined: 11/06/2004 16:25
#3329 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Recept pls i kako se pravi? Ovo na vrhu mi izgleda nekako komplikovanodina_qa wrote:
Linzer torta od visanja.. koja se malo raspala nismo mogli cekat da se ohladi
- Sheikha
- Posts: 521
- Joined: 16/10/2007 20:50
- Location: Middle East
- Contact:
#3330 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ma nije uopste komlikovano
recept ide ovako:
280 g maslaca i 280 g secera umutiti pjenasto, pa dodati
1 jaje i 9 zumanaca (dodavati ih pojedinacno i mutiti mikserom svo vrijeme)
zatim, dodati
280 g mljevenih badema
400 g brasna
tijesto izjednaciti rukom i ostaviti da stoji pola sata
potom tijesto izvaditi na pobrasnjenu povrsinu, doraditi jos rukama, odvojiti jednu trecinu (od koje cete praviti resetko na vrhu)
ostatak tijesta ravnomjerno rasporediti u tepsiju, s tim da se krajevi malo uzdignu uz tepsiju
filovati visnjama (ja sam koristila konzervirane, gotove za filovanje kolaca i pita, 1 pakovanje)
praviti resetke (odvajas po malo tijesta i rolas u tanke stapice) i poredati odozgo preko visanja
premazati resetke jajetom i peci na 180 stepeni oko 40 minuta
kad se torta ohladi ukrasiti po zelji
recept ide ovako:
280 g maslaca i 280 g secera umutiti pjenasto, pa dodati
1 jaje i 9 zumanaca (dodavati ih pojedinacno i mutiti mikserom svo vrijeme)
zatim, dodati
280 g mljevenih badema
400 g brasna
tijesto izjednaciti rukom i ostaviti da stoji pola sata
potom tijesto izvaditi na pobrasnjenu povrsinu, doraditi jos rukama, odvojiti jednu trecinu (od koje cete praviti resetko na vrhu)
ostatak tijesta ravnomjerno rasporediti u tepsiju, s tim da se krajevi malo uzdignu uz tepsiju
filovati visnjama (ja sam koristila konzervirane, gotove za filovanje kolaca i pita, 1 pakovanje)
praviti resetke (odvajas po malo tijesta i rolas u tanke stapice) i poredati odozgo preko visanja
premazati resetke jajetom i peci na 180 stepeni oko 40 minuta
kad se torta ohladi ukrasiti po zelji
- Sheikha
- Posts: 521
- Joined: 16/10/2007 20:50
- Location: Middle East
- Contact:
#3331 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
indigo-x cokoladna torta je super
i mi preferiramo cokoladu u svemu
a tvoje dekoracije mi se uvijek svidjaju jel imas nesto sa cime ih pravis? imas li stranicu za ideje?
i mi preferiramo cokoladu u svemu
a tvoje dekoracije mi se uvijek svidjaju jel imas nesto sa cime ih pravis? imas li stranicu za ideje?
- Op3r4t0r
- Posts: 1795
- Joined: 11/06/2004 16:25
-
- Posts: 42
- Joined: 01/09/2007 15:42
- Location: planeta Zemlja
#3333 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Uvijek ogladnim na ovoj temi...al nemam se ja nista pohvaliti, nego htjela upitati (vidim ima ovdje strucnjaka) da li neko pravi tortilje kuci, i kako? Ili mozda neko zna ima li ih negdje kupiti u Sa - Interex, Merkator, Konzum - nema
izvinite ako je offtopic, al ovdje su majstori na okupu
izvinite ako je offtopic, al ovdje su majstori na okupu
- shipak
- Posts: 303
- Joined: 23/06/2008 11:07
- Location: tu sam ja, samo me ne vidiš
- dalmatinka
- Posts: 2882
- Joined: 31/07/2005 22:30
- Location: Krešimirov Grad
#3335 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Znam da nisam u Bosni, ali pretpostavljam da Mercator i Konzum imaju iste proizvode i tu i tamo, a ja sam u Mercatoru kupovala a u Konzumu vidjela tortilje. Ima i kukuruznih i pšeničnih, kao i pripadajućih umaka i začina u prahu za iste. Možda da još jednom pogledaš, U Konzumu i Mercatoru su odvojeni od ostalih proizvoda, na okupu s kineskim tjesteninama i sl. a npr u Plodinama su u frižideru.Sutra wrote:Uvijek ogladnim na ovoj temi...al nemam se ja nista pohvaliti, nego htjela upitati (vidim ima ovdje strucnjaka) da li neko pravi tortilje kuci, i kako? Ili mozda neko zna ima li ih negdje kupiti u Sa - Interex, Merkator, Konzum - nema
izvinite ako je offtopic, al ovdje su majstori na okupu
- neprilagodjena
- Posts: 2379
- Joined: 02/04/2008 21:59
#3336 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo kako se prave te 'lovacke snicle'??
- hakazvaka
- Posts: 6315
- Joined: 11/02/2008 09:27
- Location: $_SESSION[]
- Contact:
- sjatkamala
- Posts: 61
- Joined: 05/02/2009 18:44
- Location: Flroida
#3338 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo-X wrote:Kod nas svi volimo cokoladu, stoga i danas cokoladna torta
Hi! Jel moze recept za ovu tortu?
Odavno posmatram ovaj sajt i svi mi se recepti svidjaju cak sam i pravila par recepata i mogu reci da sam odusevljena.
Imam jedno pitanje usput: Kako izgleda zelatin i mak? Pokusavala sam da nadjem u par prodavnica ali nisam sigurna da znam kako izgledaju.
Hvala unaprijed!
- sjatkamala
- Posts: 61
- Joined: 05/02/2009 18:44
- Location: Flroida
#3339 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo-X wrote:Evo recept na ovom linku dole, samo sam ja biskvit pekla tako da sam sastavila namirnice od dava biskvit i kasnije prerezala na pola. Tako je brze i jednostavnije, samo pazi onda moras malo duce peci biskvit. Ukrasila sam tako sto sam ostavila malo fila i sa spricom za ukrasavanje tortu ukrasila Ja ti se nikad ne pridrzavam recepta, ali ako me netko upita za isti onada se bas moram potruditi da objasnim. Ja uvijek nesto dodajem ili mijenjamsjatkamala wrote:Indigo-X wrote:Kod nas svi volimo cokoladu, stoga i danas cokoladna torta
Hi! Jel moze recept za ovu tortu?
Odavno posmatram ovaj sajt i svi mi se recepti svidjaju cak sam i pravila par recepata i mogu reci da sam odusevljena.
Imam jedno pitanje usput: Kako izgleda zelatin i mak? Pokusavala sam da nadjem u par prodavnica ali nisam sigurna da znam kako izgledaju.
Hvala unaprijed!
Hvala Indigo-X! i ja isto tako ako mi nesto nepase u receptu ja dodam nesto drugo ili nesto extra ako mi se cini da nesto fali receptu
http://www.coolinarika.com/recept/glazi ... a-s-kremom
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#3340 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hadzinice, lijepo te je ponovo vidjeti .
Moze li recept za ovu tvoju divnu tortu?
Moze li recept za ovu tvoju divnu tortu?
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#3341 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Unaprijed se zahvaljujem na ulozenom trudu
-
- Posts: 77
- Joined: 05/08/2008 01:13
#3342 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@hadzinicehadzinica wrote:cokoladna torta po receptu moje mame( one torte sto se prave jednom do dva puta godisnje i to za rodjendan i novu godinu )
ova je pravljena utrostrucenih mjera za jednu prilku
Super izgleda,cekam recept(Ako se usudim ovo napravit )
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#3343 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hvala ti velika Jedno pitanje, kod biskvita, jeli trebaju 8 ili 1 kasika brasna?
- Admir_1984
- Posts: 7632
- Joined: 13/03/2006 01:33
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3344 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
E vala svaka ti cast na ovoj torti
Ja sam danas licno sebi skuhao 3 velike wudijeve hrenovke i pravo se najeo
Ja sam danas licno sebi skuhao 3 velike wudijeve hrenovke i pravo se najeo
- RIZVA
- Posts: 20762
- Joined: 18/03/2007 15:18
- Location: Sarajevo
#3345 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
ČUPAVCI
Biskvit:
6 dcl brašna
2 dcl šećera
2 dcl mlijeka
2 jaja
1 dcl ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Preljev:
10dkg čokolade
5 dkg maslaca
3 žlice šećera
1 dcl mlijeka
Umutite jaja,šećer i vanilin šećer,
zatim neprekidno mješajući dodajte mlijeko,ulje,brašno i prašak za pecivo.
Smjesu izlijte u namašćen lim i pecite na 180 stupnjeva - 25 minuta.
Na pari mješajte čokoladu,maslac šećer i mlijeko dok smjesa ne postane jednolična.
Ohlađen biskvit narežite na kocke, močite u čokoladni preljev i uvaljajte u kokosovo brašno
Eto kad sam ja ovo znao napraviti neki dan bratu za birth day ,kud ces dalje,inace sam laik sto se tice kuhinje,al evo zanimam se u zadnje vrijeme.
Biskvit:
6 dcl brašna
2 dcl šećera
2 dcl mlijeka
2 jaja
1 dcl ulja
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Preljev:
10dkg čokolade
5 dkg maslaca
3 žlice šećera
1 dcl mlijeka
Umutite jaja,šećer i vanilin šećer,
zatim neprekidno mješajući dodajte mlijeko,ulje,brašno i prašak za pecivo.
Smjesu izlijte u namašćen lim i pecite na 180 stupnjeva - 25 minuta.
Na pari mješajte čokoladu,maslac šećer i mlijeko dok smjesa ne postane jednolična.
Ohlađen biskvit narežite na kocke, močite u čokoladni preljev i uvaljajte u kokosovo brašno
Eto kad sam ja ovo znao napraviti neki dan bratu za birth day ,kud ces dalje,inace sam laik sto se tice kuhinje,al evo zanimam se u zadnje vrijeme.
-
- Posts: 728
- Joined: 18/02/2007 20:32
#3346 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Indigo-x bas ti lijepo ovo izgleda
moze li recepet za ovo u lisnatom tijestu
protuusluga -dobijes boerenkool stamppot recept
moze li recepet za ovo u lisnatom tijestu
protuusluga -dobijes boerenkool stamppot recept
- sjatkamala
- Posts: 61
- Joined: 05/02/2009 18:44
- Location: Flroida
#3347 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Hodzinca torta ti predivno izgleda,hadzinica wrote:evo recept:Zoya wrote:Hadzinice, lijepo te je ponovo vidjeti .
Moze li recept za ovu tvoju divnu tortu?
biskvit:
8 jaja
8 kasika brasna
250 gr oraha
1 kasika brasna
1 kasika prezle
pjenasto umutiti zumanjke i secer, dodati brasno i prezlu, orahe i na kraju snijeg od umucenih bjelanjaka
lagano pomijesati ( ne mikserom, vec kasikom, varjacom, da ostane pjenasto
sipati u maslacem namazan i pobrasnjen kalup za tortu ili u pleh,u tom slucaju rezati tri jednaka djela
peci oko 35-40 min na 170-180 C
krema:
200 gr cokolade
250 ml slatkog vrhnja
150 gr secera u prahu
1 puter
vanilin secer
malo ruma ili arome
na pari otopiti cokoladu, dodati vrhnje i nasatviti mutiti dok se masa ne sjedini
kad se ohladi dodati prethodno umuceni maslac sa secerom
mikserom mutiti dok ne postane pjenasto
dekoracija je po volji a ja sam istopila 2 reda cokolade za kuhanje,kasiku mlijeka, kasiku puterai sipala u vrecicu za zamrzivac, odrezala mali vrh i "isarala"
eto
to je u principu jednostavna torta i nema razloga da ne uspije
Imam jedno pitanje posto sam malo zbunjena. Usto ide tih 8 kasika brasna ako u koru ide samo jedna kasika?
- madalen
- Posts: 277
- Joined: 31/12/2006 09:45
- Location: daleko od Bosne
#3348 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
hadzinica wrote:cokoladna torta po receptu moje mame( one torte sto se prave jednom do dva puta godisnje i to za rodjendan i novu godinu )
ova je pravljena utrostrucenih mjera za jednu prilku
Ovako nesto slicno sam pravila jednom i nekako mi nije bila kompaktna ,bila mljecava ...Mislim da se zvala Francuska torta...
A tvoja izgleda dobro...
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#3349 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
Sirnica
Cupavci
P.S. Rizva, ne valja ti recept za cupavce. Probala po tvome receptu, medjutim morala sam sve baciti, pa sam po drugom radila.
Cupavci
P.S. Rizva, ne valja ti recept za cupavce. Probala po tvome receptu, medjutim morala sam sve baciti, pa sam po drugom radila.
-
- Posts: 295
- Joined: 21/06/2005 15:03
#3350 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)?
@indigo:mozes li nam napisati recept za ovu gibanicu?Ja imam jedan recept iz Slovenije pa mislim da je autentican,ali me zanima i taj tvoj da uporedim