Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
#1 Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Dakle, kako sam naslov kaze, ova tema bi trebala da budu fotografije onoga sto ste vi ili vas partner kuhali. Nikakve delivery i fast food fotografije:
Pocinjemo:
Pocinjemo:
Last edited by The_Fluid on 06/02/2013 15:54, edited 2 times in total.
-
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
#5
Da, jesu tikvice odnosno zuccini. Fil je zapravo napravljen od unutrasnjosti tikvica i svjezeg sira, i istim su i paprike i tikvice i paradajzi filovani. Na fotografiji se vidi samo djelic. Da, dodan je i svjezi celer.hadzinica wrote:ti me zaista iznenadujes!!!
cesto te spominjem kako si "kralj " na "racunari i tehnologija", ali sad si zaista dobio prvo mjesto!
dugo imam zelju da postavim temu o hrani i kuhanju, ali sto zbog manjka vremena sto zbog posudjenog foto aparata, nisam, ali samo me cekaj!
imacemo o cemu da pricamo
ove tikvice( jesu li tikvice? ) su mrak! cime je filovano?
ovo me podsjeti na jedno jelo za koje je muz govorio da je jeo kad je bio na hadzu, a spominje kao patlidzani, ukiseljeni filovani orasima.. tako nesto, nikad nisam uspijela naci nesto slicno?!
super je tema i nadam se da ce biti onoh koji vole i kuhaju ovakva sjajna jela!bravo!!!! majstore!
Orasi su samo sa strane, sto se tice filovanja sa orasima, imam nesto od dan-dva prije, postavim tek.
-
- Posts: 65
- Joined: 25/11/2006 20:43
#6
To jelo se zove MAGDUZ (Makdous).. klikni na Google..ne ´znam da li ima u Bosni da se kupi.. u Njemackoj ima..hadzinica wrote:ti me zaista iznenadujes!!!
cesto te spominjem kako si "kralj " na "racunari i tehnologija", ali sad si zaista dobio prvo mjesto!
dugo imam zelju da postavim temu o hrani i kuhanju, ali sto zbog manjka vremena sto zbog posudjenog foto aparata, nisam, ali samo me cekaj!
imacemo o cemu da pricamo
ove tikvice( jesu li tikvice? ) su mrak! cime je filovano?
ovo me podsjeti na jedno jelo za koje je muz govorio da je jeo kad je bio na hadzu, a spominje kao patlidzani, ukiseljeni filovani orasima.. tako nesto, nikad nisam uspijela naci nesto slicno?!
super je tema i nadam se da ce biti onoh koji vole i kuhaju ovakva sjajna jela!bravo!!!! majstore!
-
- Posts: 7343
- Joined: 22/04/2005 22:37
- Location: Svedska
#7
ja sam se upravo vratio iz teretane, pa mi je trebalo nesto ukusno, a brzo.
uzeo sam paradjz, izvdaio mu ono "srce" pa ga nasitno isjeckao, isto sam uradio sa paprikom, crnim maslinama, mariniranim kriskama paradjza i u sve to sam dodao kukuruz iz konzerve i tunjevinu u vodi. od zacina sam koristio so, biber i ljutu papriku. da to sve ne bi bilo suho stavio sam trun majoneze i crveni i zeleni pesto. na zalost ne znam okaciti sliku, a mozda je i bolje jer ova salata izgleda kao da je vec jedena, ali je jako ukusna.
uzeo sam paradjz, izvdaio mu ono "srce" pa ga nasitno isjeckao, isto sam uradio sa paprikom, crnim maslinama, mariniranim kriskama paradjza i u sve to sam dodao kukuruz iz konzerve i tunjevinu u vodi. od zacina sam koristio so, biber i ljutu papriku. da to sve ne bi bilo suho stavio sam trun majoneze i crveni i zeleni pesto. na zalost ne znam okaciti sliku, a mozda je i bolje jer ova salata izgleda kao da je vec jedena, ali je jako ukusna.
-
- Posts: 7343
- Joined: 22/04/2005 22:37
- Location: Svedska
#8
a za ove sto vole tikvice, juce sam doruckovao omlet sa tikvicom izsjecenom na tanke krisike i proprzenoj u ulju, nakon toga sam dodao smrznute oguljenje racice i na svo to "ubio" tri jaja (dobro, bicu iskren i reci da je sve to zena mi u mene uradila, ali ja sam se petljao i predlagao )
- Saian
- Posts: 15353
- Joined: 08/04/2004 21:50
#12
bash krizirashzena wrote:
ima nas koji smo upali u krizu s idejama..pa samo meso 'vako, meso 'nako
evo ja u zadnje vrijeme prechesto ovo pravim
danas wrote:uh, brzinski recept -- tuna salad, moja varijacija...
konzerva dobre tune (pakovane u vodi), 2-3 tvrdo kuhana jajeta nasjeckati i pomijesati sa tunom. dodati majoneze da se sve fino pomijesa, bibera i malo senfa (ko voli), sitno nasjeckanog persuna, celery sticks i mladog luka (ako nema onda crvenog ili shallots). staviti u frizider da se malo stegne i rashladii jesti sa dobrim kruhom (toplim po mogucstvu)
-
- Posts: 3336
- Joined: 20/04/2005 17:57
- Location: USA
#14
Moja verzija "tuna salate":
- konzerva tune (u vodi)
- jedan stick celera
- 2 velike liske zelene salate
- pola solje skuhanog i ocijedjenog graha
- mala kasika Jack Daniel's senfa
- pola kasikice majo
- kiseli krastavac
- malo soka od limuna
Salatu, celer, krastavac isjeckati, dodati tunu, grah, senf, majo i dobro promijesati i odozgo sok od limuna....pa cijelu zdjelu na led, jedno 3-5 minuta.
- konzerva tune (u vodi)
- jedan stick celera
- 2 velike liske zelene salate
- pola solje skuhanog i ocijedjenog graha
- mala kasika Jack Daniel's senfa
- pola kasikice majo
- kiseli krastavac
- malo soka od limuna
Salatu, celer, krastavac isjeckati, dodati tunu, grah, senf, majo i dobro promijesati i odozgo sok od limuna....pa cijelu zdjelu na led, jedno 3-5 minuta.
- pitt
- Posts: 27093
- Joined: 03/12/2002 00:00
- Location: Steelers Nation
#15
lafo tuna.......a possum se krcka u kazancetu :DLucy01 wrote:Moja verzija "tuna salate":
- konzerva tune (u vodi)
- jedan stick celera
- 2 velike liske zelene salate
- pola solje skuhanog i ocijedjenog graha
- mala kasika Jack Daniel's senfa
- pola kasikice majo
- kiseli krastavac
- malo soka od limuna
Salatu, celer, krastavac isjeckati, dodati tunu, grah, senf, majo i dobro promijesati i odozgo sok od limuna....pa cijelu zdjelu na led, jedno 3-5 minuta.
-
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
#17
The_Fluid wrote:jucer je ovo bilo na jelovniku:
sa ovom fotografijom. dobija se kompletna slika sta je jucer bilo na jelovniku:
dakle pored zuccini tikvica i oraha tu je i riba i nekoliko brusnica, kao i isjecene paprike koje su punjene istim filom kao i zuccini.
-
- Posts: 5591
- Joined: 02/08/2002 00:00
- Location: Earth
#18
danasnji rucak je vec uslikan i pojeden, a slike ce biti cim se malo provari istihadzinica wrote:ne mozemo!! pojedeno, svareno......The_Fluid wrote:Eh, hajde sada to fino uslikajte da i slikom docarate vasa remek-djela.
nemoj da si strog, pa nemamo svi aparat pri ruci u tim situacijama...ne brini bice slika, tek je pocelo..
daj ti slike, sza je danas kod tebe na meniju!
-
- Posts: 4343
- Joined: 22/08/2005 20:58
- Location: internet
#21
Slicno...u idu crni luk , paprike, paradajz i ja stavljam sve moguce zacine na koje naletim...i lepo ide sa sirom...mada sam ga ja jela sa piletinom...lepsi je sa sirom...pogotovu kad je vrucina- ne ide meso. Ja pravim sve na maslinovom ulju...malo.Ćelava cura wrote:Sataras- luk crveni, paprike, paradajz + zacini...tu se mozes poigrati- npr.. ja dodam curry i super je smek..pesak wrote:Danas sam pravila slicno satarasu- becar paprikas...sta se stavlja u sataras ? Nesto mi lici na becarac...
moja mama doda i patlidzane, tikvice...
Last edited by pesak on 16/07/2007 22:19, edited 1 time in total.
- Dirty Harry
- Posts: 1238
- Joined: 09/08/2003 00:00
#22
Respect! Još ako dodaš npr. hrenovke ... gdje će ti biti krajtech10 wrote:Moj krajnji domet.
(I sam sam ti takav)
-
- Posts: 93
- Joined: 07/06/2005 15:47
#23
S obzirom da je ostatak domacinstva odleprsao prema interesantijim krajevima zemaljske kugle, a ja nisam 'priveo' nista, primoran sam da kuham. Tako sam danas spremio grah, ma da vrisnes. Nema zenska koje ga tako moze napraviti. Samo......toliko ga ima, da bi mogao nahraniti pola mahale, al nek mi se to broji kao pocetnicka greska.