Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

User avatar
Chloe
Photo mod
Posts: 72092
Joined: 03/10/2011 20:11

#51001 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Chloe »

immuno wrote: 30/01/2024 18:07


Kajmacnica u Tuzli mislim da du kajmak pituljice u Sarajevu jer sastojci su isti... Kako god vrlo ukusno I socno 👌

banjaluka078 wrote: 30/01/2024 20:59 Image

U BanjaluKi, unutra je griz s jajetom. :)

Primamljivo djeluje, gdje prvo odem, potražit ću da probam. :thumbup:
sumirprimus
Posts: 81697
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D Saj ops

#51002 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by sumirprimus »

BarbaDue wrote: 31/01/2024 10:42
Eto vidiš, ja kao tuzlanski zet moram da te edukujem :mrgreen: :wink:
Covjek se uci dok je ziv :D a ovo stvarno nisam znao.
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#51003 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

@immuno
:kiss:
@banjaluka078
:thumbup:
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#51004 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

ImageImageImage

Nije neko kuhanje, al s obzirom na uslove moze proci

Klincorba😁
hamos
Posts: 812
Joined: 21/06/2010 12:58

#51005 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by hamos »

Ova kajmacnica izgleda kao nesto primamljivo, pa na neki nacin lici na krempitu

https://www.coolinarika.com/recept/kajm ... 42ac12003b
immuno
Posts: 2027
Joined: 07/04/2010 11:05

#51006 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

banjaluka078 wrote: 30/01/2024 20:59 Image

U BanjaluKi, unutra je griz s jajetom. :)
Jeste, prelijepo izgledaju, mozel tvoj recept....
Ja stavim griz, zumance i mascarpone...
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7436
Joined: 16/01/2007 23:38

#51007 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by banjaluka078 »

immuno wrote: 31/01/2024 20:12
Jeste, prelijepo izgledaju, mozel tvoj recept....
Ja stavim griz, zumance i mascarpone...
Hvala. :) Izvoli:

U pola litre mlijeka staviti kašiku šećera i zagrijavati, pa u jako toplo mlijeko (ali ne da proključa) staviti 100 grama griza i kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije žitka masa (ne dobro ukuhana!). Kada se malo ohladi, u skuhani griz dodati dva jajeta.

Jufku za baklavu rezati na trake širine oko 10 cm, spajati po dvije, pomastiti svaku. U vrh staviti čajnu kašiku skuhanog griza i onda savijati u trokutiće i stavljati u podmazanu tepsiju.

Za zaljev skuhati kilogram šećera sa 6 dcl vode i jednim narezanim limunom. Samo malo ohladiti i zaliti vruće pituljice.
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7436
Joined: 16/01/2007 23:38

#51008 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by banjaluka078 »

Sanabija wrote: 31/01/2024 19:10
Nije neko kuhanje, al s obzirom na uslove moze proci

Klincorba😁
Uvijek mi bude toplo kad gledam tvoje kuhanje. :)
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#51009 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

banjaluka078 wrote: 31/01/2024 20:24
Sanabija wrote: 31/01/2024 19:10
Nije neko kuhanje, al s obzirom na uslove moze proci

Klincorba😁
Uvijek mi bude toplo kad gledam tvoje kuhanje. :)
Hvala najljepsa
User avatar
vazi
Posts: 8821
Joined: 07/04/2010 15:31

#51010 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vazi »

:thumbup:
GandalfSivi wrote: 27/01/2024 03:06 Drama danas, umorih se…

Image

Image

Image

Image

Image
Nevjerovatno, bravo bravo
Jel ovo losos ? Ja bih to :)
User avatar
vazi
Posts: 8821
Joined: 07/04/2010 15:31

#51011 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vazi »

banjaluka078 wrote: 31/01/2024 20:23
immuno wrote: 31/01/2024 20:12
Jeste, prelijepo izgledaju, mozel tvoj recept....
Ja stavim griz, zumance i mascarpone...
Hvala. :) Izvoli:

U pola litre mlijeka staviti kašiku šećera i zagrijavati, pa u jako toplo mlijeko (ali ne da proključa) staviti 100 grama griza i kuhati uz stalno miješanje dok se ne dobije žitka masa (ne dobro ukuhana!). Kada se malo ohladi, u skuhani griz dodati dva jajeta.

Jufku za baklavu rezati na trake širine oko 10 cm, spajati po dvije, pomastiti svaku. U vrh staviti čajnu kašiku skuhanog griza i onda savijati u trokutiće i stavljati u podmazanu tepsiju.

Za zaljev skuhati kilogram šećera sa 6 dcl vode i jednim narezanim limunom. Samo malo ohladiti i zaliti vruće pituljice.
Jednom pravila kad su djeca bila mala, bas me podsjeti banjalûka, hvala za recept 👍
User avatar
vazi
Posts: 8821
Joined: 07/04/2010 15:31

#51012 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by vazi »

moimoi wrote: 28/01/2024 17:10 Pasticada i njoki

Image
Image

Domace njokice ?
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18334
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#51013 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by GandalfSivi »

vazi wrote: 31/01/2024 20:31 Jel ovo losos ? Ja bih to :)
Losos, 24 sata mariniran, dva sata dimljen…
User avatar
tramvajtrojka
Posts: 10805
Joined: 27/04/2021 22:52

#51014 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by tramvajtrojka »

GandalfSivi wrote: 01/02/2024 00:29
vazi wrote: 31/01/2024 20:31 Jel ovo losos ? Ja bih to :)
Losos, 24 sata mariniran, dva sata dimljen…
jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao :thumbup:
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18334
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#51015 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by GandalfSivi »

tramvajtrojka wrote: 01/02/2024 00:42
GandalfSivi wrote: 01/02/2024 00:29
vazi wrote: 31/01/2024 20:31 Jel ovo losos ? Ja bih to :)
Losos, 24 sata mariniran, dva sata dimljen…
jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao :thumbup:
Napatila me je cijena istog :)

Mimo toga ista stvar kao i svaka druga, korak po korak. Nerviraju me dvije stvari. Prvo, odvojilo se tijesto (moguce jer sam slusao Gordon Ramsay-a, koji kaze da treba obloziti palacinkama prije tijestom), a druga stvar je da je biftek jebiga socan, i ja ga jesam “zapecatio” sa tim sto sam ga przio sa svih strana prije nego sto sam ga umotao i u rernu ubacio. Izasao odlican, suh (tijesto), ali jebiga, cim ga presjeces, sokovi izadju i tijesto mokro…

Mali edit, al’sam ga zato umotao u suho meso (tanko, tanko sjeceno), mjesto prsute. ‘ta ce prsuta :)
moimoi
Posts: 4713
Joined: 01/07/2006 12:59

#51016 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moimoi »

@vazi yes :)
sumirprimus
Posts: 81697
Joined: 10/02/2010 07:54
Location: Bunker :D Saj ops

#51017 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote: 01/02/2024 01:12
tramvajtrojka wrote: 01/02/2024 00:42
GandalfSivi wrote: 01/02/2024 00:29

Losos, 24 sata mariniran, dva sata dimljen…
jel te napatio beef Wellington i dobro ti je ispao :thumbup:
Napatila me je cijena istog :)

Mimo toga ista stvar kao i svaka druga, korak po korak. Nerviraju me dvije stvari. Prvo, odvojilo se tijesto (moguce jer sam slusao Gordon Ramsay-a, koji kaze da treba obloziti palacinkama prije tijestom), a druga stvar je da je biftek jebiga socan, i ja ga jesam “zapecatio” sa tim sto sam ga przio sa svih strana prije nego sto sam ga umotao i u rernu ubacio. Izasao odlican, suh (tijesto), ali jebiga, cim ga presjeces, sokovi izadju i tijesto mokro…

Mali edit, al’sam ga zato umotao u suho meso (tanko, tanko sjeceno), mjesto prsute. ‘ta ce prsuta :)
Koliko dugo i na kojoj temp ?
User avatar
GandalfSivi
Posts: 18334
Joined: 09/09/2006 00:38
Contact:

#51018 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by GandalfSivi »

sumirprimus wrote: 01/02/2024 14:51
Koliko dugo i na kojoj temp ?
170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…
immuno
Posts: 2027
Joined: 07/04/2010 11:05

#51019 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

GandalfSivi wrote: 01/02/2024 14:55
sumirprimus wrote: 01/02/2024 14:51
Koliko dugo i na kojoj temp ?
170 stepeni, recept trazi 30-40 min ali s obzirom na komadinu mesa (skoro 2.5 kile) trebalo mi je i sat vremena da postignem unutrasnju temperaturu od 60 stepeni…
I mene nervira to sa tijestom sto bude vlazno cim malo stane, nije bitno meso, riba ista stvar. Probala sam i sa bockanjem tijesta odozgo, razlicitih filovima oko mesa... To je jednostavno tako....
immuno
Posts: 2027
Joined: 07/04/2010 11:05

#51020 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by immuno »

banjaluka078 wrote: 31/01/2024 20:24
Sanabija wrote: 31/01/2024 19:10
Nije neko kuhanje, al s obzirom na uslove moze proci

Klincorba😁
Uvijek mi bude toplo kad gledam tvoje kuhanje. :)
Hvala za recept, probat cu👍

Cim vidim njegove slike znam on je pocinioc ❤️
User avatar
Sanabija
Posts: 1554
Joined: 13/03/2019 21:53

#51021 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Sanabija »

Image
Image
Image

Srnece snicle u bijelom vinu
User avatar
medvjed23
Posts: 26854
Joined: 16/07/2010 13:49

#51023 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by medvjed23 »

Uh... Sočan paradajz i koje zrno soli - šta još tražiti od života? :D
User avatar
moon_walker_90
Posts: 2355
Joined: 21/12/2012 18:16
Location: Ćućurak

#51024 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by moon_walker_90 »

medvjed23 wrote: 01/02/2024 19:40 Uh... Sočan paradajz i koje zrno soli - šta još tražiti od života? :D
Onu slanu tecnost sto ostane poslije paradajza da posrcem
User avatar
Digla_da_kreci
Posts: 4437
Joined: 01/05/2010 19:03

#51025 Re: Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)

Post by Digla_da_kreci »

moon_walker_90 wrote: 01/02/2024 19:49
medvjed23 wrote: 01/02/2024 19:40 Uh... Sočan paradajz i koje zrno soli - šta još tražiti od života? :D
Onu slanu tecnost sto ostane poslije paradajza da posrcem
:lol:
Jedino ovaj veliki paradajz volim, one rajcice npr. nisam ljubitelj.
Post Reply