Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#47526 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Ovo je na brzinu: kuhana pa zapecena plećka na somborkama i luku, sa ruzmarinom i majčinom dušicom
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#47527 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Samo treba voljeti ono što radiš.. Ovo je bilo za djevojku od sestrića... volim ih obadvoje, pa nije teško... Uopšte... malo rahatlokuma, šećera tijesta i mašte i to je to
-
- Posts: 25826
- Joined: 11/10/2008 21:45
#47528 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jesi ti Sanabija neka dobrica
- Hame_
- Posts: 5522
- Joined: 31/08/2007 21:42
- Location: Soba, Srebrnik, Županija tuzlanska, HiB, Evropa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce, odosmo u PM
- Contact:
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#47530 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Razumijem te u potpunosti. Sve što se srcem radi, ne može da ne valja.
Meni je uskoro rođendan, pa eto
-
- Posts: 9251
- Joined: 25/04/2011 14:06
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
#47532 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Koja dobra hrana
Sve poguzija do poguzije
trenutno kuhanje 0 poena
da mi je sta na kasiku ..sanjam o djuvecu
A ovo je terapija
Sve poguzija do poguzije
trenutno kuhanje 0 poena
da mi je sta na kasiku ..sanjam o djuvecu
A ovo je terapija
Last edited by Loo on 21/09/2021 02:02, edited 2 times in total.
- Loo
- Posts: 6486
- Joined: 09/04/2012 12:10
-
- Posts: 32809
- Joined: 24/04/2019 18:10
- Contact:
-
- Posts: 6200
- Joined: 22/08/2011 17:23
- Location: rajvoSa
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
#47536 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Bas ste se raskuhali, sve bolje od boljeg
Meni na um pala vrilica , pomiješala heljde, ne znam prestat copati
Pored gratin od cikorije, endivija kako li se već zovu i pohovane pureće snicle , al ja samo po vrilicu
Meni na um pala vrilica , pomiješala heljde, ne znam prestat copati
Pored gratin od cikorije, endivija kako li se već zovu i pohovane pureće snicle , al ja samo po vrilicu
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
#47538 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Slano zoyice
Zamijesi se tijesto ključarima vodom pa rastanku na dobro pouljenoj tepsiji, nakon pečenja zalije mlijekom i kajmakom, može i malo putera .
Ja stavim i sjemenki i pomiješam sa heljdinim , integralnim i običnim brašnom.
Starinsko jelo i ja sam ga otkrila na yt
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#47539 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
#47540 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
'Ranio vas amidža jeste se raspucali Ma bravo svi!
Nešto prohladno a okasnih s posla pa mi naumpade ovo brzinsko "gravce na tavce"
Nešto prohladno a okasnih s posla pa mi naumpade ovo brzinsko "gravce na tavce"
- BarbaDue
- Posts: 63358
- Joined: 03/02/2008 22:28
- Location: pogledaj iza sebe
#47541 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Čuj brzinski? Zar grah može brzinski?
- okanomalo
- Posts: 925
- Joined: 09/01/2015 16:10
#47542 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
moze, iz konzerve.
- Sanabija
- Posts: 1554
- Joined: 13/03/2019 21:53
-
- Posts: 23153
- Joined: 09/06/2008 14:54
#47545 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Na rastanku Može se dakle i kašikom jestivazi wrote: ↑22/09/2021 09:06Slano zoyice
Zamijesi se tijesto ključarima vodom pa rastanku na dobro pouljenoj tepsiji, nakon pečenja zalije mlijekom i kajmakom, može i malo putera .
Ja stavim i sjemenki i pomiješam sa heljdinim , integralnim i običnim brašnom.
Starinsko jelo i ja sam ga otkrila na yt
- vazi
- Posts: 8817
- Joined: 07/04/2010 15:31
#47546 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Zoya wrote: ↑23/09/2021 21:37Na rastanku Može se dakle i kašikom jestivazi wrote: ↑22/09/2021 09:06
Slano zoyice
Zamijesi se tijesto ključarima vodom pa rastanku na dobro pouljenoj tepsiji, nakon pečenja zalije mlijekom i kajmakom, može i malo putera .
Ja stavim i sjemenki i pomiješam sa heljdinim , integralnim i običnim brašnom.
Starinsko jelo i ja sam ga otkrila na yt
Kad « pametni” telefoni sami ispravljaju
Kljucalom vodom pa rastanji …
Ne može bas kasikom, bude to ko neki tanki, jako ukusan izljevak mada mislim da ga ne treba praviti bas cesto.
Ja se divim generacijama koje su nas prethodile na maštovitosti i uspjehu da od 2-3 ista sastojka kuhaju različita jela.
Ugodan dan @zoya
- GandalfSivi
- Posts: 18282
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
#47547 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Proslava prelijepog vremena napolju…
- GandalfSivi
- Posts: 18282
- Joined: 09/09/2006 00:38
- Contact:
-
- Posts: 6200
- Joined: 22/08/2011 17:23
- Location: rajvoSa
#47549 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Jeste da izgleda k'o... Da ne kazem sta, tobe jarabi, ali je njami
-
- Posts: 500
- Joined: 28/10/2008 08:19