jok
u mene vazda sadrzaj ispred forme
salu na stranu, bas lijepo i otmjeno izgleda, svaka cast!
Moderator: anex
jok
Visoki smrcak skoro identican, uslovno jestiv, potrebna mu je predpriprema (kuhanje u slanoj vodi) da se oslobodi toksina.
Hvala, i ja sam ponosna na svoj radhadzinicasa wrote: ↑16/05/2022 08:21jok
u mene vazda sadrzaj ispred forme
salu na stranu, bas lijepo i otmjeno izgleda, svaka cast!
sigurna ruka savrsena izvedba
da, rendani krompir i luk uz so,biber, pul biber, kurkumu, maslinovo ulje i to je to...dobro zapeceno i navali narode
Uz ovo ide frtalj tegle kajmaka
lici ovako na prvi pogled ali nije
i kod nas je visoko na top listi
Vala nema razloga i ti super kuhaš, ove paprike ekstra i dao si mi ideju šta ću za vikend praviti
I mi malo drugacije, npr. Krompir ne rendamo vec sjecemo na kockice kao za pitu ali sto kazes to je to. Jeftino a kraljevsko jelo!suspect_zero wrote: ↑20/05/2022 00:30Vala nema razloga i ti super kuhaš, ove paprike ekstra i dao si mi ideju šta ću za vikend praviti
A nisam ih pravila ima baš dugo sa krompirom, ja samo malo drugačije al to je to
Aha, sitnije nasjeckani i ja dodam još malo riže i puno nasjeckane mrkve, 2-3 paradajza na kockice i začina...i fakat bude bolje nego neko pečenje.Snake Eyes wrote: ↑20/05/2022 06:55I mi malo drugacije, npr. Krompir ne rendamo vec sjecemo na kockice kao za pitu ali sto kazes to je to. Jeftino a kraljevsko jelo!suspect_zero wrote: ↑20/05/2022 00:30
Vala nema razloga i ti super kuhaš, ove paprike ekstra i dao si mi ideju šta ću za vikend praviti
A nisam ih pravila ima baš dugo sa krompirom, ja samo malo drugačije al to je to
Da, paradajz obavezno a anemicne paprike bez "mesa" (nezrele) budu gorke i malo pokvare ukus.suspect_zero wrote: ↑20/05/2022 09:24Aha, sitnije nasjeckani i ja dodam još malo riže i puno nasjeckane mrkve, 2-3 paradajza na kockice i začina...i fakat bude bolje nego neko pečenje.Snake Eyes wrote: ↑20/05/2022 06:55
I mi malo drugacije, npr. Krompir ne rendamo vec sjecemo na kockice kao za pitu ali sto kazes to je to. Jeftino a kraljevsko jelo!
Moram danas tražiti paprike koje nisu anemične
pa i to, crvene, narandzaste su obicno zrelije, slađe, mi i za zimnicu uzimamo te, crvene, narandzaste... zute mogu ali jarko zute ( zrele)...samo nek se sareni. Meni nezrela tanka/lagana, ono puna kesa od kile paprika gorcinom pokvari ukus, npr. kod punjenih paprika, mahom paprika zavrsi sa strane na tanjiru ako su takve koristene.suspect_zero wrote: ↑20/05/2022 09:48 Ma ja mislila na boju, al stoji i to da trebaju biti malo deblje.
Nisam nešto ljubitelj bijelo-žutih paprika crvene, jako narandžaste su mi , nema neke veze sa okusom samo volim jaču boju u tanjiru.